Kaos!

Hej bloggen, ska börja med en hel renovering av rummet snart! Det är super smutsigt, eller rättare sagt kläder överallt samt lite av Lokes saker runt om på golvet. Det har varit fullt upp och även väntar en dag med massor av grejer, har även en sak att berätta nu, hemligeheten som jag har väntat med :)
Men på fredag blir det en dag hemma med massor av mys med Loke, ska bli super skönt.
Men som sagt så va vi på familjerätten idag och även bvc, så ska berätta lite om det sen när Loke har somnat! :). Imorse va vi även till sjukhuset för frejkabyxan och jag kan med lättnad säga, HAN SLIPPER DEN!!! :). Blev helt överlycklig när de sa det, så nu är allting som det ska :).
Just nu ligger Loke i babygymmet och mumlar för sig själv, tycker väl att jag ska sätta fart så jag kan ta upp honom snart :).
Hemligeheten som jag ska berätta om, kommer jag göra senare ikväll i ett enskilt inlägg. Så ni får vara nyfikna ett tag till, haha! :)
Men nu ska jag börja på rummet så jag blir klar nångång, det är nämligen kaos!
puss & kram

Har varit usel uppdatering, har haft fullt...

img_8568 (MMS)

Har varit usel uppdatering, har haft fullt upp just nu. Men ska försöka innan kasta in ett inlägg ikväll, strax sticker vi till BVC och sen mot familjerätten! Bloggar ikväll förhoppningsvis, juste såhär ser det ut när man har en son som snart är två månader och som endast går med på att vara i mammas knä ;).  Om det inte kommer upp ett inlägg ikväll, finns det ju en anledning  som ni ser! Nej nu ska vi till BVC ;).  Puss & Kram


God kväll

Denna söndag börjar lida mot sitt slut och imorn väntar en ny dag med spännande saker hoppas jag på. Loke sover just nu hos sin mormor och jag ska strax för ersättning åt honom, sen blir det väl film med mina föräldrar.
Imorn drar vi igång med viktnergångnen och jag känner mig tagga på det, nu ska det bli en förändring här! :). Har inget speciellt att skriva, har en liten bloggtorka för kvällen tror jag :). Men ska palla mitt arlse och göra ersättning nu sen bläddra i H&M katalogen för lite nya höst kläder. Hoppas jag att hittar något till lilleman också, han behöver lite nya kläder tror jag (?) eller inte. Haha så mycket kläder som han har, så lär han klara sig upp till storlek 68, men alltid kul med nya kläder :).
Men nu ska jag glo lite i katalogen och hoppas på att det blir några fina kläder till jul, när några kilon är borta ;).
Godnatt på er, skriver imorn igen! :)

Ny dag

Ännu en ny dag med nya tag, det är söndag vilket innebär att det är min sista dag med onyttigheter! Som jag kommer sakna alla godsaker, men jag ska nog fixa det.
Loke ligger i babygymmet på golvet och han verkar rätt så nöjd med det för tillfället, trött som han är vägrar han att sova.
Idag händer det nog nada här hemma, ska väl fixa lite i rummet och sen ska jag väl plocka ordnings på Lokes kläder som är tvättade, ja det händer alls inge speciellt här hemma. Ska nog slå på en film nu med Loke och försöka få honom att sova nån timme, om inte det så blir det nog en promenad till syster i Märsta. Så han får sova, dock ser inte vädret så lovande ut. Men jag har regnskydd så det är bara dra på det ifall det blir dåligt väder! :). Tänkte slänga upp några dåliga mobil-bilder på rummet , hur det blev :). Väldigt skönt att bo på nerevåningen, lättare att göra ersättning mitt i natten då.
Det blir en lugn dag imorn också, vilket är skönt eftersom vi har fullt med möten tis-ons-tors. Tror vi är "ledig" från möten på fredag, skulle haft BVC men ändrade det tills på onsdag.
Men nu ska jag ta Loke och slå på en film, och vila lite grann :)
Bloggar i eftermiddag!
såhär blev rummet! Fin fint! =)

Frejkabyxa

Loke har haft sin frejkabyxa i 6 veckor om några dagar och under tiden har jag fått flera frågor om vad en frejkabyxa är och vad den gör..
Frejkabyxa - det är ungefär detsamma som galon byxor iaf matrialet. Barn som har höftluxation får antingen en frejkabyxa eller en rosenskena. Loke som hade så pass lite "fel" på sin höft och fick då en frejkabyxa som gör så att bena på barnet ligger i 90 grader så att höften kan utvecklas så som den ska. En frejkabyxan består av en skena mellan bena som håller isär bena, sedan är matrialet gjort av något "plast" matrial.. En behandling av frejkabyxa varar minst 6 veckor, men hur länge en behandling ska hålla på avgörs av doktorn/läkaren och beroende på hur kraftig höftluxation barnet har, det finns de barnen som måste ha frejkabyxan i 6månader eller kanske till och med längre. Jag själv har haft frejkabyxa och fick ha min tills jag va 6 månader gammal, jag minns ingenting ifrån det. Men mina föräldrar gör och jag vet nu själv hur jäkla jobbigt det är varje gång man ska byta blöja..
Det är aldrig kul att genom gå en sådan behandling, men barnet kommer inte komma ihåg något. Men självklart det är det jobbigt och känslomässig för föräldrarna. Men man ska nog tacka gudarna att det finns frejkabyxa, för en sån kan kanske bespara barn/barnet ifrån framtida höftproblem eller kanske till och med höftoperationer! Jag tyckte det var fruktansvärt jobbigt när Loke fick sin frejkabyxa, men nu vet jag faktiskt inte riktigt hur jag ska fixa allting utan den, då den är super smidig att ha! =). Men jag längtar till att vi slipper den, men jag hoppas detta svar på vad en frejkabyxa är och vad den gör räcker, annars är det bara fråga så förklarar jag igen :).
Loke med sin frejkabyxa, även när man tar av hans sin byxa så ligger han sådär med bena :)

Puuuuh!!

Äntligen är vi klara... Idag har det varit full rulle, shit så mycket skräp och skit man kan samla på sig under "åren", viseligen så rensade jag när jag flyttade hem igen från min syster.. Men iaf det är hel del och jag är ännu inte klar med allt, så tar det sista imorn. Men nu har vi äntligen byt rum och det har blivit skitbra!! Tänkte ta kort på rummet imorn och visa er, då kan jag även passa på att ladda upp bilderna ifrån semestern också :).
Imorn blir det nog en lugn dag hemma bara, iaf vad jag tror. Men vi får se om det är några ändrade planer, men jag tror nog det blir att ta det lugnt. För sen den kommande veckan så drar alla möten och allting igång :).
Jag längtar mest tills på onsdag och slippa den förbaskade frejkabyxan, sedan så ska jag även möta upp syster efter besöket för lite fika =). På onsdag väntar även ett BVC besök, undra hur mycket lilleman har gått upp då? Han ökar ju i vikt något galet, men det är super bra enligt mig =).
Jag funderar starkt på att krypa ner i sängen med Loke och sova, åh jag längtar lite efter det:). Är super trött efter allt slitande idag, nä nu ska jag ta och smaska i mig något gott för på måndag gäller det ;).
Puss & Kram

7 veckor

Igår blev min älskade son 7 veckor, åh tiden går såå fort! :). Han växer så det knakar, han sover desto längre nu på kvällarna och på morgonen :).
Men nu har han även börjat le ännu större, hittat sina händer som han äter på, försöker göra ljud ifrån sig. Han börjar bli stor min pojke, han har även klivit över till klädstorleken 62 nu, dock kan han fortfarande ha några bodysar i 56 som är lite extra stora :). Men det mysigaste med honom nu är han vill helst ligga och myspysa i sängen, helt otroligt mysigt! :)
Men det bästa utav allt är att han kommer kunna börja använda sina jeans nu när frejkabyxan försvinner :).
Ja annars så växer han super bra, väger nog ännu mer än 5 kg nu :).
Blir mer uppdatering när han kommer på något nytt :), nu ska jag klä på mig och åka ner för att hämta ut mitt paket samt handla lite till middagen :)
Mer bloggning om dagen ikväll :)
Loke några timmar gammal... Tiden går för fort :)

Life is wonderful..

Godmorgon bloggen, fick sovmorgon även idag. Fick sova ända till halv 8 för Loke, super skönt och äntligen vaknar han max 2 gånger per natt, eller egentligen bara en gång vid 2-3 tiden. Sen brukar han vakna vid 5-6tiden för att då brukar han vilja rapa och ligga på mitt bröst för att mysa lite grann :). Han börjar äntligen växa på sig, när det gäller sovtiderna :).
Annars har vi precis ätit frukost och Loke sover fint i sin vagn, idag så blir det nog att byta rum med storebror då jag absolut inte tänker vänta tills han flyttar hemifrån vilket kan ta ungefär 2-3 månader!
Ska även ner till coop i Märsta och hämta ut mitt paket ifrån H&M, va ner och skulle hämta det igår, men icke sa nicke hade inget leg med mig, skit irriterande! Så ska jag väl passa på att handla hem kräfter, är himla sugen på kräftskiva! :). Tänkt att jag skulle ringa min kära farmor för att bjuda henne på middag och fika är, för nästa vecka börjar alla jobb igen och jag har hundra miljoner saker att göra i den kommande veckan :).
Hann inte blogga nånting igår, då vi åkte upp till huset min syster har hyrt för att plocka ordning på det. Sen var Loke rätt så gnällig pga att sov dåligt på dagen..
Nu ska jag fixa lite här hemma, bloggar sen :)

Sovmorgon

Godmorgon, idag fick jag lite sovmorgon av lilla Loke. Så skönt faktiskt, det behövdes verkligen! :).
Idag är syster ledig så vi lär väl åka runt lite grann som vanligt, annars vet jag inte vad som händer.
Har precis ätit frukost med syster och mamma, klämt i mig ett glad kaffe och höll på att kräkas! Fyfan va äckligt, men ett glas kaffe om dagen ska nog göra så att jag slipper ha ont i magen ;).
På måndag börjar min viktnergång, så jag har idag och helgen på mig att leva onyttigt, sen är det ajabaja godis och allt annat dåligt ;). Jag kommer låta er följa med på min viknergång och kommer starta en egen kategori om den. Jag kommer skriva hur det går, hur det känns och olika tips på saker och ting, en gång varje månad kommer jag väga mig och ta olika mått för att se skillnad. Men jag kommer självklart blogga om allting annat också, det är inte bara en sak som händer i mitt liv. Jag känske ska börja med en sak nu i de kommande dagarna, sen ska jag börja övningsköra också :). Så det är en hel del som ska hinnas med och en hel del möten är det nu i början, visste inte att barn kunde ordna så mycket möten åt en :).
Men nu ska jag få lilleman att sova lite grann, bloggar mera i eftermiddag :)

Myser med älsklingen i sängen :) Jag och L...

img_6848 (MMS)

Myser med älsklingen i sängen :) Jag och Loke halvsover i sängen, men jag ska ta en powernap nu :)


busy month!

Den kommande månaden september är en väldigt full packad månad! Dock börjar det redan på tisdag nästa vecka, ska försöka hinna göra allting..
Såhär ser det ut
Tisdag 30/8:
Till BUP, prata om min förlossningsdepression
Onsdag 31/8:
Till Astrid lindgrens barnsjukhus, ta bort fejkabyxan kl 8.45
BVC Kl 14.00
Familjerätten, faderskapstest kl 15.15
Torsdag 1/9:
Till Jälla & hälsa på :)
Till sjögrenska *hemlig sak*
Fredag 2/9
BVC - ändrat!
Tisdag 6/9:
Till syster Tessan :)
Onsdag 7/9:
Tillbaka till BM efterkontroll
Fixa håret - ändra förhoppningsvis!:)
Torsdag 8/9':
Loke 2 månader
Fredag 9/9:
Fixa håret om datumet ändrat!
Måndag 12/9:
Till barnläkaren
Onsdag 14/9:
Till speciall barnläkaren pga Lokes magonda!
Måndag 19/9:
Till Huddinge sjukhus, röngta min rygg! Tessan ska med :)
Så ser du fram tills den 19/9, busy busy!! Det är en hel del som ska hända samt att jag ska skicka iväg inbjudan för dopet och hinna planera för det. Så ska klämma in ett möte med prästen också och funderar på att åka och kolla på kyrkan en snabbis nån dag :).. Men det är mycket som händer nu sista dagarna i augusti och massor i september :).

Drömmen...

Jag är en sån tjej som inte är nöjd med mitt utseende, det finns alltid någonting jag vill ändra på..

Jag har alltid varit den tjejen som har varit lite mullig, större och haft lite mer fett på kroppen än andra tjejer i min ålder.. Sen har jag även mått dåligt, som har fått mig att öka i vikt något ordentligt! Sedan har graviditeten absolut inte gjort det bättre, 70 när jag skrev in mig hos barnmorskan och under graviditetens gång plusat på 15kg till.. Så jag vägde totalt 85 KG!!! Innan Loke kom till världen, en vecka senare när han va ute hade jag redan tappat 7kg. Men jag är ändå inte nöjd och det spelar ingen roll, jag kommer inte ens vara nöjd när jag har gått ner de där "gravid" kilona!

Jag måste gå ner mer för att jag ska vara nöjd, men jag vet med mig själv att jag kommer aldrig bli nöjd med min vikt. Allting hänger kvar sen jag blev mobbad pga min vikt, men jag ska börja banta... Ja ni hörde rätt, jag ska banta! Jag ska ner minst 20 kg, vilket resulterar i att jag väger ungefär 50 kg.. Min "drömvikt" är att väga 49kg, så jag ska minsann försöka ta mig dit.. Måste dock lära mig att leva utan alla sötsaker, som är för himla gott! Men jag ska klarar det, så nästa vecka drar jag igång min viktnergång! :) Önska mig lycka till!



Jag skulle kunna döda för att ha den där "platta magen", det är allt som behövs för jag kanske skulle vara nöjd!

Roadtrip..

I måndags drog jag,mamma,pappa och lilleman på en mini roadtrip runt om lite grann! :). Ska visa er våra lilla semester och berätta vart vi varit och vad vi gjort där så, det va riktigt kul och mysigt :).



Som ni ser så har vi åkt det svarta :). Så nu ska jag börjar berätta.

Måndag:
Vi åkte hemifrån runt 10.30 på måndag, åkte genom Stockholm, via Södertälje och Eskilstuna. Sen åkte vi även via Örebro och tar stannade vi första gången för lite lunch :). Sen fortsatte vi via Mariestad, Skara. Svängde av via Vårgårda, där passerad svennljunga och Överlida. Tillslut va vi framme i Ullared, där hann vi gå en timme ungefär innan varuhuset stängde, efter det åkte vi tillbaka till Överlida för att sova på ett hotell där. Mysigt litet hotell :).

Tisdag:
Dagen började med hotell frukost och sedan bar det av mot Ullared igen, gick igenom varuhuset rätt så snabbt enligt mig själv :). Efter Gekås åkte vi mot Varberg, där vi stannde för lunch och sedan för att kolla runt lite på staden, väldigt mysigt fin stad :). Sen rullade vi vidare via Kungsbacka och allting fram till Stenungsund, där vi stannade för en kisspaus/byta blöja paus! :). Efter kisspausen for vi vidare mot Uddevall, där vi tillbringade natten på ännu ett mysigt hotell :). Vi lyxade til det hela med mackor till middag, haha! Kollade på film tillsammans sen så var det dags för att sova igen.

Onsdag
Sista dagen nu.. Även denna dag började med hotell frukost, sedan packade vi in allt i bilen för att bege oss ut på vägarna igen. Vi åkte över en JÄTTE stor bro, vid namn Uddevallabron som har höjden 149 cm! 
 Vi åkte till Nordens Ark, där vi såg massa olika djur och även snöleopard samt tigrar, grymt häftigt!! :). Loke sov hela tiden när vi gick genom Nordens Ark, tog ungefär 2 timmar :).
Efter 2 timmar där for vi vidare mot Fjällbacka, där vi hälsade en kompis till mamma & pappa som de själva hade lärt känna i Thailand, haha! ;). Sen blev världens godaste lunch och det började bli dags att åka iväg hemåt.. Så vi packade in oss i bilen och åkte hem vid Grebbestad-Bengtfors-Åmål-Säffle-Grums-Karlstad, i Karlstad gjorde vi ett stopp för att tanka och kissa samt byta blöja :). Sen fortsatte vi hela vägen hemåt, som ni ser på bilden åkte vi genom Västerås hem och inte Södertälje och det..

Det va en super mysig mini semester och jag har haft så himla roligt :). På måndagen körde vi lite mer än 60 mil, tis-onsdag har jag faktiskt ingen aning :). Men det är många mil vi har åkt, men det va vår lilla semester..
Det kommer komma bilder nån dag så fort jag har tid.



Mammas lilla plutt! :)

Jag, mamma och Loke är i Sigtuna och gör s...

img_3167 (MMS)

Jag, mamma och Loke är i Sigtuna och gör staden lite osäker, Loke sover snällt i vagnen. Väntar på bussen hem och då blir det städning för hela slanten! Nu ska det sorteras kastat elr spara, håller även tummarna att jag kanske får göra en sak nu till höst, men ni får veta när det är klart :). Nu ska jag diskutera med mina mamma lite grann, puss & kram


Jag, mamma och Loke är i Sigtuna och gör s...

img_0025 (MMS)

Jag, mamma och Loke är i Sigtuna och gör staden lite osäker, Loke sover snällt i vagnen. Väntar på bussen hem och då blir det städning för hela slanten! Nu ska det sorteras kastat elr spara, håller även tummarna att jag kanske får göra en sak nu till höst, men ni får veta när det är klart :). Nu ska jag diskutera med mina mamma lite grann, puss & kram


Ge mig höööst! Sitter fortfarande i bilen ...

Ge mig höööst! Sitter fortfarande i bilen och är strax i Arboga, efter det är det Västerås! Det rullar på bra och lilleman sover så oskyldigt i sin stol, duktiga killen! :D. Det är unge för 16 mil kvar till Stockholm, sen är det bara hem och kasta sig i sängen! Det blir nog att uppdatera imorn elr något sånt. Juste angående rubriken, så är det nog första gången i hela min livstid jag ber om höst;), men jag vill så gärna se lilleman växa och allt som hör till :). Men nu ska jag fortsätta glo ut genom fönstret, E18 är ju en sååå himla fin asfalterad väg att titta på och om jag har tur ser jag några fler kossor :). På återseende, när jag har en dator.


lägg ner nu!! Hej bloggen, finner oss just...

lägg ner nu!! Hej bloggen, finner oss just nu i bilen påväg hem. Ja det är visserligen cirka 4-5 timmar hem, så det är en bit.. Vi va nyss i fjällbacka och ätit lunch samt träffat en kompis till mamma och pappa :), trevligt trevligt! Men jag är lite små arg, har fått hundratals kommentarer utav anda att Loke sitter för löst! Men snälla sluta gnäll, jag vet jag så ni behöver inte oroa er! Nu ska jag sova, godnatt ;)


Hej bloggen Sitter just nu i bilen och åke...

img_3624 (MMS)

Hej bloggen Sitter just nu i bilen och åker precis igenom Kungsbacka, vart vi hamnar vet vi inte riktigt än. Lilleman sköter sig super bra här bak i bilen och även annars också :). Vi åkte hemifrån igår ända ner till Ullared och gick där en timme ungefär, men gick även på Ullared imorse också. Kommer berätta allting när jag är hemma igen, men så länge får ni stå ut med mobil-bloggning :). Kastar in ett inlägg senare ikväll =] Puss & Kram


dålig bloggning?  Ja det beror på att vi h...

img_7134 (MMS)

dålig bloggning?  Ja det beror på att vi har åkt på semester. Just nu befinner vi oss på västkusten, närmare bestämt Varberg :). Återkommer med mer blogging senare.


Kan inte beskriva...

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva känslan.. Det känns fortfarande helt overkligt, min älskade son är 6 veckor och 1 dag.. Det var så länge sen jag så min son första gången, men nu så kommer jag se honom varje dag och hela tiden. Det känns overkligt fortfarande, när jag var gravid så va det inte så konstigt. Det kändes ungefär som om jag skulle vara gravid fram tills dess att jag blivit vuxen, gått ut skolan, skaffat jobb, en man, hus och allting sånt. Men så är det ju inte, blir du gravid så är det bara 9 månader och sen är du förälder.. Helt otroligt och magiskt!!

Jag har varit mamma till Loke exakt 6 veckor och 1 dag, men det är inte slut än.. Jag kommer vara hans mamma föralltid även fast jag lämnar jorden, han kommer alltid vara min son och alltid betyda mest för mig.
Jag har alltid önskat mig barn tidigt i livet, kanske inte riktigt vid 16/17 års ålder. Dock va jag bara 15 när jag blev gravid, men det va inte mina planer för livet.. Jag hade såååå många drömmar och så mycket saker jag ville göra och uppleva innan barn. Men på något sätt ändå inte, för jag har alltid sagt att jag vill vara max 19 år när första barnet kommer. Men jag hade mina planer att plugga till sjuksköterska och sedan till barnmorska, men nu är det paus på hela den drömmen, iaf ett år och sedan ska jag bara ta mig dit! Jag vet att jag kommer få kämpa arslet av mig för att nå mitt mål, men jag har lovat mig själv att inte ge mig. Jag ska göra det jag alltid sagt, jag ska uppnå min dröm även fast jag har barn :).
Livet stannar inte för att man bli förälder, du bara paus ditt liv för några månader. Det måste man göra ibland och det kan vara bra också.
Men något jag har insett är att jag kommer aldrig någonsin uppleva ett "normalt" tonårsliv, jag kommer aldrig kunna gå ut och supa skallen av mig somna i en buske som alla andra gör i min ålder. Jag kommer för alltid behöva tänka på min son, ta ansvar och om jag nu skulle ta en kväll ute så skulle jag behöva komma hem i en normal tid!

Jag är en mamma nu och jag måste tänka som en nu också, men ibland så känns känslorna så konstiga och det känns som om de har hamnt fel.. Jag vet inte riktigt, jag kan inte förklara känslan!

Men en sak är säkert, jag älskar min son! :)

BVC

Då kör vi en liten uppdatering från igår hos BVC

110819 - 6 veckor

Vikt: 5114 gram
Längd: - Frejkabyxa
Huvudomfång: 38,7 cm

Så såg det ut igår hos BVC, Loke växer så han knakar :). Börjar bli lite rund nu också, så gulligt :)

Tider nästa gång:

110902
- BVC
110912 - Barnläkaren
110914 - specialist pga ersättningen

Den 31 augusti blir det tillbaka till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att ta bort frejkabyxan, hallelujah!!

Lista

Hittade en rolig lista på Rebecca´s blogg (www.reboow.blogg.se)

GRAVIDITET:


När fick ni reda på att du var gravid? den 29 Okt 2010

Var det planerat? Nej

Mådde du illa under graviditeten? Ja, rätt mycket i början

Hade du mycket foglossningar? nja lagom

Hade du någon hormonrand? nej, haha vad är det?

Fick du bristningar på magen? Ja, som bara den!!

Vad trodde du att det skulle bli för kön? Trodde båda pojke/flicka, trodde det var tvillingar! :)

Vad ville du att det skulle bli för kön? Pojke, men flicka hade varit lika välkommet :)

Hade du några speciella cravings? ja, slush (isdricka) och vanlijyoughurt med banan och chokladsås :)

Vad gillade du för mat? allt möjligt

Någon maträtt du avskydde? pizza, usch!

Hade du halsbränna? Ja, lite grann i slutet

Behövde du kissa ofta? nja, lärde mig att hålla mig :)

Hur mycket gick du upp? 15 hemska kilon!

Är du nöjd över din graviditet? Ja såklart!

Var du rädd för förlossniningen? nope, ville ha min son :)


FÖRLOSSNINGEN:

När startade din förlossning? 7 juli 2011

Vilken vecka var du i? v.39+2

Gick du över tiden? nej

Hur startade din förlossning? småvärkar i ryggen

När åkte ni in? Natten till 8 Juli, va inne kl 23.30

Hade du någon bedövning/smärtlindring? Ja, EDA och lustgas

Hur länge hade du värkar? förvärkar hade jag sen vecka 30, men annars från 2 på natten.

Tyckte du att värkarna gjorde ont? Ja, när de blev som kraftigast!

Grät du? nej

Skrek du? nope

Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet? kommer ihåg :)

Hur lång tid tog krystvärkarna? 10 minuter

Vem var med på din förlossning? 1 barnmorska, 1 sjuksköterska, min syster och min mamma

Hade du ont efteråt? nej inte direkt efter

Är du nöjd över din förlossning? Ja, jag är riktigt stolt! :)

 

 

BEBISEN:

Mådde bebisen bra när den kom ut? Ja, men han va lite blå/lila

Vad blev det för kön? Pojke

Vad vägde han/hon? 3420 gram

Hur lång var han/hon? 51 cm.

Huvudomfång? 34 cm.

Ville bebisen amma på en gång? Ja, jag tror det?

Hade bebisen gulsot? Nej

Mådde bebisen bra under bb-tiden? Ja, han mådde super bra :)

Vad fick han/hon för namn?? Loke

Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Jag valde namn själv, för att jag tyckte om det och det är inte så många som heter det :)



Hemmakväll

Passar på att dra ett litet snabbt inlägg medans lilleman sover, han lär väl vakna snart och vilja ha mat igen. Jag och mina föräldrar har precis kollat på filmen "black swan", lite boring film! Fattade nada av den och allmänt seg. Men nu har man sett den iaf, strax är det middag här hemma :). Dock är det bara jag och mina föräldrar samt Loke då, syster är hemma hos sig och brorsan är ute på fest, ja lite som man brukar göra på en lördag om man är mellan 17-25år ;).

Men ikväll blir det lugnt med film och chips, förhoppningsvis drar vi i veckan på semester :). Iaf om jag och mamma får bestämma, men vi ska nog kunna övertala min kära lilla pappa som inte är allt för svårflörtad :).

Men ska göra en flaska åt Loke, så den är klar när han vaknar :). Men nu vet ni iaf att jag fortfarande lever.


UNDERBART!

Tänkte göra ett bloggförsök medans lilleman har hängt sig som en papegoja på mig, sovandes! :). Allting börjar bli bättre nu, Loke växer på sig och är inte alls så gnällig längre, han sover himla bra på natten. Vaknar dock var tredje timme för mat och somnar om ganska fort igen :). Denna natt har varit magisk, han har sovit så himla snäll, medans jag själv har legat vaken och kollat på skräckfilm utan ljud (inte lika läskigt utan ljud) kl 4 på morgonen.
Loke vaknade vid halv 6, ville mysa lite och så. Sen kollade vi på barnprogram och då somnade han om fort :).
Så jag tänkte snart stoppa ner honom i vagnen och smita in i duschen, som är galet efterlängtat!! :)

Hann aldrig blogga igår och orkade inte riktigt heller det, va iväg och köpte gungan och Loke verkar gilla den. Sen gjorde vi inte så mycket mera, tog det mest lugnt. Jo just va på BVC så det ska jag uppdatera också, men det får bli senare :).

Nu ska jag smita in i duschen och sen äta frukost :)


Livet gör en U-sväng

Det är rätt så knäppt, under dagen har jag läst min ur gamla blogg från 2009.. Så mycket skit det va under den tiden, jag mådde inte alls bra då.. Men iaf det som va det knäppa var att jag hade skrivit en lite lista som jag ville ha och en punkt va att ha barn om 3-5 år, helt otroligt! Nu sitter jag ju här 2 år senare med en lite son som är helt underbar! :)
Det måste verkligen va ödet, jag har alltid önskat att få barn tidigt, dock kanske inte såhär tidigt. Men nu har jag mitt första och jag vet med mig själv att jag kan vänta några år tills Loke får ett syskon, jag behöver inte känna någon press på mig :).

Men angående den bloggen, så har jag förändras såå himla mycket. Jag känner verkligen själv att jag har mognat och vuxit på mig. Jag byte ju skola i högstadiet, så jag gick 9:an i Knivsta och bara den flytten fick mig att växa upp, att lämna mina föräldrar och bo enbart med syster var en enorm förändring och omställning i livet för mig. Jag var ju ändå bara 14 år när jag flyttade "hemifrån", då insåg man hur jäkla bra man hade det hemma med sina föräldrar som tvättade åt en, lagade mat, plockade undan och sånt.
Att flytta hemifrån va nästan som att komma på ett hem som skulle få mig att må bättre. Vilket det också fick, jag träffade nya underbara vänner, vissa har inte så jätte bra kontakt med längre. Men jag har min tjejkompis Sandra, åh herregud vad jag saknar henne nu under min mammaledighet!!

Nu har jag kommit till en punkt livet, där jag inte kan vara lyckligare!
Jag har allt jag behöver just nu, så himla glad att jag beslöt mig för att behålla Loke.
Han har förändrat hela mitt liv och gjort det så himla mycket bättre :)..

Det spelar ingen roll hur många planer du gör för ditt liv, nån gång i livet gör allting en u-sväng och väljer en hel annan riktning!
Ta t.ex Loke´s pappa, han hade nog inga planer på att bli pappa nu.. Men som sagt nånstans i livet gör det en u-sväng och går inte den riktningen man själv planerade! :)

Men jag är glad att min liv valde att göra det nu, för det blev något helt underbart! Min son är min lycka!
Jag fick livet bästa gåva, att se Loke utvecklas är något otroligt och det gör mig tårögd. Det är himla magiskt att se honom ge mig de där leenden på morgonen när han vaknar, åh min älskade son, du är det finaste jag har!! :)


Loke, jag älskar dig 1500000 varv runt månen & tillbaka, och ännu mer än det!
Jag kommer alltid finnas vid din sida och stötta dig va det än är, du har gett din mammas liv en mening!! :)

Du är världens finaste & du kommer alltid ha den största och bästa platsen i mitt hjärta! :)<3


Passar på..

Som sagt så får jag passa på att blogga nu när lilleman fortfarande sover, sömntuta är vad han är! Dock borde han vakna snart och vilja ha lite mat, haha när man pratar om trollen så börjar han låta ;). Sitter och glor på ullared på tv, jag vill också dit! Hoppas att vi kommer ner dit i de kommande dagarna :). Annars under kvällen har vi inte gjort något, tagit det lugnt och vilat. Imorn blir det BVC och sen till väsby och kolla på en annons från blocket :). Det är en gunga som är elektrisk så att Loke får vara med oss på morgonen vid frukost bordet, hoppas bara att den är bra, då får den följa med hem :).

Men nu ska jag göra en flaska till Loke och sen kolla på tredje vågen! Mina kära föräldrar gör mig sällskap, myspys! :)

Juste, måste passa på att gratta Patricia, som igår morse födde sin son!! :)
Grattis gumman, lycka till med mamma livet nu :)


I brist på vettiga inlägg..

Lilleman sover för fullt och har gjort det nu i 1,5 timme och jag bara latar mig! Fy attans jag borde ha satt mig vid matten, men jag är så himla trött. Men jag ska nog ta tummen ur arslet och försöka lite grann åtminstonde, har dock avbokat mötet imorn med honom. Då jag inte finner någon som helst anledning att åka dit med nästan tomma papper, men det blir iaf BVC imorn tror jag :). Så får vi se vad lilleman väger, gissar över 5 kg..

Annars idag har jag och Loke inte gjort mycket, vi stannade hemma när syrran och mamma for upp för att plocka ordning där syrran bodde förut. Vi va dock ute på en liten promenad och sen har jag gjort allt för att få honom att sova.
Just nu kollar jag bara runt lite på internet, och pratar med en tjej på msn. Vilket va skit länge sen!! :).
Men funderar på att ta tag i matten och sen hoppa in i duschen :).
Ja jo det låter som något jag måste göra nu!
Puss & Kram



Nakenfis i babygymmet imorse :)


Skolstart

Idag är det den 18 augusti, vilket betyder att mina klasskompisar börjar skolan igen efter sommarlovet.. De är förmodligen redan i skolan och berättar om hur deras underbara sommarlov har varit och allt sånt. De får reda på sina nya scheman, hur det kommer se ut för i år och allting som är nytt. Medans jag själv sitter på mitt feta arsle i soffan hemma med min son som vägrar att sova.. Ja ingenting blir som man tänkt sig, inte sjutton trodde jag att jag skulle sitta här 16 år gammal och ta hand om MITT barn! Nä det va inte riktigt det jag hade i mina tankar den där natten i oktober förra året.. Jag saknar att få till skolan och träffa alla fina vänner som man inte träffat på flera veckor, men jag vet att nästa år när det dags igen för skolan kommer jag gråta av ångest att behöva kliva upp kl 5 på morgonen! Men jag får spendera ett år med min underbara son och få se honom utveckla och växa upp sig är något helt magiskt det också! :)

Men jag saknar vänner helt enkelt, men nu måste jag ta min envisa son som vägrar att sova!!


Ny dag!

Godmorgon!

Ännu en dag i denna vecka och det verkar inte bli nog semester i år, BORING! Men jag får väl roa mig på något annat sätt, just nu ligger Loke bredvid mig i sitt täcke i hopp om att han ska sova eller åtminstonde vila lite grann. Han är lite svår flörtad nu på morgonen, men han borde snart sova :). Idag vet jag inte riktigt vad som händer, syster och mamma ska fixa det sista ifrån där syster bor för hon ska flytta. Förhoppningsvis hänger jag och Loke med, annars blir det väl en lugn dag hemma bara :). Ska väl sätta mig ner och göra klart matten, eftersom jag ska på möte med honom imorn igen :). Sen ska jag även börja planera för dopet som kommer ske i oktober, det är en hel del som ska fixas och så innan det är klart :). Ska väl även försöka införskaffa dop kort inbjudningar så jag kan skicka ut de nästa månad! Åh jag önskar att Augusti månad ska vara slut snart, det är mycket mer som händer nästa månad, måste få tag i de som gör faderskapstest, men de har ju fortfarande semester! Suck, vill få i ordning allting, så jag och Loke kan slappna av sen :).

Känns som om jag har hundra miljoner saker att göra, fruktansvärt irriterande!
Men nu ska jag ge Loke flaska och kolla på tv med honom :), bloggar senare!


Besök =)

Hej hej, hur är det? =)

Här hemma är det super bra, började dagen med ett besök i uppsala för att mamma skulle till frissan. Och nu har Lokes pappa varit här med sina föräldrar, det gick bättre än förväntat :). De va inte här så jätte länge, men det gör ingenting eftersom det va första gången och Loke va himla trött :). Pratade lite grann och så, sen for de hem.
Just nu hänger Loke på min axel och är super trött, ska försöka lägga honom i vagnen. Men han är inte riktigt med på noterna, så det blir nog en promenad istället :). Det blir nog inge mer inlägg idag, har ingen ork riktigt :).

Men jag bloggar imorn igen, puss & kram :)

en helt vanlig tisdag

Hej bloggen!

Även denna dag har fått och klockan börjar närma sig kväll, skönt det! :). Har varit iväg och handlat med mamma och syster i Uppsal, hittade inge speciellt. Vill hitta en "napphållare" så jag slipper böja mig ner varje gång Loke spottar ut nappen, men hittade ingen som passade hans napp, så det va skitsamma :). Annars så har vi inte gjort något idag, Loke har sovit för fullt hela dagen. Men det kanske beror på att han sov dåligt inatt, så han har väl tagit igen det nu :).
Imorn är det "stora" dagen, det gör ont i hela min mage och usch för det! Vet inte hur jag ska orka ta mig igenom detta imorgon, men det är tur att mamma och syster är med och backa upp mig ifall det skulle behövs :). Imorn ska även mamma til frissan och sedan så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på innan de kommer, men nu måste jag sluta tänka på det, innan jag svimmar av ont i magen..

Ikväll blir det middag med familjen, syster och hennes kille gör oss sällskap också! Myspys, älskar att vi har en sån härlig familj :).
Men nu funderar jag på att ta en promenad med Loke, i det fina vädret :).
Puss & Kram


Älskade plutt-häst, jag ska kidnappa dig!! :)

Men hör ni min kära läsare, ni kan väl göra mig i en tjänst ? :)
Kika in på min syster blogg, hon bloggar om sitt och våra hästar och lite allt möjligt :)
http://ourworldtogether.blogg.se/


Lilleman börjar bli stor..

På fredag blir min lilla prins 6 veckor gammal, och han är inte så himla liten längre.. Han börjar bli tung och han har säkerligen redan klivit över 5 kg, men det märks att han börjar växa på sig :). Han är i alls lika gnällig längre, även fast han är hur mammig som helst :). Han är vaken längre stunder om dagen och han älskar att ligga i sitt babygym i försöka att komma fram :).

Men det största som nog har hänt är att idag, fick jag det första riktiga leendet ifrån honom :). Det va så underbart att se, sen har han även börja upptäcka sina händer och smakar på de. Inte nog med det, så börjar han göra ljud ifrån sig, ordentliga ljud. Inga gnäll ljud längre :).

Det börjar bli bra nu, och om två veckor slipper min prins sin frejkabyxa och då blir allting ännu bättre :).
Det är sånt här som gör mig positivt som får mig att må bra, istället för att jag ska få mina ångest attacker och må dåligt, det här gör så att jag kommer på bättrings vägen för att slippa min depression :)..



8 Juli 2011 - Den dagen mitt liv fick en mening!
Jag älskar dig min underbara son!


Ny vecka nya tag!

Gud så skönt att det är ny vecka äntligen, det känns bra att dagarna går :). Visseligen har jag ingenting som jag väntar på längre, eller jo att lilla Loke ska slippa sin förbaskade frejkabyxa. Sen är det väl ingenting förutom dopet, men det är bra tag kvar tills dess och jag måste börjar planer allting känns det som :). Annars rullar dagarna på som vanligt här hemma, snart blir det förhoppningsvis "semester" med mamma och pappa. Men det är inte 100 % ännu så vi får se hur det blir med den saken, jag håller er uppdaterade :).

Jag börjar även må bättre känner jag, det har blivit bättre sen jag erkände för mig själv att jag har en depression. Men jag är inte redo att söka hjälp ännu, sedan är jag stark i mig själv så jag kan nog fixa det här helt själv med stöd hemifrån :).

Skulle ha bloggat lite igår, men jag orkar inte riktigt och igår kväll va vi iväg :). Vi kollade på en häst, mamma är ju sugen på ett avelsto, jag är dock lite svår flörtat på den fronten.. Jag vill ha en valack som jag kan tävla lite med, men vi får se vad det händer :). Säger inge mer än att vi va och tittade på henne, super fin och väldigt trevligt sto :).
Förutom det så spenderade vi en timme i kö på motorvägen från Knivsta - Uppsla, jäkla vägarbete! Sjukt irriterande att man kommer på att göra det en måndag eftermiddag när alla semestrar börjar ta slut, jäkla riksmongon säger jag bara! ;).

Planer för veckan:

Måndag: Titta på häst
Tisdag : Handla, ?
Onsdag: Lokes pappa + farföräldrar kommer förbi, frissan :)
Torsdag: Förhoppningsvis drar vi på semester!!
Fredag: Om inge semester, BVC + Skolan!
Lördag: ?
Söndag: ?

Ja det är väl så min & Lokes vecka ser ut, men vi hoppas på lite semester från torsdag :). Men jag skulle nog kunna hoppa över onsdag, inte för att vara elak.. Jag kan ta Lokes pappa, men K´s föräldrar och jag kom inte riktigt överrens efter de fick reda på graviditeten.. Så jag är lite nervös för det, får ont i magen att bara tänka på att de ska komma hit.. Funderar på att be mamma ta det hela, kommer nog inte klarar av det.. Men men vi får se hur det blir :).

Nu ska jag ta min lilla prins som inte alls är nöjd att vara hos mormor längre! :)



Prinsen idag =)

I doubt myself, sometimes I just want to give up

Nu kör vi saninngen från början till slut!

Jag mår inte bra, jag är deprimerad till fullo. Jag har hamna i sån här förlossningdepression, som vissa kvinnor får en förlossningen. En sådan har jag hamnat i, jag är deprimerad för minsta lilla och jag gråter för nästan ingenting. Jag kämpar med allt möjligt just nu, det är inte bara för att jag har fått Loke. Det är så mycket runt omkring just nu, det handlar om Lokes frejkabyxa, Lokes kolik, min ryggproblem som kanske leder till operation i höst, vara ensamstående, försök till att plugga upp matten, övningsköra, vännerna försvinner och lite där till. Men det där är det tyngsta sakerna som dynger mig för tillfället, är så sjukt tufft att vara ensamstående och försöka få allting att fungera och att man aldrig får tappa tålamodet gör allting lite jobbigare.
Men jag kämpar så mycket jag bara kan, mamma vill att jag söker hjälp för att få prata med någon.
Men jag är inte redo för det, jag är inte redo ännu att söka hjälp. Jag vill kunna klara mig själv, jag har läst för fullt angående förlossningsdepression. Det finns så mycket information om det på internet, så jag behöver inte gå till någon läkare för att få veta att jag är psykist sjuk och en dålig mamma. Jag klarar mig fint utan det och jag ska bearbeta detta helt själv, det är inte så att jag inte älskar Loke. Men ibland skulle jag behöva komma ifrån hans skrik och allt sånt, bara få andas ut lite grann.

" Att man tvivlar på sin egen förmåga att ta hand om barnet. Om det blir problem med amningen kan det bidra till en känsla av hopplöshet.. Om man tidigare i livet har varit deprimerad av andra skäl ökar risken att man får en depression i samband med att man blir förälder, om barnet skriker mycket eller bara sover i korta perioder."

Detta är informationen jag har läst om på internet, jag har många gånger tvivlat på min roll som mamma. Och det va speciellt under första tiden jag skulle vara hemma själv. Sedan fick jag ju även problem med amningen som lede till att jag mådde ännu dåligare och jag fick övergå till ersättning. Jag kände mig värdelös och va utom hopp då, sedan blev det inte bättre av att Loke har kolik och skriker mycket samt sover mest korta stunder..
Sen har jag även haft en svår depression tidigare i livet och redan innan jag visste att jag var gravid.
De depressioner har varit fruktansvärda och det har nästan ledet till självmordsförsök! Ja nu är jag fullt ärligt, för jag behöver vara det, jag behöver få berätta sanningen. Jag måste skriva av mig, det kan hjälpa en hel del, tror jag.
Istället för att gömma undan sina besvär måste man ta tag i de, bearbeta de ordentligt! Mina självmordsförsök har med min gamla depression att göra, så som mobbning långt upp högstadiet, utnyttjad av killar och en del privata saker. 

Jag ska fixa detta och jag vet att mamma stöttar mig till fullo. Den dagen jag är redo att söka hjälp, så ska jag göra det. Jag vet att jag fixar det här så länge jag håller huvudet högt och bara tänker positivt. Men detta är väl också en anledning varför jag gnäller mycket...

Men nu ska jag lägga lilleman och sedan fortsätta med mitt rum!
Ciao


Bjuder på en bild på mig:)


Söndag

Godmorgon bloggen!

hmm det här med att börja ett inlägg är inte det lättaste jämt, vet inte riktigt hur jag ska påbörja ett inlägg..
Men iaf jag fick lite sovmorgon av lilleman som bestämde sig för att sova ända till halv 8, så jag känner mig en aning utvilad just nu. Men tröttheten kommer väl ikväll igen, men just nu sover lilleman på mig i bärselet! En super smart uppfinnig, men jag är rätt så låst. Jag påbörjde att städa rummet, möblera om min säng. Men jag kom inte så längt efter att lilleman blev gnällig och trött, men ska fortsätta med det så fort jag bara kan :).

Annars idag händer det nog inte speciellt mycket, vi får se vad dagen bjuder på :). Ska försöka räkna lite matte med far min ikväll, så jag har det klart tills på fredag :).
Känner mig lite deppigt för tillfället, det är väldigt mycket som händer just nu. Men det jag försöker hålla huvudet på topp, men ibland så rinner det en tår eller två ner för kinden.. Jag förklara i ett annat inlägg nån gång, för nu ska jag försöka lägga lilleman i vagnen=).

Puss & Kram


meninglöst inlägg..

Just nu sover lilleman i vagnen och jag hoppas han gör det ett tag till. Idag har det inte hänt speciellt mycket, varit på två promenader, försökt mig på matten igen och bara varit för det mesta :). Imorn nog en slapp dag också, vilket känns som både jag och Loke behöver. I veckan kanske det händer något spännande vem vet, vi får se vad den kommande veckan har att bjuda på :). Vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva, har inget vettigt att skriva. Jag borde egentligen försöka på matten medans lilleman sover, men jag är så sjukt trött!

Nej, jag ska fortsätta slappa framför datorn nu när jag har chansen :)


Bilder från igår!



Syster fjanta sig!




Lokes favoriter! :)

Som alla små bebisar har lilla Loke några favorit "leksaker", han har massor av gosedjur och sånt :). Men det är några speciella saker som följer med nästan överallt ;).




Första favoriten är Tigern som hänger i vagnen!


Sedan har han sin lilla elefant som spelar, älskar den när han ska sova i babysittern :).
Den fick han av hans fastrar och kusiner :)


Sen har vi favorit 3, hans napp! Den skulle han nog inte klara sig utan ;)


Sen sist men inte minst, har vi hans nya favorit, hans snutte :)

Tack!!

Jag måste bara tacka, Amanda (http://amzie.blogg.se/)! För att hon gav mig tipset om bärselet trots frejkabyxan och sa åt mig att ge det en chans till! Tack så himla mycket, det fungerar uppmärkt nu när jag verkligen har tålamod med det och ger det en ärlig chans! :). Min lilla plutt sov i bärselet igår 4 timmar i sträck på, medans vi va ute hos hästarna! Kändes verkligen underbart att det funkar!!
Tack så jätte mycket Amanda, =)



Det fungerar utmärkt nu! :)


Bvc uppdatering x2!

Jag är super dålig på att uppdatera när vi har varit hos bvc! Så nu får från tordags och veckan innan det:)


110804- 3 veckor & 6 dagar

Längd: - (frejkabyxan)

Vikt: 4438 g

Huvudomfång: 37,9 cm




110811- 4 veckor & 6 dagar

Längd: - (frejkabyxan)

Vikt: 4750 g

huuvudomfång: -


Ska tillbaka till BVC på fredag nästa vecka den 19/8! :).


När vissa dagar är tuffare än andra

Varning; jag ska gnälla som den värdelösa morsan jag är!

Det här inlägget skulle kommit upp igår egentligen, men Loke va inte alls med på noterna om att han skulle sova efter att varit vaken 9 timmar i sträck!! Så det blev ingen uppdatering igår, men vi kör en nu istället då! :).
Igår spenderades i Nykvarn (Södertälje) hos min moster, en hel dag med hästar och massa andra djur! :). Åkte hemifrån rätt så tidigt på morgonen, Loke sköte sig utmärkt i bilen och sov nästan hela vägen ner. Vaken när vi va framme och ville ha mat, sen sova på mig 4 timmar i sträck vilket va super skönt! :). Vi gjorde inte speciellt mycket, syster tog kort på vår fölunge som är till salu. Sen åt vi lunch tillsammans och fikade, och pratade en hel del. Dock inte jag då Loke hade vaknat på helt fel sida och blev otroligt gnällig, så jag bar runt på honom. Vi åkte väl hem vid tre tiden tror jag, åkte förbi hedlandet (affär). Lite som ett outlet med massa kläder och blandat, hittade inget speciellt förutom en tunika som syrran får. Sen for vi hem och det gick super bra i bilen tills vi kom mot stockholm, då ville inte Loke vara med längre och utan påbörjade sin skrikfest som fortsatte tills klockan va nog kvart över nio på kvällen!
Han va helt hysterisk och jag kände bara hur tårarna brände bakom ögonlocken, fruktansvärt jobbigt att han ska skrika så mycket. Men sen sov han nog i 1,5 timme och sen vaknade han! Somnade om rätt fort, vaknade igen vid 1 på natten fick mat och somnade om. Sen vaknade han klockan 3 och bara gallskrek, jag fattade verkligen ingenting imorse när han skrek! Tillslut somnade han om på mig efter att jag försökte med allt! Mat, ny blöja, napp, bumpa rumpa, sjunga och såvidare.. Men där slutade det inte, han vaknade vid kvart över sex igen nu på morgonen och skrek, fick mat igen och somnade om igen! Men sov bara i 10 min sen skrek han som en galning igen och jag gjorde allt! Tillslut byte jag blöja igen och såg att han va helt röd prickig över hela kroppen och jag nästan sprang in till mamma och frågade vad det var för fel på honom..
Efter mamma googlade lite på det, insåg vi att han har nässelutslag. Äntligen hade han tystnat så vi satte och ner för att äta frukost och då börjde han om igen!!! Så jag for ut på en promenad med honom, han somnade så jag började gå hem igen och när jag precis kommit upp på tomten så vaknade han IGEN!!! Så nu har han fått mat, bajsat, både jag och mamma har försökt få honom och sova, så ÄNTLIGEN så sover han (ta i trä!!)

Om det är någon nu som vill klaga på mig för att jag gnäller så VARSÅGODA! Men det bevisar bara på att ni inte skulle klarar om ni satt i den här sitationen själva!!

Men annars så va gårdagen underbar, fint väder och mysigt med alla hästar omkring sig. Längtar tills jag får hoppa upp igen och rida lite :). Kommer några bilder ifrån igår och ännu mer inlägg snart :)


Bild; tagen av mig i torsdags :)

Nytt försök!

Jag gör ett nytt försök i att blogga nu då, i hopp om att lilleman fortsätter sova! :)
Dagarna rullar på som bara den och jag hinner knappt med själv längre, imorn är lilla Loke hela 5 veckor helt otroligt!! :)

Men iaf, igår vad det onsdag och den dagen spenderades lite snabbt på sjukhuset för en storlek större på frejkabyxan! Sen for jag och syrran i mamma jobb för att plocka upp mamma efter jobbet, men eftersom mamma jobbade åkte vi in till stor stan för jag skulle kolla angående sätta in löshår, fyfan tror jag dog där ett tag, satan i gatan va dyrt det va!! Men det är något jag verkligen vill, så jag ska nog flörta med mina föräldrar ett tag. Sen åkte vi tillbaka och kollade i en annan affär, dock så började ju det spöregna och smarta lilla jag hade glömt regnskyddet hemma!! Stackars lilla Loke, men han sov så sött och snällt i vagnen så han va nöjd :). Jag och syrran samt hennes hund så ut som ett par dränkta katter, va helt genom blöt efter att vi kom på att vi skulle springa till bilen :). Det behövdes helt enkelt ingen dusch igår kväll :).
Men det var gårdagen det, idag så fick jag lite lätt svaj på mitt tålamod imorse (det tidigare inlägget) när lilleman inte alls ville sova! Så jag for ut på en promenad med honom, då somnade han snällt i vagnen :).
Annars idag har jag varit på möte med gymnasiet här hemma, angående plugga upp min matte! Så jag fick med mig lite uppgifter hem och så, som jag ska ha fixa tills på fredag nästa veck, då jag ska åter på möte med honom igen :). Hoppas verkligen vi kan lösa det hela, skulle vara super skönt! Om jag har tur kanske jag får hoppa i tvån på en gång, vi håller tummarna för det iaf ;).. Efter mötet for vi vidare till andra syster för lite fika, satt och snackade ett tag. Sen var det dags att fara hemåt så lilleman fick sova, men det är snart dags igen att åka.

Kl 16 har jag tid för BVC, det är runtinkontroll. Skulle dit imorn egentligen, men det blev ändrade planer för morgonen dagen :). Imorn far vi ner till min moster i södertälje och har en hel dag där nere, ska bli mysigt att komma iväg lite också.
Idag jobbar även mamma sista dagen idag innan semester, om vi inte räknar med helgen då.. Sen blir det väl massa äventyr och bus för vår del under mammas semster! Jag lovar att jag ska bli bättre med att fota, så det blir mer bilder till bloggen :).
Det blir att fixa lite bilder under dagarna och under kommande veckorna, jag får låna mamma systemkamra ;)

Men nu ska jag slänga mig i soffan tills lilleman vaknar för lite mat, sen far jag till BVC :)



Svar på kommentar:

Linda om Dag 14 – Min första kyss:
vem var din första pojkvän?:)

Svar: Jadu det är intressant fråga ;). haha nej men det var killen jag blev tillsammans med i 7:an, om man inte räknar med alla killar man va tillsammans med i 1:an - 4:an. Men vi va tillsammans i 5 månader, en helt underbar kille! Synd bara att vi inte passade ihop i längden, tråkigt men så är livet :).

I will never give up, for your sake, I will fight

I 2 dagar nu har jag försökt skriva ett blogginlägg, men det går verkligen inte! Jag hinner göra det och så fort jag försöker vaknar lilleman.. Jag börjar bli tokig på att han ska sova på mig om dagarna, jag får ingenting gjort och han blir gnällig för att jag inte vill ha honom på mig 24 timmar om dygnet! Inte ens nu vill han sova, trots att ögonen går i kors på honom! Tröttsamt, men men det är bara att bita ihop och se det positivt, vad det nu kan betyda! :). Igår så va vi på återbesök på sjukhuset för frejabyxan, fick en större storlek. Efter det så åkte jag och syrran in till mammas jobb för att plocka upp henne... Jag åter kommer nån annan dag efter som Loke vaknat ÄNNU en gång, åhhhhh herre min skapare ge mig styrka, jag orkar snart inte mera!!!!!!!

På återseende efter en regning promenad! ;)

Svar på kommentar:

Anonym om Nya vagnen!:
varför köpte du ny vagn när du bara haft den andra i en månad???? känns oekonomiskt som tusan....?

Svar: Ja visst är jag oekonomsik!! Jag håller verkligen med dig, men vagnen jag hade innan fungerade inte så bra just där jag bor! Men jag kommer sälja den gamla vagnen, så jag får ju pengar ändå! Har Man inget val så har man inte, hoppas du är nöjd med svaret :)

Lugn måndag!

En ny vecka med nya tag, denna vecka kör vi med mjuk start! Vi började med en lugn måndag samt även imorn blir en lugn dag.. Morgonen började kl halv 5, vaknade av att Loke bara skrek. Så vi gick ner och gick runt lite, han fick lite mat och jag åt lite frukost med mina föräldrar innan de åkte till jobbet. Syster kom även på frukost och har spenderat hela dagen här med oss, efter frukost tog jag på mig min onepiece och fick med mig syster och hennes vovve på en lång promenad så Loke kunde få sova lite grann! :) Vi va ute på en promenad i ca 1,5 timme, när vi kom hem va Loke hungrig så matade honom och sen somnade han på mig och jag somnade i soffan. Sov i 1 timme tror jag och sen var det dags för mat igen för honom, men nu va han inte alls intresserad utav mat! Somnade om efter att ha ätit pyttelite, sov i vagnen tills halv tre och sen ville han sova på mig igen :). Nu vaknade han för en knappt halvtimme sen och ville ha mat, och nu sover han återigen!! :). Började tro att han va sjuk, eftersom han sover så himla mycket. Men jag antar att han bara är trött och vill hålla igång ikväll istället! :)
Hoppas ärligt att han sover snällt inatt, orkar verkligen inte med en skrikfest!

Annars idag har det inte hänt så mycket, kusin va förbi nån timme! Mysigt att träffa henne igen, hoppas det blir fler gånger :). Det blir väl också att åka ner till henne, mamma jobbar sista veckan nu innan semester! :). Sen blir det två underbara veckor med mamma, gud så skönt! :). Det kommer bli massa roliga stunder med mamma, en sak som händer är att åka ner till Ullared!! SHOPPA, haha billigt och bra ;)..

Men nu måste jag plocka ordning på min saker innan lilleman vaknar igen :)


En månad!

Idag är det exakt en månad sen min älskade son kom till världen!

Grattis min älskad Loke!



Mammas fina kille, stolt över att vara din mamma!! :)

Till salu!!

Med lite sorg i mitt hjärta, måste jag sälja min vagn!
Jag har varit super nöjd med den och det fungerar utmärkt!!

Det är en britax b-smart, liggdelen och chassit är ifrån 2010!
Det medföljer även en sittdel till vagnen samt adapter till britax bilbarnstol, sittdelen är ifrån 2009 men är oanvänd!!
Liggdelen är använd några få gånger gäller även chassit!

Vagnen har fungerat utmärkt för mig och jag har varit super nöjd med den!
Pris; 4000:- men billigare vid snabb affär!! :)



Om du/ni är intresserad så är det bara att maila mig!!

[email protected]


Nya vagnen!

Som sagt idag fick jag med mig en "ny" vagn hem, super nöjd med den! :)


Lilleman gillade den nya vagnen direkt, det visade han igenom att somna i den :)



Märket på vagnen är crescent, super fin och jag är nöjd! :)
Dock har jag lite svårt för att ta ut skilsmässa med den andra vagnen! :(


Vilken natt!

Godkväll bloggen!

Idag är jag helt slut körd, efter denna helvetes natt lilleman hade! Han hade skrikfest ifrån 23 på kvällen kanske till 4 på morgonen!!! Klockan 4 orkade jag inte längre utan bad om hjälp ifrån mamma då ögonen höll på att ploppa ur på mig! Men jag har hållt igång hela dagen ändå, imorse for jag och pappa för att kolla på vagnen jag pratade om igår! Jag slog till, super fin och jätte bekväm att köra!! :). Så nu åker den andra vagnen ut på annons, efter vi kom hem så hann jag nog bara mata lilleman som hade varit hemma med mamma under tiden. Sen vaar det bara att packa in oss i bilen igen för att åka och handla :). Sprang även in på en ny barnaffär för att kolla på en jätte fin stol mamma hittade förut till lilleman, så jag funderar starkt på att köpa den till honom. Dock kostar den 1999:- rätt så saftigt, men den är en babysitter samt barnstol för när de blir äldre och det är även bord på den :). Så jag ska nog införskaffa den när jag får föräldrarpenningen, den lär ju komma till användning :).
Annars idag har det väl inte hänt så himla mycket, en halvlugn dag idag och det blir en lugn kväll också :).

Syster och hennes kille har kommit hem idag från Turkiet, så vi har väl spenderat dagen med de! :). Fick fin fina presenter av de, jag fick ett armband där det står Loke på samt hans födelse datum! Men Loke fick nog den bästa presenten, både My och Micke har retat mig pga att jag har köpt en onepiece, så nu de kunde inte låta bli, utan köpte en blå onepiece till Loke!! haha helt klockrent, dock är det står så han kan inte ha den först kanske när han är ett halvår :).

Men nu ska jag slänga mig på soffan och vila lite, för att orka med den kommande kvällen! :)



Min älskade son!<3

Svar på kommentar:

Rebecca om Ikea besök!:
Hej!
Skulle du avråda någon från att skaffa barn vis 17-18 års ålder? Det verkar så härligt!

Svar:

Jag kan inte bestämma eller så, men jag tycker själv att man ska tänka först riktigt ordentligt! Min son va inte alls planerad eller så, men eftersom jag tidigare gjort abort så klarade jag inte av att göra det nu också! Men innerst inne bort man nog gått ut skolan, ha egen bostad samt jobbat ett tag efter skolan pga att man får bättre föräldrarpenning då! :). Men valt är upp till var och en, man måste ta en funderar på det hela, ett tips är att man sätter sig ner och skriver upp för och nackdelar med att behålla barnet, det kan underlätta en hel del för vissa :).

Hoppas du är nöjd med svaret :)

Ikea besök!

Hej bloggen!

Dagen i ära har jag, mamma och syster Amanda samt hennes dotter varit på ikea och "shoppat" eller rättare sagt jag har shoppat på ikea till lilleman! :). Det blev en förvarningslåda till hans lego, nätkrog till leksaker/gosedjur, mer spyhanddukar och sedan två ikea kastar så jag kan packa ner hans kläder som är för små nu :). Min lilla plutt har vuxit ur storleken 50, är även påväg ut ur str 56 ;). Annars idag har jag för det mesta bumpat rumpa eftersom lilleman inte alls va så pigg på att sova under dagen, sen har jag plockat ordning lite på lillemans och min saker på rummet! Man hinner verkligen ingenting som mamma känns det, speciellt inte heller när lilleman ska sova på mig och är rätt gnällig! :). Men jag måste fan bättra mig, när det gäller vårt sovrum! Måste börja hålla mer ordning och reda på det, men det är sjukt svårt! Eftersom vi bara sover därinne och varje morgon går därifrån kl 4-5 på morgonen och sen kommer vi inte upp dit igen först klockan är 23-24 på kvällen! Så jag finner ingen tid att plocka ordning på det, men jag försöker utnyttja helgerna när mamma är hemma :).
Just nu sover lilleman och jag tog tillfället i akt att uppdatera bloggen, man måste ju hinna det också.
Men måste berätta att idag när vi va på Ikea, erkände jag för mamma att jag inte alls är överrens med vagnen! Det finns många olika anledningar, men det är främst för att de små hjulen fram inte alls fungerar på grusvägen här hemma på landet och sedan är den rätt låg för min rygg som jag har besvär med. Så nu under eftermiddagen har vi kollat på blocket, efter en annan vagn! Har hittat en jag gillar, så imorn åker jag och pappa för att kolla på den, har jag tur så följer den med mig hem! :). Det beror ju på hur den ser ut, är och allt sånt. Men vi får hålla tummarna, får jag med mig denna hem, så åker den vagnen jag har nu på blocket till salu :)..

Vagnen jag ska kolla på imorn, är en combi vagn med stora hjul vilket behövs här ute på landet som endast har stora stenar att erbjuda!! :). Men jag får uppdatera er imorn om jag fick med mig vagnen hem, håll tummarna för mig nu!!

Har ingen annat att berätta för er, väntar på att lilleman ska vakna för att äta mat och sen somna om på mig! Antar att det blir att glo på tvn med familjen, det kommer förhoppningsvis någon bra film på tv!
Inatt kommer även min älskade syster My hem ifrån Turkiet, ack vad jag har saknat henne!!

Men nu ska jag ta kväll, puss och kram ;)



Gammal bild på Loke när han badade första gången, han badade för andra gången idag igen :)

Duktigt!

Hej igen!

Passar på att blogga igen, lilleman sover förfullt efter att ha ätit ännu en gång och nu har jag hunnit både plocka ur/in diskmaskin, hängt tvätt, vikt tvätt, damsugit och skurat golvet här hemma! Känner mig riktigt duktig, så jag ska strax ta mig ett stor glas oboy samt en macka och sätta mig i soffan och glo på gossip girl, vilket jag verkligen förtjänar nu! :). Har varit vaken sen 5 imorse och jag är fortfarande super pigg, men det ger väl resultat ikväll när jag sover med Loke i famnen kl 21 ikväll :).

Ja men nu har ni (som har lösenordet) fått en uppdatering om hur det går här hemma, nu ska jag ta det jag förtjänar efter att städat :).

Tingeling ;)



Saknar vi magen ? Jorå lite grann sådär ;) (pluttis mage)

Händelsefull vecka!!

Denna vecka har varit hemsk, jobbig men ändå så himla läringsrik! :). Hela denna vecka har jag varit själv med lilleman och det har gått super bra! Måndag och tisdagen spenderade jag hemma för att bara ta det lugnt, onsdags skulle jag träffa Linnea men det sket sig, så jag åkte in till mammas jobb och möte upp henne istället :). Igår så va jag hos BVC med Loke och sen va jag också inne på mammas jobb med storesyster Amanda och hennes dotter på 4 månader.

Det har varit en hel del känslor den här veckan och igår brast det, när man har bumpat rumpa i timmar och det inte ger något resultat så brister det nog för alla! Men jag kämpar på och jag håller fortfarande på att lära mig att andas och ta det lugnt :). Det går framåt och just nu sover faktiskt lilleman utan någon damsugare, timmar av bumpa rumpa eller sova på mig! Han sover i sin vagn fridfullt, vilket är himla skönt! Nu kan jag äntligen fixa lite här hemma, har lovat mamma att ta hand om disken samt tvätten, så jag ska ta och göra det innan han vaknar :). Jag har även hunnit ringa till kyrkan samt gymasiet här i kommunen för att plugga upp min matte till hösten :). Kyrkan visste inte när det fanns tid, så de skulle ringa upp. Men gymnasiet lät lovande, så nästa torsdag kl 11 ska jag på möte hos de! Håller verkligen tummarna för att det går vägen nu.
Det kommer dock bli tufft att ta hand om Loke, plugga matte och plugga körkorts teori. Men jag ska fixa det!! :)

Juste igår va jag hos BVC och plutten bara växer och växer! :)

Nu väger han 4438 g, längde mäter vi inte pga frejkabyxan, men vi mäte huvudet och det va 37,9 :). Så han blir större han också :). Onsdag den 10 så är det återbesök för frejkabyxan, hoppas vi får mäta honom då, annars blir det inte först efter han slipper den :)..

Annars idag händer det inte mycket, bara slappa och ta det lugnt!! :), det är fredag vilket innebär mys med familjen!
Imorn natt kommer även andra syster My hem ifrån sin utlandsresa, som jag har saknat henne!! :). Vi ska spendera den kommande veckan tillsammans, underbart :). Mamma jobbar nästa vecka, sen har hon semester två veckor till.. Vi planerar på att åka ner till Ullared under hennes semester, bara under någon helg! :) Sen vet jag inte riktigt vad som händer, det blir väl att bara ta det lugnt med Loke om dagarna tills han slipper frejka byxan. Vilket bör ske under sista veckan i augusti, början av september :).

Men nu måste jag ta hand om disken innan lilleman vaknar! :).
Puss & Kram

Bloggpaus!

Precis som rubriken lyder så tar jag en total bloggpaus, jag kommer låsa bloggen med lösenord för min egna skull. Jag känner att jag måste finna mig i hela mammarollen, självklart har jag gjort det redan! Men på måndag blir Loke en hel månad och vi har fortfarande mycket att lära av varandra, vi har inte lärt känna varandra ännu.. Jag vet inte hur lång bloggpausen kommer vara för er besökare, men det märker ni! :) Jag kanske kastar in några inlägg medans jag kör en bloggpaus som ni får läsa när jag låser upp bloggen igen, det kanske tar en månad eller två! Jag har inte bestämt mig riktigt, men jag behöver en bloggpaus.

Jag mår inte så jätte bra i mig själv just nu, det är mycket känslor och mycket som händer i mitt och Lokes liv. Jag återkommer nog som tidigast när Loke har blivit två månader, eller så återkommer jag helt när Loke har blivit av med sin kolik och dagarna har rullar på utan några större beskymmer som kolik eller frejkabyxa!
Nästa vecka på onsdag ska vi på återbesök för att få en större storlek på frejkabyxan, efter deet besöket är det bara yttligare 3 veckor kvar med frejkabyxan innan vi slipper den helt, vilket känns super bra :). Förhoppningsvis lättar Lokes kolik/mag-onda när han slipper frejkabyxan.

Anledning till att jag väljer att ta en bloggpaus är för att Loke kräver verkligen uppmärksamhet 24/7 (förutom när han sover) och jag känner att jag inte riktigt hinner med att blogg samt ta hand om ett barn på samma gång.
Det tar lång tid innan uppdateringarna kommer upp eller så blir det aldrig av, vilket är väldigt synd!
Men så fort jag och Loke har funnit varandra helt och han mår bättre kommer jag låsa upp bloggen igen för er besökare! :).
Medans jag har en bloggpaus kommer jag kasta in lite inlägg samt bilder på Loke, för att underlätta för er besökare kommer jag skapa en kategori som heter "bloggpaus", där kommer jag lägga alla inlägg som är under bloggpausen för att ni sen ska ha lättare att hitta alla inlägg :)


Men som sagt på måndag är miin lilla prins en månad och jag älskar honom något enormt, han är verkligen det bästa som har hänt mig, trots att jag har mitt super dåliga humör!! Men vi båda håller fortfarande på att lära oss varandra, vilket ändå kommer ta ett tag :).
Imorn blir det BVC, känns skönt att jag har en sån underbar BVC- läkare, kan prata med henne om allt :)..

Men nu ska jag äta middag med familjen och sen så ska vi kolla på film tillsammans :).
Nu får ni ta detta som sista inlägget på bloggen, innan bloggpausen :)..

Puss & Kram, ta hand om er! :)
På återseende om ett tag :)

(lösenord kommer på ikväll!!!)



Mamma älskling! :)

Rubrik någon ? :)

Loke ligger i babysitter brevid mamma som sitter i fåtöljen här, han är super nöjd efter att ha fått en helt ny napp av mamma :). Han lyssnar på sin spelande elefant och bara njuter av livet, så jag tänkte passa på att kasta in ett inlägg innan jag ska göra middag åt familjen :).

Dagen har gått som på räls, Loke har sköt sig utmärkt och jag är super nöjd och inte alls lika rädd längre. Nu vet jag att jag fixar det, han har till och med sovit längre än en halvtimme i sin vagn idag, hela 3 timmar sov han och jag är så glad för det. Nu berättade mamma precis att han har slocknat i sin babysitter med sin napp, gud så skönt! Då kan jag helt enkelt slappna av lite grann och bara njuta, han sover UTAN att jag måste bumpa rumpa på honom, så jäkla underbart!!!! :).

Ikväll blir det lugnt som vanligt, det blir det även imorn då det är skönt att komma in i det hela nu de två första dagarna :). Men på onsdag blir det in till stan för att träffa Linnea och henne son, vi träffades när vi båda va gravid :). Super gullig tjej och det är så himla bra för hennes son är endast 3 dagar äldre än Loke, så det ska bli kul att träffa henne igen. Sen på torsdag så är det BVC besök och efter det så åker jag nog in till mamma och möter henne på hennes jobb, ska även visa upp plutten för en av hennes kollega, ska bara checka att hon jobbar på torsdag :).
Men på fredag blir det lugnt, tror det blir en dag hemma bara vilket vi kan behöva.

Lilleman ha vaknat och mamma matar honom nu, så jag ska fixa lite mat till oss andra här hemma. Förhoppningsvis somnar Loke nu medans han äter, annars blir det att natta honom efter maten :)

Bloggar så fort han har somnat :), puss & kram

Länge sen..

Nu va det ett tag sen jag blogga sist, och ja vad ska jag åt saken. Loke kräver fortfarande ständigt uppmärksamhet, och den vecka är jag ensam med honom för första gången och jag är livrädd. Men det rullar på, vi har klart oss igenom de första timmarna tillsammans och han sover faktiskt, inte mycket skrik :). Visseligen sover han på mig bokstavligen talat, han sover på mitt bröst. Men det stör mig inte så mycket längre, jag får ta det eftersom jag inte ammar honom.

Idag är det 3 veckor och 3 dagar sen han kom till världen, nästa måndag är han exakt en månad. Vilket känns helt otroligt, tiden går fort, fast lite fortare skulle inte skada! Loke´s ständiga kolik och ont i magen, tar på ens krafter trots att det har blivit bätttre med den nya ersättningen. Jag är verkligen glad för hans skull att det hjälper för honom, men jag önskar ärligtatt vi slapp allt sånt skit. Jag tyckte det räckte med frejkabyxan, men icke sa nicke! Men förhoppningsvis är koliken borta när han kommer upp i 4 månader, men jag vet inte riktigt hur jag ska orka!

Jag måste erkänna, jag älskar min son och Loke är det bästa som hänt mig! Men det är inte alltid skitkul att ha barn, det finns de timmarna på dygnet som jag bara funderar på vad sjutton jag har gett mig in på. Hans kolik tar kol på mig, hans gnälliga stunder på dagarna gör mig galen och att han ständigt ska bli omkring buren på för mig att bara gråta! Men sen finns de stunderna han bara ligger och kollar på mig, som får mig att smälta och de tuffa stunderna är bort glömda! Det är tufft att vara mamma vare sig man är ensamstående eller har ett förhållande med pappan, för det spelar ingen roll om du har pappan i ett förhållande, eftersom han varken kan amma eller göra barnet nöjd när bebisen är väldigt mammig, men självklart kan pappan byta blöjor och sånt. Men som ensamstående måste du göra ALLT, det finns ingen som byter blöja åt dig, eller bär runt på barnet så du får ta en paus! Jag har haft tur så fått bo kvar hemma med mina föräldrar och som har såna underbara föräldrar som stöttar och en underbar mamma som hjälper mig med Loke. Men jag fyller 18 nästa år, då är det dags för mig att hitta något eget, för jag kan inte leva på mina föräldrar hur länge som helst. Och då kommer det där att klara verkligen allting ensam, egen lägenhet, Loke, skolan och allting som hör till. Vilket skrämmer livet ur mig, jag vet inte ens hur jag ska klara av att plugga matte på kvällarna i höst (om jag får) eller plugga körtkorts teori i höst, det är tufft att hinna med sånt. Jag planerar på att börja redan nu att läsa lite körkorts teori eftersom jag ska börja övningsköra med pappa i höst.

men nu håller plutten på att vakna och vill ha mat, så jag ska ta honom nu :). Återkommer med med uppdatering när han sover igen.
Ha en toppen dag så länge :)