Jag njuter

Just nu njuter jag till fullo i min egna säng utan något barn bredvid mig, Loke sover nämligen i sin säng, rätt skönt faktiskt! :)
Hoppas bara att han kan sova där hela natten, vi får väl se. Kan ju alltid hålla tummarna för min skulle! :)

Imorn ska jag in till stan en snabbis, dock får Loke stanna hem med mamma menas, dock vet jag att det säkert kommer sluta med att han får följa med mig. Jag har redan börjat få ångest över att hanska stanna hema, dock har det ju knappt två timmar i stan och det går nog 5 gånger fortare om jag är ensam. Men jag älskar min lilla grabb så han får troligtvis följa med endå, förlåt mamma! :).
Det är inte ddet att jag inte tror att mamma klarar av Loke utan, för det gör hon! Hon är toppen med Loke och han älskar att vara med mormor. Men det är mitt mamma hjärta som säger "stopp ge mig mitt barn!", japp men nu är det slut babblat om det. Märkt imorn hur det blir!

Men nu ska jag sortera ut vilka bilder jag ska printa ut imorgon, kommer bli en hel del! :)

En bild som väcker härliga minnen & känslor


Städat

Nu ska jag försöka på mig ett inlägg, känns som om det bara blir ett inlägg per dag, det måste vi ändra på. Idag har vi bara varit hemma, dock har jag röjt lite här hemma. Tog damsugaren på en vals, sen även skurmoppen! :) Efter det gav jag mig på mitt rum och oj så rent det är nu!

När rummet va klart så gav jag Loke middag och sen fick han bada, så nu sover han sött i SIN säng. Så jag ska passa på att äta lite middag och sen fixa med en bok jag köpte igår på ÖoB, ska visa er sen när den är klar vad det är för något! :)
Men nu måste jag verkligen gå och äta, bloggar senare! :)

Dålig uppdatering..

Uppdateringen har verkligen varit usel de senaste dagarna, men att Loke är sjuk och vill helst hänga på mamma gör det inte lätt att blogga. Jag åkte på en dunder förkylning i veckan, när jag äntligen började känna mig bättre laddade Loke istället igång en ordentlig förkylning som har gjort oss mycket sömnlösa de senaste nätterna. Men nu sover iallafall Loke och jag väntar på att wallander - skytten ska börja igen! :)
Idag har vi inte gjort speciellt mycket, för det mesta tagit det lugnt. Städade på förmiddagen medans Loke tog en powernap i 40 minuter, sen så har vi för det mesta slappat! På eftermiddagen åkte vi med syster och handlade, fick med mig en hel del till Loke. Men köpte iallafall på "plattor" med mat, en ny nappflaska (samma som blåa), nappar till nappflaskan, lotion och sen fick han bananer samt päron. Sen passade jag på att handla lite till mig, vilket blev shampoo/balsam och något spray. Det behövs, efter graviditeten vet jag inte vad som hänt med mitt hår, det blir typ flottigt på en dag och jag tappar hår som om jag vore ha cancer och min hårbotten är super torr. Men slut pratat om det, efter vi hade handlat åkte vi hem och jag började med maten så fick mamma ta Loke. Men vid 8 tiden gick vi in och la oss eftersom Loke inte vill sova ensam, lite tråkigt för mig. Men jag överlever, jag har ju en dator och tv på rummet så ;).

Imorn blir det iallafall speciall läkaren med Loke och hans envisa mage som inte riktigt vill jobba med oss. Ska även prata med de om Loke krupp liknande hosta och se vad de säger, hoppas bara att den lugnar sig och inte blir värre. Orkar verkligen inte med det också, räcker med att han hade kolik magen som nyfödd! :)
Ja nä nu har jag inte mycket mer att berätta, kan väl säga att jag är sugen på en ny åkpåse till Loke.. Värt att köpa en? Nja vet inte, tvekar åt båda hållen... Om jag känner mig son rätt så lär inte han vilja åka vagn speciellt mycket när han har lärt sig gå :)..

Nä usch nu ska jag nog lägga mig bredvid Loke och sova så vi orkar upp imorn, Godnatt hörni! :)

Denna åkpåse skulle jag vilja ha till Loke om han ska ha en ny! :)


Inga mer ursäkter!

Jag har flera månader nu sagt att jag ska ta och banta, men jag har alltid kommit på ursäkter hit och dit! Men nu är det slut med det, nu jävlar ska jag ner i vikt! Mamma och pappa åker ju till thailand i februari och kommer hem i mitten av mars (borta 3 veckor), så från och med nu och fram tills de ska kommer hem så ska jag har gått ner minst 15 kg! :). Så från och med idag ska vi köra hårt med promenader, träningscykel, abtronic x2 och sen kommer jag också köra lite zumba! :)
Så nu jäklar är det fan på riktigt, kan fan inte se ut som jag gör i sommar! :) Ska även prata med kusin min som snackade om att hon också skaffat abtronic x2, säg även säg till mamma att vi ska ha en lite mini tävling under tiden som är i Thailand, inge mer slarv nu! :)

Så här såg jag ut den 16:e november, 4 månader efter förlossningen! :)


Men nu är det nog värre, efter jul och alla mina dålig ursäkter! Såhär ser jag nämligen ut efter 6 månader

Jag har nog blivit en aning större och jag leder fortfarande av extremt mycket bristningar! De har inte blek något enligt mig, men det kanke de har det! Men såhär kan jag inte går runt och se ut, så nu måste det bli en ändring på det! :) Ska sätta på mig abtronic x2 bältet igen för denna dag, känns rätt skönt att ha den efter ett tag! :) Funderar även på att gå en promenad med Loke sen också i vagnen, kanske är skönt för honom att komma ut lite grann. Men vi får se med den saken, ska iaf prata med mamma vad vi ska hitta på till middag.


Men nu ska jag ta med mig Loke som har sovit middag och äta lite mellanmål, nu vet ni iallafall mina planer! :)


Vakna alldeles för tidigt!

Godmorgon eller så kanske det fortfarande är natt hos er! Jag själv anser att både jag och Loke ska sova nu, men Loke är överpigg och vill vara vaken. Så om en stund vill han nog sova istället, vilket kommet resulterar i att jag får sova till 9 om jag har tur! :).
Det har inte blivit någon större bloggning sista dagarna, har inte mått 100% bra. Så jag har mest vilat, sen är Loke JÄTTE förkyld och har nu börjat få krupp (suck) som om det inte var nog med förkylningen! Men så nu måste jag hålla koll på honom, mest så han inte blir för upprörd. Men han verkar ta det bra som kryper runt här som en galning! :)

I torsdags kväll va vi som sagt iväg till IKEA på kvällen med syster, jag shoppade loss till både mig och Loke för över 700. Men allting va välbehövligt, sen passade jag även på att inhandla blöjor,välling och lite på apoteket! :) Så nu ska vi nog klara om till början av mars med blöjor och välling, rätt skönt att ha det handlat!
Sen igår va vi iväg till syrrans kompis, som ni nog såg i inlägget innann så har jag tatuerat mig!! :) Åh som jag har tjatat, längtat och velat det, men ändå sjukt att jag gjorde det! Då jag va SUPER nervös, men det gjorde inte speciellt ont, bara när han fyllde i det :). Men jag är super nöjd och bara väntar på att jag ska göra nästa! :)
Resten av gårdagen så gjorde vi inte mycket, jag och Loke gick och la oss när vi kom hem, försökte göra lite matte sen så gjorde vi inte mycket mera! :)

Men nu ska jag försöka få Loke att äta lite välling och somna om igen, vi hörs senare! :)

Äventyr!

Att jag vågade, sjukt!
Nu är det bara frågan; när blir nästa? ;)


Fina ni!

Innan jag stänger av dumburken måste jag bara tacka era alla, ni är så stöttande och underbara! :)
Sen kommer vi till det här med att be om hjälp, jag är usle på sån! Då jag under graviditeten alltid fick göra "man är svag om man ber om hjälp" sen fick jag höra "du kommer få jobba i en uppförsbacke och jag tänker inte göra något för att underlätta för dig".. Detta ekar konstant i mitt huvud, vilket göra att be om hjälp är min sista utväg.. Men kan dock säga att mamma faktistk fick ta Loke nu på kvällen och jag har nog aldrig saknat honom så mycket (haha vadå inte kan bestämma mig).
Men nu ska jag nog anstränga min hjärna med lite matte såhär dags! :)
Tack för alla stöttningar, ni är underbara!

jag vill kasta in handduken..

Jag har kommit till en punkt i min mammaroll där jag inte orkar längre, där jag bara vill kasta in handduken och säga tack och hej! Jag har försökt att knuffa bort känslorna, men har nu insett att jag är depression (igen). Jag tappar orken lätt och bara vill gråta för att Loke inte vill sova eller inte vill göra som jag vill göra.. Jag vet inte vad jag ska ta mig till längre, för jag har ingen större lust att ringa till BUP med svansen mellan och säga att jag behöver hjälp.
Jag vill känna lycka att vara mama, men för tillfället orkar jag inte. Pressen att vara den perfekta mamma, som orkar allt trots att man bara har sovit några ynka timmar per natt. Pressen att alltid känna lycka över att barnet väcker en minst 3 gånger per natt och sen vakna för dagen klockan 7 på morgonen.. Ja ni förstår säkert?
Jag har snittat kanske 5-6 timmar per natt sen 8 juli, att inte ha någon att byta av med på natten är utslitande! Men jag kämpar dag för dag att orkar, men min glöd, ork, vilja och energi är som bort blåst och jag vet inte hur mycket jag ska orkar mera. Jag drivs ständigt till panik när Loke börjar gråta hysteriskt, kanske satt sina spår sen första månaden?
När Loke blir för jobbig, känner jag bara en enorm press på mig själv. Men samtidigt så lindrar inte det när mamma eller pappa säger   " din mamma förstår inte vilket lätt barn hon har fått", detta säger de när Loke är glad och skrattar! Absolut när Loke är glad är han super enkel. Men jag är ledsen att har stått och vaggat honom hela natten, sovit dåligt i 6 månader, så ser man inte alltid lycka eller hur enkelt barnen är!

Jag har insett nu att jag återigen har tappat kontrollen över min känslor, de är för starka att jag inte längre orkar hålla igen de! Jag har tröttnat på att vara stark, tröttnat på att bara visa en stark sida där man ska orka allting.. Jag har tröttnat och jag vill barar gräva ner mig nu, återkomma när glöden har kommit tillbaka! Men jag kanske måste återuppta min kontakt med BUP och börja prata med de igen, kanske blir bra om jag blir av med alla skuldkänslor, alla kräkningar jag gör mot mig själv. Jo det är nog dags, jag får gå med svansen mellan bena och inse att jag mår dåligt.
Vart får man all ork ifrån?
Jag är nog världens sämsta mamma, det är iallafall så det känns om jag ska vara ärlig. Ibland har det gått så långt där jag undrar om Loke skulle haft det bättre hos en annan mamma, där han hade haft en delaktig pappa. Där han kunde leva med en glad mamma, delaktig pappa i ett stort hus med eget rum, de bästa leksaker och få bli storebror till en dussin syskon!
Ja det är sant, så går mina tankar. Så ibland kan jag ställa mig frågan "varför adopterade jag inte bort honom, när han va nyfödd?"  Det är hemskt, men den bittra sanningen!
Sen att folk påstår saker och ting är fruktansvärt jobbigt, även om jag leker bitch och tuffar till mig för att inte visa min svaga sida.

Nu ska jag torka tårarna och pussa på min favorit pojke!

Mamma älskar dig så mycket att det svider i hjärtat!


Svar

Amanda -- mamma till Viggo om Ny nappflaska!:
Har han slutat att ta flaskan eller..?

Svar: Nej, men dock tar han bara bara dr brown. Vilket är super jobbigt, då jag bara ha två stycken såna och är SJUKT dyra! :).
Mari o Wiggo om Tips!:
Får man fråga varför du är emot majskrokar?

Svar: För jag ser så många som ger sin små barn de, sen så har jag både sett och hört att de fastnar lätt i halsen.. Sen så sparkar de ändå bara papper, så jag anser att frukt eller smörgåsrån är bättre :)

Felicia - Mamma till Melwin ♥ om Ny nappflaska!:
Vad är det för speciellt med denna flaska? Som gör att du tycker om den alltså :)

Svar: Den ska tydligen underlätta att barnen inte får för mycket luft i sig, sen så är det första flaskan Loke tar sen jag började med dr brown :).

Ny nappflaska!

Jag är nog jorden lyckligaste mamma, för ett tag sen träffade jag Sarah andra mammor. I samma veva såg jag Sarah nappflaska hon hade till sin dotter och blev super nyfiken på den, frågade vad hon hade köpt den. Och idag fick en sån följa med hem, och vet ni vad? LOKE TAR DEN!! Woopawoopa världen lyckligaste mamma! Äntligen slipper jag alltid använda de där jäkla dr brown, så vet ni vad mamma ska få göra imorn igen? Köpa en till fast i grön! :)


Tips!

Tänkte tips om dessa sötnosar, de fyndade vi på Åhlens för 19:- (4-pack). Super bra att ha små saker i till barnen, tex russin, äppel/päronbitar, smörgåsrån (är emot majskrokar) eller något annat spännande! :)

Loke tycke de va super fina eftersom de hade så fina färger, jag är också nöjd med de :)


Hel dag i Farsta centrum!

Puuuh vilken dag med full rulle, började med att vi klev upp vid 5 (Loke vid 6) och fixade allt. Pappa släppte av oss i märsta så tog vi tåget med mamma till Karlberg, byte tåg och va framme i skogås vid 8:a. Smet in på ica och köpte en ersättning som är färdigblandad, sen så tog vi bussen hem till syster, så knallade vi iväg till Tilde's dagis.
Efter det tog vi bussen till farsta centrum och fikade på donken innan allting öppnade, sen så sprang vi nog i varje affär. Och oj så jag skrattade med syster, hon är för underbar! :). Loke fick även en mössa av henne från H&M, super fint, TACK återigen syster! :)
Efter att ha sprungit runt några timmar, tog vi lunch paus. Sen tog vi de sista affärerna innan vi begav oss mot Skogås igen, återigen in på ica och sen så tog jag och Loke, möte upp mamma på kungsholmen. När mamma hade jobbat klart så gick vi förbi åhlens där vi icke fyndade en ny overall till Loke som är tunnare, då han får PANIK av att sitta tajt i vagnen. Dock så får mamma självklart pengar av mig imorn igen, då pengar kommer in på kontot imorn :)
Men det var vår hel dag och nu ligger Loke utslagen bredvid mig och är genom förkyld! Jag själv känner att ögonen går i kors, så ska också krypa ner i sängen och sova, vilket kommer behövas! För imorn ska det
S TÄ D A S i mitt rum, ska skriva en to-do-list för vad som ska göra imorn! :).
Men vi får nog höras imorn, för det står still i huvudet och vet inte vad jag ska skriva mer :)

Glömt att visa!

Jag har helt glömt bort att visa er dessa bilder, Loke åkte kundvagn för första gången för 11 dagar sen! Himla duktig kille jag har :)


Från ett ghetto till ett annat ghetto!

Nu är vi påväg till syster/moster, Loke är trött. Men roar sig med att leka med leksaker i vagnen, söta bebis! :)


Vaken!

Loke vägrar sova, vi ska upp 5 imorn. Kul!!!!


Mor och Son dag

Som sagt körde jag och Loke en mysdag idag, vi började med att kliva upp kl 7(!). Busade och byte blöja, vid halv nio fick Loke gröt och jag tog en banan till frukost! Sen busade vi en stund till, men Loke blev helt plötsligt super trött och då somnade vi båda två i 1½ timme, vilket var behövligt! :). Sen gör vi återigen lite bus och blöjbyte innan det var återigen dags för lunch, Loke gick i sig en hel jäkla bruk (stor) med mat, mammas knubbis :). Sen så fick jag för mig att städa upp i köket och satte Loke i gåstolen, som körde rally bakåt och gled in i spegeln ;). Sen så busade vi sängen och Loke tog en powernap på 30- 50 minuter, sen va mamma hemma och då började jag med maten! :).

Men det var skönt att bara glida runt hemma och mysa med bebis, han är så härlig! bits,sparkas, tuggar på en, slåss, nyps och är helt vild! :). Mammas kille börjar bli riktigt stor, krypningen börjar närma sig och han är mer i taket än still :).
Men imorn ska vi busa med syster/moster i Farsta centrum, det lär inte bli någon shopping för min del då pengarna inte landar på kontot först på onsdag/torsdag! :). Men det blir en fika iallafall och gå kika runt i affärerna, åtminstonde skönt att komma ut en stund. Efter Farsta så blir det lagom att möta upp mamma vid jobbet eller lär väl va där lite innan hon slutar så kan jag gå och strosa i alla fina inrednings butiker som finns på kungsholmen! :)
Så imorn får ni nöja er med lite mobil inlägg, även om man inte kan kommenterar de eller kan man det nu? Har blogg.se support fixat det!? Den saken måste undersökas eller så märks det!
Nu ska jag passa på att ladda över alla bilder från idag till datorn, ska jag kan fylla ut lite inlägg med bilder! :)

To the mama

Denna skönhet har hittat hem till mig eller ja är påväg hem till mig :) Fast självklart i vit :)

Och hur snyggt är inte det här!?

Ledsen hjärtat, men mamma måste strycka lite kläder från din lista ;). Mamma måste få unna sig lite nytt nu! :)

Ge mig mina pengar nu!! :)


By H&M

Till sist har vi detta, ååh så underbara kläder! :)

Kalaset på H&M går på 297:-, som sagt blir det dyrt. Men såklart värt det, min pojke behöver kläder :)

 

Total summan för allting blir 2083 kr, har jag glömt säg att jag älskar att shoppa? I LOVET IT!! :)


By Kappahl

Sen har vi dessa klädesplagg från Kappahl, åh så fina! Det blir som ett sätt, så detta ska ocks få dyka ner i Lokes garderob, kostnaden för det lär bli 318:- =)


By Lindex

Detta har jag kollat in en längre tid på lindex's hemsida, och nu har jag bestämt mig för att in handla allting! :)

Kalaset på Lindex kommer troligtvis gå på 874:-, dyrt men värt det! :)


Mysdag!

Eftersom jag fortfarande är dunder förkyld och inte alltså orkar för mycket, så kör vi på en ordentlig mys dag här hemma. Så idag kommer bloggningen va riktig dålig fram till kvällen, men det överlever ni va ? :)
Vi ska börja med att skriva ner vad vi ska handla hem när pengarna landar på kontot, behöver ju fylla på Lokes "förråd" med mat,våtservetter och välling. Jag är glad nog att jag slipper köpa blöjor denna månad, 3 packet räcker nog för denna månad :).

Annars idag blir det mys för hela slanten, vi är ju själva hemma först gången sen november. Rätt tomt nu när mamma har gått tillbaka till jobbet, men det är lika bra att vänja sig. Pappa och Mamma far ju till Thailand den 26 februari :), vilken lista de ska få av mig då! ;)

Men nu ska jag ta mig allt för gnälliga son och pussa på honom, så han blir lite lycklig! :)



Jag visste det...

Jäkla förkylning, hatar verkligen att vara sjuk! Men tror ni inte jag börjar få frossa också, jo det är ju så typiskt mig att bli döds sjuk så fort jag får en förkylning.
Nu ligger jag iallafall nerbäddad i sängen och kollar på wallander, till det trycker jag in resten av godiset från igår.
Nä jag orkar verkligen blogga mera, gonatt vi hörs imorn istället! :)

Ny design...

Tryck på F5 om du inte ser den nya designen, vad tycks? :)

Dunder förkyld och jobbig natt

En bild från i höstas!

Natten till idag har varit fruktansvärd, Loke har vaknat med varannan timme. Vaknade och skrek hysteriskt, vill inte sova, vill inte äta och bara skrek. Men han somnade om på mig alla gånger, men vid 5 tiden på morgonen tröttnade jag och gav han flytande alvedon. Så då sov han till 7, åt och somnade om till 9 :).

Idag tänkte jag rensa bland Lokes saker, sätta in alla papper i pärmen, damsuga, göra klart matten och pilla på en ny design. Det är väl det jag orkar nu när jag har åkt på en dunder förkylning, hoppas på att jag mår bättre tills på tisdag! Syster ville att jag skulle fota henne då, men eftersom det är för kallt för Loke att sitta i stallet några timmar. Så åker jag istället hem till min andra syster och fikar, kanske får med henne till Farsta Centrum.
Men nu ska jag börja pilla på en design, så hörs vi! :)

Hej sjukstuga!

Det blev ingen större bloggning igår, men jag orkade verkligen inte. Men det var iallafall super trevligt hos Elin, sen sån liten plutt de har fått! :).. Men som sagt åkte vi till HÖÖKS och barnets hus efteråt, fick inte alls med mig vad jag skulle ha. Men det blev en halkmatt och bordskydd. Får kolla efter pipmugg i uppsala på torsdag, då jag ocg syrran ska till IKEA :).

Men iallafall idag har det varit en rätt lugn dag, jag har åkt på och blivit förkyld precis vad jag inte behövde! Men jag hoppas jag slipper feber och frossa, så är jag nöjd! :) Så jag sitter här och snörvlar och snyter mig om vart annat, lagom roligt! Jobbigaste är att jag måste vrida ner värmen i rummet, eftersom jag är konstig och blir ännu mer täppt när det är varmt! :).
Jag hatar att vara täppt, men är glad att Loke har blivit av med sin förkyldning, säkert han som smittade mig! Det räcker alltså inte med att han måste ta min plats i sängen, nu ska han smitta mig också. Den där ungen alltså, han är allt bra knäpp ;)
Vad har ni gjort idag då? :)

Nä nu ska jag nog ta och unna mig en kokoskaka, eftersom jag absolut behöver det eller inte :)

Svar

Mari o Wiggo om Shopping från idag..:
jätte fina kläder.. köper du bara nya kläder inga begagnade? själv har ja hittat jätte mycke fina kläder på tradera till billigt pris. dom sliter inte på kläderna än de bara slits i tvätten..


Svar : Jag får börja med att tacka! Sen till din fråga, nej jag köper faktiskt inte bara nya kläder till Loke. Han har en hel del kläder som han har fått av min moster och av min mamma arbetskompis, Men nu börjar de kläderna ta slut i hans storlek. Men jag måste erkänna att jag är väldigt förtjust i att köpa nytt till Loke, sen så väljer att inte skriva att han får kläder som är begagnade då jag har fått en antal kommentar som undrar över min ekonomi. Så att skriva ut det är som att be om att få kommentar de folk påstår att jag är fattig, alla har inte alla hjärnceller hemma!
Men som svar nej, Loke har en hel del som är begagnade kläder i sin byrå låda :)

Jag vill dunka in mitt huvud i väggen...

Inte för att Loke är jobbig eller för att han är gnällig. Utan för att jag är dum nog att sitta uppe tills klockan blir alltför sent, för att sedan kliva upp minst 3 gånger per natt för att ge välling och trösta pga att den där jäkla tanden ska kika upp i Lokes mun. Att kliva upp på natten är inte längre jobbigt, utan det är nånstans i mammarollen som man stänger av känslan att det är jobbigt att kliva upp på natten. För jag anser inte det är jobbigt längre efter att gjort det varje dag i 6 månader, jag är liksom van nu!
Men något som är jobbigt är att Loke alltid får för sig att klockan 7 är det dags att kliva upp på morgonen, och NEJ det är inte kul att kliva upp 3 gånger per natt och sen började dagen kl 7 på morgonen.. Det är bara sjukt irriterande, man är ju super trött! Men jag kan ju inte bara strunta i honom, så det är då man får ta sig i kragen och bara kliva upp även om man vill dunka i huvudet i väggen.

Men jag erkänner jag brukar hälla ut hans leksaker i sängen så jag kan slumra till i 20 minuter, men sen fungerar det inte när Loke kommer och rycker en i håret, sparkar en i ryggen eller drar i bh banden. Loke är nämligen riktig dåre och helt galen när han vill något.
Han är bara 6 månader, men han beter sig som om han vore 10 månader. Flyger fram och tillbaka, kastar sin handlöst i min famn, skriker som en dåre, försöker ställa sig upp och lyckades faktiskt idag och sen så kryper han smått i sängen..
Så ibland vill jag bara att krympa ner honom till 1 månad, inte för att jag fick mer lugn och ro då. Istället för att vara fara runt då, så hade han kolik!
Jag Ä L S K A R Loke något enorm, men det är nog inte först nu jag verkligen verkligen trivs med allting som har med mammarollen!

Jag får många frågor om hur det är att ta hand om Loke eftersom jag är ensamstående. Många påstår även att det måste vara jobbigt eller att jag måste vara helt slut.. Absolut det är tuffare att vara ensamstående och ta hand om allting själv. Men som jag alltid har sagt, jag är hellre ensam än att ha något kille som ändå inte hjälper till. Men självklart hade det varit skönt ibland att kunna lämna över Loke eller kunna gå och duscha utan att behöva ha med Loke, slippa ta med Loke på toaletten när jag behöver gå (detta gör jag endast när jag är ensam hemma) eller slippa natta nån kväll! Ja det vore nog super skönt, men jag är van. Jag har varit ensam sen jag gick in i vecka 13 i gravditeten, man vänjer sig..
Sen är det många som säger " jag skulle nog inte klara av att bli ensamstående" JO alla klarar det, man lär sig och man lär sig att få dagen att fungera som vanligt igen!
Jag är 17 år och jag klarar det galant, även fast jag inte är någon super mamma, men  jag har min mamma som hjälper mig ibland. Men annars är jag 100% ensam med Loke, jag kräver inte att någon ska ta honom eller natta honom.. Jag har nån gång frågat mamma om hon kan ta Loke för att jag ska ut och träffa kompis.. Men då har jag oftast mata och nattat honom, så endast behöver ta upp honom om han vaknar..
Men återigen ibland har jag bara lust att dunka in mitt huvudet så hårt att jag ser stjärnor, för ibland tappar jag tålamodet och då vill jag bara avskriva mig från mammarollen. Men sen så får man det där leendet som lyser upp hela världen och då inser man att det går inte att vara sur längre..

Men som svar på om det är jobbigt att vara ensamstående, Nej det är inet jobbigare. Men lär sig med tiden och man får alltid allting att fungerade! Det gör man, klarar jag det så klarar vem som helst det.
Nu ska jag ta mig pojke som är helt tokig bredvid mig för att jag inte lägger all uppmärksamhet på honom ;)

Tillsammans är vi starka!


Shopping från idag..

Detta var det som fick följa med oss hem idag samt hårfärgningsmedel som jag unna mig :). Sen fick Loke en onepiece, en tröja på rean och den efterlängtade tjocktröjan som jag har varit sugen på sen den kom in på H&M sortiment :)..

 


Bebis mys!

Nu är vi påväg hem efter att ha varit hemma hos Elin Johnny och lilla Evelyn. Super söt liten flicka och oj så bebis sjuk man kan bli när man ser nyfödda! :)
Men nu ska vi iallafall förbi HÖÖKS, ska springa förbi barnets hus och köpa en ny pipmugg Loke. Då den han har verkligen är super dålig, dumma advent! Sen får vi väl se om det får följa med något annat hem, kan iallafall avslöja att Loke har fått lite mer kläder (dumma mig!) Men jag drar med ursäkten, han behöver nya kläder i strl 80, vilket han faktiskt behöver! :)
Men det kommer mer uppdatering ikväll, så fixar jag bilder på kläderna också! :)
Puss & Kram! :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314684.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314684.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314684.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314684.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314684.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314684.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314684.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314684.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314702.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314702.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314702.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314702.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314702.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314702.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314702.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314702.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314795.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_185314795.jpg" class="image">


en torsdag med fullt ös!

Denna torsdag började allt för tidigt redan klockan 7 på morgonen, Loke tyckte det va dags att kliva upp. Men som den trötta mamman jag va imorse, hällde jag istället ut hans korg med leksaker framför honom och fortsatte sova en halvtimme. Sen va det bara att kliva upp och byta blöja på plutten, mamma vaknade och kom ner så åt vi frukost och sen så tänkte jag att Loke skulle somna om så jag kunde städa, men vilket skämt. Klarvaken och pigg, så han fick fortsätta leka med sina leksaker i min säng, menas jag själv sprang runt som en höna och städade upp rummet! :). Sen så kopplade vi av innan det va dags för lunch, men efter lunch va Loke en slagen hjälte om somnade snabbt på mig. Vid 13 kom Lokes pappa och vi pratar (läs: mamma pratade med han, jag satt tyst), sen vaknade Loke så då fikade vi och öppnade Lokes julklapp, vilket va en super fin bilbana. Men ack va den lät efter att jag hade fixa ihop den, så den får endast vara på när mamma är som piggast och inte har huvudvärk (skämtosida)
Efter att pappa K hade åkt, så började jag med att söva om Loke eftersom han fortfarande var trött! Sen började jag sy lite grann, sen var det dags att åka till tandläkaren!
Sprang i på Willys först och handlade åt mamma, sen kändes det som om jag la mig på dödsbädden när jag la mig i tandläkar stolen!

Men nu är jag hemma och ligger i sängen efter att ha ätit, duschat och fikat! :). Ska sova strax, imorn blir det upp tidigt och fixa innan vi ska iväg till Elin :)
Om ni undrar så går det inte att kommentera min blogginlägg jag gör från mobilen, dumma blogg.se!
Nu säger jag GODNATT! :)

Loke 4 dagar gammal! :)


Svar på kommentar

Sara om Med facit i hand...:
Eller så slyddar du dig nästa gång du hoppar i säng så slipper du ytterligare en abort.. Just saying!:)
IP: 110.49.226.23

Svar: Jag tar mig friheten och drar fördommarna och antar att du varken har varit gravid, gjort abort, fått missfall eller fött barn. Utan att du är en patetisk brud som nästan har förlorat oskulden! Men åter till kommentaren, om jag ska vara uppriktig, har jag ALLTID skyddat mig. jag har både haft p-piller och p-stav. När Loke blev till gick jag på p-piller, men av misstag missade EN dag och puff så va han bara där! Mn son är alltså ett p-piller barn, men lika mycket älskad för det :)
Så nästa gång tar reda på fakta gumman, ha en trevlig torsdag!

Test

...


Tandläkaren

Sitter återigen hos tandläkaren och har precis uppdaterat blogg.se appen, så måste testa blogga. Syster klagade nämligen på att den krånglade med kommentarerna!

Så nu testar vi, kommentera nu för fulla muggar!! :)


Dumma rubriker

Efter inlägget jag skrev igår kväll så  fick jag både mycket bra och dåliga kommentar, så tänkte jag kunde dra en och även ge svar till personen. Men det gör vi senare, just nu kollar jag på unga mödrar vilket är rätt underhållande och Loke sover bredvid mig. Ska strax dra borsen genom året eftersom syrran kommer hem snart och ska skjutsa mig till tandläkaren! :).
Sen blir det att handla åt mamma, sen blir det hem och duscha och ta fram kläder för imorn. För imorn ska vi nämligen till Elin (mammas och syster fd jobbar kompis) som har fått en dotter för en vecka sen, så ska bli super kul att träffa henne igen :).
Ja vad kan jag mer berätta? :) Ingen aning faktiskt, jag sitter jäkligt trång i sängen och är rätt trött, så funderar på att bara gosa ner mig brevid Loke.

Äsch vi hörs senare!

Med facit i hand...

Vet ni en sak? Igår slog det mig när jag låg och trängdes med min kusin och Loke, nu sitter jag med facit i hand hur det är att ha barn!
Jag ÄR 17 och HAR barn, jag ÄR verkligen mamma utan tvekan. Jag har fått smaka på mammarollen i lite mer än 6 månader nu, vilket har både varit tufft och helt underbart! :)
Nu med facit i hand och gått igenom allting ensam, så kan jag erkänna att jag borde ha väntat! Jag ångrar inte Loke aboslut INTE, det får ni inte tro under några omständigheter! Men jag borde ha väntat, jag borde att stannat upp och tänkt längre. Men nu sitter jag här och det roligaste jag kan komma på att göra en fredag kväll menas vännerna super är att byta blöjor och mata Loke :). Men jag trivs med den livstilen jag har, men absolut det är tuffare än vad jag räknade med. .Att inte få sova en hel natt utan behöva kliva upp och göra välling skulle vara underbart eller någon gång slippa att kliva upp klockan 7 utan istället få sova till 10 på dagarna.
Men som folk säkert kommer att kommentera, du valde det själv! Absolut jag har valt det själv, just därför lever jag med mitt val.
Jag sitter här 17 år gammal och vet med mig själv att jag kommer vakna minst 2 gånger inatt för att gå upp och göra välling.. Men jag vet med mig själv att jag älskar det, jag älskar att se Lokes utveckling, Loke's framsteg i livet, jag älskar det, jag njuter av varje sekund som Loke växer och jag ser för varje dag som går hur mycket han förstår vad jag pratar om.
Men helt ärligt, med facit i hand skulle jag ha väntat med barn.. Så skulle det någonsin bli så att jag blir gravid nu, så skulle jag med respekt mot Loke och för att jag vill att han ska få vara barn gör abort. Jag älskar att vara mamma, men just nu vill jag vara mamma åt bara Loke och jag vill ge honom alltid i världen att gå utvecklas i sin takt och på sitt sätt :)

Min stora pojke växer för fort!


Blogaward

Som ni säkert ha sett så sprides en blogaward runt om bland bloggarna, grejen hur ut på att man ska skicka vidare till 5 stycken som i sin tur ska välja sina 5 favoriter. Mest för att de bloggarna ska få synas mera i bloggvärlden.

Jag har fick min award av Juksela som är nybliven mamma till sin super söta son Gabriel.
Så nu är det min tur att välja ut mina fem favorit bloggar :)
Amanda - 15 år och mamma till super söta Jonathan
Denise - Mamma till sina två barn Wilgot och Lo
Lisa - Mamma till sin Denise dotter född i vecka 23
Janina - Tvåbarnsmamma bosatt i Finland
Sandra - 17 år och tvåbarnsmamma

Nu blev det visseligen bara mamma bloggar, men det är för det mesta bara mamma bloggar jag följer, förutom syrrans då :)

Jag har fött barn, men jag kommer föralltid hata tandläkaren!

Jag har placerat mig själv i soffan i vardagsrummet efter att ha nattat Loke för natten och nu väntar jag spännt på att syster samt hennes kompis ska komma hem med tårta för att fira min systers födelsedag.. Sen kan jag även berätta att jag har skapligt ont i käften, efter besöket hos tandläkaren! :). Hade hål i en tand och de borra bort halva tanden, satte dit en låsas fyllning tills vidare, kommer hem och den lossnade totalt! MUMS, så nu har jag typ en halv tand och det gör SJUKT ont. Så imorn måste jag tillbaka till tandläkaren och jag tänker proppsa på att de ska dra ut den, eftersom jag inte orkar gå runt och ha ont! :).

Annars idag har vi inte gjort mycket mera, kusin åkte hem samtidigt som jag åkte till tandläkaren, Sen har vi bara pratat, ätit och jag har badat Loke nu på kvällen. Så nu sover han sött i min säng, min lilla plutt!
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mera, det står still i huvudet... Vi får se om jag kommer på några mer inlägg under kvällen :)

Kusin vitamin

Godmorgon folket!

Sovit gott? Själv har jag sovit trångt men bra, testa dela på en 140 cm säng med två personen + dig själv ;). Det va nämligen så att går så kom min kusin hit (som även är Lokes gudmor), super mysigt att hon är här och hälsar på. Så igår åt vi mat, pratade och sen spelade vi retro spel som är mellan årtalen 50-90 talet, riktigt kul. Självklart vann jag och Nathalie (kusin), så grymy duktiga! :)

Idag skulle vi egentligen träffat min syster, men hennes dotter är sjuk med feber och krupp. Så vi skjuter på det, men jag ska iallafall ta mig mot tandläkaren vid 13.30. Inte super sugen på det, men jag måste det! :). Mamma får passa Loke hemma så länge, eftersom jag inte kan h honom i knät menas jag fixar tänderna ;)
Men jag ska strax dra på mig lite kläder och kladda på lite smink, så jag slipper skrämma ihjäl allihopa :)
Vad ska ni göra idag ? :)



Vad 6 månaders bebisar ska kunna..

Den fysiska utvecklingen

  • Kan ta ett föremål och dra det till sig
  • Försöker flytta ett föremå från ena handen till den andra
  • Rullar i båda riktningarna
  • Syn och hörsel är nästan helt utvecklade
  • Sitter på egen hand
  • Gungar och snurrar runt när hon ligger på mage
  • Försöker krypa för att nå föremål utom räckhåll
  • Plockar upp små föremål
  • Söker tappade föremål

Den mentala utvecklingen

  • Förstår orsak och verkan – tycker om att lägga leksaker i en låda för att i nästa ögonblick tömma ut dem
  • Föredrar ena dagen vänster hand och nästa dag höger
  • Förstår att hans beteende, bra eller dåligt, engagerar dig
  • Gillar att leka lekar där man turas om att göra något
  • Tycker om att höra olika ljud. Djurläten är en bra start
  • Kan uttala vissa vokal-konsonantkombinationer

Den känslomässiga utvecklingen

  • Bli genast vän med främlingar
  • Behöver se välkända ansikten och höra välkända röster
  • Kan uttrycka sina behov och önskningar på andra sätt än genom att gråta
  • Uttrycker missnöje när du tar någon leksak från honom

Lämpliga leksaker :Leksaker som uppmuntrar till sittande lek, bollar, böcker, musikleksaker, orsak och verkan-leksaker, böcker, byggklossar, leksaker som lyser och blinkar, gripleksaker, badleksaker, behållare att lägga leksaker i och sedan tömma ut


17.1.2012

Godmorgon folket, lika pigga och glada som alltid? :) Inte jag, är super trött och jag kan lova att Loke rycker mig i håret och sparkar mig i ryggen, hjälper inte ett dugg!  Men det är ju alltid underbart när ens barn går sig vild på sin föräldern :).
Men just nu sitter Loke och leker med sina leksaker och pratar för sig själv, menas jag ligger och funderar på vad sjutton jag ska göra idag. Men det blir väl att städa och ligga i soffan, ska även ringa syster och kolla med henne om vi ska träffas imorn. Ska även komma ihåg att ringa huddinge sjukus och begära kopia på min journal ifrån min rygg operation. Sen så ska jag även ringa till strängnäs ryggklinik, ska försöka få en tid dit och se om de kan göra något med min rygg.. Men slut babblat om det nu, vad ska ni göra idag då? :)

Jag ska nog kliva upp nu och börja med frukosten, börjar känna hungern smyger på. Loke ska ju även ha sin morgon gröt, vad äter era små på morgonen? :)

Min fina kille! :)


Jag är inte riktigt som alla andra

Jag hänger allt för ofta här på kvällen, framför datorn som en lite nörd och kanske hoppas på att livet helt plötsligt ska bli enkelt och göra precis som jag vill. Nä men ärligt, jag har ingen aning varför jag sitter framför datorn varje kväll och fördriver min sömn med att glo på facebook uppdateringar och snegla in på olika mammabloggar. Jag borde egentligen stänga av datorn och tv, släcka lampan och sova. Men det känns för vardagligt, nä men ärligt!
Åh jag hatar att jag inte sover för tillfället, GÅ OCH SOV ELEANOR! Ja de orden ekar i mitt huvud, men jag stöter bor de och dricker istället min choklad som smakar alldeles för mycket oboy pulver (tack syster).
Sen glor jag även på tv och skakar i mellanåt på min bebis för att vara säker på att han andas, paranoid ? Check!

Mina inlägg känns helt onödiga och tråkiga, sen är de helt osammanhängaden. Kanske är för att jag är super trött, men är för korkad för att gå och sova.. Nä men jag kör en "lista"  på hur vecka kommer se ut, så kan jag sova sen!

Så ser min och Lokes vecka ut, kanske dags för mig att dra fram min kalender och börja planera lite grann =)

Godnatt!


inspiration

Jag behöver inspiration, nya saker, nya mål, nya möjligheter. Jag behöver massa nytt att göra, att gå hemma och släppa fötterna efter mig till augusti lär gör mig till en galning som sliter av sig håret!
Jagv vill inte tänka framåt, men är livrädd att fastna här!
Jag måste sätta upp nya mål för mig själv , tänka långsiktigt!
2012 ska bli mitt år och nu.. KÖÖÖR VI! :)

Min lilla kille blir stor kille

Min lilla pluttiga Loke har gått och blivit stor kille, jag börjar nu inse hur stor Loke har blivit. Tiden springer iväg, han ålar/kryper iväg, sitter helt själv och är allmänt vild. Det är full fart på honom och jag hinner knappt med honom längre..
Men igår testade vi en ny sak.. nämligen gå-stolen och det gav mig en kick i baken. Min lilla kille börjar bli stor nu och det är dags att börja rensa ut allting som är för små bebisar, så jag ska faktiskt sätta fart redan nu.. Vi kan börja med att säga hejdå till babygymmet, för det är inte ett dugg intressant längre! Vad hände med min mini pojke som älskade att ligga i babygymmet med sin mamma? :)
Han är som borta med vinden och det är nog dags att börja tänka på barnsäkerheten ordentligt nu, han har ju sina små gulliga armar som blir till gummi när han vill ha saker, min sötnos! :)..

Det är iaf tur att jag känner folk som ska barn snart, då får jag sniffa bebis hos de :). Men nu ska jag ta min pojk som ålar i väg och inte tycker mamma är ett dugg rolig ;).
Bloggar senare!
Min stora kille :)

Fullt ös medvetslös!

Uppdateringen har varit usle sen i torsdags, men fredagen spenderade vi inne i stan. Mamma och jag åkte inte super tidigt för att möta upp min syster och hennes yngsta dotter. Menas vi väntade på henne gick vi och fickade, sen gick vi mest runt, kollade i affärer, åt lunch och bara njöt av att träffa varandra. Sen så åkte syster hem men lämnade kvar sin dotter som skulle med hem eftersom syster igår firade sin 25 årsdag dock så fyller hon inte år först på onsdag. Så igår var det full rulle, folk ramlade in från kl 13 tror jag. Sen så var det fullt ös, men vid 22 drog de flesta till krogen och det blev bara jag, Loke och mina systerdöttrar kvar hemm och jag passade även min yngsta systerdotter på 10 månader :). Vilket gick jätte bra, så snäll så. Men vi kom inte i säng först klockan närmade sig halv 4 på morgonen :).
Så idag är man inte speciellt kaxig om man säger så, då Loke väckte mig 2 gånger efter att ha somnat kl 3.30. Men fick iallafall 5 timmars sömn, men det tar ju ut sin rätt nu och jag känner hur ögonen går i kors. Vilket jag bearbetar med att äta varm macka och sen väntar glass med chokladsås :)

Loke har nästan precis somnat bredvid mig och jag kände hur tålamodet åkte på glid efter 1 timmes försök att få honom att sova! :). Men nu så sover han och jag bör göra det samma, men först ska jag glo igenom IKEA´S hemsida en gång till innan jag stänger av dum burken! :)

Får se om jag kastar in några inlägg innan jag somnar!

Såhär glad är vi när vi se mormor i soffan :)

Gå-stolen va super rolig! :)


Seg uppdatering ;)

Såhär ser det ut just nu, uppdateringen är inte den bästa. Men det kommer, så fort jag kan lägga ifrån mig Loke :)

Håll ut! :)


regn regn och åter regn!

Godmorgon eller kanske goddag passar bättre denna regniga torsdag! :).
Ska jag berätta en sak? jag är usel på att påbörja ett inlägg, vet aldrig vad jag ska börja skriva och så när jag väl börjar och sen läser det högt för mig själv så låter det helt jäkla konstigt! Men iallafall idag är det torsdag och på schemat står det "lata dig hela dagen" som varje annan dag :).
Men för ovanligthetens skull (eller inte) så regnar det, åååh när ska min sol titta fram igen?  :). Ge mig vår och värme, trött på att man inte vet vad sjutton man ska klä på sig utan att behöva fryser eller svettas ihjäl!
Men men jag får nog vänta ett tag till på värmen eller vad tror ni ? :)

Jag funderar på att fortsätta pilla på en bloggdesign åt en tjej, men vi får se om jag ska städa först. Men vi får se Loke vaknade nämligen precis, så nu ligger han på min mage och sover istället. Så det blir varken någon städning nu eller pill på bloggdesignen :), jag får väl vila istället med Loke på magen, så orkar jag vara uppe inatt och pilla på en design, smart brud! :)
Men imorn blir det dock att åka in till stan och träffa syster, mamma ska även förbi sitt jobb. Sen ska jag även planera in när jag ska åka till Jälla (min gamla skola) sen ska jag även till skolan som jag pluggar ifrån nu, ska dit på möte för att se vilka kursen jag ska läsa, jag var tydligen redan godkänd i matten och behöver inte göra den mera. Men måste ringa till min mentor där och se vilken dag jag ska tid, annars har jag nog inga planer förutom att till tandläkaren på onsdag nästa vecka (SUCK). Jag vill ha mina pengar nu så jag kan köpa mitt gymkort och börja gymma med min syster :). Annars så vet jag inte vad jag ska planera in, vi får se det..
Men nu ska jag mysa med min sovande bebis, ha en bra torsdag! :)




frisk?

Tänkte försöka få ihop ett inlägg nu på morgonen, men det är inte det lättaste när Loke har sina händer över hela tangentbordet och vill hjälpa till att skriva. Lite smått jobbigt faktisktt, så jag måste nog införskaffa ett tangent bord till honom :).
Men iallafall natten har varit konstigt nog lugn, Loke sov från 21-3 åt och sen somna han om till 6 och åt sen somna han om igen till 7.15 vilket va helt okej! Nu ligger han och pratar/gör bubblor med tungan och kollar på barnprogram, som tur är låter han inte det minsta snorig eller sjuk. Kanske är på bättringsvägen redan nu, hoppas på det iallafall! :).

Vet inte alls vad jag ska skriva mera, min syster ska ha köpet hus för sina kompisar och släkten eftersom hon fyller år på onsdag nästa vecka. Så jag funderar på att baka något åt som "efterrätt", vet dock inte vad ännu.. Har ett förslag väntar bara på systers godkännade! :)
Men nu ska jag gosa med Loke och sen äta frukost! :)

 

Vad tycker ni om dessa ? :)


Klart!

Puuuh, nu är jag äntligen klar med designen, ifall ni inte ser den tryck F5 så kommer den fram! Just nu sitter jag med Loke i knät och tycker jätte synd om honom, han har nämligen åkt på förkyldning (just va vi behövde eller inte)
Han har jätte svårt att sova och är allmänt hängig, men han skrattar och äter mat fortfarande, dock inte ersättning/välling så jag antar att han har ont i halsen på köpet också, stackars bebis!
Men han har blivit en riktig rakarunge, han ska sno ALLT och ha ALLT som går att ta, så kan ju lugnt säga att min tv-kontroll lever ett farligt liv! Men en så länge fungerar den, tur är väl det! :)

Annars kan jag inte komma på att det har hänt mycket mer sen söndags, igår va vi bara hemma och tog det lugnt. Fixade rummet och hjälpte mamma att städa ut julen, så nu är den borta! Sen idag har vi inte gjort ett skvatt, myst, kollat på tv, ätit och sovit. Fick ju trots allt bara 3 timmars sömn inatt (dumma förkyldning), hoppas bara jag slipper att bli sjuk!
Men nu ska jag ge Loke välling och sen blir det att försöka få honom att sova några timmar samt jag, eftersom han lär vaknar mitt i natten av förkylningen igen! Ska byta blöja på honom och ge han lite alvedon också, så han får sova nånting!
Nu måste jag kila, någon försöker attackera min dator (hmmm LOKE DÅ!)

Ny design...

Knåpar åter igen på en ny design till bloggen, är inte riktigt nöjd än. Men kommer slänga upp den och fortsätta med det sista så fort jag har tid..
Det är bara lite små grejer som ska fixas, men först blir det fixa med syster & Mamma :)

6 Månader

Jag älskar dig hjärtat!


Idag är det ingen vanlig dag!

Godmorgon, som rubriken lyder är det ingen vanlig dag idag! Idag blir Loke nämligen 6 MÅNADER, helt sjukt att han har funnits hos mig i 6 månader, att idag var det exakt sex månader sen jag låg på förlossningen och väntade på den där jäkla ryggbedövningen (EDA). Ja det är helt otroligt, men ändå så jäkla underbart! :)
Annars idag så ska jag iväg till Älvsjö med syster, om hon någongång ska komma till skott visseligen ;). Annars så blir det lugnt, Oliver förbi en stund eftersom han åker "hem" igen idag.. Sen blir det väl söndagsmys med familjen och så, ska försöka få mamma att spela lite sällskapspel :). Vi får väl se hur det går med den saken, just nu sitter Loke bredvid mig i sin matstol och piper samtidigt som han leker med fanta flaskan, han vill ha uppmärksamhet sötnosen! :).
Jag ska strax äta lite lunch, Loke har redan ätit en burk med majs och potatis puré, vilket var väldigt uppskattat och han slukade hela burken! :).
Men nu försöker han visseligen dricka hur fanta flaskan, haha det är bara för att han fick smaka lite fanta efter maten ;)..

Sen så åter till det tidigare inlägget om saker jag stör mig på, om ni blir så upprörda och helt förstörda angående det. Så läs då inte för fan, det är MIN blogg och MITT val om vad jag skriver! Jag skrev inte ut några namn så ni kan fan inte påpeka något, sen bryr jag mig hur mycket jag vill om andra föräldrar om hur de uppfostrar sina barn! Stör ni er på något, så stick då! Jag bloggar inte för att få läsare eller för er skull, jag bloggar helt och hållet för min skull och för att Loke sen ska kunna läsa den i framtiden! Sen så om jag nu väljer att skriva såna saker, så är det min ensak! Absolut att jag ska lära Loke vad som är rätt och fel, sen om ni anser att det är fel så tyck det då!
Det blev ett litet osammanhängade inlägg, men det struntar jag i! Nu ska jag äta lunch och busa med Loke!

Ha en bra söndag :)

Ikea & NetonNet

Godmorgon, sovit bra? :) Jag kan iallafall säg att jag har sovit helt ostört med en underbar son som sovit enda till klockan halv 4 imorsen innan han ville ha välling! Så skönt, sen somna vi om till klockan 8 och sen låg vi och drog oss i sängen till klockan blev 9 och sen var det dags för frukost! :)
Nu sitter vi och väntar på storesyster som ska hämta oss så vi kan åka till Ikea och netonnet i Uppsala, får se om jag får med mig något hem. Vad tror ni då? :) Det märks väl annars när jag kommer hem igen, sen annars idag så ska jag städa rummet vilket jag redan har börjat med! Sen får det bli en lugn lördag, för imorn ska jag iväg och träffa Oliver en snabbis innan han drar upp till Älvdalen igen för skola! :). Kan säga att det är rätt skönt att jag inte börjar skolan än, men är super taggad på att börja i höst igen! Men slut pratat om det, nu ska jag ta min bebis som håller på och ramlar omkull här hemma och trycker på tvkontrollen, haha han har inte riktigt funnit balansen i att sitta helt själv, men det är på god väg och jag är inte förvånad om han börjar krypa snart, så mycket fart det är på honom så väntar jag bara på att han ska krypa runt ;)

Sen angående inlägget innan, det va någon tjej som blev helt upprörd för hennes son satt faktiskt när han var 5 månader! Men ja grattis till dig och honom då, han sitter wow det lärs sig alla barn att göra. MEN en bebis 4½ månad kan INTE sitta utan ryggstöd helt själv, blir så frustrerad. Om ni inte förstår det jag skriver så kommentera inte då, eller så läser ni texten en gång till innan ni kommenterar :)

Men nu ska jag göra det sista innan vi ska dra, Puss & Kram!


Saker jag stör mig på!

Det finns vissa mammor ska driver mig till vansinne, som verkligen gör mig irriterand på riktigt!
En sak är när mammor kommer och säger "åh, min son kan stå/ställa sig upp" och man frågar hur gammal hon/han är och får svaret 4½ månad, då bara okej nä din son står inte upp då!! Du tvingar honom igenom att ställa upp honom mot saker, det finns ingen under som kan stå vid 4½ månad. Samma sak när de säger att en 4½ månads bebis kan sitta upp, nä tyvärr det kan de inte heller göra!! Då de lär det runt 6-9 månader! Om det finns barn som inte ens kryper vid 8 månader, hur skulle då vissa barn kunna stå vid 4 månader?! Det är inte ens logiskt, sen absolut alla barn är olika, men ledsen inte vid det stadiet!! 4 månaders bebisar har typ precis hittat sina händer och börjat utforska att vilja sitta upp!!

Men eftersom det finns vissa mammor som ställer sina barn upp för att ta kort på de, så hoppas jag innerligt att dessa ungar blir hjulbenta/kobenta!! Det är fan inte snällt att ställa upp en 4 månaders bebis, det är inte okej! Absolut ställa de lite lätt i famnen för att busa. Men fan inte på golvet mot en pall så att man kan ta kort på bebisen, ååh då är man ju för fan sjuk i huvudet och kanske inte borde ha barn!
Finns en viss person och jag anser att hon ska inte ha barn! Speciellt inte om man gör som hon gjorde när jag träffa henne och hennes son bara va 2 månader, det är inte okej att "sätta" ungen upp på en soffa på ikea och sen gå där ifrån för att hämta något, man gör inte sånt!!
Nej, men nu vet ni min åsikt och vet vad jag tänker på när jag inte kan sova! ;)

Sötnosen

Såhär kan man också ligga och kolla på tv enligt Loke, min söta unge!


Fy skäms

Jag skäms över mig själv, jag har lovat mig själv att jag ska gå ner i vikt. Men under jultiden har jag legat på latsidan och inte orkat bry mig om det. Men nu måste det göras något, jag kan inte gå runt och vara tjock hela livet. Så från och med ikväll så ska jag gå ner i vikt, jag ska träna och kämpa in i det sista! Det blir att dra ner på sockret och bara äta nyttigt, träna hårt och bara blicka framåt! :)
Jag tog hjälp och gick in på gi-viktkoll och gjorde ett hälsotest vilket skrämde mig.. Såhär skrev de att jag skulle äta om dagen

1. Hoppa inte över frukosten. En bra frukost ska ligga länge i magen och hålla dig mätt länge. Du behöver äta 4-5 mål mat under dagen. Drick mycket vatten!

2. Ät dig ordentligt mätt på lunchen med lågt GI. Då slipper du sötsuget på eftermiddagen.

3. Se lunchrestaurangen som ett skafferi och menyn som ett förslag. Våga säga nej till dålig mat och våga göra specialbeställningar. Fokusera på kött, fågel eller fisk och komplettera med grönsaker.

4. Ät inte för sent, gärna mellan sex och sju på kvällen. Ät en rejäl låg GI måltid som innehåller mycket protein, så slipper du känna dig sugen på kvällsmackor.


Så nu ska jag följa det, så ikväll blir det att laga köttfärslimpa. Sen är det bara att blicka framåt och köra hårt. Tror ni jag lyckas om jag bara ger mig fan på det? :)

Min mamma är allt bra dum..

Såhär såg Loke ut när jag råkade vända ryggen mot honom i två sekunder, okej kanske 5 minuter. Shit jag har alltid sagt till mamma "äsch ta det lugnt, han når inte" jag tar tillbaka det. JÄKLA gummisnodds han har fått nu på sistonde! Han ska ha verkligen ALLT som finns att ta och nu är det inte längre kul att sitta på. Nu är det att stå på som gäller och han ålar sig som tusan! :)

Jag kan ju säga såhär, Loke fick en omgång med tvål och vatten. Men jag kan säga att hans stol, bordet och golvet lika så :). Min söta unge, jag älskar dig!


årsreumé - Oktober, November, December

Oktober månad bjöd på en hel del skoj, först så blev det dop för min lilla kille och jag valde min kusin som gudmor och min bror som gudfar! :). I slutet av Oktober så blev det min och Lokes första flygresa tillsammans ner till Lund/Malmö, för att träffa andra unga mammor. Vilket va super trevligt, alltid kul att träffa andra i samma ålder :)

November månad va en sån där månad, man stressar upp sig för den kommande julen. Man varvade med att springa och köpa julklappar samtidigt som man försökte andas och bara njuta det sista av året! Det blev en del fikor med min syster på andra sidan stan! :)

ljuvliga december som bara bjöd på en gnutta snö, Loke firade in lucia med tomteluva på huvudet! Annars så va systerdöttrarna va här och jag fick någon extrem avlastning av äldsta systerotter på 10 år, inte för att jag bad om det utan för att hon ville själv! :) Sen var dagen här, den där dagen här JULAFTON! Vi firade julafton med de bästa och myste till det riktigt ordentligt, god mat, trevligt sällskap och underbara julklappar! :)..

Sen var det dags för juldagen och hela släkten samlades hemma hos oss och man kunde inte begära en härligare juldagen. Men de sista dagarna på december va komna och mamma rullade inte på operationsbordet för att operera sin axel.. Men tillslut var det dags för nyårsafton och vi firade med underbar god mat och härligt sällskaps som bestod av familjen, ena systerdottern och min syster kompis :). Sen smälldes det raketer och skålade in nya året, tillslut va det dags för ostbricka vilket jag och Loke missade totalt pga att vi båda somnade i sängen av utmattning!

Vi hade ett underbart slut på 2011!! :)


Kamera

Jag har länge sagt att jag vill införskaffa mig en kamera och nu har jag äntligen hittat en som kommer passa perfekt.. Först ville jag ha en systemkamera, men blir så jäkla klumpigt att ta med sig.. Så jag hittade en på netonnet och det kommer säkerligen passa mig och Loke super bra.

Det får bli denna Nikon kamera för endast 979:- på netonnet i uppsala, så den ska införskaffas så snabbt pengarna rullar in på kontot! :)

 


spegel spegel på väggen där vad blir rubriken idag?

Bloggningen ligger lite på glid och jag orkar faktiskt inte bry mig så jätte mycket, det är ett nytt år och jag har massa planer för tillfället som jag vill ordna och så..
Men iallafall igår drog jag in till stan för att möta upp storesyster samt två av hennes barn, sen så åkte vi till sjöhistorika museet. Kanska skönt att åka och göra något som inte kräver någon större ansträngning, det va trevligt :). Kanske otroligt vad folk förr i tiden gjorde för att vi ska kunna leva som vi göra idag :).
Efter museet gick vi in på kappahl för att se om jag kunde hitta något åt Loke, men nej ingenting. Så jag väntar tills vår/sommar kläderna dyker upp och shoppar loss då istället :)

Idag blir det en lugn dag idag, för imorn blir det att åka in till stan igen och träffa Sarah, Suheyla och Magdalena. Ska blir super trelivt, Magdalena kommer ju enda ifrån karlstad (om jag minns rätt). Men idag så ska jag packa ner lite kläder som ska skickas iväg till sina nya ägare och sen så ska jag väl bara städa lite allmänt här hemma. Passa på att koka Lokes nappflaskor, sen vet jag inte vad som händer idag. Bara att slappa i sängen och mysa med min bebis! :)
Vad ska ni göra idag? Har ni något speciellt som händer just idag ? :)

Känns som om våren är påväg redan...

årsresumé - Juli, Augusti, September

Juli månaden är världens bästa månad och kommer för alltid att vara det! Den 7:e juli fick jag små värkar och åkte in, den 8:e juli kl 17.33 var min älskade lilla pojke född. Så fin och så väl skapt! :). Jag kan knappt minnas vad som hände resten av månaden, men jag minns att han fick kolik mage och att vi åkte på vår första roadtrip tillsammans med mamma och pappa ner till gekås och vidare måste kusten :). Annars bjöd månaden på bebismys och promenader! :)

Augusti månad va en sån där månad, när dagarna flöt samman och jag minns knappt vad som hände.. Men jag minns att jag ansökte om dagis plats, fick Lokes alla namn fast ställda.. Jag började ordna med kyrka inför kommande dopet, jag fixade till så jag kunde plugga distans.. Annars så flöt dagarna på och vi besökte min moster och sen tror jag vi var ner en sväng till min morbror och hans familj i vingåker! :)

September va nog en härlig månad om jag minns rätt, haha dåligt mamma minne ;).. Men den här månaden tog jag tag i livet totalt igen efter att ha släppt lite på det.. Jag bestämde mig för att banta, HAHA vi ser ju hur det har gått :). Annar så gick dagarna som på ett rullband, min plutt växte och blev bara finare för varje dag som gick :)


I ♥ H&M

Detta vill jag ha till Loke, så himla fint!

Men såhär såg det ut när jag hade klickat klart på H&M

Vem betalar detta till mig? ;)


5 månaders sammanfattning

Såhär ser listan ut nu, kul att det går så fort med utveckligen ! :)

Gillar: 

♥ Busa 
♥ prutta på magen
♥ sånger
♥ tvn 
♥ suga/tugga på händerna
♥ När man pratar med honom
♥ att tugga på nån annans fingrar
♥ Att sitta upp
♥ att få stå upp
♥ att leka jätte bebis!

Gillar inte: 

♥ att bli väckt
♥ när man nyser
♥ höga ljug (så som skrik)
♥ petad i näsan
♥ att bada
♥ matmixern

Äter:

♥ ersättning/välling ca 5 gånger om dagen
♥ barnmat, en lite bruk om dagen + efterrätt

Kan:

♥ Göra höga ljud
♥ Rulla runt
♥  Sätter sig upp själv
♥ sitter själv i flera minuter
♥ kan stå upp när jag håller i
♥ åla sig framåt
♥ säga mamma lite slarvigt
♥ säga dadad och lite andra nya ljud


Sover:

♥ 2-3 gånger om dagen, beror på hur nattsömnen varit 
♥ lägger sig vid 19-20 på kvällen
♥ inte hela nätterna,vaknar fortfarande för nattmål

Favoritsak/er:

♥ händerna
♥ snutte
♥ hans badleksaker som går att bita på
♥ små böcker han fick i julklapp

Är:

♥ världens bästa underbaraste son!
♥ mitt trollunge
♥ jäkligt envis
♥ väldigt bestämd

Övrigt:

♥ Han har strl 74 i kläder  (strl 74/80 i pyjamas)
♥ han använder libero strl 3 (ska gå över till strl 4)

6 månaders kontroll

Kontrollen idag gick super bra och jag förväntade mig faktiskt inget annat! Vi började med att väga och mäta honom sen kom läkaren in och han är super trevlig! :).
Han kände lite på Loke, som började gråta självklart. Så han fick komma upp till mig sen så han kunde lyssna på lugorna och sen så skulle han känna på kulorna och höfterna och allting var perfekt! :)


120103 ~ 5 månader 3 veckor & 5 dagar
Vikt; 8300 gram
Längd; 69,3 cm
Huvudomfång; 44,2 cm


Allting så super bra ut och nästa gång vi ska dit är när han är 7 månader, känns helt konstigt att han blivit så stor redan! Vart tog min mini bebis ivägen? :)

Sämst på att blogga

Shit jag är verkligen usel på att blogga nu för tiden, men jag finner verkligen ingen tid! Loke är överallt och ingenstans för tillfället, han rullar runt och runt och runt. Försöker dyka ner för sängen med huvudet före, ska sitta upp men faller efter några minuter.. Ja ni förstår att sätta sig ner och blogga ligger inte högst upp på listan, sen så har det varit stor helger och jag har inte riktigt orkat att blogga om allting som har varit :).
Men ska försöka hinna med på iallafall ett inlägg på kvällarna, jag lovar ingenting :).

Men iallafall idag stod det 6 månader kontroll på listan, så det ska skrivas om fast det får blir i ett annat inlägg. Men efter 6 månaders kontrollen så handlade jag och syster som va med, handlade hem 4 PLATTOR med mat till Loke. Som var blandat mellan ersätter och barnmat, så han är super nöjd nu. Då han värker i sig mat och verkligen älskar det :). Sen så fick jag med mig en pipmugg hem till honom, så nu kan han äntligen dricka hel själv utan att tappa den, så det är skönt. Hmm annars idag har det inte hänt så mycket, rensat ut Lokes för små kläder som är på försäljning och har faktistk fått en hel del sålt! :)... Super skönt eftersom det bara ökar med kläder och jag har äntligen hittat lite nya vår kläder till Loke på H&M hemsida, ska visa sen vad jag ska köpa när pengarna kommer :)
Annars så har jag städat rummet och vik in allt ny tvättade kläder, Loke har somnat och jag sitter nu nerbäddad i min säng och kollar på filmen "the holiday", riktig rolig film :).

Men vet inte vad jag ska skriva mera, så jag slänger in lite om 6 månaders kontrollen istället och lite annat! :)

Sveriges tröttaste!

Jag är verkligen super trött just nu, efter att ha klivit upp klockan 6 på morgonen för att palla sig iväg enda till Skogås för att passa minsta systerdotter på 4 år :). Det va vårt äventyr idag, mer har vi inte gjort :).
Vi kollade på film, spela nitendo, måla målabok och bara slappade i soffna, vilket va rätt behövligt. Loke sköte sig utmärkt och sov i sin vagn rätt länge, men sen va det inte lika kul längre.
När klockan började närma sig 15 så började jag göra mig och Loke i ordning och tog oss ner till centrum för att möta upp syster min, barnen fick stanna hemma. Handlade lite till mamma och även till Loke, sen så tog vi tåget till Märsta och möte upp pappa där så vi slapp åka buss! :)

Nu ligger Loke och sover i sin säng och för första gången på 6 månader så ska jag sova ensam i min säng, kommer bli sjukt ensamt, men det kan vara bra också :).
Sen imorn blir det att åka på 6 månaders kontroll och sen så ska jag leta efter jeans och halskragge, hoppas bara jag hittar något som duger :).
Annars så vet jag inte vad dagen bjuder på för något mera, kanske mamma följer med och håller oss sällskap :). Men nu ska jag väl ta och göra i ordning maten så vi får någon middag här hemma, får uppdatera senare idag!


Edit; Självklart vakna Loke precis efter jag skrev klart inlägget!

Äventyr

Uppe med tummen, kan någon gissa vart vi ska? :)
Uppdatering kommer när jag befinner mig där jag ska befinna mig! :)
Bjuder på denna bild på mig och Loke, kan dock säga att vi är inte lika söta idag som vi är på bilden :)


årsresumé - April, Maj, Juni

April månad det va en jobbig månad. Jag och Mattias hade världens gräl, men vi fixade och jag nöjt istället av att ha mina systerdöttrar påsklovet  :). Magen växte något extrem och det sa bara PANG och jag hade en jätte mage :)

Maj månad bjöd på mycket skoj, bland annat första badet utomhus, en fin gravidtets fotografering och massa kärlek! :). Jag njöt till fullo och bara myste med magen och Mattias!

Juni en månad jag aldrig kommer glömma, det va en jobbig månad samtidigt som den va mysig! :) Skola slutade äntligen för sommarlov, fast jag skippade min skolavslutning. Efter någon vecka så blev jag inlagd på sjukhus för att urinvärksinfektion som gått upp till njurarna. Men repade mig snabbt och firade midsommar hos min moster med familjen och Mattias :) Det blev ett toppen slut på denna månad, dock njöt jag inte längre av magen. Utan va mest less på hela graviditeten, kändes som om jag skulle vara gravid till nyår! :)


årsresumé - Januari, Februari, Mars

Januari va en rätt lugn månad för min del, magen växte lite grann. Jag träffade Mattias och vi kirrade stadigt officiellt, annars så va det mest skola och massa läxor hela tiden.

Månaden första ultraljudet va, det blir en pojke! Magen växte ordentligt, tyckte jag var otroligt stor. Sen rullade skolan på som vanligt och jag pluggade som bara den :)

Mars månad va en lugn månad, haha vad jag minns iallafall. Jag va gravid, har knappt något minne om vad som hände. Men skolan rullade ju på, jag och Mattias va forfarande tillsammans och verkligen njöt av varandra med våra extram gräl i mellan åt :)


1:a Januari 2012

Då va det 2012 och jag är rätt nöjd över det, idag börjar nya året med nya möjligheter! Idag börjar vi året med att vakna 7.30 (tack Loke), annars blir det en hel lugn dag. Eftersom jag imorn ska åka dö tidigt till storesyster för att passa hennes minsta dotter på 4 år :), men som tur jobbar syster dag så det blir inte så långt tid jag behöver passa henne.

Sen på tisdag blir det att åka till BVC, fast inte för vanligt BVC-kontroll utan det är istället 6 månaders kontrollen :). Ska även passa på och kolla på någon affär för att se om jag hittar några jeans till Loke :).
Annars har jag inget in planerat förutom ett att jag ska göra ett matte prov den 10:e januari, sen så ska väl Lokes pappa komma över för att lämna julklapp.
Hur ska ni börja först dagen på nya året? :)


Sen måsta jag bara lägga till en sak jag fick som kommentar på bloggen, om du/ni argumenterar om något här i livet. Så lägg ner det, det är endast dum och elakt att göra det samt att det är en omoget, barnsligt och fjortis beteende!
Ja eftersom jag fick kommentaren på bloggen, har jag full rätt att skriva om det!! :)

Godmorgon förresten ;)