Länkbyte?


mys mage

En gammal bild från när jag va på plåtning, gravid i vecka 34!

Härligt att se tillbaka på dessa bilder! :)


Gammal bild på gravidmagen

Tittade min gamla mobil och i den hittade jag denna bild, åh så fin bebismage! På den här bilden är jag gravid i exakt vecka 30, stor mage va? :)


Vilken?

Vilken ska jag välja!? :)


Snark...... varför så tidigt?

Godmorgon, Loke anser att det är dags att kliva upp eller ja det tyckte han redan för en timme sen (snaaaaark, ZzzzZzzzZ).
Så nu har jag äntligen orkat sätta mig upp i sängen medans Loke leker på golvet med sina leksaker :). Jag själv håller på att dör av smärta, igår va jag nämligen iväg och handlade till Loke, jag åkte själv för mamma va hemme och det va inte bästa vädret. Men korkad som jag va så handlade jag ihjäl mig och att bära tre tungar påsar samt ett blöjpaket blir tungt, så jag ska börja in mig med någon salva ifrån Thailand :).
Men nog snackat om det, idag händer det nog inte så mycket. Ska försöka kolla om mamma orkar fixa mina slingor i håret som är oranga och sen om pappa kan klippa mitt hår, samt om han kan visa hur jag ska borra ihop britax vagnen :).

Sen så ska vi självklart fira systerdotter som fyller 1 år, tror de skulle komma förbi hit :). Annars blir det lugnt, mysa med världens bästa bebis som är värsta mys bebisen, han lägger sig raklång på golvet och kollar på tv samtidigt som han bajsar, haha så charmig! Det är mamma pojke det, tar fram sin charmigaste sida för att charma folk :).
Apropå att titta på tv, så måste jag införskaffa en fåtölj till Loke snart, han älskar nämligen att sitta och kolla på tv i vardagsrummet med oss andra eller i vårat rum. Men det blir ju jobbigt för honom att sitta på golvet och kolla på upp på tvn, det blir jobbigt för nacken. Så jag måste införskaffa en fåtölj, vet dock bara inte vilken jag ska ha. Finns två olika jag vill ha och om jag inte kan bestämma mig får det bli båda! :)

Men nu ska jag byta blöja på Loke, kissa och sen gå och hoppa på mamma/mormor och pappa/morfar :)

#3


Grattis finaste Chilli

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Chilli's födelsedag!

Världens finaste Chilli blir 1 år idag, herregud så fort tiden går! Tyckte inte alls va länge sen syster ringde och sa att hon va född, men ett helt år har sprungit förbi oss! Idag Chilli är det din dag och den ska bli den bästa någonsin, underbara unge! :)

Moster's lilla partypingla ♥


Nytt i Loke's garderob

 

Detta vare som fick följa med hem i klädes väg till Loke i onsdag, en lång ärmad t-shirt, en kort ärmad t-shirt, två pack strumpor! :).


hand/fotavtryck

Såhär blev tavlorna av Loke hand/fotavtrycka, inte perfekta. Men det är kärlek, äkta kärlek! De pryder fint hyllorna ovan för Loke's byrå med mina små cupcakes "skålar" som mama kom hem med förra torsdagen till mig! :)


Blogg till bok

Vet ni jag måste bara tipsa om en super häftig sida! Har ni någonsin känt att ni har tröttnat på att blogga och vill stänga ner den? Men ni väl ändå inte förlora alla minnen som har samlats på bloggen, då har jag lösningen! Jag satte och googlade runt lite grann och hittade denna sida BLOGG TILL BOK, hur smart verkar inte det? :)
Jag ska självklart göra en sådan, kanske inte om hela bloggen, men iallafall om Lokes första år inklusive graviditets inläggen! :). Det är ju super kul att ha kvar hela livet, kul för Loke att få när han blir större!

Nä helt klart super smart, sån ska jag ta och göra inom kort! :)



Svar

Ja det gör han, min pojke är nämligen lite känslig när det gäller mat och bitar på maten. En så länge så står vi fortfarande och stappar på 6 månaders brukarna, nån enstaka 8 månders burk kan ibland gå i. Jag vet att det kommer bli mycket billigare om han äter min mat, men det är svårt och eftersom han kväljer av visa 8 månaders burkar vill jag inte tvinga i honom min mat. Vi tar det i hans takt, men han äter visseligen mackor, falukorv och annat som jag stoppar i mig. Så snart är vi nog på rätt spår och kan äta samma mat :)


Segt..

Ibland fungerar på varför jag ens bloggar? Ni vet när man får den där känslan att man är tvungen för att inte att alla läsare ska sluta läsa min blogga, så känns det just nu. Det är nog därför det är lite gles med uppdatering, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva längre.. Vardagarna flyter samma liksom, antingen så är vi hemma eller så är vi i stan och träffar Omar. Det händer inte så mycket nu för tillfället, vädret tillåter inte allt för mycket så det blir liksom lugnt några dagar nu tills värdet vill jobba med oss :). Men aa ska försöka dra igång lite roligate saker här på bloggen, som tex länkbyte, åter uppta veckans blogg intervjuv, lite tävlingar och sånt :).

Så nu får ni hålla utsik och bara kasta in kommentarer, om ni har några förslag på vad jag kan göra här i bloggen så va inte blyga kasta ut era förslag till mig!! :)
Nu ska jag knopa ihop några inlägg till er, så håll utsik :)

Mysdag!

En behövlig mys dag som landade perfekt denna torsdag, Loke va inte på bästa humör idag. Så det passade utmärkt med att bara vara hemma och ta det lungt, vi kickade igång dagen ordentligt vid 7 tiden, fullt ös medveteslös körde vi på tyckte Loke. Men vid 9 tiden va han slutkörd och sonmnade ovaggat på mig, så medans han sov passade jag på att plocka ordning på disken och plocka undan i köket. Prinsen behagade sig att sova i 2 timmar, bara för att jag inte tänkte på att vila -.-

När Loke väl vaknade så passade vi på att göra hand/fotavtryck på tavlorna, det gick sådär. Inte fel fria eller perfekta, men det är det som är charmen med de :). Så de har nu fått tagit plats på hyllan ovanför Loke's byrålåda, sen passade vi på att äta lunch och busa innan det va dags för en eftermiddags vila, som inte alls gick som mamma planerade! Men vid 2 tiden somna han om på mig och jag somnade jag också, sov 1,5 timme vilket va behövligt :)


Mamma och pappa kom hem menas vi satt och åt middag eller Loke åt och jag matade, mamma gav mig extra jobb genom att tappa efterrättsburken i golvet, tack mamma :). Sen blev det ny blöja och pjyamas för plutten, gjorde välling fast han somnade utan så när han hade somnat. Drog jag på mig träningskläderna och tog en jogging runda och när jag kom hem blev det sit-ups innan middagen som bestod av youghurt! :) Ja där har ni våran dag, lätt och behövlig lung dag :).
Jag ska strax sätta mig och läsa igenom alla dagis de har i knivsta eftersom Loke kommer gå där, så ska välja några som jag vill ha och så jag kan skicka in ansökan imorgon. Imorn ska jag även åka handla lite mera mat till Loke, såg att det behövdes! :)

#2


MUMMA

Godmorgon, det vankas frukost här hemma. Men för att alla ska vakna bjuder jag på denna skönhet, Cindy (hunden) hade nämligen denna på sin hundskål, mums jag visste att hon skulle banta. Men detta kanske är lite väl? Kan även påpeka att vår fegaste katt i huset som varken äter råttor eller möss, mumsade i sig spindeln! Delikat ;)


Underbara dag

Vilken dag det har varit, fullt upp och en hel del skratt, igår bestämde jag mig för att jag skulle ta mig in till stan idag. Så sagt och gjort tog vi oss in till stan, som vanligt möte vi upp Omar, haha börjar bli standard så snart behöver jag inte ens skriva det ;). Men iallafall vi gick som vanligt runt lite grann, käka lunch och sen innan jag skulle åka och möta mamma så möte vi upp Nicole, sen så åkte jag och Loke till kungsholmen och möte upp mamma, sprang in på Lindex och det fick följa med två tröjor till Loke, sen Bh/trosor till mig  :)

Sen så åkte vi hem, och vet ni? Självklart bara för att jag glömde mitt regnskydd så började det ösregn, typiskt min tur! Men iallafall som tur plockade syster upp oss i märsta så vi slapp ta bussen, skönt! :). När vi kom hem så matade jag Loke och sen somnade han total utdäckad på mig, eftersom han inte hade sovit speciellt mycket under dagen. Så när Loke hade somnat, så började jag måla mina canvas tavlor som jag tidigare idag sprang in och köpte på panduro, så imorn ska det pysslas :).
Imorn blir det nämligen en hemma dag, men bara massa nödvändiga saker att göra. Rummet ska bli tipp topp och lite små saker ska förändras, ska bli bra det :). Så imorn kör vi en mys dag, tror även vi är ensamma hemma så de blir toppen :).

Sen angående att Loke har kolik, så är svaret nej! Han har inte kolik, han har en krångel mage och hans gnällande på eftermiddagen är rätt ofta för att han bara är extra mammig och så.. men kolik har han inte, jag är välmedveten om att koliken börjar vid samma tidpunkt varje dag. Men nu är det inte varje dag han är gnällig, jag vet inte varför han är mera gnällig på eftermiddagen, men jag själv blir också gnällig och seg om jag somnar på eftermiddagen och sen vaknar.. Ja ni förstår helt enkelt :)

Men nu får ni ha en trevlig kväll, så ska jag fortsätta prata med Omar i telefon :)



Svar

 

Loke hade kolik när han va liten tills han blev 3-3,5 månad, så jag skulle nog känna igen det. Men absolut han har en krångel mage eftersom han inte mjölk. Men hans gnällade är absolut inte för kolik, utan det är för att han är missnöjd för stunden.. Det är så olika från dag till dag, jag hoppas bara att hans mage inte blir värre.. Han har nämligen haft lite ont i magen de sista dagarna. Men det är absolut inte kolik han har :)


28/3-2012


Godmorgon, orkar inte riktigt blogga igår när jag kom hem. Loke vakande och ville inte riktigt somna om. Så jag åt mackor och somnade strax efter det :).
Men nu är både jag och Loke vid liv, som vanlig lika tidigt på morgonen! Jag har hunnit dsucha eftersom jag måste åka och byta mina skor som jag köpte måndags. Sen ska jag möta mamma, måste även passa på att ringa familjerätten och knivsta kommun.

Annars i veckan blir det lugnt tror jag, i helgen fyller systerdotter Chilli år så jag antar att vi ska fira henne :). Sen vet jag inte vad som händer, ska prata med syster också när andra systerdotter ska ha "kalas" för familjen/släkten, eftersom jag är super sugen på att baka en tårta till henne då :). Ja nä nu ska jag sluta babbla om allt onödigt och istället trötta ut Loke och sen mata honom så vi kan börja röra oss sen :)

Så glömmer ni inte borta att kommentera på inlägget "vem är du?", ni hittar det HÄR och HÄR. Jag vill ha massvis med kommentarer när jag är hemma igen, så komigen :)

Vem är du?

Medans jag sitter på föreläsningen med pappa, så kan väl ni svara på dessa enkla frågor! Alltid kul att veta, så jag vet hur jag ska ta hand om mina fina läsare på bästa sätt! :)

Jag uppdaterar er senare hur kursen gick, men det kommer bli sen och jag ska ut och springa när jag kommer hem också! :)


Sol, värme och städning!

Tjena mittbena, nu är vi hemma och har varit det ett tag. Har hunnit damsugit och plockat ordning medans Loke tog en tupplur, men strax ska jag ta fram moppen och ta en vals med den. Om Loke ändå kunde sluta böla för allting, vet inte vad det är med honom men varje eftermiddag blir han så jäkla grinig och bara gråter..

Men iallafall kursen börjar klockan 16.45 och innan dess så ska vi åka till stallet och ta in hästar och hämta upp mamma, sen möter jag pappa vid trafikskolan. Måste även plocka fram körtkorts boken om man nu inte får en där(?), ja det märks väl :). Måste trycka i mig nånting också eftersom kursen är 3,5 TIMME lång, usch och fy lär väl somna på kupen också.. Mamma får passa Loke så länge och gud nåde mig att han blir lite gladare snart, för attans så sur han är!
Men nu måste jag ta min surpuppa och göra honom glad på något sätt(?)

Vi hörs senare ikväll!

Bråttom


Loke sover och jag sitter brevid inte ens påklädd om ca en halvtimme ska vi rulla hemifrån med syster, jag måste hinna klä på Loke och sätta in hans bilbarnsstol i bilen innan dess, dessutom klä på mig själv! Så det får bli ett snabbt inlägg nu, så får jag blogga senare om allting :). Iallafall hade tid hos tandläkaren idag som jag avboka, orkar inte gå dit så segt! Så jag hänger med syster istället, ska passa på att handla lite grann också :).
Ikväll blir det handledare kurs med pappa min, jag är super nervös för att börja övningsköra. Men ja, ska även ansöka om att få övningsköra med syster eftersom hon redan har gått handledar kursen med vår andra syster! Aja nu börjar jag babbla, vilket jag inte har tid med!
Bloggar senare, hörs!

Svar

 

Han kryper någorlunda fort liksom, han kommer framåt vilket är huvudsaken :). Men självklart vissa gånger går det super fort att inte ens jag hinner med och det är då han oftast tänker hitta på något bus :)


In till stan

Jag hann inte med att blogga innan vi va tvungna att dra, men sitter iallafall på bussen nu påväg in till stan för att möta upp Omar och shoppa lite smått :). Efter det blir det att möta upp min kära mamma när hon har slutat jobbet :).

Jag skäms lite grann över mig extremt fina hår -.- Men jag överlever, ska färga det ikväll igen. Så jag får blogga senare ikväll, vi hörs!


Kladdigt värre

Har vankas det frukost! :)


Hjälp oss!

Hjälp oss hitta Aisha Gloria Mauritzon Abdillahi som är  bortförd och kidnappad av sin pappa. Hjälp oss att få tillbaka henne. Hon har blivit kidnappad och bortförd av sin pappa. Han har tagit henne från Sverige till Somalia. Vi vill ha henne tillbaka hjälp oss att sprida detta vidare. Hjälp oss att få henne!ni henne hör ni något om henne hör av er till oss!



Grabben med ett jäkla temprament

Vet ni? Ibland kan man tro att Loke har vuxit och blivit två år och kommit i värsta trotsåldern, han har ett jäkla humör rent ut sagt! Får han inte som han vill tar han ton och skriker, kastar allting i sin väg omkring sig. Han nyps och bitis vissa tillfällen vi måste göra något som inte passar honom. Han har blivit en riktig jäkel när det kommer till att slå sin kusin, riv och har sig. Katterna får står ut med både det ena ryck i pälsen eller i svansen.. Ja usch herregud, jag får panik. Vart tog min bebis vägen!?

Känns ibland som om han har blivit ett monster, kvällstid måste jag brotta (ta det med en nypa salt) ner honom i säng för att han ska lägga sig ner och sova, annars klänger han sig fast i min arm.. Jag måste brottas med honom vid varje blöjbyte nu för tiden då han kryper iväg.. Ja ni förstår, jag har fått ett monster till son att jag ibland tror att han har blivit besatt av en demon så ond som han kan vara ibland!!
Sen är det inte lätt heller när BVC klagar lite smått på mig för att han inte sover i sin säng och hela nätter, jag får panik.. Han har aldrig sovit hela nätter och han kräver sin välling, vad ska jag göra? vägra ge han mat så han får skrika sig till sömns skulle inte tro det va! Jag har precis börjat fått honom att sova i sin säng och då kommer bvc tanten och säger " du måste lägga honom vaken i sin säng" , åh ångest på hög nivå.. Och då va vi på ruta ett igen och det va bara att börja om.. Men jag vet faktiskt inte hur jag ska få honom att sova hela nätter, men så tänker jag på min systerdotter som är 4 år och fortfarande ropar efter mamma varje natt, är det verkligen så bråttom då? Nja tror inte det :)
Fast jag kan väl inte klaga på honom, han kryper, äter som en häst, ställer sig upp mot allting, går när man håller i händerna och när han är glad är han världens gladaste!
Min goa unge, så stolt jag är över honom! Han utvecklas så jäkla fort och han är så duktig på allting. Ta t.ex idag när min pappa låg på min säng och jag hade Loke i famnen så har han ett Timmy Lamm som låter, så tryckte jag på knapp så den börja låta efter jag hade gjort det skulle Loke göra samma sak.. Så duktigt! :)
Tänka sig att 13 dagar är Loke 9 månader och då är det bara 3 månader kvar innan Loke fyller 1 år, sinnesjukt egentligen! Tänka sig att i höst när jag börjar skolan igen så ska jag först iväg och lämna Loke på dagis.. Ja det känns mäktigt men skrämmande på samma sätt! :)

Jag älskar mitt monster mest av allt, han är min ögonsten!♥


Vårt hus

Vi började med vår hall, rätt ljus och så. Dörren som är öppen är in till toan, inget intressant! :)

Sen har vi vårt fina kök! :)

Vardagsrummet med en lat syster i soffan ;)

Detta ska egentligen vara matsal, men vi har inte kommit så långt. Så för tillfället är det datarum/vagnpakering för alla mina vagnar :)

Övervåningen, rätt enkel! :)

vårt andra badrum som inte är klart än, men det kommer :)


Ja, såhär ser vårt hus ut i bilder, nån dag kan jag göra ett video inlägg och visa er runt hela huset ifall det är intressant! :). Men ja nu tog jag inte med syster och brorsans rum eller mitt, men får ta det i ett video inlägg :). så vad tycker ni? :)

 


Svar


Absolut det kommer på stört, ska fixa och trixa ihop bilderna! :). Det är allt kul att visa hur vi bor, dock så blir det tyvärr ingen bild på mitt rum, då det är ett kaos av leksaker :)


Kärlek ♥

Sega söndagar..

Jag avskyr söndagar, de är himla tråkiga och sega! Idag har jag inte gjort mycket mera än att pillat på en ny bloggdesign som har kommit upp nu! :) Lite mera vårig och ljusare, skönt! :). Men jag ska strax flytta mitt feta arsle och byta på Lokes sängkläder, så han får nya innan läggdags! :).
Sen ska mamma få göra slingor i mitt hår och pappa ska få klippa mig vare sig han vill eller inte.

Har inget mer att skriva, bjuder på en bild på vår fina Thea 

Lördag

Idag har det varit en sån där lördag som man bara har gjort vettiga saker på, som städat rummet, packat ner, bäddat rent och allmänt fix i rummt :). Jag har även passat på att färga håret, så nu är jag mera brunett. Imorn blir det att lägga in ljusa slingor i håret, blir nog toppen. Skönt med lite förändring, ska även jaga på pappa att klippa mig imorgon så jag kan börja använda ricinoljan.

Annars idag har vi inte gjort så mycket, va iväg med pappa och hämtad ut Lokes skor som har kommit från Ellos. De kommer bli toppen till sen sommren/hösten, så nu behövr han INGA kläder eller skor fram till sommaren då kan han behöva några shorts och t-shirtar! :). Så jag tänkte faktiskt unna mig en skinnjacka och solglasögon på måndag när pengarna rullar in! :) Sen är det ingen mer shopping som gäller, måste spara pengarna till att betala bilbarnstolen och nya sulkyn :). Sen måste jag ändå spara och ha till sommaren/hösten :).

Imorn blir det väl samma sak, ta det lugnt och bara njuta av helgen. Ska även passa på att byta Lokes sängkläder och plocka undan lite leksaker han inte använder.. Sen ska jag nog kolla med mamma om vi ska sortera i källaren, börjar bli fullt där nere! :). Sen får vi se vad som händer, men nu ska jag glo på film på tv och sen sova! :)

Svar

Hej!

Jag har ha kvar alla förutom två av vagnarna och det är teutonian och crescent vagnen. Britaxen är trasig i handtaget och min pappa försöker laga den genom att limma handtaget. Men om det inte fungerar så kommer jag att kasta chassit till vagnen och endast sälja av ligg/sittdel för ett rimligt pris. Babytravel vagnen och babytravel sulkyn kommer inte att säljas då de är gudomliga vagnar :). Sulkyn som syns i bakgrunden på babytravel vagnen är en gammal vagn och kommer att bli Loke's dagis vagn i höst :)

 


Barnvagnar

Som ni säkert vet, så har jag problem när det gäller vagnar! Denna blev min första skönhet när jag va gravid i bara vecka 12, hittade den på blocket och slog till på engång. Men efter en månad insåg vi snabbt att den passade inte på landet och istället packades den ner och blev till försäljning. Jag och pappa åkte och skaffade en ny vagn också från blocket, det blev denna;

Jag gillade den första tiden, men efter några veckor blev den tung och otymplig för min del.. Annars va den super bra, men den va även trasig då tjejen jag köpte den av lurade mig. Lite illa, men efter ett tag så bestämde vi oss för att sälja denna, då den inget fungerade för oss. La ut en annons på blocket och fick den såld snabbt, så länge använde jag återigen britaxen, men den fungerade ju inte heller så vi började om med vårt letande av vagnar. Mamma och jag kollade mängder på blocket och tillslut stod vi där redo att åka och kolla på denna;

När vi skulle kolla på denna va Joakim hemma hos oss, så han va super gullig och skjutsade oss enda till Länna för att kolla på den då det va kampanj pris på den. Sagt och gjort fick den följa med oss hem, denna vagn har varit en ängel från första stund. Liggdelen är guld värd, men det va när det kom till sittdelen som Loke inte ville vara med längre. Han godkände inte att sitta framåt vänd, så det va bara att plocka fram britax vagn som jag inte fått sålt. Men nu för några veckor sen gav den upp och handtaget gick av, så då fick jag i panik införskaffa en ny vagn, som blev denna;

Men efter 5 dagar med teutonia så gav jag upp den, den va ranklig och Loke satt inge bra i den. Så efter jag haft den en vecka så la jag ut annons på blocket och fick den såld dagen efter :).

Så om ni nu går tillbaka till bilden på babytravel vagnen, så ser ni i bakgrunden efter en sulky under dagarna har Loke fått åka i den eftersom det är den enda han har godkänt :). Men igår då, ja ni förstår säkert!

Vi va iväg till syster och påvägen hem åkte vi och kolla på en ny bilbarnstol till Loke och då gjorde jag ett kap på att införskaffa denna;

En helt underbar sulky som kommer ge många gläjde turer för mig och Loke, lätt att köra, smidig och dessutom har den fullt liggläge! :). Helt klart värd pengarna, men ska vi dra en slutsats nu?

Jag kommer ALDRIG någonsin bli nöjd över vilken vagn jag än äger, min dröm vagn är nu denna;

Denna vagn är av märket Joozl är bedårande fin, den är väldigt lik bugaboo men snäppet finare! :) Men innan jag får mitt nästa barn kommer jag har hittat en ny dröm vagn och förhoppningvis en partner som känner som mig "flera vagnar är ett måste". Åh så många fina det finns, dock är jag inte så intresserad av emmaljunga, så stora och klumpiga! "/


Svar


Jag anade att jag var gravid i början av oktober 2010, då jag fick en blödning och fick åka in till gyn-akuten eftersom den inte slutade. Men där inne kunde de inte se nånting, så jag lät det hela vara, men i slutet av oktober blev jag otålig för jag mådde super konstigt. Jag va trött, spydde som en gris och svimmde konstant, så tillslut frågade min dåvarande kille om han skulle köpa ett test. Så den 29 oktober tog jag testet och det visade sig vara positivt, jag beställde tid till barnmorskan och fick reda på att jag då va i vecka 4-5. Så jag gick medvetet gravid i 35-36 veckor, lång tid kan jag lova! :)

Jag hade sagt redan ifrån början att om jag va gravid så skulle jag behålla, jag va bombsäker. Men veckorna gick och självklart tvivlade jag och velade i mellanåt, men det va den där dagen när syster skjutasde mig till närakuten och tyckte jag skulle prata med en barnmorska om abort. Som jag bestämde mig att det var jag och magen mot världen, men vi pratade om abort. Men jag tror syrran förstod mig efteråt när jag satte mig och stor grät i bilen och hon gjorde det samma. Det va då jag visste säkert att jag skulle bli mamma :).

Nu i efterhand angående min blödning så tror barnmorskan jag pratade med att jag väntade tvillingar men misste ena tidigt i graviditeten. Det är nog som alltid kommer vara oskrivet, men det är inte helt omöjligt efter Loke's pappa är tvilling och jag har det i släkten. Sen så gjorde mamma sån där halsbands grej med en ring och att den skulle göra cirkel om det är en flicka och fram å tillbaka om det vore en pojke. Men när mamma gjorde så på mig, så visade det båda sakerna. Så vem vet, Loke kanske skulle haft en syster :).

 


Mohaha

Ny vagn eller retas jag?
Vad tror du?


Köer typ...

Sitter i bilen påväg hem, är vid Globen ungefär och det är "köer" eller iallfall sjukt segt! Sjukt tråkigt, men iallafall. Ska förbi stallet och Coop innan hemgång :).
Har varit på fika dejt hos syster, sen va blev det lunch på centrumet!
Men får blogga ikväll istället, hörs! :)


04.57


Har ni varit med om att när barnet vaknar kl 5 på morgonen, att hela kroppen bara blir helt mör och så fort man ställer sig upp sig blir hela kroppen blir baktung och man bara vill somna om, ja Welcome to my world!

Att ständigt behöva kliva upp innan ens tuppen har klivit upp, är tuffaren än vad man tror.  Men sånt är livet och jag klarar av det nästan.. Jag är helt slut, den sista månaden har tagit kol på mig. Men jag överlever liksom tror jag, Loke är en underbar son och mycket gläjde förmedlar han :)
Nä nu ska jag mysa med min pojke framför pantertanter som visas på 5:an :)

Svar

- Nej det va två månader sen Loke träffade honom sist. Att jag nu har sagt ifrån att han inte längre är välkomen, då det bara förvirrar Loke på ett jobbigt sätt. Loke hinner aldrig ta in att det är hans pappa, istället blir det stelt och obekvämt för Loke. Så just nu är Lokes pappa inte längre välkommen till oss först han väljer att vara med på hel tid. Lokes pappa försöker fortfarande dra med att rätt att träffa Loke vilket han inte har, som står på socialstyrelsen hemsida.

Loke's pappa blir 23 i år, jag anser att man ska väl ha lite mer innan för pannbenet då och kunna ta ansvar, men icke!


När jag berätta att jag kanske va gravid så blev han jätte ledsen fast mest elak, sen så när det blev positivt så visste ju han redan att jag skulle behålla så då grät han. Men sen verkade han positiv och vi skulle flytta ihop enligt honom och blablabla, sen åkte han iväg en vecka och kom hem och kläckte ur sig, "nä jag vill inte längre, du får göra abort". Då blev jag bara arg och fick höra av både han och hans föräldrar hur mycket jag förstörde deras familj och främst Lokes pappa liv.. Så vi gjorde slut och efter det hörde vi knappt av varandra, något sms i månaden. Jag ringde honom när Loke va född, sen va det inte mycket mer med det. Han träffa Loke när han va 4 dagar första gången, han har aldrig vissat något större intresse och jag är inte intresserad utav att ha honom i närheten! :)


Mommo

Mommo är helt klart bäst enligt Loke och han älskar sin mommo!


Dagen i bilder

En trött Loke som varit vaken sen 5 och en pigg syster som är lite udda :)

Loke fick en halv burk med mormors kalops och jag tryckte i mig två toster, varav kanterna fick Cindy :)

Även fast vi verkade ha det riktigt bra här, så la ju ut denna facebook uppdateringen;

image description

Myste för fullt med mormor innan middagen

Loke fick en ny pjyamas av mormor idag, som va en skelett pjyamas som lyste i mörkret :) Efter dessa bilder så sa Loke godnatt för kvällen och somnade strax efter 19 :)


SVAR


Självklart svara jag på kommentarer på bloggen, men om personen som kommenterar har en egen blogg så svara jag ju oftas på deras egna blogg :). Men anonyma svara jag också på, men endast om det har något som rör inlägget, Loke eller något annat jag skrivit om. Men ibland får jag kommentarer som jag inte ens orkar bry mig om, tex om Omar att jag umgås med honom. Det är mitt fall och jag orkar inte diviera om sånt :)

Men som svar på din fråga, jo jag svarar på kommentarerna som tips kan du alltid gå in på min kategori "frågor & Svar", där finns de flesta kommentarerna jag svara på :)

 


Sture jagar napp


BVC

120321 - 8 månader 1 vecka & 6 dagar

Vikt; 9585 gram
Längd; 75 cm
Huvudomfång; 45,4 cm (tror jag)

Övrigt; Allting såg bra ut, hade inte gått upp så mycket i vikt men inte så konstigt eftersom han kryper något extremt mycket nu, men istället har han "skjutit" på längden på rätt kort tid. Tror vi mätte honom för en månad sen sist och då va han bara 71 cm lång, så på en månad har han blivit 4 cm lång och det är rätt mycket eftersom han annars brukar öka bara 1 cm på en månad :). Men ja annars såg allting super bra ut, fick lite papper om säkerhet och shit, dock tycker jag allting verkar va en självklarthet eftersom Loke ändå hunnit bli 8 månader.


-


Loke's kläder från Thailand av mormor & morfar!

Idag har det inte hänt mig alls här hemma, vi har för det mesta bara ta det lugnt. Vid 12 tiden åkte vi iväg och ät lunch på något lunch ställe som syster hade ätit på , kanske inte det bästa maten. Men det fungerade, efter det stod vi oss upp mot Eurostop (arlandastad) för att handla och för att vi skulle till BVC (kommer ett inlägg om det). När vi kom hem så gick jag och Loke och sov till halv 5, super skönt! Men nu i efterhand ångrar jag mig, jag är inte ett dugg trött utan bara extremt seg! Orkar inte, vill kunna sova!

Men iallafall just nu sitter jag och pratar med Omar i telefon, inget vettigt som sägs men alltid trevligt :). När vi har pratat klart blir det att sova eller försöka sova, imorn skulle jag och Loke egentligen träffat Omar. Men eftersom min britax vagn fortfaranade är trasig och babytravel är inte okej enligt Loke, så blir det istället att spenderar dagen hemma :). Mamma och syster ska till min moster i södertälje, men vet inte ritkigt om jag vill med dit. Det är kallt och det ska för det mesta bara kolla på hästarna, inte så intressant för mig och Loke. Men fortfarande tråkigt att bara vara hemma, åh beslutångest delux ;).

Men blir vi hemma så ska jag fortsätta städa och sortera saker i rummet, packa upp Loke godnatt sagor funderar jag även på också. Passa på att tvätta och rensa ut Loke's för små kläder, ja men vi får se vad vi hittar på :)

Nu ska jag fortsätta babbla med Omar om allt onödigt ;)


Instagram

Följ oss via instagram för att få hänga med i vår vardag med lite mera vardags bilder, alltid kul ju! ;)


Nytt i Loke's garderob

Detta var det som fick följa med hem igår, tyckte att den vita t-shirten va väldigt passande till Loke ;).
Nu är det bara lite shorts och små saker som behövs till sommaren!

Utmanad

Jag har blivit utmand av Emilia, så jag tänkte köra den innan jag somnar! :)

5 saker ni inte visste om mig:
  • Jag är rätt känslig person när man kommer innan för mitt skal
  • Jag har helt ärligt inga tjejkompisar som står mig nära
  • Jag vill operera mina tuttar
  • Innan jag fick reda på att jag väntade Loke, så mådde jag väldigt dåligt
  • Jag ÄLSKAR och MÅSTE ha cocacola varje dag!
Jag utmanar; Erica, Amanda, Sara, Amanda och Ida :)

Dålig bloggning


Tre härliga bilder från idag på min söta prins & åh så underbar du är hjärtat!


Det var ingen bloggning igår kväll, jag var alldeles för trött för det och istället sov jag innan klockan va 22 :). Men nu kör vi, mamma och pappa är hemma och jag håller fortfarande på att smälta det. Men det är otroligt skönt att ha de hemma igen, pappa är dock dålig efter att båda åkte på matförgiftning där nere. Men vi hoppas att han snart är på fötter igen, mamma är på bättring vägen :).
Men iallafall vi gick JÄTTE fina saker ifrån Thailand, det mesta va till Loke och jag är super nöjd. Men jag fick en underbart fin plånbok och en super söt väska att jag nu måste låta mamma vara barnvakt någon kväll så jag kan gå ut :). Tack så mycket mamma och pappa, bilder från komma senare i veckan :)

Idag har vi varit rätt duktiga, eftersom barnbidraget dök upp på kontot idag så passade jag på att låna syrran för att handla mat till Loke, så det blev en hel del! Efter det gick vi in på H&M och där ifrån fick vi med oss två linne bodysar, två t-shirtar, två-pack strumpbyxor och en body :), kändes att hans garderob behövdes fylla på, 3 bodysar kommer man inte så långt på :). Men nu klarar han sig ett bra tag, så det är skönt! :).
Efter vi hade handlat bjöd jag syrran på MAX och sen åkte vi hem igen, sen nu på eftermiddagen har jag plockat i rummet och byt plats på sängen igen! :). Sjukt svårt att veta hur den ska stå efter jag inte har allt för mycket plats i rummet! :) Loke somnade vid 19 och jag bara njuter av min egna tid nu på kvällen, strax ska jag ringa Omar och babbla massa strunt, min kvälls syssla nu! Men han är en helt underbar person, åh så glad att jag lärt känna honom!

Väntar

Om det är något jag avskyr, så är det att vänta! Vi väntar så klockorna stannar, SNAAART är mamma och pappa hemma. Jag har precis dammsugit och skurat golvet, Loke leker med sina sjuttontusen olika leksaker på vårt golv.
Ååh som jag har längtat efter denna måndag och nu är den äntligen här!! :)

Jag får blogga mer ikväll, hörs! :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2596694/images/2012/pic_194607598.jpg" class="image">


Måndag, Finally

Men usch Loke vaknade klockan 5 imorse och av någon anledning låg han i MIN sän, han låg i sin säng igår kväll när jag somna och jag har inte burit upp honom. Läskigt lite grann sådär, men det som va usch va när syster smsa mig 7 imorse och sa "det snöar" asso vad i hela helvete gör snön här!?!?! NÄ usch blä och fy, vi behöver inge mera snö!!
Ångest, men som tur så har det äntligen slutat snöat nu. Så vi hoppas på sol nu istället, jag vill ha vår och sommar!!

Men jag måste bara dra upp det hela, igår kväll så la jag Loke som vanligt i sin säng och sen vid halv elva så fick han sista maten och han sov stenhårt! Så jag la ner honom i sin säng och gick och la mig själv, somnade väl på 5 minuter. Jag sover stenhårt och jag vaknar ALLTID om Loke skulle vakna eller låta. Men vid 5 vaknar jag att han rör sig och när slår upp ögonen så ligger han bredvid mig, hur sjutton hamna han där!? Jag kände hur jag greps av panik, vem kan ha lagt honom där? Jag har inte honom i min säng eftersom jag vet att han kan ramla ner ifrån den. Men jag har känt av att någon är i närheten. För att på spjälsängen så har jag dragit ner sidan så jag kan lätt lägga ner sonen, och jag kan inte ha sidan upp eftersom jag är för kort. Men varje gång jag har gått ut ur rummet och sen gått in i rummet igen så har någon dragit upp sidan.. Hur har det gått till?! Då det har hänt många gånger då vi varit ensamma hemma jag och Loke och ingen i familjen går in i mitt rum och rör Lokes saker! Sen på senaste tiden har Loke börjat sitta rätt upp och ner på golvet och stirrat rakt in i taket och börjar prata. Vad kan det hela va liksom? Ja läskigt är det iallafall och fortsätter det måste jag nog söka till något medium...

Men nu ska jag ta ur mina flätor ur håret och sen klä på oss lite kläder så vi kan åka till Uppsala och handla! :)



Beslutångest

Vet inte vilja jag ska välja, panik!

Vilka par skor tycker NI va snyggast? :)

 


#1


Söndag kväll

Söndag kväll och Loke ligger i sin säng och sover sött :) Jag själv sitter och kollar runt på internet efter ett par skor till mig, jag skickade ju nämligen efter ett par converse till mig. Men de passade inte, dumma fötter jag har! Så jag får helt enkelt leva med ett par hedliga ifrån din sko eller något liknade :).

Idag har vi inte gjort så mycket, vi åt frukost med syster och systerdotter samt andra syster. Sen tog vi det lugnt innan de åkte hem och Loke skulle sova en stund, eftersom han tyckte vi skulle göra morgon 5.30. Sen käkade vi lunch med syster och efter det kom Amanda och Chilli (syster och systerdotter) tillbaka så åkte vi och handla, vilket var sveriges onödigaste åktur för mig och Loke. Eftersom vi inte handlade nånting, men men det skönt att komma hemifrån en stund iallafall. När vi kom hem fick Loke somna, så började jag plocka ordning på rummet. Hängde upp kläder och fixade, sen så när Loke vaknade började vi med middagen som bestod av lövbiff,klyft potatis och bearnaisesås :).

Sen idag tog vi även farväl av vår teutonia som fick åka till sitt nya hem i Knivsta, varför va för att den fick inte plats in någon utav våra bilar. Hoppas den passar de bättre, men helt ärligt va jag inte riktigt överrens med vagnen i huvudtaget, den va stor och jätte ranklig. Men men jag ska fixa min britax eftersom jag älskar den så jäkla mycket! :).  Imorn ska jag försöka få syster att åka till Uppsala med mig, så jag kan handla lite grann. Vill gå på biltema, ikea och sen city gross :)
I veckan blir det inte att göra så mycket, på onsdag ska jag äntligen till BVC med Loke, ska bli kul att få veta va han väger och hur lång han är nu. Sen ska jag väl försöka träffa Omar nån dag också och även ta och fika med äldsta syster också nån dag :)
Men nu ska jag göra en flaska till Loke i förbyggande syfte och sen sno med mig lite cola och chips in på rummet!

Jag lovar

Vissa vet verkligen inte vad ironisk betyder!


Loke 3 månader


Eftermiddag

Dagen har gått och blivit eftermiddag här hemma, Loke har precis fått bada efter att ha lekt med messmöret vid mellanmålet :). Så nu sitter vi på rummet och bara tar det lugnt, ska väl damsuga lite grann här i rummet, sen så
ska jag möblera om rummet lite grann eller jag ska placera Lokes säng brevid min. Då jag är less på att vakna i panik att Loke är påväg ner för sängen varje kväll.. Han har ju trillat ner några gånger från sängen, han verkar ju inte lära sig att det gör ont. Så nu ska han få börja sova i sin säng och tills dess så får hans säng stå bredvid min :)

Sen så händer det väl inte så mycket här hemma, ska göra middag sen också :). Sen blir det väl att hänga tvätt och vika tvätt som varenda dag, damsuga av får jag göra imorn, sen är nog inte Amanda och Chilli välkomna hit mera först mamma är hemma, haha Chilli har en förmåga att kasta allting på golvet och jag får städa upp det -.-
Men aa har iallafall plockat ordning på övervåningen, så det är klar. Ska väl dra skurmoppen över golvet, men det får bli på måndag förmiddag :).
Ikväll blir det nog film för min del, tänkte se filmen " I love you, man" på 5:an som kommer klockan 21 :).

Men nu ska jag busa med Loke innan jag ska städa, tack och hej! :)

Fota

.


Sovdags

.


FRUKOST

.

 


svar på mini-frågestunden

Vem är lokes pappa finns han med i bilden? :)

Svar: Loke's pappa är en kille jag träffade på syster fest september 2010. I oktober fick vi reda på att jag va gravid och då slutade vi umgås för det mesta. Men vi träffades ibland i mellanåt, han va med på juldagen med min familj. Men strax efter det i mitten av januari så gjorde vi slut eller jag lämnade honom efter han inte brydde sig och han ville inte ha Loke.. Idagens läge har han inte träffat Loke på 2 månader och innan dess så tog det honom 3 månader att träffa Loke. Så jag har sagt rent ut till honom att han är inte välkommen hit först Lokes 1års kalas! Så nej idagens läge finns han inte med i bilden och heller inte välkommen med i bilden längre!

Är Loke född på bf-datumet?

Svar; Nej, Loke kom 4 dagar före Bf. Men om man ska kolla tillbaka i graviditeten första gången jag va på UL i vecka 10 då va han beräknad till den 8 Juli :). Men ja efteråt så va han beräknad till den 12 :)

Hur länge ammade du? (Om du nu gjorde det)

Svar: Jag ammade väl 4-5 dagar, det fick verkligen inte för Loke. Så vi slutade bråka om det och istället pumpade jag ut till han :)

Var du nervös inför förlossningen?

Svar: Faktiskt inte, inte när jag åkt in.  Jag åkte ju in utan värkar eller nånting, jag hade bara haft några förvärkar på dagen. Men eftersom jag va öppen redan 3,5 cm så va jag trött på att ingenting mer hände. Så vi åkte in, men jag blev inte nervös först de sa "nu måste du ställa dig upp, annars kommer han i toalett-stolen"

Har du sökt dagisplats till Loke & fått någon?

Svar; ja jag har ansökt. Jag ansökte först till dagis här där jag bor. Men eftersom jag kommer plugga i en annan kommun, så valde jag att ansöka till samma kommun som jag ska plugga i. Så nu väntar jag bara på att prata med knivsta kommun som det kommer bli och bestämma dagis och sen diskutera om när vi ska börja med inskolningen för Loke :)

Har du några syskon?

Svar; Ja det har jag. Men inga hel syskon fast jag räknar de såklart som hel syskon. Min äldsta syster Tessan är 32 år, min nästa äldsta My är 25 år, min andra syster Amanda är 23 år, min bror Sebastian är 21 år, dessa syskon är från mammas sida. Sen har jag en till syster på pappas sida som heter Sofie också är 23 år :).. Lite krångligt att förklara. Men såhär ligger det till,  mamma fick min äldsta syster när hon va 17 år, sen träffade hon en ny kille och fick My,Amanda och Basse. Då under tiden fick min pappa sin dåvarande tjej och fick Sofie. Sen träffade mamma och pappa varandra och fick mig efter 3 år(?). Ja så lite komplicerat men alla räknas som mina syskon! :). Dock har jag bara kontakt med alla förutom Sofie..

Betalar dina föräldrar något för till Loke? Eller bara för dig & dina pengar går allt till Loke?

Svar; Min mamma har en förmåga att betala för Loke ibland, men mesta dels brukar jag betala tillbaka om jag måste handla något och det är kris. Men ja absolut mina föräldrar betalar för Loke, det är till exempel mina föräldrar som har betalt båda mina vagnar som jag har. Den sista jag köpte förra helg är dock jag själv som har betalt :). Men för mig betalar de endast maten och så att jag kan bo här hemma. Men de betalar ju inga kläder eller liknade. Jag betalar annars allting för mig själv :)

När blev du av med din oskuld?

Svar: Jag va precis 13 år fyllda :)

Hur funkar det med skola för dig? Förklara gärna, för jag fattar inte hur jag sak försöka göra sen

Svar;

Det går rätt bra för mig i skolan, just nu pluggar jag på distans alltså via datorn. Men till hösten börjar ju jag precis som alla andra i skolan igen, då börjar ju också Loke på dagis. Så först kommer jag ju skola in Loke på sin dagis plats sen kommer jag börja som vanligt, skönt nog börjar jag i direkt i trean eftersom jag pluggar i andra just nu :). Hur du ska göra sen, vet jag inte riktigt. Jag skulle nog förslog för dig att försöka få plugga distans när din son har blivit lite äldre typ inge ungefär 2-3 månader :). Jag tycker det rätt avkopplande också att plugga trots att man är mammaledig, man hinner inte glömma allting som har med skolan och göra, sen så blir det som en liten paus från mammalivet :)-

Bloggar

.


Pigg son

05.45 hade jag en pigg gosse som skulle klättra på mamma sinhujedamej vad tidigt han kan vakna om dagarna! Jag orkar snart inte mera och inte nog med att han vaknar så tidigt så vaknar han ju också minst 2-3 gånger per natt för mat och där i mellan kan han vakna för att han tappat nappen. Jag kan säga såhär "jag är en vandrande zombie" och jag längtar tills Loke är typ 14-15 år gammal och kommer sova till 11-15 på dagarna, då ska jag njuta och också göra det :).

Helt ärligt ska jag ha flera barn ska jag ha det inom 3 års tid så jag sen slipper smårbarns fasen när Loke har blivit större och mer självständig. Så jag kan lugnt säga att om jag hittar en kille och vi verkligen fungerar så tänker jag bara gå ut gymnasiet innan jag skaffar flera barn! Åh aldrig att jag tänker vänta i 7 år som jag har sagt innan och sen börja om igen med småbarns fasen, nä usch! :).. Men men nu inväntar vi syster & systerdotter för frukost! :). Sen blir det fortsätta med städningen och nu tänker ni säkert "hur mycket har du att städa?" Jo ja idag tänkte jag ta mig an övervåningen med damsugar och skur hinken, så ja det blir lugnt.
Annars idag ska syster få ta kort på mig och Loke tillsammans, har ju inga fina kort på oss två tillsammans förutom när han är nyfödd :). Men aa, sen ska jag nog få syster att åka iväg med sopor också, ja det är full rulle här hemma! :)

Men nu tänkte jag svara på frågorna från mini frågestunden :)



bjuder på en liten ledsen Loke från igår :)

Slappar i sängen

.


Loke vaken, jag död

Nu kör vi igång, ett foto i timmen!


Photo a day challenge

Jag tänkte började med denna grej på söndag, jag hittade den hos Amanada som är mamma till Viggo och jag tyckte det lät lite roligt. Så varför inte liksom? Lite roligt med blandade inlägg :)
Så tänkte dra igång den är på söndag, blir väl kul :)
Imorn ska jag faktiskt testa en annan utmaning, som syster hittade på en annan blogg som hon gjorde idag. Vet dock inte hur bra hon lyckades! men jag ska lätt fixa det super bra! :). Imorn bitti kör vi denna utmaning :)

Dag 9, Berätta om någon du saknar.

åh någon jag saknar, jag saknar nog rätt många personer, men det finns någon bara en som jag saknar otroligt mycket och det är Joakim. Underbara Joakim, han är nog jag har litat på sen vi lärde känna varandra för 6 år sen. Jag har alltid kunnat prata med honom om allting, han har alltid funnits där stöttat mig och pratat vett i huvudet på mig!

Han är en underbar person som är helt tokig och knäpp på sitt speciella sätt och det är det som får mig att tycka om han så himla mycket. Men Joakim är den som alltid har varit fullkomligt ärlig eller okej inte alltid men ändå :). Det finns inte tillräckligt med ord för mig att beskriva honom, han är liksom för bra för alla ord :).
Men iallafall jag saknar honom något grymt mycket, träffade honom i Oktober sist och jag anser nu att han borde flytta tillbaka till Bålsta och skit i Mora. Så vi kan träffas oftare och sen kan han strunta i sin tjej också, haha han är bättre när han är singel och mycket roligare då! ;).
Ja nä finns inte mycket mer att berätta, Joakim är någon jag kommer hålla hårt i, han är bara min! :)

Fina du!♥


idioti...

Vet ni? Idag fick jag genom gå världens bråk med Lokes "farmor" som i mina ögon inte längre är hans farmor! Lokes pappa valde nämligen att "avskriva" sig från pappa rollen när det tog 3 månader för honom att träffa Loke efter dopet. Men iallafall vi bråkade och jag skrek som en galning, brorsan stod bredvid och frågade hela tiden, ska jag ta över :). Känns bra att han är på min sida och alla andra i min släkt.
Men mitt tålamod försvann totalt när hon kläckte ur sig "ska Loke alltid ha en sån elak mamma", åh då blev jag så arg att jag funderade på att åka bomba hennes jäkla hus! Sen stod hon och tjata om att jag är egoistisk och jag inte borde hacka upp mig på att det tog tre månader för K att träffa sin son och inte heller hacka upp mig på hur hon behandlade mig när jag va gravid! Vilken subba, kom inte och yttra dig om vad jag ska säga och göra! Så blev jag förbannad och skrek att hon inte är farmor till Loke och jag håller fast vid det. Sen så tyckte hon att jag skulle komma upp till de och en sak är säkert jag kommer inte ens sätta min fot i deras hus om jag så skulle få cancer och det va enda botemedlet! Nä usch och fy så arg jag vart på henne, men i slutet av samtalet så sa jag bara "bra, du behöver inte höra av dig mera hit!" så la jag på. Men det tog inte ens 5 minuter innan hon ringde upp igen, men då svarade brorsan och hon hävdade att få prata med pappa. HAHA vad tror hon? att hon ska få säga massa saker till mig och min pappa ska stå på hennes sida efteråt, vilket jävla skämt! Men eftersom pappa och mamma är i Thailand, så började brosan prata och oj så allvarlig och vuxen han kan låta i telefon :). Men iallafall på slutet blev han arg och hotade med polisanmälning för trakasserier, och det stämmer. Då jag har bett och sagt till K 1324353 gånger att säga åt henne att sluta ringa, då klassas det som trakasserier! Vilket jag kommer anmäla henne för ifall hon fortsätter ringa hit, jag vill inte ha med henne att göra, hon har ingenting med Loke att göra för han är MITT barn och inte hennes! Loke ska aldrig få förblanda sig med idioter som de där uppe!

Men iallafall det är rätt skönt att veta att de flesta står på min sida och de som inte gör det, ja synd för de ! :)

Städmani

Idag har vi kört städmani eller iallafall för min del, började redan klockan 9 imorse med att plocka i ordning disken och sätta igång några tvättmaskiner. När Loke hade powernapat klart tog vi oss till stallet med syster, där vi släppte Tessie i ridhuset så hon fick springa några varv :). Efter det tog vi oss upp till Maxi och stor handlade inför att mamma och pappa ska komma hem, när vi kom hem började jag återigen med mitt städande, började med att hänga upp tvätten. Sen tog jag mig an kylskåpet , kastade gammal mat och fixade. Sen så stoppade jag in all mat i kylskåpet och sen så  tog jag Loke och försökte få honom att sova. Så jag kunde plocka lite grann hemma, dock sov han inte så länge. Men det blev bra ändå, plockade ordning och fortsatte med att hänga tvätt :).
Syster gjorde sig i ordning för att åka iväg till jobbet på någon bjudning, tror chefen fyllde år. Så jag passade på att damsuga och så, sen så gav Loke upp och somnade om och då började skura golvet. Hängde ännu mera tvätt, sen vaknade Loke igen och då lekte vi lite grann eftersom han är rätt mammig när han vaknar. Så vi busade runt, gick ut med sopor, rastade Cindy och åt mat. Sen började vi skura toaletten och hela badrummet, som nu är i tipp topp. Men vid 19 tiden va Loke en slagen hjälte och ville sova för natten, så nu ligger han brevid mig och sover. Brorsan har gått ut på krogen med vännerna, så vi är helt ensamma. Så jag och Cindy myste tillsammans och nu ska vi strax leta reda på en bra film för kvällen, dock borde väl syster komma hem snart :). Men vi får hoppas att både syster och brorsan har det kul :). Jag ska strax ta hand om sista tvätten och vika in den i alla lådor, samt kasta in en till tvätt innan kvällen för lida mot sitt slut! :)
Det har varit en toppen dag idag, trots att Loke inte va den lyckligaste på eftermiddagen. Dock va han riktigt lycklig efter att ha ätit isolering, attans unge!! Vände om typ 2 sekunder, men fan va snabb han har blivit sen han lärde sig att krypa! :)

Men nu måste jag ta hand om sista tvätten och sen ska jag krypa ner i sängen :)




Dag 8, Plats du helst skulle vilja besöka.

Jag har två platser som jag vill besöka och det är något jag ska göra innan jag dör vilket jag är bomb säker! :)
Platserna jag verkligen besöka är London och New york city. London skulle jag vilja besöka antingen på vår-kanten eller på hösten och new york skulle jag vilja besöka runt jul. Då jag älskar att USA tar julen på så stort allvar och verkligen lägger ner kropp och själ att få det att vara perfekt! :). Så jag skulle kunna åka till new york och fira jul där något år i framtiden :).


6 timmar

När den här bilden är tagen visste jag inte att jag skulle sitta med en son i famnen 6 timmar senare! Prick sex timmar efter den här bilden är tagen, så fick jag se min ögonsten för första gången och den känslan är mäktig.

Jag älskar den här bilden och jag ska leta fram orginalet och framkallade, då jag vill ha den i rummet. Jag kanke inte är snyggast på bilden, ack så mycket känsla bilden för med sig till mig :)


Faith, hunden med två ben.

På facebook kom det upp två bilder på den här hunden och hittade under några kommenterar en blogg, där en tjej hade bloggat om hunden. Så jag tänkte att jag också kan kasta in ett inlägg om denna otroligt starka hunden som klarar av att leva sitt liv med bara två ben. Helt underbart att hunden fixar det ! =)




det var en gång en hund som föddes på julafton år 2002. han föddes med bara 2 ben.
han kunde naturligtvis inte gå när han föddes och hans mor ville inte ha honom.
hans första ägare trodde inte att han skulle överleva och han tänkte avliva honom.
men så träffade han sin nuvarande ägare, Jude Stringfellow och hon ville ta hand om honom.
hon blev fast besluten att lära och ta hand om denna lilla hund och få den att gå själv.
och hon gav honom namnet "Faith".

 

i början satte hon Faith på en surfbräda och lät honom känna rörelsen.
senare använde hon jordnötssmör på en sked som lockbete och
belöning för att få honom att stå upp och hoppa runt.
även den andra hunden hemma uppmuntrade honom att gå.
otroligt, och efter 6 månader, som ett mirakel,
hade Faith lärt sig att balansera på bakbenen och hoppa och gå framåt.
efter vidareutbildning i snön, kunde han gå nu som en människa.


Faith älskar att gå runt nu.
oavsett var han går, lockar han folk till sig.
han var snabb på att bli berömd på den internationella scenen och
har förekommit i olika tidningar och på TV.
det finns nu en bok med titeln "With a Little Faith" som publicerats om honom och
han har även visats i någon av Harry Potter-filmerna.


hans ägare Jude Stringfellow har gett upp sin lärartjäns och
planerar att ta honom runt världen för att predika att:
"även utan en perfekt kropp, kan man ha en perfekt själ".

 

 





i livet finns det alltid oönskade saker,
så för att må bättre behöver du bara se på livet från ett annat håll.
jag hoppas att detta meddelande kommer att medföra ett nytänkande för alla och
att alla kommer att uppskatta och vara tacksam för varje vacker dag.
tron är det ständiga beviset på styrkan och undran om livet.

Sen så vad det här med rubriker..

Jag får panik, i veckan klickade jag hem ett par skor till mig och Loke från Ellos. I hopp om att det skulle ta ett tag då det brukar göra det eftersom jag ändå inte har några pengar för tillfället eftersom mammapengarna inte kommer först den 23:e, men vad tror Ellos är nu? Jo super snabba och bara kastar iväg skora med raketfart, så vad ligger nu på posten som jag inte kan hämta ut? Jo våra super fina skor, som bara väntar på att få bli använda i vår solen som för tillfället inte har hunnit titta fram än idag :).
Men ändå, åh varför ska allting gå super snabbt bara för att man inte har pengar irriterande!

Men ja vi får se om jag får ut skorna eller inte, hoppas! :)
Nu ska jag fortsätta med mitt städande, har redan hunnit stoppa in en tvätt maskin och fixat disken. Ska även iväg och handla med syster under dagen :)

Bara för att jag älskar dig

Bar för att du är så himla vacker älskade syster och för att du alltid ställer upp! :)

Jag älskar dig ♥

 


Godmorgon för andra gången idag..

Vi säger godmorgon för andra gången idag och jag är fortfarande super trött! Men nu inväntar vi min syster och systerdotter för lite frukost och sen vet jag inte vad vi ska hitta på idag, städa kanske?! Har en hel del att göra, jag vill att huset ska vara tipp topp när mamma och pappa kommer hem. Eftersom de har litat på oss att vi klarar av att vara ensamma och ser det ut som en knarkar lägenhet så kommer jag skämmas ihjäö.. Så jag ska göra det tipp topp och jag struntar i vad mina syskon säger! :). Det ska vädras, dammas, skura och städa utan! :)

Men jag tänkte börja lite smått idag och tvätta, eftersom av någon anledning så är tvättkorgen är full igen. Så ska tvätta upp det idag tänkte jag, så slipper jag tänka på det i helgen :). Det ser dock inte ut som om det kommer bli något bra väder, så det blir väl annars att leka med Loke toke här hemma :)

Men nu ska jag & Loke  äta frukost med syster och systerdotter som kom hit precis. Så vi får höras senare! :)



04.38

Loke anser att det är morgon nu och mina ögon går i kors.. Åh detta är att vakna alldeles för tidigt!!


piss-kvart

Ni vet väl hur alla gnäller om att man måste växa upp när man får barn och ja det har jag väl gjort till en viss del. Inte fullt ut eftersom jag alltid kommer ha en aning procent i mig som är lite helt mongo och udda, men det är liksom så jag fungerar. Jag är barnslig av mig och jag kan fnissa ihjäl mig när jag pratar om sex, japp men jag kan också vara döds allvarligt när det gäller och det vet borde en och annan person här i livet!

Men sen jag fick Loke har jag lärt mig en hel del grejer, stora som små. Även de där fjantiga sakerna som inte ens värdiga att dra upp men som ändå gör en ändring i livet.. Tex; plockar ordningen efter sig eller det där simpla att man måste ha en telefon med batteri.. Men även större saker som att jag inte längre ingår i kategorin som går ut och dricker på lördagarna eller som ligger och sover varje jäkla helg tills klockan minst är 15 på eftermiddagen. Jag har fått välja bort vissa delar av mitt liv, det har varit en stor press på det hela. Men lycka man får av sitt barn får en alltid på bättre tankar.

Men något som har hållt mig vaken på natten och fått mig att grubbla är Lokes pappa. Ska Loke få växa upp utan honom och känna sig övergiven? På sista tiden har jag satt mig på värren och sagt nej du är inte välkommen. Mesta dels för att jag vill inte att Loke ska fästa sig vid honom och sen ska det ta yttligare 2 månader för honom att palla sig i hit. Det fungerar inte så enligt mig, sist tog det 3 månader för honom att palla sig i hit trots att vi bara bor 10 mil ifrån varandra och det tar honom en piss-kvart att komma hit. Så undrar flera säkert, ja men varför åker inte du då? Jo det ska jag förklara, för att han  bor i skogen och man måste ha bil för det första. Sen så kommer jag inte överrens med Lokes farmor och jag har lovat mig själv att aldrig någonsin sätta min fot hos henne igen. Dessutom va det inte jag som sa till Lokes pappa att han förstörde hela mitt liv, utan det va hans mamma och han som sa det till mig.. Så utan farmor kommer nog Loke för lära sig att leva utan iallafall så länge han är liten och jag får säga mitt ord först..
Det kommer ingenting positivt ur den här texten mera, så jag lägger bara ner nu! :)

slits

Jag hatar det här, när känslorna drar mig till vansinne. När jag inte längre vet vilket håll jag vill gå.. Där jag själv inte kan bestämma något. Vad gör man då? Sätter sig ner och gråter tills man kommer på en lösningen eller säger upp kontakten med båda och säger både det ena och andra fula ordet som kan dyka upp i munnen på en.. Ja jo det är så jag jobbar, drogar musik, gråter och berättar hur mycket jag hatar personen. När jag egentligen vill bara ha personen brevid mig..

Jag avskyr att slitas mellan två världar och jag hatar att ha för många känslor! Vem väljer man? Vem bör man satsa på?! Han som är den perfekta "pappan" och verkligen är den där som är för snäll för att vara dum eller väljer man han som är så korkad att klockorna stannar och man bara vill sparka lite vett i honom, men när han väl anstränger sig så är han nog världen charmigaste och som får en att vara sådär löjligt trygg i hans famn! Ja vem väljer man? Vem låter man sitt hjärta gå till, åh att slitas mellan två världar är ett helvete.
Jag vill inte välja, jag vill inte förstöra det lilla vi har skapat på så kort tid. Åh jag vill inte, jag vill inte veta av såna här känslor! Jag avskyr sånt här, kan man inte bara stänga av? För det vill jag och jag vill bara försvinna för en stund, bestämma mig och låta alla känslor bara rinna ut i sanden.
Vilken väg ska jag gå? När ska jag släppa taget låta mitt hjärta säga sitt? Nja kanske aldrig.

Jag biter ihop och går vidare, låsas som ingenting. Låsas som allting är som det brukar, där jag spelar superwoman och aldrig blir sårad. Ja superwoman utan känslor, ja hej ni har hittat henne!



min ajfåån

Åh min bebis, jag ska aldrig mera säga att du är dålig. Jag gråter inombords, tror jag dör utan dig! Jag klarar inte av det, jag måste ha dig.. Tio arbetsdagar, hur ska jag orka??? Jag gör nog inte det, jag kan nog leva med den trasig knapp.... DUMMA MIG, ååååååh ångest!

Nu ska jag gråta en skvätt!!!!

Fint till Loke

Min lista av "vill ha" till Loke, har ökat och oj så fint det finns. Dock kollar jag bara kläder i storlek 86/92 nu för tiden, allt detta är från ellos. Attans så fin han skulle va i dessa kläder till hösten/nästa vår :)

Men jag är inte klar där, jag har även kollat på Lindex och H&M :)

 

Har jag sagt att jag älskar klälder ? :)

Okej helt ärligt, vem betalar?! :) Jag vill gärna hoppa över den delen.. ÅH så fina kläder det finns! :)
(

Upplands-Väsby centrum

Det blev inte så mycket bloggningen igår av olika anledningar som vi struntar i att gå in på :). Men nu är vi tillbaka som vanligt, men dock lite sjuka.. Jag mår i mellan åt lite illa och Loke är förkyld, men vi ska nog vara bättre snart. Idag är det bara 3½ dagar kvar innan mamma och pappa kommer hem igen, ska bli super skönt att få hem de igen! Så i helgen blir det att stor städa enligt mig, måste även handla hem mat och så.

Men idag blir det lugnt, ska förbi väsby med syster och lämna in min telefon. hoppas jag får en reserv mobil så länge eller bara en helt ny. Funderar dock på att kolla med de om man kan byta till typ en HTC eller någon annan, iphone är ju bajs! Täckningen krånglar, mitten knappen lägger av, avbryter samtal, ljudet försvinner ibland och ja ska jag fortsätta? :)
Men nu ska jag börja fixa mig menas Loke ändå sover, så vi kommer iväg nån gång :). Bloggar senare, CIAO ;)

Stan!

Som sagt ska vi träffa Kim idag, så vi är påväg in redan nu. Men måste återigen förbi någon affär angående min telefon :).
Hoppas de gör något åt den, igår krångla den hela dan och så fort jag pratade i telefon avbröt den samtalet -.-
Men men bloggar när jag är hemma igen


Kaos

Det är kaos i mitt rum, vilket jag måste fixa innan jag somnar. Imorn blir det nämligen stan för att träffa Kim.
Måste även fixa Lokes vagn, ska byta ut hans åkpåse mot hans fårskinnsfäll, ja jag har en del att göra innan jag ska sova! :)


Hatar

Hata är ett starkt ord, men jag gör det. Jag hatar anonyma jävlar, så alla patetiska jävlar som kommenterat min blogg anonymt kan ju bara hoppa upp och sätta sig! Stå för vad ni säger eller håll käften!!!

Ciao bitches!


Shoppat

 

Internet shopping är den bästa uppfinningen som någon kommit på, underbart! har klickat hem två par skor, ett par converse till mig & ett par adidas skor till Loke :)


Det va ett skämt

Okej nu erkänner jag, det va ett skämt ;). Jag är inte gravid i vecka 20 och speciellt inte med tvillingar, så nu kan alla lugna sig och sluta gå upp i värsta varven ;).

Jag kan säga att jag har skrattat gott över varje kommentar jag har fått över "hur ska du klara tre barn?" :). Haha en roligt skämt som de flesta tar på för fullt allvar, slappan av lite grann vettja :)

Men måste bara tilllägga en sak, ni som kallade mig slampa under de här timmarna. Ja det är ni som gjorde min dag bäst, alltid kul att se hur avundsjuka folk kan bli ;)

Svar

Jag rökte under graviditeten efter jag hade gått in i vecka 30, men slutade så fort Loke föddes. Höll mig tills det blev jul, vid julen började jag tjuvröka för att jag inte orkade med allt gnäll från alla olika håll och kanter! Men det va när vi hade mammaträff i Skärholmen som jag började ordentligt, sen blev det ännu mera den dagen/kvällen jag va hos Sarah, sen dess har jag varit fast! Dock röker jag inte super mycket, utan mest när mitt tålamod börjar åka helvete. Jag röker för det mesta för att jag får bättre tålamod utav det :)

Säg hej tjockis!

Vet ni? Jag har haft så galet ont i mage sista veckorna, så igår tog jag ett gravidtest och det visade sig vara positivt.. Åh jag orkar inte riktigt, men imorse va jag iväg på ett ultraljud och vet ni vad???? Jag är i vecka 20, shit så långt gången! Fattar inte varför jag inte fått någon mage, men klart. Men jag har ju gått på diet och tränat i mellanåt.. Fast det är inte det enda, vet ni vad ultraljudet visade mera? Jo ja i september är jag beräknad att bli mamma till TVÅ flickor! Läskigt, men mysigt på samma gång! :).

Så säg nu hej tjockis, jag kommer bli STOR :)

Känner ni igen mig?

Känner ni igen mig på denna bild? :) Den är 3 år gammal, jag och syster när pappa fyllde 40 år :)

Dag 7, Berätta vad du är beroende av just nu.

Beroende av just nu, jag vet inte riktigt! Men det är väl

- Loke
- socker
- coca cola
- mina cigaretter!

Det är väl vad jag kan komma på, utan dessa saker då är jag ika med död.. :)

 


Dag 6, Visa din stil.

Det här är väl ett ungefär min stil, har ingen direkt bestämd stil. Utan jag klär mig för hur jag känner mig just den dagen! :)


Dag 5, Visa vad som finns i din väska.

Jag orkar inte riktigt ta kort på allting eftersom jag inte har någon väska, utan allting ligger i skötväskan. Men jag gör en lista på det hela :)

- blöjor
- våtservetter
- extra kläder till Loke
- mat till Loke
- sked
- engångs haklapp
- extra napp
- min plånbok
- min telefon
- mina nycklar
- Några leksaker till Loke
- Olika salvor till Loke
- ett usb minne
- nappflaskor
- sist men inte minst: försvars spray :)

Dag 4, Visa sminket du använder varje dag.

Mitt smink, inget märkvärdigt men det duger! :)


Dag 3, Berätta om din barndom.

Har helt glömt bort listan, men nu kör vi igen! :)


- Min barndom va bra, mamma och pappa valde att lämna vårat trygga radhus i skogås för att flytta upp på landet, när jag va 4 år gammal skulle fylla 5 i november det året. Så sagt och gjort packade vi våra saken och hamnade 10 mil norr om Stockholm, i ett litet torp där det inte ens fanns en riktig toalett! Jag minns inte så mycket mer än att det va jobbigt och konstigt att bo här, värsta va att jag fick gå på ett ute-dass. Usch så obehaligt, men mer än så kan jag inte påstå va jobbigt. Dock var det trångt i vårt hus, ett litet torp på 34 kvadratmeter med två vuxna, två stora hundar och två barn, ja det blev trångt! Men vi fick det fungera innan vi satte gång och bygga vårt hus som vi bor i nu... Nån gång ska jag nog visa er gammla bilder på hur vårt torp såg ut, men det får bli en annan gång :). Men tillslut fick jag och brorsan äntligen flytta in i det stora huset, dock bara för tillfället. Det var inte klart på långa vägar, utan vi fick dela på samma rum som jag bor i nu. Men det fanns inte mycket mer än gipsväggar och två stora madrasser, haha när jag läser vad jag har skrivit låter det hemskt! Men vi trivdes, kanske för att vi hade vant oss med det :). Men jag när jag blev 12 år fick jag mitt första egna rum, om man inte räknar mitt babyrummet i garderoben som pappa hade byggt om när jag va bebis :)..

Men kort sagt har min barndom varit bra till jag själv började strulade till den vid 13 års ålder :)



Dagens vår mama


Vänder på mina kronor!

Nu har jag äntligen chansen att sitta vid datorn, menas Loke skriker bakom mig för att han inte få hjälpa mig att skriva! Som sagt hängde vi med syster för en vagn promenad i solen efter frukost, vi gick väl runt halva Märsta eller nja kanske inte riktigt. Men iallafall en bit, det va skönt att röra på sig! :). När vi kom tillbaka så va Amanda tvungen att åka och handla nånting, så jag och Loke traskade vidare till Willys för att in handla lite barnmat. Så som jag fick vända på mina kronor, inte så att jag är fattig eller jo just nu är jag det!! Men det är klart Loke får mat, det är bara det att han inte gillar 8 månaders maten jag hade hemma så jag va inte beredd på att behöva köpa ny mat för 6 månader. Men så kan det gå ibland, nu är jag typ super fattig fram tills tisdag nästa vecka.

Iallafall efter willys åkte vi hem och åt lunch eller Loke rättare sagt, sen blev det lek för hans del och jag började plockade ordning på rummet. Men vid halv 3 så orkade Loke inte kämpa längre och somnade i en timme, så nu är han super grinig över ALLTING och jag känner att mitt tålamod över att gnällande börjar rinna ut i sanden! Men men strax äter mat för hans del sen så ska vi också äta och efter så ska Loke få bada innna han somnar. Ikväll ska vi även bråka med att han ska sova i sin egna säng, hoppas bara han vill samarbeta med mig.
Men nu ska jag ta min krångel unge, åh så fjantig han är!! ;)

Bilder från dagen kommer senare!

Dagens (gråa prick) bebis


-

Det finns inga ord, fina du!

 


Glöm inte

Ni har väl inte glömt frågestunden? :)

Om ni klickar HÄR och HÄR så kommer ni till frågestunden, nu kör vi! :)



Promenad

Bvc blev inställt då hon va sjuk, istället följer vi med syster till Bvc. Men just nu vagn promenad, skönt att röra på sig :)


VAKNA!


Nyheterna!

Nu ska jag skriva ett helt random inlägg, men alla kollar väl på nyheter? Ja eller jag gör iallafall det, inte allt för ofta. Men ibland iallafall, för enligt mig är nyheterna inte intressant längre. Det handlar för det mesta bara om iran/irak eller den förbaskade skidåkningen!
Men av ren slump så kollade jag på nyheterna precis och jag blir så trött! Som alla vet så är ju USA's soldater inne i irak eller om det är iran, har inte så jätte stor koll på det där. Men iallafall för snart 5 år sen kommer jag ihåg hur jag och min fd tjejkompis stod inne på plattan och lyssnade på hur alla utländska i sverige demostrerade om att USA skulle dra sig ur deras land!

Jag är varken rasist eller ett stort fan av alla utländska, men jag insåg nu att det är nästan synd om de! I snart 10 år om inte mera så har de krigat mot USA, när ska det ge sig liksom? Och om nu iran och irak vill kriga mot varandra eller hur fan det nu började, men varför måste USA lägga sig i egentligen? Det va ju George w bush som började det hela och jag minns hur när glada alla blev för Barack Obama klev in och tog blev president, alla trodde att allt krigande skulle sluta!
Jag är ledsen att säga det, han har inte lyckas! Såg ni nu på nyheterna? En soldat hade tagit sig in i ett hem och skjutit hej vilt, utan anledning.. Han hade haft ihjäl 16 person varav 9 st va barn!! Hur tänker man då? Det va helt oproviserat, samt att amerikanska soldater hade kissat på döda offer :S....
Ja nej jag är inte förvånad att Irak/Iran svarar tillbaka med krig, herregud de är väl också människor med känslor!?
Vet egentligen inte varför jag skrev det här, men jag blev irriterade när jag såg på nyheterna!
USA ger er nu och dra hem era soldater istället!!

NYA VRÅLÅKET

Denna skönhet fick bli Lokes nya vrålåk, har inte test kört den så super bra. Körde lite hemma när vi precis kom hem. Men imorn ska vi ut och åka, så imorn får ni köra hur nöjd/missnöjd jag är med den :).
Men alla som jag har pratat med så har de varit super nöjda med den, så tror inte det ska va något problem! :).

Egentid

Är det nu jag borde satsa på att sova tidigt eller ta min egnatid? Jag satsar på min egna tid, idag har det varit en rätt lugn dag. Va i väg och köpte mig en ny-begagnad vagn i enskede, det vart en teutonia spirit s3. Super fin och den kommer bli super bra! Vi ska test köra vrålåket imorn då vi ska till BVC, jag tackar återigen min kära bror som lånade ut pengar till mig, SÅ UNDERBAR DU ÄR STOREBROR!! :)

Syster Amanda va urgullig och körde mig fram och tillbaka, super snällt! När jag kom hem laddade jag för att ta tag i städningen, eftersom ingen annan här hemma klarar av det!! För andra gången va jag tvungen att städa upp efter min syster och hennes kompis med deras skitiga hundar! Lagom irriterande, så på en timme hann jag damsuga,ta hand om disken, leka med Loke, mata Loke och laga mat. Menas andra bara sätter sig framför datorn när de kommer hem, känn dig träffad!! Jag orkar inte, men jag ska strax ta tag i att skura golvet, ta hand om Lokes leksaker, vika ner tvätten i alla lådor, hänga upp kläder, skura Lokes matstol och efter det ska jag sjunka lågt ner i sängen och kolla på filmen TAKEN som kommer på 4:an ikväll vid 21, haha tror ni jag lyckas!? :)
Ja för fan, nu kör vi! Egen tiden var det!

Juste; angående veckans intervju, så blir det så att vinnaren blev Emilia. Men jag hann inte intervjua henne innan hon blev mamma (IGÅR), så vi skjuter på den intervjunt tills hon orkar! Så istället säger vi GRATTIS till Emilia som fick en liten pojke igår! Stort grattis till dig gumman! :).. Hur jag fått reda på det säger jag bara en sak, FACEBOOK IS THE SHIT ;)

11/3-2012

Godmorgon som vanligt är vi FÖR morgon pigga här hemma, men vad gör det när man har en underbar son? :) Inte mycket ändå, jag överlever. Dessutom somnade jag tidigt igår, så jag kände mig rätt utvilda imorse när jag vakna, dessutom vaknade jag av att lilla plutten låg på min arm och jag fick hålla om honom lite grann, MYSIGT! :).
Det blev ingen bloggning igår för jag orkade verkligen riktigt, istället va jag tvungen att leta efter en ny vagn. Ja ni hörde rätt, min britax har sagt hejdå till oss, lagom irriterande! Men det är sånt som händer, så idag blir det att ringa på en vagn och kolla om den finns kvar. Hoppas det, för det va fin och i bra skick! :)

När vi ändå håller på så kan jag väl skriva såhär; Hej Sarah, kul att just du läser min blogg! Mår du bra? Får hoppas på det, så du vet så ska jag inte umgås med Omar idag så du behöver inte ringa 17 gånger på 2 minuter eller skicka massa patetiska hot-sms till honom :). Det är liksom lungt mellan oss och du får gärna sluta tro massa skit och hitta på massa olika rykten som inte stämmer! :). Men tack på förhand gumman, pussa Felicia från mig också, hon är så söt! :)

Okej så nu återgår vi till inlägget, som sagt träffade jag Omar igår och för 736353446 gången är det INGET mellan mig och Omar. har ni aldrig haft killkompisar förut? Antar inte alltså, man kan ha killkompisar utan att alla behöver tro att man ska hoppa i säng med de! :). Men iallafall möte upp Omar inne i stan för jag hade hoppats på att få någon hjälp med min telefon som inte riktigt vill leka med mig längre :). Men hoppade det då det va as lång kö :). Så vi åkte hem till Omar, träffa två av hans vänner efter gick vi hem till honom. Va där ett tag sen gick vi ut på promenad och shit så långt vi gick. Men skönt va det, Loke sov som en stock i vagnen när vi gick. Efter det åkte vi in till stan och gick på NK, haha andra gången jag gick där i hela mitt liv. Livrädd för att ha sönder något! ;)..

Sen drog jag och Loke hem eftersom Omar ändå skulle jobba idag, och väl hemma precis när jag börjar bumpa upp vagnen för trappen, får jag halva handtaget i handen.. Ångest! :)
Men nu måste jag ta Loke som har krypit iväg, vet inte vad han kan hitta på!!

Trött pojke!

Påväg in till stan och Loke har somnat, uppdateringen idag kommer va dålig :). Men ni överlever ;)

Ska kolla om jag kan lämna in min iPhone, mitten knappen krånglar nämligen något enormt! Får se vad de säger!


Morgonstund har skit i mun!

Min fasad har fallit och nu mitt humör, när ska det få ett jäkla slut? Jag orkar inte kliva upp 3 gånger per natt längre för den jäkla välling Loke kräver, jag har ansett att det va okej. Men nu orkar jag inte mera, han är för guds skulle 8 månader. Barnen brukar ju börja sova hela nätter från de är typ mellan 2-4 månader, varför ska min unge krångla?!
Jag kan ta att han kliver upp vid 5-6 på morgonen, bara jag får sova hela natten utan att behöva kliva upp varje natt... Åh vilket helvete, jag ska prata med BVC på måndag, för jag är så trött att mitt huvud kommer sprängas innan jag vet ordet av!
När igång och klara så kan jag berätta att det är GRYMT irriterande när Loke ska klättra på mig, för han är inte ett dugg lugn under den stunden, han bits, rivs, nyps och bara hoppar på mig. Bajs på den här dagen!!

Men godmorgon iallafall, idag ska vi in till stan och träffa Omar och sen antar jag att vi ska träffa Kim också när han behagar att vakna. Kanske sover över, men det är inte något bestämt ännu. Måste tänka på Loke och han trivs ju bäst med att sova hemma i våran säng, så såna fall blir det hem senare ikväll :)..

Igår blev det inte så himla mycket bloggning, då jag pluggade hela dagen igår, sen satte jag mig på tränings cykeln innan Loke tröttnade! :), Mer än så blev det inte, passade systerdotter igår också för att syster ville följa med hennes kille till jobbet på en bar :). Det gick super bra eftersom båda ungarna sov, förutom Loke som lekte martyr och skulle ligga på mig, oj så synd det var om honom eller inte -.-
Men iallafall vid 1 tiden vaknade Chilli och Amanda hämtade henne då för att åka hem och sova!!

Nu ska jag strax ta min griniga son som inte får nypa mig och käka frukost, sen blir det att hoppa in i duschen för att fixa oss innan vi åker till stan. åh är inte alls speciellt taggad på att åka iväg, då vädret är skit och min morgon är förstörd efter att ha lyssnat på griniga Loke, vilken sketonge


Jag älskar dig även fast du är lite jobbig ;)

När fasaden faller

Lätt på hjärtat och släppa sten som tynger ner mina axlar, när ska jag våga?

Min perfekta fasade där allt är rosa och fluff fluff har fallit och jag har tappat bort orken och glöden igen. Det är inte alltid lätt att hålla humöret uppe att alltid verkar va den där glada mamman med ett perfekt förflutet och en underbar son som inte gör något annat än skrattar. Nä jag är ledsen, allting är bara en fasad för att slippa öppna upp mig. Vem står där och lyssnar tröstar mig? Vem låter mig gråta mot den axel, jag vet faktiskt inte det själv längre. Jag har drivit in mina egna sorger så långt att jag har tappat kontrollen, jag har inget humör kvar. Jag mår dåligt och jag har insett det. Jag vet inte vem jag ska prata med vem jag ska berätta allt för. Men jag måste, nångång ska jag våga öppna mig, men när ska det ske?

Allting som tynger ner mig gör alla måsten till en jobbig process och jag vet inte när jag ska orka ta mig upp från allt skit.. Åh vad jag hatar det här, när ska jag våga öppna mitt hjärta. Låta mina känslor sjunga ut, jag måste nångång söka hjälp. Men rädslan att folk ska göra en för stor sak av det hela får mig att rygga tillbaka och gömma allting i mig själv igen! Jag grips av panik snart, jag vill må bra, jag vill känna lycka varje gång Loke skriker nattetid, jag vill ha orken varje morgon jag vaknar.

Jag orkar inte längre, jag behöver hjälp. Inte så att jag behöver att någon tar Loke, för han är enda anledningen till att jag fortfarande kämpar. Han är min enda glöd här i livet och utan honom att jag förmodligen lagt mig ner och aldrig tagit mig upp igen.. Jag behöver prata eller låta någon läsa, låta någon vet hur jag mår innerst inne.
Alla måsten känns mil långa, ingenting blir roligt längre.
Även fast jag ibland drar på fram ett leende är också rätt falskt..
Kort sagt - min fasad har fallit och jag vet inte om jag orkar ta mig upp igen.

Pluggar!

Menas jag sitter och plugga som en tokig kvinna, kan vi väl köra igång en frågestund,  svara på ALLt, pinsamma som roliga frågor!
Idag kommer även vinnaren dras för veckans intevju! :)

Så sätt fart nu sista chansen! :)

LoKe ToKe!

Såhär ser det ut just nu här hemma, Loke vägrar sova! Så nu får han vara uppe tills det är dags för läggdags, inatt blir det dock tillbaka till det gamla att försök få Loke att sova i sin säng!
Men strax ska vi hämta upp mat till Loke och sen ska han få bada efter maten! :)

När Loke har somnat blir det att plugga för hela slanten, ska försöka plugga klart hela matten kursen ikväll. Önska mig lycka till, men det är bara 5 "uppdrag" och sen ett muntligt prov! :)
Efter det blir det att plugga engelska, men nu ska jag ta mitt busfrö till son :)

CIAO


Veckans intervju

Tänkte köra igång veckans intervju, så från varje vecka tänkte jag välja ut en blogg som jag intervjuar med olika frågor. Varje fredag kommer att vinnaren dras och jag kommer kontakta vinnaren via mailen och på söndagarna kommer intervjun på bloggen här! :)

Så nu tycker jag att ni kommenterar, kommenterar och kommenterar!!!

Nu kör vi!! :)


WoopaWoopa

HAHA, jag är skapligt snygg även i de skitigaste byxorna jag hittade imorse och i mitt otvättat hår! ;)


Städ städ och åter städ!!

Åh jag tror mitt nya namn är städerska, det enda jag gör är att städa och lyssnar på Loke eller så hänger/viker jag den förbaskade tvätten!
Usch, nä nu ska jag mata Loke sen bege mig ut på en promenad! :)


otroligt snyggt

Åh jag kan döda för rött hår, det är så OTROLIGT jävla snyggt!! Jag ska färga mitt hår något mitt i mellan dessa färger. Så galet snyggt, så i sommar ska jag rocka i mitt röda hår, min smala kropp (om jag nu bantar) och med Loke på höften! Åh vi kommer va dösnygga tillsammans! :)
Vad tycker ni? Snyggt eller fult? :)

Dag 2, Berätta om staden/Byn där du bor.

Åh vad finns det att berätta? Jag bor mitt i mellan märsta/sigtuna och båda är lika vidriga om ni frågar mig! I märsta ser det ut som en schack bräda om man kollar från en flygplan då det är så mycket utlänska i Märsta (har inget emot de eller kanske lite, iallafall deras beteende).. I märsta är man en gangster om man snackar för mycket, alla känner alla och det är allmänt vidrigt!
Sigtuna, usch där bor de lite "finare" människor som spenderar alldeles för mycket pengar på sina fina fest klänningar.. Ja ni förstår, alla måste ha samma kläder som är mode annars är man en loser! Där är det samma sak som i märsta alla känner alla och det du inte visste om dig själv vet alla andra! Alla är lika duktiga på att snacka skit som jag vet inte vad!!
Gör du en sak som kan inte va så bra, så lovar jag dig att saken du gjorde är förstorad gånger 100 och stämmer knappt när den har gått runt i hela byn!

Jag kan kort säga jag gillar varken märsta eller sigtuna och jag bara längtar tills jag får flytta här ifrån!! Aldrig att Loke ska få växa upp och gå i skolan här! Nä usch!! :)

 

Två bilder ifrån Sigtuna, gud nåde mig att det är fint iallafall :)


8 Månader

Vet ni? Idag blir världen finaste kille hela 8 månader, tänk er. Jag har varit mamma i 8 månader, jag har världens finaste kille, åh så underbart!
Jag älskar Loke mer än något annat här på jorden, fin fina kille!
Att vara mamma är det bästa som finns och innan man får man vet man inte vad äkta kärlek är!
Det går inte att beskriva kärleken för sitt barn, den är alldeles för stor!
Loke min lilla Toke, åh du börjar bli så himla stor, om 4 månader fyller du 1 ÅR, vart tog tiden vägen!?
Åh min guldklimp!
Mamma älskar dig ♥

En alldeles för pigg son och en alldeles för trött mamma

Godmorgon lite väl tidigt enligt mig, Loke anser att morgon är det redan klockan 5-5.30 och jag anser att morgon är inte först 8 på morgonen..
Men som den underbara sonen jag har så får jag sova en 30-40 minuter mera medans Loke leker snällt i sängen bredvid mig :).

Igår så skulle jag se klart sista avsnittet av greys anatomy, men jag somnade totalt bredvid Loke under pausen, irriterande?! Ja skoja inte! Men syster får berätta för mig hur det gick,  säkert super spännande bara för att jag somna!! Idag vet jag inte vad som händer, kanske ska åka till sjukan. Men vi får se om jag orkar, jag ska iallafall städa klart idag, damsuga, tvätt och plockan utan! :)
Det är inte så mycket sol ute idag, lite tråkigt men kan väl inte begära det varje dag eftersom det ändå bara är 8 mars idag! :)..

Men nu ska jag pussa på min underbara son! :)

image description

Min plutt!

SPÄNNANDE PÅ HÖG NIVÅ!!

Pulsen går i 180, spännande!


Grey's anatomy

Åh jag dog lite grann när jag insåg att just IDAG börjar grey's anatomy , så nu sitter jag förmodligen bänkat framför tvn i högsta möjliga tystnaden, åh så underbart! :)

Jag lär blogga efter grey's anatomy, men glöm fasiken inte bort att det är DUBBELAVSNITT, glad brud! ;)


Dregel....

Tre ord.... JAG VILL HA!

I ♥ Converse

Dessa ska få flytta in oss mig och Loke, super fina!! :)

Svar:

Amanda -- mamma till Viggo om Måndag:
Vem är Omar? Och vad var det som hände när din kompis kastade ut er?
Svar; Omar är en kompis, han va tillsammans med min tjejkompis som kasta ut oss. Jag och tjejkompisen är inte vänner längre efter mycket skitsnack!
Vad som hände när hon kasta ut oss vill jag faktiskt inte gå in på, det är alldeles för mycket känslor i det hela och jag orkar inte dra upp det! Det är ett avslutat kapitel i mitt liv nu, så nu går vi vidare med nya dagar och nya möjligheter! :)


Lisa om Bara en till:
Vad har ni för vagn nu? Kan du fota den och visa i bloggen? :)
Svar; Hej Lisa! Absolut kan jag göra ett inlägg om vagnen vi använder nu, den är min tredje käraste ägodel efter Loke och min iphone! :)

Dag 1, berätta om dig själv

tHur mycker bör jag egentligen skriva? Hela min "livs" historia, nja då tröttnar ni! :)
Men jag är en 17 tjej som fyller 18 i november, jag är mamma till min underbara son Loke född 110708! Om dagarna är jag mammaledig och antingen så driver jag runt med min storasyster som också är mammaledig eller så träffar jag kompisar, springer runt på möten, går till BVC eller pluggar hemifrån :).
Jag bor i en liten förort i  vårt avlånga land sverige, precis i denna dära lilla förorten Märsta. Det är absolut ingenting jag skryter om, jag avskyr nämligen denna lilla håla. Alla känner alla och det du inte visste om dig själv vet alla andra ;)

Vad ska jag mer berätta, jag kan döda för att få baka och jag älskar att fota, det är något jag har insett nu på sista tiden. Det är super roligt att få till härliga bilder som verkligen kan säga mer än tusen ord! :)
Men mer kan jag nog inte komma på om mig sjävl :)


10 dagar

Tänkte köra igång denna, så vi började redan nu! :)
Dag 1, Berätta om dig själv.
Dag 2, Berätta om staden/Byn där du bor.
Dag 3, Berätta om din barndom.
Dag 4, Visa sminket du använder varje dag.
Dag 5, Visa vad som finns i din väska.
Dag 6, Visa din stil.
Dag 7, Berätta vad du är beroende av just nu.
Dag 8, Plats du helst skulle vilja besöka.
Dag 9, Berätta om någon du saknar.
Dag 10, Din högsta dröm.

Kräks och feber!

Usch och fy va dålig jag är på bloggningen nu på sista tiden, idag skulle jag egentligen spenaderat dagen med killarna. Men igår kväll började må fruktansvärt illa och helt plötsligt började jag kräkas, mums! Så hela natten har jag kräks, skakat, gnällt och pipit ordentligt! Men nu mår jag bättre, dock for vi till vårdcentralen imorse med syster. Då jag har haft skapligt ont i mage de sista dagarna och Loke har dragit sig i snoppen några för många dagar! Men inte fick vi något hjälp inte, så jag ringde sjukvårdsupplysningen för rådfrågning! Så imorn ska jag nog ta tåget till närakuten i Väsby! :)

Men igår så gjorde vi inte så mycket, vi åkte till stinsen så syrran kunde handla kort för att göra inbjudningar till sitt bröllop, sen bakade jag bullar! :) Mer än så hände inte, somnade vid 19 igår med Loke pga att jag mådde så dåligt.
Men nu har jag suttit och kollar runt lite på internet på olika bloggar och funderar starkt på att dra igång veckans blogg varje söndag, kan det bli roligt? :)
Tänkte även dra igång en lista så ni ska få lära känna mig bättre, låter väl ändå lite roligt! :). Har ni något mer roligt jag kan hitta på som kan vara roligt för er, om ni har tips så släng in de i en kommentar!! :)

Kaos!

Det är kaos i mitt huvud, men Loke sover så jag ska passa på att städa så länge. Får blogga senare, CIAO ;)


Måndag

En helt vanlig måndag i våra liv förutom att mamma och pappa fortfarande är bort resa och saknaden efter de är nu enorm! Ja annars är det som vilken måndag som helst, Loke vaknar super tidigt och jag försöker dra mig i sängen så länge jag kan. Annars har vi inte gjort så mycket förutom att städat, är det nu jag ska förklara för er hur duktig jag har varit? Jag har både damsugit,skurat golvet, tvättat och lagat maten, vuxen poäng till mig, yey!

Nej men nu slutar vi fjantar oss, men idag har vi inte gjort så mycket alls som sagt, städat lite grann och sen har vi för det mesta slappat! Pillade klart på min bloggdesign, se har det inte varit mycket mera. Planen var att jag och Loke skulle ta till Lidingö för att träffa Omar, men det blev inte rikigt så. Tur va väl det, för shit så förkyld jag blev på 10 minuter, näsan snorar och halsen hostar! Så vi bestämde oss för att vi åker imorn, men planen blev ändrad ännu en gång, då Omar måste jobba. Så imorn ska vi roa oss med att handla och sen baka bullar, hur gott lät inte det? :)
Rensade nämligen kylen idag och hittade jäst som måste användas upp, så jag ska ge mig på att baka bullar och sen baka ett bröd också på samma gång, vi får väl se hur det blir! :).
Loke sover för natten bredvid mig och jag ska kolla på tv om det finns något intressant att kolla på annars blir det väl att prata med Omar i telefon, haha vilket liv jag har! Men nu ska jag söka recept på bröd och på kanelbullar!
Ciao

Ny design...

Återigen en ny design på bloggen, nu liter mer stilren och enkel, är hel nöjd med designen!
Vad tycks? :)

Cake pops

åh är så grymt sugen på att baka såna här skönheter, så när pengarna kommer in på kontot igen så ska jag baka såna här skönheter! :)

Shopping

Titta vad jag hittade i min shopping"vagn" på Coop, en liten trollunge!


Vår känslor

Godmorgon världen, idag är det sådär härligt att vakna upp vid 7 tiden och se hur solen skiner in i hela rummet och hur glad Loke är när jag slår upp ögonen. Härligt, så idag sprutar vår känslorna lite extra mycket och jag bara längtar efter att packa ner Loke i vagnen och ge mig ut på en promenad med honom, sen ska jag även passa på att fota syster med häst eftersom hon vill ha en ny bloggdesign, systerdotter ska också få bli min lilla fotomodell idag :).

Vad ska ni göra då? :)

Jag ska ringa syster och kolla om de ska äta frukost med oss, annars så får vi nog börja då Loke börjar bli lite otålig ;). Vet inte vad jag mer ska skriva, så gå ut och njut av solen så hörs vi sen! :)

Bara en till

Vet ni vad jag är sugen på? Åh jag har älskat den första gången jag såg den sisådär när jag va gravid i vecka 18-19. Jag vill så gärna ha den, kan ni gissa på vad det är ? :)

Ja denna en super snygg brio go, frågan är bara "hur länge kan Loke åka i den?" Jag är helt såld på den och dess underbara handtag, åh jag dör lite grann! Vilket färg ska man ha, blå eller den läckra gröna färgen.. Nä vad pratar jag om, Loke behöver ingen ny vagn, även fast jag skulle kunna döda för en brio go! Någon som har sisådär 7000 kr till mig i bakfickan? :) Den personen skulle jag älska resten av mitt liv!!! :)

En till vagn skulle visserligen inte skada mig eller Loke, man behöver ju variera sig! ;)


Natt-snack

Nu ska vi prata sanning sånt som biter moralkärringarna i öronen och får de att gnugga huvudet en extra gång!
Jag kommer aldrig någonsin blir den där mamman som älskar att lyssna på gnälliga ungar eller torka bajsblöjor. Det spelar ingen roll att jag älskar Loke gränslöst eller något obeskrivligt, jag kommer aldrig tycka det okej att ungar skriker på tågen och jag kommer föralltid tycka att ungar som skriker i mataffärer är bland det pinsamaste jag vet om. Även fast jag vet att Loke kommer komma i den fasen också, så kommer jag skämmas ihjäl och jag lär förmodligen skaffa en kille innan dess som jag antingen tvingar handla eller ta Loke menas jag handlar.. Skumt va? Ja lite grann men ren fakta!

Vill ni veta något som får mig att gnugga mig en extra gång i huvudet och som får mig att vilja bita av mig naglarna. Det är de där överdriva praktmorsorna som ska vara perfekta och leka att ALLTING är frid och föjd varje dag, att ungen aldrig gråter, ha bullshit! Eller så har vi de där jäkla morsorna som ska envisas med att trycka ner sin stackars 5 åringar i vagn så de slipper betala buss "avgiften", jäkla irriterande! Man borde helt enkelt införa en gräns när unge har fyllt 3 så är det nej nej med någon jäkla vagn och ska det vara så skaffa en sulky som ni kan fälla ihop och göra som vanligt folk "tjäna samhället!" Japp där kommer min ilska fram, men den tar inte slut där!
Jag hatar även de där tanterna som är 65+ och ska envisas med att "hej-jag-har-gjort-mitt-jag-är-bäst-flytta-på-er" attityden, ja tja visst du är gammal. Men för det innebär det inte att du ska tränga dig i kön på mataffären, kasta dig in på tågen över vagnen eller kasta sig in i hissen, åh sånt är irriterande! Tanter de borde helt enkelt ha bestämta tider de får handla på och vara ute bland oss andra! De där sega tanterna som ska ta 70 år på sig i kassan, men så jäkla va de kan springa..

Jag har massvis med saker som jag blir irriterad på, vet knappt hur jag kom in på detta! Men lite natt-känslor ;)

Forever alone!

Stämmer rätt bra i mitt liv för tillfället, haha Loke sover och jag sitter ensam och smsa med killarna. Drog ifrån stan vid 18 tiden och nu sover Loke så jag ska vara överdrivet social på sms med killar, spamma de med sms eftersom spelar något skit, typiskt killar! ;)..

Men iallafall planen va att vi skulle mötas vid slussen vid ett tiden, haha vart bara jag och Omar, Kim han sov på söta örat och vaknade inte först klockan närmade sig fyra, haha sömntuta! Men under tiden hann vi hem till Omar och sen passade jag på att träffa Mattias, överdrivet social kille eller inte :)..
Nej men vad ska ni göra en sån fin fredag kväll som denna? :)

Jag orkar inte skriva mer för tillfället, så ska spela bilspel på datorn istället och smsa! Ciao :)

Mot stan

Ska dra på mig lite kläder, platta håret och klä på Loke, sen bär det av in till stan för att möta killarna! Yeeah rolig fredag, ikväll blir det dock fredags mys med syrran och brorsan (om han tänker vara med).

Shit så snygga vi är på bilden, haha Loke ser lagom tjock ut, haha mammas knubbis! :).

Hörs senarre idag, ciao! :)


Isabelles tårta


När jag gjorde Isabelles tårta följde jag inget recept direkt, utan jag gjorde som man brukar göra.

Ingredienser;

Tårtabottnar (icas egna)
hallonsylt
vispgrädde
Chokladmousse med crisp (stavning)
Dekorations ingredienser;

Vit marsipan
röd marsipan (jordgubbssmak)
vit sockermassa
blåhushållsfärg
strösselmix

Gör såhär:

Man gör helt enkelt som vanligt, lägger en tårtbotten först bestämmer sig för vilket lager det ska vara längst underst, jag bestämde mig för chokladmoussen, kladdade på det, sen la jag på andra tårtbotten och blandade hallonsylt med grädde och la sedan det på tårtan. På sista tårtbotten fick det också blir hallonsylt/grädde, sen lät jag tårtan stå över natten. På morgoen la jag på lite mer hallonsylt/grädde och sen även på sidorna!

Efter det började jag med att ta ur marsipanen ur förpackningen skar i i kantenrna på marsipanen, sen la jag på den och fixade så den låg slät. Sen va det bara att dekorera tårtan, jag dekorerade tårtan med blommor och en snigel, sen la jag ett vanligt presentpapper runt tårtan! :)

Till snigeln & blommorna behöver man;

Sockermassa
Den rosa marsipanen
strösselmixen
blåhushållsfärgen..

Snigel gjorde jag av den rosa marspianen, jag började med att forma kroppen tills jag var nöjd, sen gjorde jag huvudet och satte på det kroppen och trixade tills jag va nöjd. Sen så gjorde jag som ett litet "täcke" över kroppen och sen gjorde jag en rund boll som jag plattade till som fick föreställa snigelns hus de bär på =). Ögonen gjorde jag av strösselkulor som jag målade till svarta med hjälp av eyeliner.. Sen snigel klar! :)

Blommorna gjorde jag av sockermassan som jag färgade blå med hjälp av den blåahushållsfärgen, sen tog jag det som fanns var av den rosa marsipanen och gjorde lite blommor av.. Jag använde mig av blomm-uttryckare som jag hittade på panduro, smidig och enkel. Istället för att köpa lim använde jag mig av vatten för att "limma" ihop blommorna, sen så "limmade" jag dit några strösselkulor så det skulle likna blommor ännu mera! =)
Blommorna och snigeln gjorde jag kvällen innan, tror det tog ungefär tog 3 timmar att göra allting och det var nog snigeln som tog längst tid! :)..

Såhär blev reslutatet! =)





Blåbärs cupcakes

Min systedotter önskade sig cupcakes till sitt kalas också, så jag valde att göra blåbärs cupcakes eftersom det är det som flesta äter, men konstigt nog gillade inte systedotter de i slutändan, haha rackans unge! :)
Men iallafall jag följde DETTA recept, men dock så dubblade jag satsen.
Ingredienser

Cupcakes
75 g smör
3 dl vetemjöl (180g)
2 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl mjölk
100 g vit choklad, grovt hackad
80 g blåbär(ca 1.5 dl) , färska eller frysta

Glasyr
50 g blåbär(ca 1 dl) , färska eller frysta och tinade
0.75 dl florsocker
300 g färskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
1 dl vispgrädde
ev blåbär, vita chokladploppar och färska, ätliga blommor till dekor

Gör så här

1. Cupcakes
Smält smöret.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.

3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.

4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.

5. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.

6. Fördela smeten i muffinsformar och strö över blåbär (det gör inget om de fortfarande är frysta) och choklad.

7. Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 25 minuter.

8. Topping: Mixa blåbären fint med stavmixer.

9. Passera eventuellt purén genom en sil för att få den helt slät.

10. Vispa ner florsockret och blåbärspurén i färskosten.

11. Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig glasyr, gärna med elvisp.

12. Spritsa eller klicka glasyren på muffinsen och dekorera gärna med blåbär, vit choklad och färska, ätliga blommor.

Såhär blev mitt resulutat, inte riktigt nöjd med de. Men efter att ha bakat i 8 timmar och sen dagen efter dekorera de samt en tårta va man rätt slut! :).. Min andra systerdotter ska också ha cupcakes och de kommer bli 700 gånger bättre! Sen ska hon även ha en tårta till sitt "kalas" för släkten och då tänker jag baka tårtan hemma! :)


Back on track

Det har vekligen ekat här i bloggen några dagar nu, men nu är vi tillbaka! :).

Vad har hänt under dagarna vi har varit borta?
Ja vi bodde ju skogås fram till lördag, då vi firade systerdotter. Sen på eftermiddagen åkte vi hem och bara njöt av att vara hemma, men på söndag åkte in till stan och möte upp Sarah för att luncha. Sen blev det så att vi åkte med henne hem och där blev vi kvar över natten, ha super kul. Hennes kille Omar hade över sin kompis Kim och oj så trångt det blev med sovplats i en liten etta, men det löste sig :). Inte för att jag kan minnas att vi sov något den natten, jäklar va vi höll på och prata. Men iallafall på måndagen möte vi upp Terese och shoppade, sen så drog vi till Solna och lämnade min brors busskort. Efter det åkte vi hem och planen blev att vi skulle stanna även denna natt, men allting spårade ut och jag orkar inte gå in på det. Det slutade iallafall med att både jag, Kim och Omar blev "utslängda" så den natten spenderades på Lidingö, lagom jobbigt och irriterande. Men det fixade sig, dock pratar inte jag och Sarah längre.. Lite tråkigt, men jag har försökt!
Men sen i tisdags har vi varit hemma och märkte när vi kom hem att shit så varm Loke va, tog tempen och den stannade på 39,7. Min stackars prins, men nu är han äntligen feber fri eller han har varit det hela dagen. Så imorn blir det in till stan och träffar Omar och Kim, vet inte vad vi ska hitta på. Men det märks väl, skulle ju egentligen på mammaträff. Men är nog inte så välkommen dit.. Men jag kan nog roa mig med killarna, om de nu orkar palla sig upp i tid ;). Men ska möta upp Terese först en snabbis i Skärholmen, sen får vi se vart jag möter upp killaran. Det märks ju, de lär väl sova hårt! Det är ju typiskt killar, bara för att jag får kliva upp vid 5 :O...

Men iallafall det är vä vad som har hänt under dagarna jag har varit borta, det kommer även komma upp recpet på det jag bakade till systerdotters kalas, oroa er inte! :)
Mamma och pappa är i Thailand och njuter av värme och sol, skönt för de!
Men nu ska jag fortsätta med mina bilspel på datorn och sen blir det att skriva ner recepten på tårtan och cupcakesen, sen blir det att sova! :).