Isabelles tårta


När jag gjorde Isabelles tårta följde jag inget recept direkt, utan jag gjorde som man brukar göra.

Ingredienser;

Tårtabottnar (icas egna)
hallonsylt
vispgrädde
Chokladmousse med crisp (stavning)
Dekorations ingredienser;

Vit marsipan
röd marsipan (jordgubbssmak)
vit sockermassa
blåhushållsfärg
strösselmix

Gör såhär:

Man gör helt enkelt som vanligt, lägger en tårtbotten först bestämmer sig för vilket lager det ska vara längst underst, jag bestämde mig för chokladmoussen, kladdade på det, sen la jag på andra tårtbotten och blandade hallonsylt med grädde och la sedan det på tårtan. På sista tårtbotten fick det också blir hallonsylt/grädde, sen lät jag tårtan stå över natten. På morgoen la jag på lite mer hallonsylt/grädde och sen även på sidorna!

Efter det började jag med att ta ur marsipanen ur förpackningen skar i i kantenrna på marsipanen, sen la jag på den och fixade så den låg slät. Sen va det bara att dekorera tårtan, jag dekorerade tårtan med blommor och en snigel, sen la jag ett vanligt presentpapper runt tårtan! :)

Till snigeln & blommorna behöver man;

Sockermassa
Den rosa marsipanen
strösselmixen
blåhushållsfärgen..

Snigel gjorde jag av den rosa marspianen, jag började med att forma kroppen tills jag var nöjd, sen gjorde jag huvudet och satte på det kroppen och trixade tills jag va nöjd. Sen så gjorde jag som ett litet "täcke" över kroppen och sen gjorde jag en rund boll som jag plattade till som fick föreställa snigelns hus de bär på =). Ögonen gjorde jag av strösselkulor som jag målade till svarta med hjälp av eyeliner.. Sen snigel klar! :)

Blommorna gjorde jag av sockermassan som jag färgade blå med hjälp av den blåahushållsfärgen, sen tog jag det som fanns var av den rosa marsipanen och gjorde lite blommor av.. Jag använde mig av blomm-uttryckare som jag hittade på panduro, smidig och enkel. Istället för att köpa lim använde jag mig av vatten för att "limma" ihop blommorna, sen så "limmade" jag dit några strösselkulor så det skulle likna blommor ännu mera! =)
Blommorna och snigeln gjorde jag kvällen innan, tror det tog ungefär tog 3 timmar att göra allting och det var nog snigeln som tog längst tid! :)..

Såhär blev reslutatet! =)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback