lustig känsla...

Har en extrem lustig känsla i hela kroppen, är tokigt pigg och plutten vill inte vara still därinne. Men det är någon annan känsla som jag har i kroppen, är det full måne ikväll? Kanske värkarna håller på att sätta igång? Vattnet kanske är på g? :). Åh det är nånting som kommer ske inom snar framtid och jag känner det på mig. Men iaf är jätte pigg och vet inte riktigt hur jag ska få mig själv trött, men har tvn på, så ska väl glo på den ett tag så blir jag nog trött :). Önskar bara att lille man därinne ville ligga still också, men han kanske lugnar sig snart :).

Annars så sitter jag här i sängen och drömmer mig bort till fina höst dagar, då man kan ha tajta jeans, snygg top till som inte får en att se ut som en kossa :). Åh jag längtar tills magen är borta, även fast jag kommer sakna den. Den har varit en bra inbygg hylla nu sista månaderna, men ska bli skönt att bli av med den :).

Men nu ska jag stänga ner dum burken och försöka få någon sömn :)

Godnatt

Full fart

Måste bara förklara för er hur obehagligt det är i min mage, plutten trycker ner hela huvudet och det känns som om jag ska kissa på mig hela tiden, trots att jag springer på toa var 5:e minut!! Sen så sparkar han obehagligt mycket just nu, hela magen bökar till sig och man kan verkligen se hela magen bli uttryckt, inte speciellt mysigt. Men det är ju ett säkert kort på att han mår bra iaf =).

Men det är sjukt obehagligt när han trycker sig neråt, nu måste jag akut kissa igen ;)

Svar på kommentar:

jennpenn om Ska köpas:
en liten nyfikenhets fråga!
vem är pappan? :) och är ni fortfarande tillsammans?

Svar:

För respekt till pappan till mitt barn så kommer jag inte skriva hans namn, men tyvärr är vi inte tillsammans! Det brast mellan oss i början av graviditeten, men förhoppningsvis kommer han ta sitt ansvar när plutten kommer :)

Ska köpas



Denna skönhet ska införskaffas inom snart framtid, super mysigt att ha på hösten/vinter. sen speciellt när man är sjuk, eller så =). Toppen även när man bara ska iväg och handla elr ner till BVC med plutten. Så en sådan ska införskaffas, dock köper jag inte en äkta! De kostar runt 1500-1700, så jag köper en ifrån gina tricot för 499:-

Nu blir det film, en gammal film vid namn "besökarna".. Riktigt gammal film ifrån 88, ska försöka ge filmen en chans..Bloggar efter filmen, om jag överlever denna gamla film :)

Gissningar om när plutten kommer

Detta är gissningar jag har fått hittills, men om det är någon som är sugen på att gissa. Så är det bara att kommentera vad ni tror, så uppdaterar jag listan :). Kommer även stryka de datumen som går och plutten inte kommit ;).

2 Juli:


Jag; Vikt 3540g Längd 51 cm

5 Juli :

Tessan; Vikt 3698 Längd 50 cm

Amanda ; Vikt 3589 g 51 cm

6 Juli:

Emma H ; Vikt 3547 g Längd 52 Cm

7 Juli :

Mamma; Vikt 3580 g Längd 52 Cm

Jasmine; Vikt 3713 g Längd 51 Cm

9 Juli:

Lina ; vikt ? Längd : 50 Cm

10 Juli:

Patricia; Vikt 3800 g Längd 52 cm

Sandra ; ingen aning om vikt och längd

Kenneth; Vikt 3800g Längd : 53 cm

Mattias; Vikt 4000 g Längd 53cm

13 Juli:

Linnea; Vikt 3947 g Längd 51 cm

14 Juli:

My; Vikt 3850 g Längd 52,5 cm Kl 03.30

Maria; Vikt 3980 g Längd 49 cm

15 Juli:

Lovisa; Vikt 3600g Längd ?

16 Juli:

S; Vikt 3700 g Längd 52 cm

19 Juli :

Mirah; Vikt 3950 g Längd 51cm

Hej bloggen

Sitter just nu utanför mitt hus med datorn på trappan, tack vare att det dö varmt inne och datan kokar fan i knät på mig! Behövde helt enkelt svalka mig lite grann ute, så jag passar på att blogga på samma gång :). Som sagt så drog jag och Jasmine in till min kära mor idag, kollade lite i affärer innan vi möte upp henne. Insåg att jag MÅSTE köpa en one piece till hösten, verkar sjukt mysiga att gosa ner sig i :). Så jag ska försöka flörta med min mamma, sedan så hittade jag även super fina kläder till lill plutten, men så duktig som jag va så lät jag bli att köpa något *STOLT* =). Efter mamma hade jobbat färdigt blev det middag, sen så bar det av hemåt som vanligt. Så nu har jag varit hemma ett tag och inte gjort ett skvatt. Vilket jag ska fortsätta med, för jag är sjukt jäkla trött! Annars ikväll händer det inte ett dugg, imorn är mamma även ledig så jag ska försöka få henne att vilja baka bullar med oss imorn. Har inget annat planerat förutom att Mattias kommer hit som vanligt, vågar ju inte sova hos honom nu ifall vattnet går ;). Vill gärna inte sitta på tunnelbanan med värkar, känns lite riskabelt. Så han får komma hit och sova med mig, tror inte det gör honom så himla mycket faktiskt :).

Känns som om mina inlägg börjar bli osammanhängade, men det får ni nog leva med! Har inget speciellt vettigt att skriva, dagarna rullar på som vanligt och allting sånt, händer inget speciellt förutom att jag väntar väntar och väntar lite til på att plutten ska komma. Det blir massa mer uppdatering efter han har kommit istället, lite mer förlossnings berättelse och sånt :). Men nu ska jag gå in och kolla på tv, ska ladda upp gissningarna på när plutten kommer ;). Så får vi se vem som har rätt, lite roligt att se vad folk tror :).. Bloggar sen


Haha så snygg är jag kl 20 på kvällen ;)

Förlossningen

Igår eftermiddag fick jag väldigt kraftiga värkar, som gjorde galet ont i hela kroppen! Men jag försökte verkligen att bita mig igenom de, så jag följde med mamma och syster för att skura box i stallet. Men det slutade med att jag låg i syster badkar i hopp om att värkarna skulle sluta. Men det gjorde det inte och allting blev mycket värre, när det var dags att åka hem igen mådde jag pyton och ville bara dö för tillfället! Gick lägga mig i soffan ett tag och tog två alvedon, vilket inte ens hjälpte ett dugg. Tillslut hade jag så ont att jag kräktes, men jag försökte bita ihop samtidigt som jag halv skrek eller inte riktigt skrek men lät väldigt mycket ;). Men vid klockan 21, orkade jag inte mera utan jag gav upp och ringde till förlossningen, de ville att jag skulle komma in. Så jag satt på mig kläder, kräktes en gång till och sen va det bara att rulla mot förlossningen! Värkarna var fruktansvärda och jag ska nog aldrig gnälla på tjejerna på programet " livet på BB". För fyfan vilken smärta det är, så jag ska låta bli och klaga på någon annan! Jag har högsmärt tröskel, för i måndags hände jag inte ens av förvärkarna. Men iaf väl inne på förlossningen fick jag ligga på ctg, ta urinprov, blodprov samt blodtryck, urinet visade protoin som vanligt. Jag börjar bli van, men det var nog lugnt för de sa ingenting om det. Efter ett tag så kom doktorn för att undersöka mig, det visade sig att jag är öppen 1,5 cm. Inte mycket, men både doktorn och barnmorskan sa att jag var i öppningsfasen och att det kanske bara är några timmar ifrån att föda, YES =).
Fick erbjudande att bli inlagd på avdelning 12, samma som jag låg på när mina njurar krånglade. Men jag vill verkligen inte ligga inne, visseligen skulle jag få smärtlindring för värkarna och så. Men jag ville hem, så jag fick med mig några tabletter hem som jag ska ta när värkarna är som värst. Men barnmorskan trodde inte riktigt att jag skulle hinna äta upp alla innan det är dags att föda, så vi får se :). Om jag hade valt att legat kvar inne, så hade jag fått göra det tills det är dags för mig att föda, vem vet liksom hur många timmar det kan ta!?

Men som det lät på barnmorskan och doktorn, så vad det inte så långt kvar. Men jag måste verligen tacka doktorn och barnmorskan, för de va verkligen helt underbart trevliga emot mig! De hade verkligen lät och uppfattat min ålder, så de gav mig verkligen stöd och sa att det var helt okej om jag ville ligga inne, det kändes helt underbart att få stöd ifrån de. Eftersom de flesta har avvisat mig och sagt åt mig att ta alvedon och ställa mig i duschen, men de lyssnade verkligen på mig och ville verkligen stötta mig, TACK, ni var helt underbara!! =).

Så nu är det bara att vänta, jag ger honom tills söndag på sig. Men hoppas han kommer tidigare, börjar känna av värkar nu igen. Hoppas baa de inte blir lika starka, för mamma ska bjuda mig, syster och Jasmine på middag ute. Så ska ställa mig i duschen, äta frukost och sen bär det av in mot stan för att möta syster och mamma =)

Det blir mer bloggning i eftermiddag/kväll, kanske kastar in ett innan jag drar mig mot stan :)
Puss & Kram

Jag är redo nu att bli mamma!


Kom nu mammas älskling

Tankar snurrar runt och jag hänger inte med längre, allting går för fort och jag önskar bara tiden kunde stå still för en timme elr två! Om 12 dagar är jag mamma, förhoppningsvis redan innan 12 dagar har gått! Men det är nu jag inser hur lycklig jag är och hur mycket jag älskar mitt nya liv, jag är stolt över att bli mamma vid den här ålder, kanske inte det jag planerade. Men jag ska bevisa för alla andra att det går och att jag kan lyckas med livet även fast jag är ung mamma. Jag är så förbaskad lycklig, jag har snart en underbar son som kommer snart och jag har en kille som jag verkligen tycker om, även fast vi har det jobbigt ibland! Jag har en underbar familj som är så underbart stöttande i alltihop, jag har vänner som är fantastiska och jag har ett helt liv framför mig!
Det än som "fattas" nu är min son, min egna son som jag ska älska hela mit liv. Det är bara du som fattas nu, vi alla längtar efter dig och vi är så sugna på att få träffa dig och dina små söta händer och få pussa på dig.

Vi alla här hemma längtar efter dig och dina små underbara leenden som du kommer sprida här hemma. Mamma längtar efter dig så himla mycket och mamma vill att du ska komma nu älskling. Jag är redo, min kropp är redo.. Är det bara du som inte redo eller vad är det lilla älsklingen?!
Du är så himla välkommen nu, så kan du inte göra så att vattnet går eller åtminstonde ge mig lite värkar så jag kan få åka in till sjukhuset! Komigen nu Loke jag vet att du vill komma ut och träffa alla här hemma, ge mig ett tecken på att du vill komma ut nu! Så fixar vi det på engång, kom kom nu lite älsklingen! =)..


Mamma älskar dig och längtar efter dig, dags att komma ut nu! =)

Gravid vecka 39

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

 

Egna anteckningar:

Kom ut nu lilla älsklingen!!


Städ time

Har varit hemma ett tag nu, blev ine joggande! Tog en powerwalk istället, har även hunnit skura vissa fönster. Men struntar i resten eftersom det inte hjälpte så mycket tråkigt nog. Men ska fortfarande damsuga, torka golven, damma, plocka utan här hemma. Sen så ska jag även baka lite muffins med smak av citron och med grön glasyr ;).
Så jag ska väl sätta igång, i hopp om att vattnet ska gå idag! Vill verkligen ha honom nu och jag är otroligt trött på att vara gravid :).

Men jag tänkte medans jag håller igång idag, så kanske ni vill gissa på när plutten kommer :). Så komigen nu kommentera era gissningar, skriv vilket datum, hur lång ni tror han kommer var och hur mycket ni tror att han kommer väga :).

Så ska jag göra en lista med gissningar, men då måste det komma lite gissningar! :)

Orkade inte..

Hade verkligen ingen ork att skriva igår efter maten, fick förvärkar senare på kvällen och natten har jag lidit mig igenom! Så nu har jag bestämt mig, han SKA ut till helgen, jag är sjukt trött på att vara gravid och fet som en sjöko. Så strax ska jag upp på rummet, sätta på mig mina "finaste" underkläder (sägs att vattnet lär gå då), efter det sätta på mig lite träningskläder, sen är jag redo för att ut och jogga med musik i öronen =). När jag är klar med detta blir det att skura fönstrerna, damsuga, torka golvena, damma hela huset och hålla igång hela dagen lång ;). Jag ska få det förbaskade vattnet att gå nu, jag är orkar inte mera ! Jag vill ha min son nu istället, så jag har en del saker att göra under dagen. Har läst om alla möjliga metoder man kan göra för att sätta igång förlossningen, tex hallonbladste, men nja jag hatar te så det verkar ju rätt meningslöst då och käka ananas verkar inte som någon idé eftersom jag minns måste äta 7 st för att få någon i effekt och innan jag har klämt i mig det så hinner jag nog skit på mig innan, så jag gör på naturliga metoder, jogga, städa och sex ;). Verkar som lite bättre saker, inte för jag vet om det funkar, men det lär ju märkas =)..

Men nu ska jag sätta fart, bloggar när jag kommit hem igen ;)


Hemma igen

Efter jag hade ätit och damsugit så kom syster hit och plockade upp mig och Jasmine, så åkte vi till hennes kompis Matilda för att "fira" och umgås med henne. Så gick vi ner till vattnet, dock badade jag inte pga att det var rätt så kallt i vattnet. Men doppade mina fötter och så, efter vi hade åkt därifrån så åkte vi till city cross och handlade! Kändes väldigt konstigt att handla mat med mig hem till familjen, fick även med mig ett paket blöjor för new baby och egna rakhyvlar till mig =).
Så nu ska jag skura fönstrerna och sen laga pannkakor till middag, efter det blir det väl att lata mig resten av kvällen tack vare värmen!
Sen eftersom jag avbokade barnmorskan idag så fick jag en ny tid av de idag. Så den 7 Juli ska jag till barnmorskan igen, hoppas bara att han kommer hinnan så jag slipper springa till de fler gånger. Men iaf nu ska jag nog börja med fönstrerna, och om det är någon som undrar är så det min egna idé att göra det och ingen annans ;).

Satt även och pratade med Mattias på msn, så han hittade en super söt traktor med släp som han kan ha när han blir äldre ! =). Det är alltså en tramptraktor, Mattias har nog super kul som kollar på massa traktor och maskiner till plutten =)..



En sådan vill min pojke ha =)

Åka vagn:

  • vagn
  • regnskydd
  • kudde
  • filt
  • åkpåse
  • vagnleksak
  • reflexer

Åka bil:

  • babyskydd
  • solskydd
  • leksak

Sova gott:

  • vagga eller spjälsäng
  • spjälskydd
  • madrass
  • filt eller täcke (exempelvis gallerfilt)
  • kudde
  • dra-på-lakan
  • påslakan
  • nattlampa
  • babyvakt

Sköta om:

  • skötbord
  • skötbädd
  • tvättlappar
  • våtservetter
  • blöjor
  • blöjhink
  • leksaksmobil
  • skötväska
  • tops till navelrengöring

Mini-Apotek:

  • Inotyol, kräm mot röd bebisrumpa
  • Bepanthen, kräm mot röd bebisrumpa
  • Borago, kräm mot skorv
  • Renässans, näsdroppar för spädbarn
  • Febertermometer
  • Näs-Frida

 

Äta/amma:

  • amningsbh
  • amningsinlägg/kupor
  • amningskudde (vill ej ha)
  • handdukar (till eventuellt kräk)
  • amningspump
  • nappflaska
  • flaskborste
  • modersmjölkersättning
  • bröstvårtskräm

Bada:

  • badbalja
  • tvättlappar av frotté
  • babyolja
  • badhanduk med huva
  • badtermometer

 

Kläder storlek 50-56

  • pyjamas
  • byxor
  • byxor med fötter
  • strumpor
  • sparkdräkt
  • fleeceoverall
  • tunn mössa
  • vintermössa
  • tossor
  • bodys (omlottbodys är praktiska)

Övrigt:

  • filtar
  • bärsele
  • babysitter
  • snuttefilt
  • nalle/gosedjur
  • bitleksak
  • babygym
  • napp
  • handdukar
  • plastad frotté
  • haklappar

Fullt upp!

Vaken tidigt som vanligt, kan inte sova längre. Dessutom har jag sovit skit dåligt de sista dagarna, han rör sig och håller på hela tiden.. Men iaf som rubriken lyder så har jag fullt upp idag, ska skura fönster och damsuga här hemma, och sen ska jag till barnmorskan och efter blir det att handla lite grann för ikväll så SKA jag äta pannkakor för jag är dö sugen på det :). Tänkte först  avboka barnmorskan pga för lite ork att åka, men tror det är mitt sista besök hos barnmorskan innan han har kommit, om han inte stannar kvar efter BF =).

Ändrade planer nu... Jag avbokar min barnmoska idag, orkar verkligen. har tid där kl 14 och det är irriterande dålig tid! Jag är verkligen super trött och sen börjar jag få förvärkar. Så jag avbokar tiden idag och tar förhoppningsvis den senare i veckan =), så jag får lite ledigt idag. Jag va ju ändå ute och åkte igår, så jag behöver sova lite!
Men ska sätta igång med att damsuga, äta frukost och väcka systerdotter, så hon får röra på sig lite grann idag:)

Bloggar senare idag, puss & kram


Kom nu mammas ängel! =)

Bebis saker

Åka vagn:

  • vagn
  • regnskydd
  • kudde
  • filt
  • åkpåse
  • vagnleksak
  • reflexer

Åka bil:

  • babyskydd
  • solskydd
  • leksak

Sova gott:

  • vagga eller spjälsäng
  • spjälskydd
  • madrass
  • filt eller täcke (exempelvis gallerfilt)
  • kudde
  • dra-på-lakan
  • påslakan
  • nattlampa
  • babyvakt

Sköta om:

  • skötbord
  • skötbädd
  • tvättlappar
  • våtservetter
  • blöjor
  • blöjhink
  • leksaksmobil
  • skötväska
  • tops till navelrengöring

Mini-Apotek:

  • Inotyol, kräm mot röd bebisrumpa
  • Bepanthen, kräm mot röd bebisrumpa
  • Borago, kräm mot skorv
  • Renässans, näsdroppar för spädbarn
  • Febertermometer
  • Näs-Frida

 

Äta/amma:

  • amningsbh
  • amningsinlägg/kupor
  • amningskudde (vill ej ha)
  • handdukar (till eventuellt kräk)
  • amningspump
  • nappflaska
  • flaskborste
  • modersmjölkersättning
  • bröstvårtskräm

Bada:

  • badbalja
  • tvättlappar av frotté
  • babyolja
  • badhanduk med huva
  • badtermometer

 

Kläder storlek 50-56

  • pyjamas
  • byxor
  • byxor med fötter
  • strumpor
  • sparkdräkt
  • fleeceoverall
  • tunn mössa
  • vintermössa
  • tossor
  • bodys (omlottbodys är praktiska)

Övrigt:

  • filtar
  • bärsele
  • babysitter
  • snuttefilt
  • nalle/gosedjur
  • bitleksak
  • babygym
  • napp
  • handdukar
  • plastad frotté
  • haklappar

Nu är det mesta köpt till plutten, ända som fattas är ammningsbh, reflex, flaskborste och gosedjur till plutten :).. Såna saker, men dessa saker kan inför skaffas efter att han har kommit till världen, speciellt ammningsbh eftersom jag vill att bröstmjölken ska rinna ner ordentligt :).

Hemma igen

Nu är jag äntligen hemma igen efter att ha varit på ultraljud, allting visade sig vara super bra på min lilla kille. Han väger på ett ungefär 3496 gram, vilket betyder 3,4 kg =). Kollade även om jag läkte vatten, vilket inte stämde! Men han låg väldigt långt ner i start gropen, så nu är det för det mesta bara att vänta och se när han vill dyka upp. Hoppas på väldigt snart, imorn blir det att skura fönstrerna och springa upp och ner i trapporna bara för att få igång värkarna! Hoppas på att det funkar väldigt bra, imorn blir det att åka till barnmorskan för rutin kontroll som alla har =).
Så ikväll ska jag funderar på vad jag vill veta om förlossningen och tänka på vad jag vill ha för bedövning. Sen ska jag även komma på om jag har några frågor till min barnmorska, så det är vad jag ska sysselsätta mig med ikväll.
Men iaf allting är bra med plutten och nu är det bara att vänta tills han vill komma ut, hoppas på väldigt snart =).

Men nu ska jag komma på något att baka och sedan hjälpa mamma med maten, bloggar senare :)


(skulle kommit upp för länge sen, men internet krånglade!!)

Ultraljud ännu en gång..

Vaknade för ett tag sen, så just nu glor jag bara på tv medans Jasmine (systerdotter) fortfarande sover. Idag är det dags för ännu ett ultraljud på Karolinska sjukhuset, ett tillväxt ultraljud för att se att han är "normal" stor om man säger så. Eftersom barnmorskan reagerade över att magen inte växt riktigt, men jag tror nog inte det är någon fara. Han har nog sjunkit så pass mycket att, magen har sjunkit med honom =). Men vi får se vad ultraljudet visar, ska vara där vid 13.30. Efter ultraljudet ska vi in mot mammas jobb och möta henne, samt hämta ut ännu en babybox ifrån apoteket! Så underbart att få gratis saker i början, även om det mesta är "prova" på produkter, jag har några babyboxar som är påväg hem till mig också, väntar även på en gratis napp som är påväg hem till mig =). Förhoppningsvis så hamnar alla mina babyboxar i brevlådan under veckan, så vi får se under veckan :).

Men nu ska jag göra frukost, väcka Jasmine och sedan fixa mig lite grann =).



Ultraljuds bild på plutten i veckan 19, tror jag :)

Helgen

Hej bloggen, uppdateringen under helgen har inte riktigt varit toppen, anledningen är ju för att det har varit midsommar, igår tog jag det bara lugnt med Mattias och familjen och idag så har vi varit hos min farmor. Men tänkte göra en uppdatering av dagarna som varit alltså torsdag - söndag! Sen ska jag berätta lite vad som händer imorn, skoj va? ;).

Torsdag:

Den dagen vet ni ju ändå rätt så mycket om, Mattias kom senare på kväll och vi käkade middag och efter det blev det mys med familjen =).

Fredag:

Blev väckt vid 8 tiden, då vart det frukost och sen så började vi fixa oss för att åka ner till min moster. Vid kvart i elva rullade vi hemifrån ner mot södertälje och midsommar var igång =). När klockan närmade sig 13, så var vi äntligen framme. Det blev lunch rätt så snabbt när vi kom, käkade och hade jätte roligt. Sen blev det fika strax efteråt, jordgubbar med grädde och sedan paj med vanilj visp =). Sen så hälsade vi på hästarna och barnen lekte och hade kul, vi pratade för fullt med varandra och skämtade, det blev en hel del bilder under kvällen. Sedan blev det middag, grillat och mycket gott! Sen så gick jag och vilade ett tag, hade så ont i magen efter all mat, Mattias vilade med mig också. Vaknade av att mamma kom in och väckte oss, då var det dags för fika IGEN! Då vart det hallonpaj och rabarber paj med vaniljsås, åt lite fast jag va så himla mätt. Klockan hade hunnit blivit 21.30, efter fikat så var det dags att åka hem =).. Vi va hemma igen runt 23.30, det tar ett tag att åka. Dock sov jag hela vägen hem, tror vi alla gjorde det förutom pappa som körde =).

Lördag:

Igår så sov vi alla ut, klev nog inte upp först klockan var 9.45 och frukost blev det väl vid 10.30.. Efter det så latade vi oss i soffan jag och Mattias, tills jag fick för mig att städa rummet. Så jag plockade ordning i rummet och fixade med pluttens saker, så nu har jag nog allting jag behöver på rummet för honom. Sen blev det mer lathet och tittande på tv, middag blev pizza. Vilket var super gott och allting gick verkligen, eftersom midsommarafton handlade mest om att äta massa mat hela tiden =). Sen blev det film tittande på kvällen och lägg dags efter det =)..

Söndag:

Sov as dåligt pga värkar och smärta i ryggen, så klev upp rätt tidigt och gjorde frukost vid alla. Planerna för idag var att åka till farmor och fira henne som fyller år imorgon =). Så vi käkade, gjorde oss i ordning och sen åkte vi för att köpa en present. Det blev en digital kamra, eftersom hon gillar att ta bilder.. Vi kom tid så blev det massa mat och sen fika med jordgubbs tårta som va jätte gott ;). Men nu är jag hemma igen, eller har varit det ett tag. Så snart blir det film med familjen, vi släppte av Mattias vid centralen påvägen hem, eftersom det är jobb som gäller för honom imorgon..

Men detta var min helg, imorn ska jag på tillväxt ultraljud och sen blir det att möta mamma på hennes jobb. Så nu ska jag ta och säga till mamma att jag är hungrig, trots att jag redan har ätit massa idag =).
Det kommer mer uppdatering under kvällen =)

Två bilder ifrån midsommarafton hos moster! =)


Midsommar!



Bilder ifrån igår, firade midsommar hos min moster! Mysigt, massa mat och trevligt sällskap =)

Dagens inköp

Dagens inköp, söt body! Haha tycker verkligen den lika min lilla pojke =)

 

 

Sedan....

Fick han denna för någon vecka sen av mamma, som hänger i vagnen så att han ska ha något att kolla på =)

Ursäkta mig i bakgrunden ;)


Rubrik.se ?

Tjenare bloggen ;), idag har det varit en händelse full dag elr nej inte speciellt. Drog till barnmorskan och lämnade nytt prov, det visade super bra =). Sen drog vi in till mammas jobb och hjälpte henne att städa, efter det blev det hm och jag kunde ju självklart inte låta bli utan det blev ännu en body till plutten! Måste verkligen sluta köpa så mycket till honom, han är redan bortskämd utan att ens kommit ännu, lyckat ;). Sen så slutade mamma och vi gick och käkade sushi, MUMS! Fast innan det så sprang vi in på babyproffsen och även där fick jag med mig en extra sufflett till barnvagnen och sedan en mupp/flask hållare så jag kan bli en latte-morsa som folk säger ;)... Ni kan få bild på bodyn, men orkar inte fota det andra, finns på babyproffsens hemsida.  Men iaf efter vi käkat drog vi hem och handlade med pappa, och nu sitter jag för det mesta och väntar på Mattias som ska vara här om en timme, LYCKA TILL säger jag bara till honom ;).

Ikväll händer det väl inte så mycket, lugn kväll framför tvn så jag är uppvilad för imorn kväll istället =).
Men nu ska jag ta och ringa Mattias och kolla vart han är, antagligen är han fortfarande hemma, SUCK!


Blir så glad

Michelle ([email protected]) om Sluta hacka på mig!:
har läst din blogg ända sen starten och tycker du är enormt stark person av dig! Du kommer bli en underbart bra mamma! Det tror jag 1000% på.
Puss&kram!

Svar: Tack så himla mycket!! Blir så himla glad och rörd när jag får såna här kommentarer, och denna är bara en av alla jag brukar få! =). Blir så himla glad av såna kommentarer, dessutom blir jag lite extra taggad på att blogga och fortsätta med allting.. Tack så himla mycket!

Ni är underbara min älskade läsare ;)

Nothing matters anymore......

Godmorgon typ...

Vet inte riktigt varför jag inte försöker sova, men natten har varit hemsk och sömnen har varit ett skämt! Har haft mardrömmar efter mardrömmar och inte kunnat somnat om.. Somnade vid halv 5 imorse, roligt nog kom min kära mor in och väckte mig kl 6 för att jag ska lämna kissprov idag igen! Men hade jätte svårt att sova igår, så jag tror jag har läst allt och alla tidningar om graviditeten och förlossningen. Det är helt sjukt hur mycket det är egentligen under en graviditet och även efteråt när det ändå är dubbelt så mycket!
Men har haft mardrömmar hela natten om att lill killen är för liten och att han inte klarade sig efter förlossningen, drömde även att jag satt och höll ihop honom fast han låg död i mina armar! Det är helt sjukt, vaknade av att jag hyperventilerade och grät, hulkade flera gånger för att kunna andas normalt igen! Måste verkligen pratat med barnmorskan idag, för jag orkar inte må såhär längre.. Ska fråga om igångsättning, när saker och ting börjar ta psykiskt på en så behöver man hjälp.. Ja ni får väl dömma mig, om ni känner att ni måste det. Men jag tänker inte bry mig om det, har andra saker att bearbeta!

Nu ska jag iaf klämma i mig mat, för jag är vrålhungrig!!

Trams

Namn: Eleanor Matilda Elisabet Ek
Piercingar: hål i öronen och läppen
Tatueringar: Inte än, men snart så
Längd: Cirkus 164 kanske ?
Skostorlek: 38/39
Hårfärg: Mörk brunt
Fräknar: Lite grann
Motto: Lev nuet
Kär? Japp =)
Önskar du att du bodde någon annanstans? Oja, trött på denna skit stad, ta mig härifrån!!
Vilket schampo använder du? Det som står framme ;)
Vilken parfym använder du? Mammas ;)
Vad är du rädd för? Mörker och för att gråta
Gillar du att tvätta? Skit tråkigt, men måste göras!
Gillar du berg- och dalbanor? nja, ta sen jag gjorde det!

 

Senaste…
Filmen du hyrde? Har nog aldrig hyrt film
Filmen du köpte? Ingen?
Låten du hörde: Melissa horn - Hanna
Låten du laddade ner? Oj, många ;)
Personen du ringde? Mamma tror jag?
Personen som ringde dig? Mamma kanske?
TV-program du såg? “16 and preagnet" Stavning någon?
Person du tänkte på? Alla!

 

Favorit…
Sak att göra: Vet inte?
Dryck: Många
Kläder: Är väldigt svag för bh och snygga trosor ;)
Film: Vet inte?
Bil: ingen

Serie: Bones

 

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke?
Ja
Gråtit över en flicka?
tror ej?
Ljugit för någon?
Ja. Vid behov
Varit i slagsmål?
japp
Blivit arresterad?
Nä =)
Träffat någon från internet IRL?
Japp

 

Antal…
Gånger du varit kär?
Tre ärliga gånger 
Gånger ditt hjärta brustit?
hmm en gång?
Hjärtan brustet på grund av dig? kanske båda?
Tjejer du kysst?
Hallå jag är inte lesbisk

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Nja bara några från klass 9
Gånger ditt namn varit med i tidningen?
En gång.

 

Senaste…
Boken du läste?
hmm tre lektioner i kärlek
Personen du fick e-mail av? facebook..
Personen du fick brev av?
tandläkaren
Personen du fick sms av?
Mattias
Gången hela din familj åt middag tillsammans?
Oj, har vi någonsin gjort det!?
Saken du köpte?
en cola och två glassar =)

 


Fyfan...

Har tröttnat nu, jag va hos barnmorskan för rutin kontroll. Dock blev det lite annat också, fick göra urinprov för att kolla äggvitan och hade lite mycket äggvita i urinet. Sedan va hon lite bekymrad över att magen i växt något, så på måndag blir det tillväxt ultraljud på Karolinska sjukhuset. Jag blir helt trött ibland, det är riktigt mycket nu på sistonde. Har åkt in och ut ifrån sjukhuset för att jag haft antingen ont eller nånting sånt, och sedan allting med njurarna så blev det ännu jobbigare och nu detta!? När ska det ta slut egentligen?

Så jag bröt ihop när jag mötte min mamma, jag orkar verkligen inte mera. Det börjar ta psykiskt på mig med allt detta, börjar faktiskt tröttna lite grann.. Vill bara få min son och att allting ska var bra, sedan är det mycket annat som snurrar runt i mitt huvud som jag måste bearbeta, men har ingen lust att göra det nu och jag har tröttnat på allting för tillfället.. Skulle behöva stor böla som en 5 åring för tillfället, men måste hålla mig stark och kämpa mig igenom allt detta!

Men iaf ska tillbaka till barnmorskan imorn igen för att kolla äggvitan igen, sen blir det väl in till mamma igen och luncha med henne och efter det möter jag väl upp Mattias =). Han slutar tidigare imorn vilket är super skönt ;)..

Men nu måste jag bara andas ut lite och tänka igenom allting!

Mot barnmorskan


Nu drar jag till barnmorskan och sedan till mamma, blev enkla jeans och ett svart långt linne ;).
Fick dock ett problem, kunde inte knäppa jeansen så fick ta en gummisnodd ;).
Men alla metoder är bra, förutom de dåliga!



Muppa mig lite grann med camen på datorn, haha ;)

Fixa mig

Ska strax dra mig till bussen för att åka till barnmorskan och sen till min mammas jobb. Så ska klämma på mig lite kläder och sen sminka mig lite grann, så jag ser ut som en människa istället för ett lik som jag gör just nu! =).
Så ska börjar sysselsätta mig med det ett tag, kastar in en bild på mig sen eftersom det var länge sen sist ;).

Vad ska ni roa er med idag?=)


Saknar håret! =)

Sluta hacka på mig!

Det är sjukt tröttsamt hur folk har mage att lägga sig att lägga sig i mitt val och min graviditet! Jag har valt att behålla mitt barn, då klagar alla på det och om jag hade gjort abort hade alla klagat på att jag använder abort som en liv-lina!
Pappan kallar vi K till mitt barn har valt att inte vilja vara med, elr okej han säger att det är blandade känslor. Kanske vill, men känner sig ändå tvingad.. Hur ska jag reagera på det?! Hur ska jag ställa mig till det då? Jag vill varken tvinga honom eller inte, jag har försökt allt. Men det funkar inte, jag försöker verkligen att få honom intresserad, men jag kan ju inte tvinga i honom allting. Jag har gått igenom hela graviditeten själv, mina föräldrar har betalt för alla saker som plutten behöver och han har inte behövt bry sig ett dugg. Är det inte då mer än rätt att jag får ensamvårdnad då?!
Jag har ju försökt allt utan någon framgång, jag kommer bli ensamstående mamma eftersom vi inte har något förhållande och jag begär ensamvårdad eller okej vårdnaden faller alltid på modern om man man inte har ett förhållande. Man måste helt enkelt ansöka om gemensam vårdnad, så därför väljer jag ensamvårdnad och dessutom blir allting mycket lättare för både mig och K. Så varför kommer alla och säger att vi är två om saken!? Han vill ju för sjutton inte ha sin egna son, och jag tänker verkligen inte tvinga honom att vilja ha sin son heller!!
Skulle vara skönt om alla bara kunde sluta klaga på mig nu, jag klarar mig fint själv. Jag försöker inte ta bort hans pappa roll och han är självklart välkommen att vara pappa. Men då kan han väl gärna visa det redan nu, och kanske visa att han ha faktiskt vill det här. Visst det är ett stor steg i livet, men det är ju inte direkt så att han måste offra något för sin son skull..
Jag måste lägga hela min utbildning på hyllan ett helt år för att vara mamma ledig, visst jag gjorde valet själv och har inte rätt att klaga. Men blir så irriterad att alla tycker synd om honom för att han inte vill ha barnet, han vet ju för sjutton lika väl som mig om man stoppar snoppen i en tjej blir det barn om man inte skyddar sig!! Men enligt honom så var det bara jag som skulle tänka på det och inte han, åååh det kokar fan i mitt huvud just för tillfället!!!

Visseligen får han inga pappa-dagar, eftersom jag har valt ensamvårdnad. Det kanske är elakt, men vad ska jag göra då!? Jag måste göra det som jag tycker är bäst för min son och jag kommer självklart låta min son träffa sin pappa, men det kommer ändå bli när han har tid och då känns det meninglöst att han ska ha pappa dagarna då!! Jag är helt förvirrad, jag känner mig elak och grym emot honom, men jag kan inte göra det på något annat sätta. Jag måste välja det som blir bäst för mig och min son, för våran framtid!

Mattias kommer finnas med i bilden och ja det kanske påverkar K lite grann. Men jag kan ju inte direkt kasta iväg Mattias bara för att göra K nöjd! Jag är lycklig med Mattias och min son kommer gilla Mattias också. Han har varit med sen jag va i 3:e månaden, han har varit en trygghet igenom allting när K inte fanns där!  Mattias har verkligen visat att han bry sig både om mig och min son, så varför ska jag inte få vara lycklig!?
Okej visst jag kommer väl inte heller gilla om K hittar en ny tjej och hon ska kliva in och ta en del av mamma rollen. Men jag måste låta honom leva sitt liv även fast han är pappa och jag måste få leva mitt liv fast jag är mamma.

Men allt detta vill jag bara säga "LÅT MIG VARA IFRED!!!" Jag kommer bli en bra mamma, så sluta hacka på mig hela tiden! Jag kommer klara mig väldigt fint och bra =)

Magbilder!

Magbilder, vecka 38 (37+1)
Fy vad jag har tappat min mage, och bristningar finns det gott om =)
Vad tycker ni om min "lilla" (enorma) mage ? =)


Rubrik någon?

Godmorgon, blev inge mer bloggande igår eftersom jag kände att jag var så glad och behövde njuta utav det. Men det hände inte så mycket igår kväll, mamma kom hem med en bröstpump som hon köpt, så jag kokade alla nappar som kan kokas och diskade alla flaskor. Efter det blev det middag och sen fika, så så kolla på jag på tv innan jag gick och la mig. Så det var lugnt igår kväll, det kanske därför jag är vaken nu!?
Men iaf sitter och kollar på något program som heter "världens strängaste föräldrar", ett väldigt konstigt program för barnen är tvungen att säga "yes sir" elr "yes ma'am". Lite väl överdrivet kanske, men det är ju USA så det är ju inte så konstigt. Men ska strax göra lite frukost och sen lata mig fram till ungefär 12, för då måste jag ta mig till bussen. Ska nämligen på rutin kontroll hos barnmorskan, men tyvärr så är min barnmorska på semester, så jag ska gå till en annan tjej idag. Kolla så att allt är bra och sånt där vanliga grejer man gör hos barnmorskan =).
Sen idag blir det lugnt idag, funderar på om vi ska möta min kära mor vid jobbet efter barnmorskan. Så jag och Jasmine får röra lite på oss, skönt iaf att det är sista jobb dagen imorgon för de flesta. Mattias jobbar imorn och sedan kommer han hit, vilket är underbart =). Saknar verkligen honom, typ att han bara har två veckor kvar att jobba efter denna vecka. Sen är han bara min resten av sommarlovet, ska kidnappa honom om han försöker att åka iväg nånstan =)..

Men nu ska jag göra frukost, för jag tror lill plutten i magen är hungrig! =)

Livet är underbart!

Inget blir som planerat verkligen ingenting, allting har sin egna lilla väg i lite och det är faktiskt helt underbart! Jag gillar att inte veta vart livet tar mig, även fast jag ibland önskar att allting kunde gå som planerat.

Jag är 16 år gammal och jag väntar en son som är beräknad om 20 dagar, jag är ensamstående, fast med en stadig  kille vid sidan om mig, som är helt underbar! Han finns där och han stöttar mig när allting känns extra jobbigt.
Jag är så lycklig att ha honom i mitt liv och jag är glad över att han kommer bli låsas pappa till min son!

Jag är förbannat jävla lycklig just nu, halv mitt tonårs liv har verkligen varit skit och jag har mått så himla dåligt under en längre period. Men äntligen har allt tagit vändning och det har äntligen blivit riktigt bra, jag är nöjd med personen jag är idagens läge och jag är glad över allt jag har varit med om. Även fast har varit sjukt jobbigt att bearbeta alla svåra stunder, så har det gjort mig till den personen jag är idag.
Jag är stark inombords och jag vet med mig själv att jag kan klarar det mesta i livet, utan att känna mig svag!

2011, det är mitt år och jag känner det på mig! Allt kommer bli så fucking underbart det här året, jag kommer verkligen leva för varje sekund och jag älskar det! Ingenting spelar någon roll längre, inga elak kommentarer och inga patetiska människor kan såra mig längre. Jag kommer snart ha en underbar son, som är bara min och jag kommer må så underbart med honom och Mattias!
Sommarlovet kunde inte börjat bättre, fine jag missade min skolavslutning. Men det stör mig inte, för jag hade ändå inte min käraste där då. Och ja visst jag är fortfarande fet som en sjöko och inga kläder passar, men jag är nöjd med det, och jag kanske har världens fulaste bristningar på min mage, men det stör mig inte ett dugg längre. För jag vet att jag får något underbar och otroligt vacker utav att det, jag kanske har gått upp 15 kg under min gravidtetet. Men allting ska bort efter han har kommit, efter min älskling är född kommer det ske en stor förändring i mitt liv!

Ingen kan sabba mitt humör just nu, för jag är verkligen på topp! Jag har kanske inte 150 vänner som en liten fjortis, jag kanske inte springer ut längre och har aldrig riktigt gjort det (lögn?).
Nej det är det inte, jag har varit rätt så skötsam om jag själv får säga det.
Detta blir en sjukt osammanhängande inlägg, men det stör mig inte för jag är så lycklig att jag skulle behöva göra ett "ronja rövardotter" skrik ;).

Ja jag är verkligen super lycklig och jag är så galet kär i Mattias! =)


Mattias, tack för att du är mig så lycklig älskling, du är helt klart underbart



Världens finaste kille, han är bara min ;)

Somnade

Jag somnade på soffan kanske två timmar, vilket var riktigt skönt. Så just nu sitter jag och lyssnar på hur det åskar här hemma, usch det som var sånt fint väder imorse när jag gick hem ifrån tandläkaren =). Men nån gång måste det ju åska också, även fast jag hatar åskan! Annars ska jag strax ta hand om disken för mamma skull, sen ska jag förberedda maten! Jag ska laga mat ikväll har jag bestämt! Det blir korvstroganoff med ris (stavning?), mums är verkligen super sugen på det!! Så det ska bli gott att ätat det, men nu ska jag fixa med disken och sedan förbredda maten.. Bloggningen får bli som den blir, ni överlever utan mig ändå =)

Puss & Kram

Gravid vecka 38

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Egna anteckningar :

Har inte speciellt några egna anteckningar, gravidteten rullar på som vanligt. Som sagt slemproppen gick igår, annars är det väl rätt lugnt! Har förvärkar och svårt att sova på kvällarna, väntar för det mesta på att vattnet ska gå om dagarna och ligger för det mesta på soffan och sover för att jag är så uttråkad! Idag är det exakt 2 veckor kvar eller om man hellre vill säga 20 dagar kvar!! Så inom 20 dagar är jag mamma till en liten prins, om jag inte går över tiden förståss (vilket vi inte hoppas!). Det börjar iaf närma sig förlossningen, vilket känns väldigt skönt om jag ska vara ärlig.. Har tröttnat ordentligen på denna mage och jag ser hellre fram emot att köra runt min lilla pojke i vagnen och få visa upp honom och visa hur stolt jag är över honom. För det är jag, riktigt stolt över att få vara hans mamma, även om hans pappa inte vill.. Jag älskar min kille och jag vill gärna att vattnet ska gå typ NU!
Men annars rullar allting på, ska hålla er uppdaterade ifall något händer =).


Design..

Denna design får duga så länge, tills jag har fått en ny fixad. Ska försöka få till den under de kommande veckorna! =). Men denna får väl vara bra så länge, inte den bästa. Men det kommer bättre inom snar framtid, kanske finner lite mer lust att blogga nu, när bloggen har ett litet bättre utseende! =).

Erica om du läser detta inlägg, så skulle vi kanske kunde diskutera bloggdesign?! Älskar dina bloggdesigner, men du kan väl kontakta mig antingen på msn eller via kommentar fältet =)


Funderar på att sluta

Jag funderar på att sluta blogga helt, jag har ingen riktigt ork längre. Plutten är här snart och jag har inte direkt något viktigt att skriva om längre, känns lite tråkigt att nästan vara tvungen att blogga. Men jag vet inte riktigt, har inte bestämt mig än, kanske bara kommit in i en riktigt bloggtorka just nu, eftersom jag längtar så mycket efter plutten!

Vad tycker ni?
Bör jag sluta blogga, elr bara blogg när jag har lust?! Hjälp mig nu!!

Dåliga magbilder



Två bilder när jag sitter ner i soffan, kommer bättre bilder lite senare =). Magen vilar väldigt lätt och fint på mina ben, haha har tappat magen riktigt mycket nu på sistonde =)

Rolig berättelse

Fyra direktörer sitter på en restaurang och skryter över hur framgångsrika deras söner är.

- Min son är en duktig byggmästare, säger den första. Han är så rik att han nyligen byggde ett hus åt sin älskarinna.

- Min son är en duktig bilhandlare, säger den andra. Han är så rik att han nyligen skaffade en ny Ferrari till sin älskarinna.

- Min son är en duktig börsmäklare, säger den tredje. Han är så rik att han nyligen köpte en otrolig massa aktier till sin älskarinna.

- Jag vet inte om jag kan vara så stolt över min son, säger den fjärde. Han är bara en enkel frisör, och dessutom är han bög. Jag vet inte hur han bar sej åt, men nyligen fick han ett hus, en ny bil och en faslig mängd med aktier av sin älskare!


Min framtida son!

Detta är väl min framtida son, om han har lika tråkigt som mig =)


Super tråkigt!

Försvann ett tag, möte mamma halvvägs till bussen med Jasmine och Cindy. Just nu är Micke och syster här för att fika lite, eller de ska strax åka hem, då blir det väl att laga mat och sen lata mig. Har ingenting att göra, kanske hjälper mamma att möblera om i vardagsrummet. Det är rätt tråkigt med sommarlov om man inte kan elr har något att göra, men det blir nog bättre när plutten kommer. Då har jag något att göra på dagarna, men vet inte riktigt vad jag ska göra sysselsätta mig med på dagarna just nu. Det är verkligen super tråkigt hemma, tur att denna vecka är kort iaf så att det är midsommar snart och då blir det ju trevligt sällskap!

Har ni något förslag på vad man kan göra på dagarna?
Håller verkligen på att ruttna om dagarna, det är super tråkigt, så snälla kom med förslag på vad jag ska göra! =)

Loke

Jag har döpt min son till Loke, som många nog redan vet om! =)

Så i fredag när jag äntligen fick åka ifrån sjukhuset mötte jag mamma och fick med mig denna antecknings bok hem!

Den är till endast för Loke, så jag kan skriva ner viktiga saker och sånt som bara handlar om min pojke, andra saker hamnar i min kalender =)

 


Dagens låt



Veronica Maggio - Jag kommer

Slemproppen har gått!

Nu har slemproppen gått, ÄNTLIGEN! Kanske det är på gång snart, men vi får se och vänta lite grann till vattnet går eller väldigt kraftiga värkar kommer ;). Har städat halv klart, ska nog damsuga nerevåningen! Har städat klart mitt rum och bäddat pluttens säng, samt fixat lite saker som är hans! =).

Nu ska jag damsuga och sen gå ut med min syster pipiga hund! =)

P.s : Magbilder kommer inom snar framtid ;)

Det är ditt fel!

Angående mitt inlägg igår, där jag skrev att jag inte gillar tjocka människor, och det stämmer riktigt bra! Jag verkligen avskyr feta människor, de är äckliga och fula! Ursäka min åsikt liksom, men det finns nog inget värre än feta folk som klagar och gnäller på sin vikt och sedan så trycker de i sig massa godis, kakor och läsk! Sedan klarar jag inte av feta människor som gör sina barn feta med "flit" eller iaf vara medvetena om att barnen blir feta, för alla vet att onyttigt gör en tjock! Jag kan inte klaga på de människorna som lider av sjukdomen så att de blir feta, det är inte deras egna fel eller så.. Visst jag har själv klagat på min vikt och sedan proppat i mig massa godis, tröst äta kallas det. Men jag har försökt bättra mig och jag är verkligen super sugen på att banta nu, och jag ska verkligen lägga av med allt onyttigt efter min plutt är född!

Men som rubriken lyder, "det är ditt fel" Ja det stämmer riktigt bra och är riktat mot alla feta människor, det är ert fel att barnen i afrika svälter eller är osakern till den globala uppvärmningen!! Om ni slutar äta så himla mycket mat, så kanske vi kunde skänka liter mera de alla fattiga barn och om ni inte är så feta behöver ni inte så stora kläder! Det är sjukt irriterande att se feta folk springa runt på stan, ni är ivägen och tar minst upp två säten på tågen/bussar! Hur vore det om ni faktiskt tar och promenerar eller cyklar till jobbet!? Sen kan ni faktiskt skippa att gå in på donken och smälla i er 3 hambrugare!
Sedan förstår jag inte folk som tänder på feta folk, helt sjukt! Eller som i usa där män väljer att mata sina kvinnor för att de ska bli feta!! Nä usch och fy för det, det är verkligen vidrigt!!!
Och folk som gör sina barn feta borde få en stor jäkla käftsmäll så att de lär sig något!!

Ja ni kan dömma mig om ni vill, jag hatar verkligen feta människor!!


Seg!

Fyfan jag är sjukt seg, har fortfarande inte rört mig ifrån soffan ännu. Men kollar igenom mina bilder samt bilder som Mattias har tagit på mig och gud kan inte sluta skratta!! Himla fula bilder och jag ser hemsk ut, sen är det ovant att se Mattias i långt hår, han har ju rakat av sig allt hår, så gamla foton får mig att skratta lite smått åt honom ;)
Men han är gullig och han bryr sig verkligen om både mig och lilla pojken, vilket känns väldigt bra och skönt =).

Är så förbannat trött efter att ha klivit upp klockan 6 imorse, vill helst bara sova och ta det lugnt. Men måste verkligen städa för mamma skull, så ska väl sätta igång med det och sen blir det väl att ta en promenad med systers vovve eller monster är kanske bättre namn åt henne. Känner att jag behöver en promenad och röra lite på mig, vill ju för sjutton inte bli fetare än vad jag är, trots att jag sitter här hemma och trycker i mig lite kakor, mums =).

Nu ska jag dra igång med städningen!

Tandläkaren!

Godmorgon eller vad man ska säga, har varit hos tandläkaren nu på morgonen och fy fan vad det är obehaligt att borra i tänderna för att laga hål. Men fick som tur bedövning, dock har jag ett litet bekymmer, fick bedövning kl 8 och den har fortfarande inte släppt!! Men antar väl att det är normalt, men jag har sjukt hungrig fast kan inte äta! Inge gott att äta utan någon smak i munnen. Ska ringa mamma och fråga, sen blir det väl att ringa barnmorskan och efter det Danderyds sjukhus =). Har slappt i soffan nu ett tag nu, ska dra igång med städningen också så  jag får det gjort idag.

Vad händer annars idag då ?

Jag ska väl lida igenom denna bedövning och städa huset! Rätt tråkigt, men det slipper jag göra det på onsdag och torsdag. Imorn blir det tandläkaren igen för att laga två hål till, fyfan jag ska aldrig miss sköta mina tänder igen! Annars har jag inte för mig något speciellt idag, ska leta fram min kalender som ligger under sängen nånstans! Ska även kolla igenom mina papprer som jag har fått ifrån barnmorskan och se om det finns någon föräldrar grupp att gå på snart, ifall jag hinner med det. Annars får jag väl gå på mor och barn grupp ifall det finns, tänkte mest göra det för pluttens skull, så han träffar andra små barn =).

Men nu ska jag ringa runt, bloggar senarre! =)

Natti

Försökta kolla på filmen, men fastnade på olika hemsidor och sånt, så jag skippar filmen och väntar nu istället på CSI ska börja! Något jag verkligen tycker om är mordserie, fast lite tråkigt när det är gamla avsnitt och man har sett de 554 gånger! Men det funkar för att somna till, Jasmine gör mig sällskap under CSI, sen skickar jag henne till hennes egna säng. Måste verkligen få sova själv inatt, att sova med någon annan när man är gravid i sista veckan och man är fet som en jäkla sjöko, jadå är det skönt att få sova ensam när man väl får tillfället =). Men annars blir nog detta det sista inlägget för ikväll, som sagt så ska jag ju upp tidigt och plåga mig själv med att laga hål. Usch hatar verkligen det, gjord det förra sommaren utan bedövning och då gjorde det ont som in i helvete! Måste verkligen börja sköta mina tänder, haha jag som tyckte jag var duktig eller inte =). Men det ska bli skärpning nu, annars får jag väl sätta på en förbannad jävla påminnelse på mobilen som står "borsta tänderna ditt äckel" eller något sånt där gulligt ;).
Ska även sluta äta socker och godis, det blir ju bantning efter plutten har kommit eller iaf äta mindre och mindre onyttigheter! Ska ju gå ner i vikt och bli smal till beatch 2012 ;), nä men vill komma i tigtha jeans igen och tröjor som sitter åt fint på kroppen och inte har något "putt" mage som blir jätte stor när man sätter sig ner.. Nej jag har inget emot feta människor eller jo jag hatar när de klagar på att de är feta eller tjocka! Men jag har väldigt stora komplex för min egna kropp, pga mobbning av min vikt i grundskolan! Så ni får tycka att jag är fjantig om ni vill, men tål verkligen inte människor som tycker synd om sig själv och klagar på sin vikt, sen tio minuter senare smäller i sig en hel choklad kaka! Det kan verkligen få hela mig att vilja strupa de, och sen är feta människor väldigt äckliga och fula (ursäkta mig). Men när folk har fet valkar och smalbena är jämn tjocka ända ner till fötterna, nä det är inte sexigt. Men iaf, nu ska jag kolla på tv och sen sova! =) Saknar min Mattias, men han är otroligt duktig som jobbar och står i nu på lovet =)



Vart är det har gulligt och charmigt nånstans!?!?!?! STACKARS BARN!!!

Natti Natti

Movie time!

Nu har jag ätit tårta och den blev SUPER god, lyckades riktigt bra med den. Så nu ska jag mysa ner mig i soffan med en filt och kolla på film som går på 4:an, vid namn "million dollar baby".  Vi får se om jag orkar se hela filmen, ska upp tidigt imorn bitti. Jasmine följer med imorn till tandläkaren och lider med mig, men nu ska jag glo på filmen! =)

Bloggar efter filmen igen, om jag inte somnar förståss =)

Veckans planer!

Måndag : Imorn blir det tandläkaren och laga hål, usch!! Sen blir det hem och vara hundvakt åt syster hund och sen ringa danderyd och min barnmorska

Tisdag: Tandläkaren igen, har många hål! Sen antar jag att systers hund är hemma hos oss!

Onsdag: Stor städa mitt rum, kolla igenom alla pluttens kläder och sakerna som finns i garderoben! Sen blir det väl en lugn kväll.

Torsdag: Då blir det en vilodag, Mattias kommer på kvällen eftersom det är midsommar på fredag! Blir väl allmän städning i huset med Jasmine, annars blir det lugn dag! Kanske rensa lite kläder eller så gör jag det på måndag och även storstädningen på måndag =).

Fredag: Midsommarafton det betyder ju att vi ska ner till min moster, äta gott och ha det super trevligt! Det blir ett helt gäng där nere, moster´s familj och sedan blir det väl jag,mamma,pappa, Mattias, Jasmine, Syster My, Micke , Syster Amanda och hennes familje (kanske!) Så det blir ett helt gäng som kommer fira midsommar tillsammans, vilket vi brukar göra =).. Själv hoppas jag på att plutten kommer, men antar att han ligger kvar!

Helgen: Då är jag fri och ska bara latat mig, har inte mycket att göra då.

Nu ska jag fika, uppdaterar sen om hur god tårtan va!! =)

Video!

En liten video ifrån vecka 30 tror jag, han sparkar och är helt vild =).

SÄNK LJUDET, det är bara mina föräldrar och systers kille som pratar i bakgrunden så det är bara att stänga av ljudet! =)

 

Nu blire middag och sen fika med tårta! =)


Mitt mästerverk!

Jag har gjort ett mästerverk, förutom att mamma "bajsa" på tårtan (skämtosida).

Är riktigt stolt över tårtan, så nu hoppas jag bara på att den smakar lika gott =), ni får ursäkta att jag kastar in flera inlägg på varandra, men det har ni lite att läsa och jag behöver inte känna mig så hemsk då =).

 

Mums, hemmagjord choklad tårta är nog det bästa som finns =)

Dagens inköp



När vi ändå va och handlade så smet vi in på bigbaby och även clas olsson, och fick vi hem en babyvakt och badbalja + insatts.. Dock fick jag även hem myggnät och sängkudd till plutten, så kan strycka det ifrån listan iaf, skönt! =).
Så det jag har kvar att köpa nu är

* paraply
* bröstpump
* "hud" produkter
Sen är det väl lite små saker som är bra att ha hemma, dock så har jag tre packer blöjor redan, ett paket för ny föda bebisar och sen två paket för 3-6kg bebisar =). Så jag är väl förbredd, nu väntar jag väl för det mesta på lilla plutten, längtar verkligen efter att han kommer.


Förlossnings video



En video om förlossning ifrån hemsidan www.babycenter.com

Börjar bli nervös inför förlossningen, även fast jag längtar som bara den!

Söndag

Tjenare bloggen! Orkade inte bloggar igår något mera, men idag kör vi några inlägg! Mattias har varit urgullig och låtit mig låna hans dator, super gulligt av honom =). Så i veckan kan jag proppa in med massa inlägg och även tidsinställda iaf jag är upptagen och ska hitta på något annat! Men veckan ser rätt lugn ut hoppas jag iaf, med kraftiga förvärkar är inget speciellt roligt! Men vet några saker som jag ska göra i veckan, några saker som inte är speciellt roligt, men måste göras!
Annars i helgen har jag inte gjort så mycket, latat mig i sängen med Mattias för det mesta, dock va jag iväg och handlade idag med syster, mamma och Jasmine (systerdotter). Så jag och Jasmine har faktiskt bakat choklad tårta, så jäkla gott!!! Ska ladda upp en bild på den sen, gick någon slags cravings igår och bara va jätte sugen på en choklad sugen! =). Så ska bara lägga lite jordgubbar på den och sen är den reda för att ätas upp av mig och familjen! Ni får ursäkta för de om sammanhängande inläggen, men det blir så när jag har så mycket att skriva, men inte vet vart jag ska börja =). Ska försöka bättra mina inlägg lite grann, ska ladda upp några saker på bloggen och så.
Vad händer annars för er del då?

Puss & Kram

Back on track

Hej bloggen! Är tillbaka nu efter några dagar av olika händelser!

Jag trodde verkligen jag mådde bra i tisdags sist jag skrev på bloggen, och jag gjorde det förutom några förvärkar och ryggbesvär. Men när jag gick och la mig i tisdag hade jag rätt ont i sidan och visste inte rikigt hur jag skulle ligga längre. På onsdag morgon va det ännu värre, kunde inte ligga på någon sida utan bara på rygg. Så ringde mamma och jag berättade att jag hade riktigt ont och hon sa att jag skulle ringa barnmorskan. Fick förklarat för mig ringa till Daneryds sjukhus, insåg då att det var njurarna jag hade ont i. Ringde dit och de tyckte först att jaag skulle vänta några timmar till, men jag gav mig inte eftersom jag hade haft feber från lördag natt och hade det fortfarande då. Så jag fick komma in, väckte Jasmine (systerdotter) och sen drog vi oss mot Daneryds sjukhus, väl därinne fick jag vänta några minuter sen började de att kolla mitt urin och tog blodprovet på mig. Efter det komma jag inte därifrån, fick veta att mitt blodvärde va förhöjt alltså hade jag något i njurarna, så jag blev inlagd! Jag har även en urinvärksinfektion i kroppen och troligtvis är det den som gått upp till njurarna. Så jag fick ett eget rum och fick även veta att jag dricker och äter alldeles för dåligt, var helt enkelt uttorkad. Så fick ligga med dropp och antibiotika, fick även göra ett ultraljud på njurarna. Fast det visade ingenting förutom att ena njuren var lite "svullen", så vet inte riktigt vad det beror på alltihopa. Men vi har gjort blod-odling på mig så vi får se, fick komma hem igår, fast orkade inte blogga då! Behövde verkligen bara vara hemma och ta det lugnt, har alltid trott att det var roligt att ligga på sjukhus. Men det är inte ett dugg rolig och man mår nästan sämren även vanligt på sjukhus! Så det är väldigt skönt att vara hemma, dock ser jag ut som en knarkare i mina armar!! Har stora blåmärken tack vare alla gånger de har stuckit mig och tagit blod ifrån mig...

Så på måndag måste jag ringa min barnmorska och berätta allt och sedan till Danderyds sjukhus igen för att får vad blod- odlingen visar! =). Men nu mår jag iaf bättre, ska äta antibiotika tabletter i en vecka och sen får vi hoppas på att det är klart sen! Vill verkligen inte tillbaka till sjukhuset, otroligt tråkigt där!

Ska tvinga i mig lite mat nu, trots att jag inte är hungrig! Ska fråga mamma om jag får göra våfflor =). Men bloggar när jag har orken, Puss & Kram så länge ;)

Gravid vecka 37

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

 


VECKA 37
Nu är ditt barn fullt utvecklat!


Ajaj

Hej bloggen, jag försvann igår eftermiddag utan förvarning. Men fick kraftiga förvärkar så la mig i soffan, sen komma mamma hem ungefär 2 timmar senare och förvärkarna fortsatte i samma sak. Tillslut fick jag feber och hade satans ont hela tiden, fick ringa till förlossningen och berättade alltihop. Jag har urinvärksinfektion som ligger kvar i kroppen, så de trodde det var därför jag hade kraftiga förvärkar, så daneryds sjukhus ville inte ta in mig för kontroll. Så tillslut fick jag åka in till Uppsala, trots att jag inte tillhör deras län! Men de var snälla och tog emot mig ändå, väl där inne fick jag lilla med grejerna som mäter förvärkarna och lyssnar på hans hjärta. Fick ligga så en timme och högsta förvärken låg på 55, vilket gjort ont! Sen kolla de honom genom ultraljud och efter det undersökte de mig och det visa sig att jag har öppnat mig 1 cm! Det är kanske inte är nånting enlig er, men det är en bit på väg iaf! =). Men eftersom det va så pass lite fick jag åka hem igen, så kl 2 inatt va jag hemma igen. Åkte ju inte in först klockan var nästan var elva på kvällen, så jag låg hemma ett tag och tyckte lite synd om mig själv.
Så det va anledningen till att jag försvann igår, men är tillbaka som vanligt nu eller nästan iaf! Har fortfarande kraftiga förvärkar och ont, men jag biter ihop =). Tänker fan inte åka in först huuvdet nästan är ute nästa gång, förhoppningsvis kommer han något tidigare än beräknat! =). Haha han kanske kommer till midsommarafton som jag alltid har sagt ;).

Annars händer det inte så mycket, Mattias svarar inte som vanligt! Så han gör väl något han inte borde göra medans jag ligger och kivder här hemma, ibland så önskar jag att han och jag kunde byta sits för en dag! =).
Annars så går jag in i vecka 37 idag, så idag är bara 3 veckor kvar, alltså totalt 27 dagar kvar tills han är beräknad! =)
Men nu ska jag fråga mamma vad vi ska äta och sedan lägga mig i soffan igen! =)

Puss & Kram

Jag älskar dig



Tankarna om dig snurrar runt och jag är så lycklig att jag har dig!
Jag kommer aldrig glömma första gången vi sa hej till varandra i källaren, du gick där med sina hörlurar på huvudet och emokläder och såg allmänt spännande ut. Jag kunde inte låta bli att kolla in dig, du såg så himla spännande ut och du har något alla andra killar inte har. Jag sa hej till dig och du kollade på mig och gav mig ett snabbt svar, sen så gick du fort därifrån! Jag tänkte inte mera på det, det var ju bara ett hej liksom. Tills jag kom hem och såg att du lagt till mig på facebook, det va ju faktiskt lite komsikt ;). Vi hade ju bara sagt hej, men jag accpeterade och sedan addade dig på msn! Vi började prata och jag var nog rätt elak i början, och ville ju inte att du skulle tro något! Men dagarna gick och vi fortsatte prata med varandra, tillslut över gick det till långa telefon samtal på kvällarna och varje gång jag såg att du ringde kunde jag inte sluta le. Vi pratade och tillslut började vi umgås i skolan på rasterna, du var rätt blyg och jag tyckte det var charmigt! Dagarna rullade på som vanligt, vi drev med varandra och skojade, tills den dagen när jag frågade om du skulle våga kyssa mig i skolan. Du blev tyst en stund tills du svarade "ja" och jag gav dig "bevisa det då" som svar tillbaka =), jag trodde aldrig att du skulle våga.. Men vi gick ner tillsammans påväg till våra lektioner och jag kollade på dig och du gav mig en kyss. Jag kunde knappt andas efteråt, jag var rätt chockad. Men sen så gick du till din lektion och jag till mig, men jag insåg att detta kunde inte fortsätta, så jag sa att jag inte ville ha dig. Vilket sårade dig och jag ljög för mig själv, jag ville visst ha dig och jag ångrade mig efteråt. Efter det så pratade vi bara lite smått på msn vissa dagar och du skaffade dig en tjej. Jag hade ju redan en kille, så jag lät det vara utan att visa hur ledsen och sårad jag va! Men efter jul lovet kunde jag inte hålla mina känslor inom mig längre och jag längtade till din trygg och varma famn! Så jag struntade i allt, vi kysste flera gånger och kramades. Du fick mig att skratta och jag mådde bra,
jag va så lycklig med dig!
Så jag sket i att du hade din tjej och att jag hade min kille, inget spelade någon roll längre. Jag ville bara ha dig, och jag njöt av varje sekund som vi spenderade tillsammans.
Den 17 Januari blev det du och jag, och jag är så lycklig för det!

Vi har haft våra struliga stunder och gångerna vi bara velat gått ifrån varandra och några gånger vi faktiskt har gjort det! Men vi har alltid hittat tillbaka till varandra, och jag är så glad för det.
För du är speciell och helt underbar, du har något ingen annan har! =)
För mig är du perfekt älskling!

Jag älskar dig Mattias Aronsson!


Måndag

Fy fan vilken natt/dag, hade världens sämsta natt! Spydde som en stucken gris och frös as mycket, sjukt jobbigt! Gillar verkligen inte gravid spya, kände som om jag skulle spy upp min pojke! Haha mysigt med alla härliga detaljer, men kände att ni behövde de =). Men nu är det bättre, förutom mina förväkar med smärta som strålar ut ur ryggen på mig, gör rätt ont och känns mera eftersom jag är opererad och har sabbat min rygg efter att jag har ramla av hästen förra sommaren! Idag händer det inte mycket, klockan är snart halv 3 och jag har inte gjort ett piss idag, ska strax fixa disken, gå ut med syster hund och sedan ta en välförtjänt dusch! Är så jäkla seg, grymt tråkigt med sommarlov om man inte har något att göra, ska lata mig hela sommarlovet tills min plutt kommer sen blir det väl andra bullar! =). Händer typ inte ett piss i veckan, förutom på torsdag för de blir det barnmorskan och sen ner till moster i södertälje! =) Sen på fredag kommer väl Mattias hit, då är det 5 månader mellan oss! Shit tiden går fort, kommer ihåg alla våra rolig och sjuka dagar tillsammans, helt underbara! Men självklart ska det bli flera, mår så bra med honom! =). Åh min älskling vad jag älskar dig!

Nästa vecka händer det väl inte så jäkla mycket, tandläkaren mån och tis! Haha så dålig att jag måste laga massa hål i tänderna, duktig flicka måste sluta äta godis!=). Sen är det ju midsommar och midsommarafton spenderas ner hos moster med mamma och pappa, kanske får med mig Mattias om han kan och får följa med =).

Men nu måste jag kissa, för han trycker på min kissblåsa! =).

Känslor

Har nog aldrig riktigt tänk på det först nu, det är nu allting går upp för mig. Sitter med förvärkar som krampar till ordentligt i magen och ryggen, smärta går fortfarande att hantera. Men det gör på något sätt så ont att jag bara vill gråta, antagligen för att jag vet att det bara är förvärkar än så länge och jag kommer få "plågas" med de ett tag till. Det är 12 Juni idag och jag är verkligen skit nervös, om exakt 29 dagar har jag ett son. Jag har ett eget liv att ta hand om och jag tror nog inte jag har förstått det först nu. Jag ångrar mig inte och jag önskar inte att jag hade gjort något annat, men ibland far tankarna iväg och det ända som är kvar är tårarna som rinner ner för min kind. För två dagar sen gick jag ut första året i gymnasiet och jag va inte ens där, jag fann inte ingen lycka i det hela. Jag vet ju med mig själv att jag ska göra exakt samma sak efter min mammaledighet, ska jag gå ut första året igen. Så det blir inte speciellt märkvärt för mig, jag ångrar mig inte. Men om 29 dagar är mitt "tonårs" liv borta, jag är mamma då och jag har inte mig själv att tänka på längre. Jag har en son som är beroende av mig 24 timmar om dygnet, någon som ska kalla mig mamma och som kommer behöva mig i resten av mitt liv. Jag är kanske redo elr iaf vad jag tror, men innerst inne så tvekar jag och jag känner på mig att jag verkligen skulle behöva skrika ur mig allt och bara stor gråta. Men jag hatar att gråta och jag hatar att visa mig svag för andra, jag stänger hellre in mig och gråter i min ensamhet. Jag gillar inte att prata om mina känslor och jag gillar verkligen inte hur folk kan dömma mig.. Jag ångrar mig absolut inte och jag vill verkligen ha min son, men helst av allt skulle jag vilja veta att jag kommer klarar det här galant utan några stora problem, och jag skulle också redan nu vilja ha min son och se på honom och veta med mig själv att han är det bästa som hänt mig. För just nu sviker jag mig själv och jag trycker ner mig själv för att jag är så himla nervös, jag ska bli ensamstående mamma vid 16 års ålder, det är känns helt galet! Men det är inte första gången i världs historian som det händer!

Känslorna tar över och tårarna sprutar, måste nog ta ett paus för ett tag.. Rensa tankarna lite ifrån allt, bloggar senare!

Usel uppdatering!

Uppdateringen på sistonde har verkligen varit usel, men jag har inte riktigt ork just nu! Har såna förbaskade förvärkar och lider lite smått. I fredags hade jag skol avslutning som jag skippade lite fint, mina systerdöttrar hade skolavslutning så åkte dit istället med mamma min som var ledig. Sen igår följde jag med mamma till jobbet, möte Mattias och hämtade äldsta systerdottern, som ska vara hos oss ett tag. Annars händer det inte så mycket, går mest och väntar på att lillen ska komma, lider av kraftiga förvärkar och allt är nog som det ska! :)
Har packat väskan för BB, vill ju vara redo och det är ju trots allt inte så långt kvar nu längre. Idag är det 29 dagar kvar och det blir bara mindre, sen vill jag vara förberedd iaf han kommer mycket tidigare än beräknat! =).

Idag händer det inte så himla mycket, har städa huset för mamma skull och så, det blir väl lugnt annars. I veckan händer det inte heller så mycket, på torsdag väntas det ett besök hos barnmorskan och sen är det nog lugnt tror jag =). Men ska göra lite lunch och sen fortsätta städa på övervåningen, i hopp om att vattnet ska gå snart ;) Vill verkligen inte gå över tiden, så himla jobbigt! Men bloggar när jag har lust och och ork för det..

Puss & Kram

Lättat på hjärtat och tankarna!

Jag bara måste skriva av mig, det är sånt här som verkligen har irriterat mig inombords.. Men jag har alltid bitit mig tungan för att inte skrika eller bråka på folk, men nu måste jag skriva av mig om vad det handlar om!

Det handlar om respekt för sina medmänniskor och massa såna saker, idag när jag satt på tåget som vanligt på väg till skolan kunde jag inte låta bli att kolla på insändare i tidningen METRO, det är sånt som får mig att skratta och ibland bli riktigt arg! Jag kan bli fruktansvärt arg på vissa som kommer med sina påhopp till oss unga eller i huvudtaget. En insändare idag hade en kvinna skrivit, det som jag reagerade på vad hur hon tyckte synd om sig själv. Enligt henne va det hemskt att åka spårvagn, för hon fick minnsan på 60-talet lära sig att sitta i mammas knä som lite och med åren som hon blev äldre fick hon ge plats för de äldre! Men i dagens läge är det inga unga som ger plats för henne eller andra äldre, nä okej jag kan hålla med. Vi unga är nog rätt lata som anser att de vuxna kan stå, om jag vänder på det hela då, hur många ger unga gravid tjejer plats då!? Jag vet inte hur många gånger jag har hört kvinnor/tanter gnälla över att jag står ivägen för de när de ska gå av tåget/bussen eller något sånt. De har mage att gnälla på mig för jag står ivägen med magen, men de har inte hyfs att ge mig deras plats. När de ser att jag har ett "extra" tungt last, det är ungefär som om jag får skylla mig själv för jag valde att behålla. Så jag ska bara visa de gamla respekt, men ska absolut inte få någon respekt tillbaka. Vi unga ska se upp till de äldre för allt de har gjort i sitt liv, men nu är det ju vår tur att ta över, borde inte vi få respekt då!?

Jag håller med många vuxna, det finns inge mer störande än ungdomar som kastar upp sina leriga skor på sätet (jag gör det själv ibland av misstag), men jag försöker lägga en tidning under så att jag inte smutsar ner sätet. Sen finns det inte mer irriterande med folk som spelar hög musik ur sin mp3/ipad så att vi alla andra hör vad de sjunger, eller folk som pratar så högt i telefon att man vet exakt vad de pratar om! Men det spelar ingen roll hur mycket vi ungdomar slutar, sålänge målare och snickare åker med sina skita arbetes byxor på sig på tågen, det blir smutsigt då också! Men jag vet med mig själv att jag kan göra exakt dessa saker utan att tänka mig för.. Det är respektlöst och jag vet om det, vilket är nog det värsta av allt!

Men något jag har funderat mycket över de sista månaderna är hur vuxna har sagt åt mig att växa upp för nu ska jag få barn, men ibland funderar jag om inte vuxna också ska växa upp lite mera, att det inte finns någon respekt bland oss ungdomar visste jag redan, men vuxna som kränker ungdomar fattar jag inte..  Jag har fått höra så mycket skit under min graviditet att det har fått mig att börja böla, jag har mått så dåligt och jag har känt mig helt jävla värdelös så många gånger.
Som den gången när jag stod i kön på mcdonalds och skulle köpa mig en hamburgare, så kommer det ett par tanter in, ena kollar på mig och säger genast åt sina vänninor att kolla på mig. Ja de ser ju min mage, hur tänkte jag liksom? Fine jag kan inte säga att de inte får kolla på min mage, den är ju liksom svår att dölja. Så jag struntade i det, tog min hamburgare och satte mig, tanterna kommer efter ett tag och sätter sig nog av misstag bakom mig. Jag hör hur ena tanten gnäller, först hör jag inte på vad, men sen hör jag hur hon slänger ur sig " Jag blir trött på alla dessa unga som skaffar barn, de lever på socialen och skaffar aldrig några jobb, lever på våra pengar hela livet" Jag blev så arg och ledsen på samma gång, sedan började henne påhopp handlade om mig, hon berättar för sina vänninor att jag skulle minnsan leva på deras pengar, aldrig få något jobb och jag skulle absolut inte kunna försörja mitt barn. Jag blev så arg att jag ställde mig upp och gick därifrån, jag orkade helt enkelt inte höra mera! Jag hinner inte mer än kom ut ifrån donken innan jag går förbi några tonårs tjejer som kollar på mig som om jag hade skabb, sedan säger ena tjejen högt "vilken slamp, vet väl inte ens vem pappan är" Ja det är den ständiga kommentaren jag får höra av allt och alla, eller om någon blir sur på mig så kommer kommentaren " men jag är inte dum och skaffar barn så tidigt" Jag blir så himla trött på den kommentaren, har man inget nytt att komma med så håll bara käften liksom!!

Folk stirrar och folk pratar bakom ryggen på mig, vuxna som unga! Som idag när jag åkte in till min mamma efter skolan, två kvinnor sitter på ett fik som jag går förbi, ena tjejen kollar på och sedan ser jag hur hon petar på sin kompis och säger något och kollar surt på mig! Min fråga är såhär, har hur tänkte du nu då!? Jag ser fortfarande, jag hör fortfarande, jag är gravid inte handikappad! Jag har vant mig att folk kollar på min mage, men när de kollar en gång är det okej, andra gången undrar man om de ser dåligt, tredje gången har man lust att be de sluta glo så mycket! Min mage kommer aldrig någonsin försvinna bara för att du glor lite extra, hur ska det bli sen när jag kommer med en barnvagn, ska ni komma fram och pilla på mitt barn för att se att det inte är en docka eller vadå!?
Jag förstår inte hur så många äldre kan klaga över att jag behåller mitt barn, förut vad det en synd att göra abort. Men nu så verkar alla tycka att vi ska använda abort som en jäkla "liv-lina" så fort man blir gravid, jag står för vad jag har gjort och jag har nu valt att ta "konsekveserna" för det, sluta gnälla då för guds skull!

Ni gnäller för att jag inte har utbildning,jobb,eget boende och sånt. Nej fine jag har inte det, men vem sjutton har sagt att jag ska gå på socialen eller bara sitta hemma resten av mitt liv!? Jag kommer få lägsta nivån av föräldrarpenning vilket ALLA har rätt till under deras mamma ledighet! Sen kommer jag plugga igen, ta studenten, söka jobb och "tjäna" samhället precis som alla andra vanliga människor gör i sitt liv. Jag har inga planer för att ligga hemma resten av mitt liv bara för jag får barn i tidig ålder! Jag får barn, inte cancer. Livet slutar inte ens om du får cancer inte första taget iaf, jag har fortfarande planer för mitt liv och jag ska uppfylla alla planer och drömma även fast jag får barn och blir mamma! Att bli mamma har ingen ålder, det är en livstil och du väljer själv hur du vill leva din mammaroll!
Jag må inte ha allt som alla har när man är i 30 års åldern, men jag kämpar och jag ger inte upp! Jag går fortfarande i skolan trots att jag är gravid i nionde månaden och jag är fortfarande med på det mesta. Jag har inte hoppat av skolan, jag ligger inet hemma om dagarn, jag röker inte, jag springer inte ut, jag dricker inte och jag gör inget jag inte borde göra. Jag drack en gång i september förra året, hamnade hemma hos en kille, vi blev tillsammans och av "misstag" om man vill kalla det så, blev min son till. Men i mina ögon är han inte ett misstag, han är något helt underbart, fantastisk, vacker och jag bara längtar att få träffa honom snart! =)

Jag visar stolt upp min mage, jag må vara 16 år och ung. Men jag kan bli en hur bra mamma som helst, jag klarar mig fint utan era kommentarer! Men om ni nu känner att ni mår bättre när ni får säga de, så gör det för guds skull så att ni får något bra i era pateiska liv!

Jag behövde verkligen skriva av mig detta, kändes som om jag behövde lätta på hjärtat lite grann ;).
Like it or not, I couldn´t care less!

Puss & Kram

Mot skolan!

Det blev inget inlägg innan jag gick och la mig, städade, packade och höll på ett bra tag innan jag vart klar! Men nu är allting fixat, sängkläderna är tvättade, vagnen är bäddad och BB-väskan är packad! Kändes helt otroligt att packa väskan för BB igår, det är ju inte sånt som jag ska göra ju, jag är ju för ung för sånt! Men det är ju faktiskt verklighet, inom 5 veckor så är jag inte blivande mamma längre, då är jag faktiskt mamma på riktigt. Känns overkligt att jag snart ska ha en son, men ändå så spännande och jag längtar fruktansvärt!
Ifall idag blir det att åka till skolan och se vad som händer där, får se hur länge jag stannar och ifall om jag ska göra några rester idag. Annars åker jag väl hem tidigare eller så möter jag mamma på jobbet, allt för att slippa dega i soffan nu sista tiden =). På fredag är det avslutning och jag vet med mig själv att efter den kommer jag att ligga i soffan dagarna innan förlossningen! Så måste hålla igång nu lite innan, så kanske jag får en enkel förlossning som alla tror på..
Vem vet, han kanske kommer tidigare?! Jag sover dåligt, har fruktansvärda förvärkar, ryggvärk och sånt. Har legat uppe sen kl 2 inatt utan att kunna sovit, så jag är lagom trött nu. Men det blir nog bättre så fort jag kommer igång med dagen, alltid seg på morgonen! =).

Men nu ska jag klä på mig lite, sminka mig och sen äta frukost =)



Mamma längtar efter dig!<3

 


Vilken dag!

Shit denna dag har verkligen varit jobbig, men då rolig på något sätt :). Har verkligen varit full rulle hela dagen, började dagen med att åka upp till Emma och hämta hö, efter det åkte vi hem till syster lastade ur höet gav lite till hästarna. Raka vägen hem till mamma igen, för att hämta kissprov och sen åkte vi lämnade det i Märsta. Från Märsta ända till min skola i Uppsala, tömde skåpen fort som bara den. Åkte hem till babyproffsen i Uppsala för att hämta ut baby box, käkade på max under tiden! Sen raka vägen hem till syster igen, byte däck på häst släpet för att köra iväg soporna! Så när syster hade bytt däck, började jag pack in i transporten. Efter det åkte vi till soptippen i Märsta och kastade allt! Sen hem igen till syster för att mocka ur två boxar, jag tog ena boxen och syster tog andra. Sedan spånade jag upp den jag hade mockat ut, efter så gav vi hästarna lite hö och sen så gick vi in. Duschade lite snabbt och kastade på oss kläder, åkte ner till Märsta station, plockade upp mamma och sedan bar det av mot våfflan! Sen åkte vi och handlade lite mjölk samt filmjölk, nu har jag äntligen varit hemma en stund. Så nu ska jag börja städa mitt egna rum, tvätta pluttens sängkläder, fixa vagnen och packa väskan för BB =). Denna dag har varit fart fylld och mycket bilåkande, men det har varit skönt att haft något att göra! Så nu ska jag bara fixa resten, och jag säger bara så här! Kommer han inte efter idag, kommer jag fan gå gravid livet ut! =). Men om jag har tur så kanske detta hjälpte lite och vill sätta ingång värkarna och få vattnet att gå.. Håll tummarna för mig, det är ju ändå bara 34 dagar kvar idag!! =).

Men nu ska jag göra igång med mitt skit göra och hoppas på att det blir något bra av det hela, efter jag har städat ska jag plugga! Vilket liv jag har, måste även kolla mailen och se om jag har fått något svar ifrån mina lärare! =)
Bloggar innan jag går och lägger mig, puss & kram


Gravid vecka 36

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.




tisdag

Trodde jag skulle få sova ut innan syster min ska komma och hämta mig, men icke! Tack vare att mamma och pappa ska låta så mycket, så har till och med redan ätit frukost! Så det är väl bra det, sitter just nu och kollar runt lite grann och väntar på att syster ska komma. Men antar att hon sover fortfarande, så ska ringa och väcka henne snart :).
Är helt slut i hela kroppen, sover så fruktasnvärt dåligt nu för tiden, det är väl bara för att det är så nära in på förlossningen! :). Vill bara att det ska sätta igång snart, börjar bli jobbigt att bär runt på honom i magen. Kan hellre bära honom i famnen, mycket mysigare så också :)
Har en hel del att göra idag, ska även försöka hinna med att börja packa väskan för BB. Är ju trots allt bara 4 veckor kvar och vill ju ha med mig den ifall det sätter igång tidigare. Så ska packa ner sånt man oftast glömmer och papprerna man ska ha med sig ifrån barnmorskan! Jag byter ju vecka idag också, så idag är jag i vecka 36. Känns helt galet overkligt, att inom 4 veckor är jag mamma till en liten pojke, som bara är min!? Helt galet, känns fortfarande som om det är en dröm.
Men jag har snart verkligen tagit mig igenom 9 månader och en hel graviditet på egen hand. Har inte haft så stort stöd ifrån pappan till barnet, han finns väl där när han vill finnas där. Han hör av sig när han tycker det är lagom! Så vidare jag ser på det, så bryr han sig inte så mycket. Försöker väl att bry sig, men helst av allt vill han nog slippa! Men det struntar vi i nu, jag är lycklig, gravid och har en ny kille. Jag har snart min son här, vare sig jag har pappan elr inte här!
Men nu skiter vi det där, idag händer det massor med saker så ska ringa syster nu! :)


*Lämna kissprov (måste göras)
*Åka till Emma, fixa hö!
*Åka till min skola, tömma skåp
*Hämta ut babybox ifrån babyproffsen
*Hem till syster, fixa stallet
*Åka med sopor till soptippen!
*Hem och städa rummet
*Tvätta pluttens sängkläder
*Fixa vagnen
*Påbörja packning av BB-väskan
*Kolla papprerna ifrån barnmorskan
*Plugga!!! (viktigt)

Detta ska göras idag, då ska ringa syster så vi kan påbörja vår dag =).
Bloggar i eftermiddag igen, puss & kram!


Fikade!

Det blev ingen pluggande efter maten, Micke och syster kom över istället :). Så vi käkade glass och fikade istället, så ska väl ta och gå upp på rummet nu och försöka plugga mig igenom dessa rester som jag har kvar! Så sjukt jävla tråkigt, men måste göra det. Ska även kolla skol-mailen och se om mina lärare har svarat, men antar inte det. Eftersom de är lediga idag, lite smått kul att de säger att man ska höra av sig via mail, men de kanske inte svarar först typ 2-3 dagar senare ;). Tummen upp för jällaskolans lärare i mellan åt, vi får hoppas på att jag hittar de imorn i skolan :). Annars så får jag väl haffa de på onsdag, och hoppas på att få fixa resterna. Vill ju verkligen klara kurserna, men jag anser även inte att de kan ge mig IG i kurserna och påstå att det är mitt fel!! Jag har ju för guds skull inget schema, det är ju inte mitt fel då. Jag gör ju så gott jag kan och jag har pluggat röven av mig för att hinna! Så jag ska fan klara kurserna, annars så ska aftonbladet få skriva i tidningen om jällaskolan från mig :)..

Men nu ska jag äta lite jordgubbar och sen plugga, hörs imorn ;)
P.s KOMMENTERA MERA FÖR GUDS SKULL!!



Bloggningen ligger på glid!

Ni får ursäkta att bloggningen ligger lite på glid, de här sista dagarna innan sommarlovet är verkligen underbara! Gårdagens spenderades först med mamma och pappa, sen plockade vi upp Mattias i Märsta. Så skulle vi hem, men kom typ halv vägs hem, så hoppad vi över till Micke´s bil (systers kille). Han skulle nämligen överraska miin syster så vi följde med honom och handlade. Så vi åkte runt lite grann, super kul :). Sen blev det hem för mig och Mattias, gjorde ingen speciellt vettigt. La oss i soffan och degade, tills jag började med maten, sen efter maten kolla vi på film med mina päron =), sen vart det sängen för vår del.
Idag; så drog jag och Mattias in till stan och kollade i affärer, försökte hitta shorts till Mattias. Vilket vi gjorde tillslut, efter att sprungit i flera affärer.. Sen drog Mattias hem eftersom det är skola imorn och då drog jag till min mammas jobb. Så skulle de iväg på någon slags picknik med sitt jobb, så jag följde med syster och mamma. Fast va bra där ett tag, och nu sitter jag här framför datorn och latar mig :).

Ska försöka prata med min mentor angående mitt schema, hon svarade fint på mitt sms " gå på lektionerna som du ska", kunde inte låta bli att skratta! Jadu lilla mentor det skulle jag väl ändå självklart göra, OM JAG VISSTE vilka lektioner jag har, svårt att veta utan att ha något schema! Så jag imorn blir det väl att spendera dagen hemma på morgonen, ska hjälpa syster lite grann och så sen far nog hon och jag till skolan så jag kan tömma mina skåp där, så får jag haffa min mentor då också förhoppningsvis :).

På onsdag och torsdag får jag väl ta och gå till skolan, fixa mina rester och sen på fredag kör vi på avslutning ;). Så underbart med sommarlov, dock så ska min älskade Mattias jobba veckorna direkt efter skolavslutningen har varit! Tycker lite synd om mig själv, men det är tur att min son kommer snart, så får jag sällskap av honom :). Han kanske kommer tidigare om jag har tur, men ska inte hoppas för mycket :)

Detta inlägg blev rätt långt, men då har ni ju lite att läsa och gott er i :), så kan ni inte klaga på mig efter det hära :) Nu ska jag maila min engelska lärare och min svenska lärare, för att se om det blir några lektioner i de ämnerna för mig!? Frusterande att inte veta hur det blir och så, men det är ju tur att jag står på mig och försöker fixa till all denna sopa! Jag tror nog att gubben som gör schemat har glömt mig!
Nu ska jag fråga min kära mor vad vi ska äta till middag, som är en standard fråga ifrån mig. Sen ska jag plugga engelska rester så jag kan de :)
Bloggar senare om ni har tur, puss & kram :)



Godmorgon

Det är söndag och jag är ledig? Vad sjutton gör jag vaken nu liksom!? Jo det är så jag kan inte sova längre, sängen är obekväm, det är för varmt, jag svettas som en gris och jag finner fan ingen sovställning som är bekväm för min mage längre! Det är tröttsamt och folk undrar jämt varför jag är så trött, ja ni undra varför! Jag vill bara att förlossningen ska dra igång snart, är så sjukt trött på att vara gravid och att se ut som en fet flodhäst! Men jag ska inte klaga, han kommer när han är redo. Trots att mamma redan är det :)

Nu ska jag ta en promenad, rensa tankar lite grann =)

Puss och Kram

Älskvärd låt!




har tänkt på det länge verkligen tänkt
hur jag ska få dig oh förstå hur det känns
hur jag ska närma mig detta våga berätta
släppa få hjärtat att lätta
rädd att jag kanske hade läst dig fel
kan jag säga nu med säkerhet
att min första instinkt var korrekt
nu vill jag uttrycka det i klartext
du är helt klart och mycket speciell
universumet viker dig själv
från den djupaste platsen
mörkaste delen av min själ
då jag berättade det här
jag hoppas jag drömmer
att marken du går på
går sönder vad som än händer
jag hoppas att ditt vin
blir till vatten
blixtar prickar dig
hälsa till satan vi hörs
jag hoppas att olika olyckor
händer du vet vad jag känner
jag vet att du hör
jag hoppas du
du får leva med det resten av ditt liv
att du lever med det i all evig tid
jag hooka dig en plats att
bo när det var svårt
gav dig min axel
när du var full av gråt
lånade pengar att klara dina knipor
hamnar du i helvetet
skicka mig ett vykort
min kamera försvann
du skyllde på min föredetta vän
som du dessutom knulla i min säng
vill hellre genomleva 99 jävla vintrar
rulla naken över krossat glas äta fimpar
än att nånsin igen känna dina vibbar
du ljög fan bättre än delfinerna simmar
huvudperson i mina sämsta minnen
om du var sist på jorden i elfte timmen
så hoppas jag hoppas jag
så hoppas jag hoppas jag
så hoppas jag hoppas jag
så hoppas jag
jag hoppas att ditt vin
blir till vatten
blixtar prickar dig
hälsa till satan vi hörs
jag hoppas att olika olyckor
händer du vet vad jag känner
jag vet att du hör
jag hoppas du
du får leva med det
du får leva med det
du får leva med det resten av ditt liv
du får leva med det
du spela mina nerver ut till dom brast
fick cancer i röven vart jag än satt
denna här belöningen blir ditt tack
hoppas att din utförsåkning går snabbt
att dom skriver idiot i ditt pass
att du i ditt nästa liv blir en mask
fan vad jag behövde få detta här sagt
bli två ton lättare än vad jag varit
jag hoppas jag drömmer
att marken du går på
går sönder vad som än händer
jag hoppas jag drömmer
att marken du går på
går sönder vad som än händer
jag hoppas att ditt vin
blir till vatten
blixtar prickar dig
hälsa till satan vi hörs
jag hoppas att olika olyckor
händer du vet vad jag känner
jag vet att du hör
Jag hoppas att du aldrig någonsin
igen kan komma ihåg en pinkod
alltså aldrig även om du får en ny
och må din klocka alltid gå 20 minuter
för sakta så att du alltid kommer för sent
och må köttätande myror äta upp dina ögonlock
så att du alltid är trött och även när du
är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt trött ut
och må dina hårddiskar för evigt alltid crasha!


Lycklig brud!

Gamla bilder på mig.. LYCKLIG BRUD!



magen genom gravidteten!

    
Dessa bilder är ifrån vecka 6 - vecka 22 (dock inte från varje vecka)
    
Dessa bilder är ifrån vecka 26 - vecka 33
  

Och dessa bilder är ifrån vecka 34 - vecka 35! :)

Det är rätt stor skillnad på magen, jag som tyckte att jag hade jätte stor mage i vecka fjorton!
Dock är inte alla bilder tagna under varje gravidtetes veck! Det är lite hopp i mellan några, tror jag har tagit varannan vecka istället för varje! :).
Men va tycker ni?! Skillnad eller inte!?


Jag längtar!

Ingen pojke ännu, nä han trivs väl i mammas mage! Men jag skulle trivas bättre med honom i min famn :). Men iaf har funderat och det är nog rätt bra om han ligger kvar det två veckor till iaf :). Så jag hinner införskaffa ; bilbarnstol, bröstpump, mjöklersättning och lite sånt :). Sen ska jag även hinna tvätta om hans sängkläder pga att katterna här hemma har både legat i hans vagn och hans säng! Fy för katterna, men har hunnit fixat vagnen men inte sängen än. Sen så kan det va bra om jag hinner klart skolan innan han kommer, vill ju hinna fixa resterna innan han kommer så jag kan slappa av och bara tänka på min lilla prins :).

Så han kan ju komma om två veckor, det är helt okej för min del :). Då är jag även i vecka 37, så då är oddsen ännu bättre ju eller så kommer jag gå till datumet jag är exakt beräknad till, för jag lär nog inte gå över tiden iaf :). Men jag är fullkomligt redo att föda nu, men vi får se när han är redo att möta omvärlden och hans "galna" släktingar :).
Mamma längtar efter sin lilla prins, och alla andra här hemma längtar också :).
Nu ska jag ta och fika lite grann och sedan städa rummet tror jag, är aldrig stilla :)



Tänk att jag bara va i vecka 18, när denna ultraljudsbild togs! :), fort tiden har gått :)

Kom nu pojken min!

Det blev inte nå mer bloggning igår, kände att jag behövde vila ifrån det. Men jag kan ärligt säga att jag önskar att värkarna sätter igång och att vattnet går NU!
Jag är trött på att vara gravid, helt sjukt vad det är drygt sista tiden! Känns som om han kommer komma tidigare, men dessa förvärkar eller vad jag ska kalla de! Känns ju som riktiga, men vattnet har inte gått och sånt. Men mitt vatten kanske inte kan gå av sig själv utan att man måste ta hål på hinnorna! Åh läskigt! Men nu ska jag sluta klaga, ska äta frukost med mina päron nu och sen springa upp och ner för trappan med hopp om att vattnet går :).

Ett rätt osammanhängade inlägg!
Puss & Kram


Ut!

Ska äta cheese cake, sen ska jag ut och rensa tankarna lite grann! Kanske vattnet går på samma gång om jag har tur ;), vi får väl se!

Bloggar när jag mår bättre :)

Magbilder

Magbilder tagna idag, nu om jag ska vara ärlig! :) Lite suddiga och skakiga, men det är svårt med en mobil kamra :)


Magen vecka 35 (34+2)





Har ser man hur mycket min mage har sjunkit och mina fin fina bristningar tar över magen! Inte sexigt, men man får se det positivt :)
Lilla jag tycker iaf att det är dags för lilla killen att komma ut nu =)

Ledig

Hejsan!

Det är väldigt skönt att vara ledig, trotst det kommer jag inte ens ihåg sist jag bloggade, men det var väl inte så länge sen förhoppningsvis, igår kanske ? ;).

Har suttit och väntat på att internet ska funka, det hade nämligen lagt ner. Men nu funkar det igen, så jag ska blogga lite snabbt och kolla min facebook som är beroende framkallande. Sen jag fixa tvätten, som jag kunde ha gjort i väntan på internet. Men jag är inte så smart, annars har jag väl inte gjort så mycket. Tvättat, damsugigt, fixat myggnät för fönstren och sedan fixat min cheese cake, mums jag längtar efter att få äta den :).
Ikväll blir det väl lika lugnt som vanligt, hemma med familjen och Mattias som vanligt :). Imorn så kanske jag drar in till stan med Mattias och kollar på lite kläder, som sagt jag älskar sommar och kläder :). På fredag är det ju skolavslutning och jag vill ju vara fin fin :). Ska iaf kolla med Mattias ifall vi ska dra till stan imorn, hoppas hoppas!

Ska även ta och maila min mentor på skolan, fråga vad som sjutton har hänt med mitt schema?! Hade inge schema för måndag eller tisdag, och inte för nästa vecka heller. Trots att jag vet att jag har massa rester kvar att ta hand om!


Jag tror knappast att ett schema ska se ut såhär, om jag vet med mig själv att jag har rester!? Då ska jag alltså bara komma på skolavslutningen, hmm verkar ju väldigt skumt! Ska maila min mentor på engång och se vad hon säger! Elr så är jag smart och bara skriver ett sms till henne, så jag vet hur det blir från tisdag till fredag nästa vecka! Har ju engelska rester jag måste göra så kan jag få godkänt i engelska och någon svenska grej kvar att göra! Detta måste ordnas upp, jag vill ju faktiskt klara kurserna nu när jag har möjlighet till det :) Han som gör mitt schema kanske har glömt bort mig!? Vore ju lite synd om mig då, men jag lär ju åka till skolan och fixa resterna.
Apropå det så klarar jag inte matten detta år, tack vare kärringen som slarva mot tre prov jag gjorde!! Detta ska rektorn få veta och han ska även få veta att hans personal s*ger k*k stenhårt! Hur sjutton kan man slarva bort ett prov? Sedan stå och säga att jag inte har gjort några prov!? Jag vet ju det med mig själv och jag gick till och med till min matte lärare innan och sa att jag ville göra de och då sa han att jag skulle gå göra de i studion! Så sjukt irriterande!! Så jag får göra om hela matte kursen från början när jag börjar om gymnasiet, men kanske är lika bra det. För jag har inte hängt med så mycket i år ändå, tack vare att jag har haft mycket annat att tänka på!
Känner att detta inlägg blir långt, men jag måste skriva av mig lite :)

Men nu måste jag ta hand om tvätten och sen springa och möta min kära mor :)
Puss & Kram


Gravid vecka 35

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.



Städning!

Det va ett tag sen jag skrev, men det är så det blir nu när det är sol, snart sommarlov och livet är helt underbart. Just nu så håller jag på att städar för fullt här hemma, Mattias håller på och klipper gräset till fan hämta sig =). Det är ju tur att han tycker det är kul iaf, själv så kan jag inte se nöjet i varken det eller nöjet i att städa! Men det blir fint när det är klart, ska även strax kladda ihop en chokladbolls deg så vi har något mysigt att äta ikväll till "kvälls" fika ;). Ska även baka en cheesecake till imorgon, har ingen speciell anledning! Är bara väldigt sugen på det, imorn lär jag ju baka lite cupcakes med creme cheese frostning som va planerna för idag :). Men då har jag något att roa mig imorn med också, annars händer i det inte så mycket i vecka.
Idag har jag varit hos barnmorskan igen, så det kommer ett nytt inlägg om det senare, och igår gick jag in i vecka 35 :). Så ska kasta in lite inlägg om allt detta i ett eget inlägg, men nu ska jag ta och baka mina chokladbollar istället för att sitta här :)


Även en sådan ska bakas under kvällen :), mys så gott :D