Vad ska man packa ner i väskan för bb ?

Kom in på tankarna " vad packar man ner i väskan för bb " ?
Ja, vad sjutton ska man ha med sig förutom kläder till mig och lilla plutten och sedan papprerna ifrån barnmorskan, men mer då? Visst det är rätt långt kvar tills det är dags och så, men rätt länge nu så har jag fått känslan av att han kommer komma tidigare än tänkt. Drömmer konstiga drömmar om att han kommer vara för tidigt född och att förlossningen kommer sätta ingång mellan vecka 35-38, vet inte varför jag drömmer om det. Men det kanske har med att göra att jag har kraftiga sammandragningar och att det ibland känns som om jag går med hans huvud mellan mina ben! Nej usch, nu skrämmer jag upp mig ÄNNU mera! Men tänkte dra upp en lista på vad jag har tänkt att packa ner i baby väskan för bb och om jag missar något kan ni väl kommentera det :)

  • kläder till lilla plutten
  • kläder till mig
  • underkläder och bhar till mig
  • bröst inlägg
  • papprerna ifrån barnmorskan
  • napp till plutten
  • filt till honom
  • bindor och tamponger
  • Plånbok (iaf leg)
Vad är det som fattas? Är helt slut i huvudet idag, så det skulle vara bra om någon kommeterar ifall jag glömt något :).
Är nervös för att glömma något viktigt eller något jag verkligen kommer behöva, dock så behöver ni inte skriva "dator" jag är där för att föda barn inte surfa på internet :)

Puss & Kram

Be om ursäkt eller bara fortsätta som vanligt..

Jag tänkte först be om ursäkt för min usla uppdatering på bloggen, men jag har faktiskt rätt att vara lite ledig ifrån bloggen. Man har ju inte alltid humör för att hålla alla uppdaterade, sen är det MYCKET som händer just nu! Det är en hel del som händer just nu och jag kände att jag behövde en paus ifrån bloggandet. Men nu är jag back on track igen, känns skönt!
Dagarna rullar på som vanligt och i helgen är det valborg igen! Känns som om det inte va så läng sen det va valborg, men det har ju faktiskt gått ett helt år sen sist. Men iallafall det är valborg och jag ska spendera kvällen hemma hos Mattias tror jag. Jag ska iaf hem till honom ikväll för att sova där, sen får vi se om jag drar hem imorn på eftermiddagen eller om jag sover kvar tills söndag :). Men jag kommer att låna Mattias dator att blogga ifrån, så att jag håller er uppdaterade under helgen. Men jag antar att de flesta av er ska ut och supa på valborg, medans vi gravida sitter hemma framför tvn ;). Vet inte riktigt vad jag ska skriva mera, jag mår bra och så :). Dock har jag dragit på mig att bli pollen allgeriker under gravditeten, så jag är täppt i näsan och nyser lite titt som tätt :). Men annars så rullar allting på som vanligt, är ledig om dagarna. Dock är jag i skolan idag, pga att jag hade matte prov och jag ska ju hem till Mattias :).

Men nu ska jag fortsätta glo på datan här i skolan, medans Mattias är på lektion :)


Gravid vecka 30

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.


Oj oj oj..

Uppdateringa har varit riktigt dålig de senaste dagarna, dock pga att Mattias kom i söndags och sov hos mig tills idag :). Så jag har inte riktigt orkat blogga något, påsken är iväg och nu är det snart valborg (helgen). Känns riktigt skönt att allt går så himla snabbt, då går det fortare för mig också.

Men iaf, i måndags så va jag och Mattias här. Sen fick han reda på att han glömt sitt busskort hemma hos sin pappa, så vi drog till Lidingö och hämtade det. Sen så va vi i stan ett tag innan vi drog hem igen, kom hem sen så hände det inte så himla mycket. Vi käkade och så, efter det glodde vi på tv och senare gick vi upp och la oss. Dock somnade vi inte först senare, har alltid svårt att sova när han är här.
Idag så gick vi upp tidigt, eftersom han skulle till skolan (inte jag). Så vi drog in till centralen och han tog tåget vid 9 tiden till Uppsala, när han hade åkt. Så satte jag mig på tåget till Märsta för att åka till doktorn, skulle prata med henne om mina kraftiga sammandragningar och sedan varför jag får så ont mellan bena ibland. Men hon ville inte riktigt prata med mig om det, men fick reda på att jag har urinvärksinfektion! Så jäkla otrevligt, tycker dock att det va konstigt att det ska ha kommit upp på någon vecka. Eftersom när jag va på förlossningen i Uppsala så kollade det och kunde inte hitta något då. Men iaf, ska hämta ut min medicin imorn och även kolla efter pollen medicin, det måste ju finnas något jag kan äta!! Jag kan ju inte ens andas snart, riktigt jobbigt!

Annars har det inte hänt så mycket mera, har mest tagit det lugnt :).

Dag 14 – Min första kyss

Åh min första kyss, haha ja ni det är något som jag måste tänka på lite grann under en stund! Men ett kort, men bra ;).

Min allra första kyss va när jag va ungefär 11 år tror jag, men det var mest ett vad som jag hade gått med på. Det va nämligen så att jag va nere hos min morbor och hans familj på sommaren med min storebror. Samtidigt som vi va där kom min morbrors frus bror med sina barn, en av barnen va hans son som va 23, tror han hete Andreas om jag kommer ihåg rätt. Men vi gjorde ett vad efter några dagar, först fix skulle jag svara i hans mobil när han va på puben med min morbror. Men sen på kvällen började han bli full, dock så tog hans sprit slut. Så vi gjorde ett val, om jag fixade något att dricka åt honom så skulle jag få en kyss av honom. Så sagt och gjort så fixade jag något till honom, kommer inte ihåg vad. Men jag gjorde det vi slog vad om och jag fick min kyss!

Men om denna kyss inte räknas, så var det något år senare när jag träffade min första pojkvän. Han va ett år äldre än mig och vi va tillsammans 5 månader innan vi gjorde slut. Jag va tolv år när jag träffade honom och han var då 13 år. Vår första kyss kommer jag inte direkt ihåg, det blev många efter 5 månader. Men det va väl första eller andra gången vi träffades, tror det va andra gången. För första gången vi träffades så spydde utför tågspåret, pga att jag var JÄTTE nervös ;).

Men det va nog det jag kommer ihåg, hoppas ni är nöjda med svaret :)

Dag 13 – Mina drömmar

Mina drömmar, åh jag har massor utav drömmar här i livet! Det är fullkomligt fullt av de i min hjärna, min första dröm är att få flytta hemifrån och sen är det att ta studenten :).

Men min allra största dröm är att bli barnmorska, om jag ska vara ärlig :). Jag har alltid viljat jobba med barn, så det känns som ett jäkligt bra val :). Så efter mamma ledigheten ska jag gå omvårdnad och sen plugga vidare till barnmorska :).

Men sen har jag drömmar om att flytta ifrån sverige och sen vill jag resa landet :), oja jag har massor utav drömmar :)


Ingen bra morgon!

Denna morgon började inte bra alltså, vaknade vid 7 och kunde inte alls somna om! Sover så förbannat dåligt om nätterna och jag är fruktansvärt trött på det. Vet inte hur jag ska ligga för att det ska bli bekvämt längre, för på vilken sida jag än lägger mig på så sparkar han på den sidan! Just nu idag är jag otroligt trött på att vara gravid, 79 dagar kvar till Bf och jag gnäller som om det vore 5 dagar kvar! Men verkligen allt är jobbigt just nu, brösten läcker, sover dåligt, otroligt varmt ute, kläderna passar inte, tiden går jävligt långsamt och jag är bara trött på att vara gravid. Fet som en flodhäst och blir anfådd för minsta lilla man gör, sen är det där otroligt dåliga humöret jag har, tack vare alla hormoner! Man blir arg för minsta lilla och när någon klagar på ens dåliga humör får man bara ett sämre humör! Glömde tillägga, jag ser ut som en zombie också!

Jag vill spola fram tiden och jag vill ha min son nu!
Nu ska jag äta frukost och sluta gnälla för ett tag :), godmorgon förrestten;)

Skönt!

Godkväll, nu har jag hunnit varva ner och alla har åkt hem. De åkte hem för ett bra tag sen, men jag, mamma och pappa spelade lite yatzy och sen en omgång i bowling på wii spel ;). Jag spöade pappa med en poäng, så jäkla bäst!

Det är rätt skönt att barnen har åkt hem idag, behöver lite ensam tid. Dock kommer Mattias imorn så jag lär ju ha att göra ändå. Jag som trodde på semster från semestern ;), men men det kommer väl sen :). Har egentligen inget vettigt att skriva, tänkte bara hålla er uppdaterade om att jag lever fortfarannde, tack vare min kära son! Han vrider och vänder på sig hela tiden, helt galet!!
Men det kommer bättre uppdatering imorn, för nu ska jag sova ENSAM i min egna säng! :)

Godnatt

Glad Påsk!


Godmorgon

Blev lite dålig uppdatering igår, mest för att jag ville umgås med familjen. Idag kommer uppdateringen suga riktigt mycket, det ska nämligen bli påsklunch här hemma, med familjen :). Just nu försöker jag hitta något jag kan ha på mig under dagen, funderar på någon fin klänning om jag hittar någon :). Imorn kommer Mattias hit också och sover här tills på tisdag, eller vi snackade iaf om att han skulle komma hit imorn.

Men nu ska jag ta och klä på mig lite grann och sedan gå ner och hjälpa mamma med maten :). Bloggar ikväll, efter att alla har åkt hem :)

I´m proud to call you my son

Du är den finaste pojken i världen, jag är stolt att kalla dig min!
Längtar efter dig min ängel<3






Bilder på magen

Slänger upp lite bilder på magen ifrån idag, varning för bikini bilder ifall någon är känslig!


inte världens snyggaste bild eller kropp! Blek och gravid tjock, men där är magen iaf :)


Ännu en bild på när jag solade idag! Vilken tjockis mage ;)


Såg detta när jag städade, såååå himla snygg när mage inte får plats i tröjan längre!


Såå snyggt, vilken tjockis mage jag har fått :)

Dag 11 – Den här veckan

Den här veckan har det väl inte hänt så mycket, veckan är ju snart slut :). Men veckan har varit både lugn och helt galen. Men under veckan som har gått har det varit barnmorske besök, gått påskkärringar, firat påsk, städa, sovit och ja allt sånt där vanligt man gör :). Varit ute och myst i solen, men veckan har varit bra. Men den har varit en omtumland vecka, men ändå väldigt myisgt :). Men längtar ännu mera till nästa vecka händer lite mer under den veckan :)

Puss & Kram

En dag i parken :)


Lunch dags

Nu har jag städat undan lite grann här hemma och har även solat magen lite grann ute :), va riktigt skönt faktiskt, men vågar inte ligga så länge eftersom jag är rädd för färg förändringar på huden. Nu är det väl dags för att ge barnen lite "luch/mellanmål", fattar aldrig varför det blir så himla sent. Men de kliver upp så sent om dagarna och frukosten blir även då sen, så de är ju inte hungrig för på eftermiddagen. Men det gör inte speciellt mycket här hemma, eftersom middagen blir lite senare här än den är hemma hos de :)

Efter lunch blir det att "stor" städa lite grann, ska damsuga av och kanske skura golvet eller om jag väntar med det tills på söndag :). Annars händer det väl inte så mycket här hemma under dagen, mamma slutar snart och sen blir det väl mys med familjen. Dock önskade jag att Mattias vore här, men han kommer väl hem på måndag om jag har tur! :).
Men nu måste jag servera lunch till barnen, och sedan städa lite :)


Puss & Kram

En lista killar borde läsa och förstå

1. Håll om henne runt midjan
2. Försök verkligen att prata med henne
3. Dela hemligheter med henne, men håll dem för dig själv
4. Erbjud henne din jacka om det är kyligt
5. Kyss henne långsamt
6. Krama henne mjukt
7. Håll om henne nära ditt bröst
8. Skratta med henne
9. Bjud ut henne någonstans
10. Umgås med hennes och dina vänner tillsammans
11. Ler hon vill hon att du ska le tillsammans med henne
12. Ta bilder med henne, en bild säger mer än tusen ord..
13. Låt henne sitta i ditt knä
14. När hon säger att hon älskar dig mer, förneka det. Hon vill höra att du älskar henne mest
15. När hennes vänner säger att de älskar henne mer. Förneka det, håll om henne hårt framför hennes vänner, det får henne att känna sig älskad
16. Lek med dina fingrar i hennes hår
17. Kyss henne då hon minst anar det
18. Krama henne bakifrån och håll om henne runt midjan
19. Berätta för henne hur vacker hon är
20. Berätta hur du känner för henne, hon vill höra det hur många gånger du än sagt det förr
21. Öppna dörren, följ henne fram till dörren/bilen. Hon känner sig trygg och du anses vara en gentleman
22. Berätta att hon är ditt allt – BARA om du verkligen menar det
23. Om du märker att något är fel, fråga. Förnekar hon det så höll bara om henne utan att säga ett ord. Hon förstår då att du alltid finns där, oavsett vad
24. Få henne att känna sig älskad
25. Kysser du henne framför andra tjejer, då inser hon att hon är den enda som betyder något i din närvaro
26. Det värsta som finns är om du ljuger för henne. Berätta sanningen, även fast den kan svida ibland
27. Behöver jag ens nämna att du INTE ska vara otrogen?
28. Ta henne till en plats hon verkligen gillar
29. Smsa eller ring henne på kvällen och berätta hur mycket du saknar henne
30. Se till att alltid finnas där för henne. Även om hon inte behöver det just då, så mår hon bättre av att veta att du finns för henne alla tider på dygnet
31. Håll henne tätt intill dig när det är kallt, då kan hon även hålla om dig
32. När du är ensam, håll henne nära och kyss henne
33. Kyss henne lätt på kinden eller i pannan (det kommer ge henne en vinkel av att du vill känna hennes läppar mot dina)
34. Även i filmer, lägg din arm om hennes axel och hon lägger automatiskt sitt huvud mot din axel. Luta upp hennes huvud och kyss henne
35. Lämna henne ALDRIG på skämt eller var arg på henne. Om hon är upprörd, trösta henne
36. När andra människor dissar henne, stå upp för henne
37. Titta henne djupt i ögonen och säg att du älskar henne
38. Lägg er och kolla på stjärnorna och låt henne vila sitt huvud på ditt bröst och låt henne lyssna på dina hjärtslag.
39. Se till att det är du som tar första steget och tar henne i handen när ni är i stan. Hon vet då att du inte skäms för att visa att hon är din!
40. Försök hålla om henne så länge som möjligt när du kramar henne
41. Ring eller smsa och berätta hur mycket hon betyder.
42. Trösta henne när hon gråter. Torka bort hennes tårar och håll henne tätt intill dig
43. Ta med henne på långa promenader på kvällarna
44. Påminn henne alltid hur mycket du älskar henne. Hon tröttnar aldrig på dina ord
45. Tjejerna kanske förnekar det, men de älskar när du kittlar dem!
46. Hon vill att du läst igenom hela denna listan och tagit åt dig det mesta. Tro mig!

Dagens låt

Sitter i Mattias t-shirt och lyssnar på musik samtidigt jag kollar på sjunde himlen. Saknar Mattias något otroligt mycket, vill att han ska komma hem igen. Men jag får nog överleva tills måndag, det gör jag nog :).  Nu ska jag fortsätta att kolla på tvn och lyssna på musik :)


Musik



Miley cyrus - I will always remember you



Godmorgon!

Inatt var det nog första kvällen som jag sov utan att vakna 50 gånger, självklart vaknade jag några gånger. Men mest utav att jag va törstig eller att jag låg konstigt! Men iaf nu struntar i hur jag sover!

Idag är det fredag, eller det är egentligen låååångfredag ;). Så idag blir det väl att fixa lite för imorgon, för imorn kommer mina systrar hit och farmor för att äta påsk mat med oss :)

Vad ska ni göra idag då? Har ni några speciella planer för idag eller för helgen? :)

Kommentera och berätta vettja

-

Gå som om du ägde stället, Tala som om du vet om allt & Bete dig som om ingen kan få dig att falla


Redo för sängen :)

Nu har jag gjort mig redo för sängen, pratar med i telefon med Mattias som halv sover i mitt öra! Haha så gullig kille, men stänger ner dum burken för ikväll!

Godnatt!


Gravid lista

En lita där man ska fet markera allt som stämmer för en själv, rätt kul faktiskt :)

- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo måste hjälpa dig ta av dig dina jeans. (ibland)
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/hostar.
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd.
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna".
- När godisskålen får prioritet före middagen.
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.
- När allt blir tungt.
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan måste sätta sig ner.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du gråter för något nytt du aldrig gråtit för innan.
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När du längre inte kan ligga nära med ansikte mot ansikte med din partner för att magen är ivägen.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen är det ändå du hinner pga graviditeten.
- När din partner faktiskt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du helst vill gå i mjukisbyxor än andra byxor.

Dag 10 – I min handväska

Detta är då min handväska, nu när det börjar bli vår som skippar jag handväska och bara använder denna fin fina plånboken, som rymmer det mesta :). I den har jag bara det viktigaste som bankkort, busskort, leg, papper ifrån barnmorska, nya tider då jag ska till barnmorskan och lite kuponger med bebis saker :)
Älskar min fina plånbok :)


Hej, jag är rätt uttråkad, Hejdå!

1. Fullständigt namn? Eleanor Matilda Elisabet Ek
2. Ålder? 16, 17 i november
3. Bor exakt? Näsby, mellan märsta och sigtuna
4. Bor tillsammans med? Mamma, pappa, storebror och snart min son
5. Husdjur? Tre katter
6. Färg på ditt hus & bor du stort? Rött med vita knutar. Ja det är stor, kanske lite för stort ibland
7. När är du född? 1994 11 07
8. Klass? NP10A
9. Vilket år tar du studenten? jadu, bra fråga eftersom jag ska vara mammaledig
10.Något jobb? nejdu
11.När ska du sova ikväll? när jag väljer det 
12.Vad ska du göra i helgen? jadu fira påsk med släkten
13.Duschat idag? Neej
14.Kramat någon idag? nope :(
15.Pussat någon idag? nää min kille är inte här
16.Vad har du ätit? macka & oboy, macka och saft
17.Dagens klädsel? tights, linne o en t-shirt över
18.Dagens smink? Nada
19.Dagens sötnos/ar? Mattias och systerdotte Tilde
20.Har du många vänner? tillräckligt.
22.Hur många har du kysst? har aldrig bryt mig om att räkna
23.Vem myste du med senast? Min kille
24.Hur många har varit otrogna mot dig? Tillräckligt många!
27.Har du pojk-/flickvän? jaa
28.Vem pratade du med i telefon senast? Mattias eller så vad det mamma
29.Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Mattias - älskar dig
30.Vad ska du göra nu? kolla på facebook och smsa :)

Har du

01. Haft samlag med fler än 10 st? Hemligt
02. Tagit smärtstillande? ja morfin
03. Brutit ett ben? nope
04. Haft sex utomhus? haha vem vet
05. Bitit någon i tån? hehe.. ja tror jag
06. Gjort ett sugmärke på någon? jo
07. Supit tills du däckat? nä, eller jo däckade i bilen sen
08. Älskat någon så du gråtit? kanske det, vet inte
09. Ätit papper? neej jag är inte sjuk
10. Kysst en 30-åring? tror jag inte, men vem vet
11. Haft sex med någon du knappt känner? kanske det
12. Tatuerat dig? inte än men jag ska :)
13. Piercat dig? ja öronen, näsan och läppen
14. Pussat en groda? nej
15. Svikit en vän? har jag säkert gjort nån gång
16. Tagit någon form av morfin? ja jag svarade ju förut på det :)
17. Ätit anti-depressiva tabletter? neje jagär lycklig
18. Tagit sömnmedel? nä sover bra ändå
19. Varit på soc? nää
20. Slagit någon du älskar? jaadå, stackars kille
21. Spytt på någon? nej så pinsam är jag inte
22. Varit med barn? Jag ÄR med barn
23. Cyklat i motvind? hahaha jaaa!
24. Haft tandställning? neej, men vill ha
25. Haft trekant? nä inte än
26. Hittat en katt? ja
27. Hjälpt en granne? inte vad jag vet, kanske jag har..
28. Träffat någon från internet? haha ja, playahead och kamrat.com
29. Dyrkat någon känd seriefigur som barn? de beror på..

100 frågor, 100 ärliga svar

1. är du kär? jaa
2. har du snusat? Japp, gjort det för snart ett år sen
3. har du fimpat en cigg på nån annan? Nej onödigt
4. har du legat i sängen bredvid en kille? Ja, hur skulle jag annars blivit gravid?

5. har du blivit dumpad? japp
6. har du blivit slagen allvarligt? Ja några gånger
7. tar du droger? Nope
9. har du pussat en tjej? ja
10. hatar du någon? Japp, säger inte vem
11. älskar du någon? klart som fan
12. har några av dina vänner svikit dig? yes
13. har du djur? Japp, tre katter
14. har du legat brevid en tjej i sängen? jaaa
15. hatar du dig själv? Nej varför skulle jag
16. gillar du orange? sådär
18. har du nån sjukdom? Nej tror jag inte
19. har du skämt ut dej för den du gillar? Jaa, men han gillade mig bara mer då ;)

20. har du en gris? Nej, eller kanske ? :O

21. har du en plattång? ja
22. har du en bror? Ja, en och världens bästa J
23. har du sjukt bra humor? alltid
24. är du brunett? Ja, fast inte nu
25. gillar du att stå i duschen flera timmar? Jaa, men hatar att gå in i duschen
26. tycker du om hästar? Älskar de!
27. har du en hund? Hade förut, men de är i himlen nu
28. har du skilda föräldrar? Nej och jag trivs med det

29. har du gått på simskola? Nej, pappa lärde mig
30. har du sagt bög till en kille? ja
31. har du sagt fitta till en tjej? ja
32. har du fuskat? man måste fuska ibland
33. har du en teve på ditt rum? ja
34. har du lunar? Nejj usch
35. har du MSN? jag har,
36. har du en syster? ja faktiskt 4 st


37. har du bruna ögon? Nej, jag har blå


38. gillar du att fota? it
39. har du sett dig själv brinna? Nej?
40. hjälper du dina vänner? såklart
41. gillar du tacos? Ibland..
42. tycker du att du är söt? Jag är sötast i världen
43. har du dansat? jaa
44. har du spelat fotboll? ja för några år sen

45. tror du på äkta kärlek vid första ögonkastet? ibland
46. kan du stå framför spegeln i timmar om du bara får? Nej, skulle ju tröttna på att se mig själv
47. har du ätit sniglar? Men usch
48. äger du en locktång? nope
49. gillar du att tugga tuggummi? Ja, det är väl inte direkt kul!
50. borstar du tänderna varje morron och kväll? Nä, jag brukar skita i det, för jag vill ha gula tänder! Dum fråga!
51. gillar du kläder? nej jag älskar kläder

52. hatar du falska vänner? oja
53. gillar du räkna matte? de beror på.... får jag använda miniräknare?
54. älskar du någon nu? Jag har ju redan svarat på den frågan längre upp

55: har du gråtit inför en vän? ja
56. kan du sjunga? nej verkligen inte
57. har du sett nån dö? Nej inte en människa, men ett djur
58. säger du vad du vill? för det mesta
59. är du stor? Jag är gravid tjock J
60. vad är ditt hela namn? Eleanor Matilda Elisabet Ek
61. kan du tala spanska ? – nä, jag är svensk!
62. är du kortare än 1.60? nej
63. älskar du sommaren? mmh de är favorit!
64. älskar du vintern? Nej fyfan!
65. har du mer än 6 par skor? ja de har jag :)
66. brukar du sjunga när du är i duschen? Nej varför ska man göra det?
67. har du hoppat ut ifrån ett fönster? Yes, bil fönstret när pappa skulle hämta min bror och lämnade mig i bilen =)
68. har du mer än 3 par mjukisbyxor? jaaa
69. gillar du att städa? Nej, det är sjukt tråkigt
70. gillar du att sova länge? Nej, jag lider av att vara morgonpigg
71. har du vart med om en olycka? Nja beror på  
72. är du förvirrad? ja ibland
73. har du mer än 6 par byxor? Nope, jag har fått kasta de flesta
74. har du förlorat en vän? aaa
75. gillar du att shoppa? älskar det
76. har du varit i paris? nej
77. gillar du spindlar? Nej, de är rätt äckliga
78. klarar du dej själv? Ja det gör jag
79. har du lagat mat? Jag är blivande mamma och kan inte laga mat, visst låter det bra? Dum fråga
80. är du klantig? Kan hända

81. har du foppatoffler? Nä, men mamma =)
82. har du mer än 20 låtar på din data ? nej det är inte min dator
83. sminkar du dej innan skolan? ibland
84. har du träffat en kändis? Nej, men sätt på stan =)
85. har du mer än 7 par nagelack? Vet inte, har inte räknat
86. har du busringt? haha klart !
87. har du skällt på din bror? Ja ibland så kan det hända

88. har du en vän som skiter i dig? Japp, men jag överlever utan henne
89. har du velat göra saker men vågar inte? haha kan ha hänt
90. sover du med nått gosedjur? Nej, jag tar för stor plats själv
91. har du åkt nånstans utan att du får? Ja, jag rymde till Malmö för en kille :O
92. vill du bara bort ibland? Ja, fast bara bort ifrån Märsta/Sigtuna
93. har du tältat? Mmh tror det
94. har du brännt dig? Japp på allt möjligt
95. har du lekt med levande ljus ? mmh
96. har du lekt anden i glaset? nee
97. skäms du ibland? Varför skulle jag? Jag är som jag är, lär er att leva med det =)
98. bor du i skåne? Nej, men har gjort för en vecka!

99. gillar du hip hop/rap musik? ibland

100. är du på sista frågan nu? Ja, gud så skönt!


Gravid vecka 29

 

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

 


Egna anteckningar/bild
:

Jag kan hålla med om en viss del i det hela, att man svettas mera! Oja, behöver bara gå upp och ner för trappan och det känns som om jag har sprungit maraton, riktigt jobbigt om jag ska vara ärlig :). Men det där om att gå mer upp i vikt, kan de ju fet glömma ifrån min sida. Jag är ju som en vandrande badboll, jag vill inte blir mer fet. Tycker ärligt talat att jag har gått upp tillräcklig, ska ju orka gå ner allting också efter gravidieten :). Jag har nämligen stora planer på att bli en liten smal sak efter det här :). Annars så har mamma och de flesta redan kännt min lilla kille rätt tidigt, tror mamma kände första gången i vecka 18 eller 19. Barnmorske besöken går utmärkt, lyssnar på hans hjärta och mäter magen, allt låter bra och är bra :), vad där igår och mäte magen igen.
Sf måttet va: 28cm, gången innan va det 23 cm, så det har ökat rätt bra :).  

Annars är allt toppen med min lilla kille, han växer och blir stor :), sparkar livligt och håller igång så jag får till och med ont ibland. Har haft sammandragningar ett tag nu, men igår fick jag kraftig och det kändes som knivar mellan mina ben, så jag är tvungen att åka till doktorn på tisdag nästa vecka, för att kolla upp det. Hoppas på att det inte är någon fara, annars är allt som det ska tror jag. Väntar på att det ska bli den 20 Maj, så jag får veta hur det är med moderkaka och så, men det är bara att vänta,vi är snart där :)


Förlåt

Jag måste be om ursäkt för igår, jag orkade inte blogga efter middagen. Spenderade går kvällen med att prata med pappa, om allt som hänt. Sen så spelade jag lite wii spel med pappa och Jasmine (systerdotter), efter det gick jag upp på rummet med systerdotter och så pratade jag med Mattias i telefon ett tag. Fast jag somnade självklart i hans öra, tror han gör något så att jag somnar, för jag gör alltid det när vi pratar :).

Men nu är allting lugnt igen, Mattias och jag är lyckliga :), eller okej jag är dock lite ledsen. Mattias drar nämligen till sitt landställe idag och jag får vara kvar här :(. Tycker verkligen inte om det, men det kanske är bra också. Att vi får lite egen tid och så efter allt som har hänt, men kommer sakna honom riktigt mycket. Men jag har min systerdöttrar här, så jag klarar mig väl :)
Får träffa honom på måndag igen, sen så lär jag ju inte se honom på ett tag. Eftersom han har skola och jag är ledig i 3 veckor till, hmm BORING! Alla skulle gärna nog byta med mig, men jag vill verkligen inte vara ledig. Fast det är ju rätt skönt ändå, eftersom när jag väl kommer tillbaka till skolan så går jag bara en vecka ungefär :). Men på onsdag som kommer så ska jag till skolan, eftersom Mattias fyller 19 och jag måste gratta honom och pussa honom :). Får hoppas att jag får lite pengar innan, så jag kan köpa något åt honom :).

Men nu ska jag ta en tupplur i soffan för jag är trött, bloggar senare ;)


Älskar dig<3


Dag 09 – Mina syskon

Mina syskon, vad kan man skriva om de ? Jag både älskar och hatar de i mellan åt :). Men de är otroligt underbara.
Jag har fyra stycken systrar och en storebror,

Theres är 32år, är min äldsta syster, hon har tre barn och bor kvar i Skogås

My är 24 år, hon är näst äldst och bor i Knivsta med alla hästar,katter och hund :)

Amanda är 22 år, hon har preics fått en dotter som kom i Mars

Sofie är 22 år, har ingen kontakt med henne tyvärr!

Sebastian är 20 år, är min ända och mest älskade storebror! Jag verkligen avgudar honom även fast jag ibland vill slå honom. Han bor fortfarande hemma och söker jobb, rätt skönt att ha honom kvar hemma :)

sista och minst, är då jag :), 16 år och tror nog den mest jobbigaste av oss barn :)

Det är mina syskon, dock är ingen av de mina hel syskon. Min mamma fick först Theres när hon va 17, och sedan träffade hon en ny och fick då My, Amanda och Sebastian. Sofie är ifrån min pappas tidigare tjej, han fick henne när han va 21 år. Sen har de mig tillsammans, som ett kärleks barn. Men jag räknar mina syskon som hel syskon, eftersom vi alltid har vuxit upp tillsammans, förutom jag, Theres och Sofie. Theres valde att stanna kvar i Skogås när vi flyttade till Märsta och Sofie bodde med sin mamma :)
Men jag älskar verkligen mina syskon och jag är glad över att vara släkt med de :)

(Har tyvärr ingen bild på oss allihopa, kan fixa en sen)

fyfan vilken dag/natt/dag

Det har varit jobbigt som senaste timmarna som har varit på dygnet. Riktigt fruktansvärda har de varit, men det har löst sig och jag är riktigt glad nu :). Men jag kan väl börja med att skriva, JA mamma jag har Mattias dator, pga att han sa att jag kunde ha kvar den, eftersom han skulle till landet. Men nu ska jag ta allt ifrån början, så både mamma, pappa och ni läsare hänger med. Jag anser att vissa delar kan vara personliga, men jag har orkar inte bry mig mera. Det är mitt liv, min blogg och jag kan skriva ut vad jag vill. Dumma kommentarer tas bort fort som attan, men självklart tar jag emot stöttande kommentarer. Men nu drar vi igång den här historian då :).

Allt började i tisdag, eller egentligen redan i måndags. Men jag fick inte reda på något först igår, jag hade försökt ringa Mattias ett antal gånger utan att få något svar. Så jag ringde till hans pappa och se om han hade hört något ifrån Mattias, men det han inte. Men han berättade att Mattias hade åkt för att träffa någon, jag vet inte vem (nu vet jag). Tillslut svarar Mattias efter ett antal gånger till, jag fråga vart han är och han vägrar att svara. Jag märker då direkt att något är fel och att han har gjort något dumt. Så i timmar satt jag och försökte få honom att berätta, efter många tårar och skrikande, så erkände han att han träffade en annan tjej. Jag frågade vad de hade gjort och även då erkände han att han hade gjort något dumt (legat) med henne. Jag blir vansining och bara skriker, jag blir så arg att jag till och med ringer upp tjejen och bara gall skriker på henne. Men jag hann inte säga så mycket efter att hon klickade mig i örat, så jag ringer upp Mattias igen och fortsätter skrika på honom. Han säger genast att han ska åka därifrån och komma till mig så vi kunde prata (eftersom vi är tillsammans), men han ljög mig rakt upp i ansiktet och gick hem till henne igen. Klockan 19.30 får jag äntligen tag i honom igen efter att hans telefon hade dött, så är han fortfarande kvar och jag hade suttit och väntat på honom i 4 TIMMAR. Så jag blir lätt arg och bara gall skriker igen på honom, så han tar sig faktistk ända hem till mig. Visseligen va han inte hemma hos mig först klockan va ungefär 23.30 eller något sånt. Första tiden gick nog åt helvete, jag va helt vansining och bara slogs i luften i försök att försöka träffa honom (träffade några gånger). Sen så gick vi hem till mig och vi pratade, grät (jag) och skrek (jag), sen somnade vi tillsammans i soffan, vid 01.20 vaknar jag upp och bara känner att vi måste ta varsin soffan, eftersom jag är för tjock för att dela med honom. Sen sover jag rätt bra tills min bror kommer hem, somnar om rätt fort och vaknar igen när mamma kliver upp. Vi får för oss att gå upp och sov i min säng, så systerdotter får hoppa in och ge lite plats. Men efter 10 minuter så går vi till bussen, så han kunde åka hem. Jag gick hem sen igen, men Mattias kom faktiskt tillbaka efter att åkt två stationer på bussen, för han tyckte vi hade mer att prata om. Så han kom tillbaka, så vi pratade lite mera och sen drog vi till min barnmorska, han väntade utanför i solen medans jag och barnen gick in :). Sen efter barnmorskan gick vi till Märsta centrum och drev runt lite där, gick in på ÖoB för att köpa en dricka och lite godis. Efter det så drog vi ner till Märsta station igen, för att jag och barnen skulle möta upp min mamma och Mattias skulle hem. Medans vi väntade så gick vi till en lekpark med barnen, så de fick leka av sig. Mattias va super gullig och putade på, när barnen gungade :). Men det har varit jobbigt de sista timmarna, och jag har tvivalt på hur jag vill ha det och jag har verkligen tänkt att jag ska dra. Men jag har insett att jag verkligen tycker om Mattias, så jag har valt att ge honom en chans till. Jag vet även att han ångrar sig för det han har gjort, men varsågod att kalla mig feg, klen och vad ni nu vill. Men kärleken övervinner nog det mesta :)..

Nu har ni fått veta vad som hänt och även vad vi gjort under dagen :), nu ska jag äta middag och sen bloggar mera :).

Dag 08 – Det här hade jag på mig i dag

Ja ni, har ingen bild på det. Men hade på mig min systers gamla handbolls shorts och ett vitt linne, eftersom jag va hemma hela dagen så orkar jag inte klä på mig något fint och bra :)

tisdag morgon

Godmorgon!
Har inte så mycket att skriva ärligt talat, gick upp förre barnen som vanligt. Kan inte sova när det blir FÖR varmt i mitt rum, det är sjukt jobbigt. Sover med fönstret öppet och utan täcke, men det hjälper fan inte. Det blir fortfarande sjukt varmt i mitt rum, men ska inte klaga på solen :). Det kunde ju ha snöat eller varit storm ute, men jag älskar verkligen det här vädret. Så idag ska jag nog ta chansen att steka i solen med magen, vet att jag inte borde sola. Men lie sol kan nog inte skada så mycket, sen idag ska jag även ta och städa mitt rum snyggt och fint :). Ska försöka få tag i Mattias och se om han ska komma idag, annars kan ju han ta och skita ner sig ärligt talat!.

Men nu hör jag har barnen har vaknat däruppe, så jag ska hämta de för att äta lite frukost :). Bloggar senare idag
Puss &Kram

Uttråkad!

ÄRLIGHET:

 

Ditt äldsta hångel? 88:a tror jag :)
Hur många har du varit riktigt RIKTIGT kär i? hmm 2 kanske ?
Vad tycker du om kärlek? det suger!
När kramade du någon sist? igår tror jag
Kramade du någon speciell person? nja systerdotter
Har du svårt för att bli kär? haha kanske
När kysste/hånglade du med någon sist? ett bra tag sen sist
Är du singel?- vet inte :s
När fick du senast en komplimang? Får aldrig såna :O

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös- aa
Playat?- oja, i min fjortis period
Gjort något riktigt dumt? japp
Gjort något du verkligen ångrar?- jaa
Varit nykter på nyårsafton? - jaaa
Åkt ambulans? - japp :)
Gjort nåt olagligt? haha jaaa
Blivit polisanmäld? - nä tror jag inte
Slagit ner någon? - aa
Skämts över dina föräldrar? - haha ja nån gång
Skämts över dig själv? - ojaa
Sagt jag älskar dig och menat det?- Jaa
Tar du droger? - nej, är ju gravid
Dricker du? - nej, jag är gravid

 

Vad har du på dig när du sover? trosor o bh, dör av värme annars
Vad hatar du verkligen? - myttare
Varit kär? - jaaa
Har du varit kär i någon du inte haft chans på? - nej, får alltid det jag vill ha ;)
Är du ensam nu? - Nope

SENASTE PERSONEN SOM:
Såg dig gråta? - mamma tror jag
Fick dig att gråta? - Han vet det bra själv.
delade en cigg med? - Röker inte nu
Du gick på bio med? -Hmm Kenneth tror jag:O
dom senaste 48 timmarna har du..
Gråtit? - nej, hållt på att börja
Kramat någon? - ja
Pussat någon? - nee
Köpt någonting? - nä är pank som en kyrkråtta
Sjungit? - Såklart
Saknat någon? - nejdå jag klarar mig :)

Godnatt

Nej nu säger jag godnatt för ikväll, ska kolla på en unge i minuten och prata med Mattias i telefon :). Efter det blir nog att sova, elr kolla på något annat bra program :).

Men ni får ha en toppen kväll resten av måndagen som är kvar, bloggar imorn igen :)

Godnatt :)

Varför nytt ultraljud

Det va ett tag sen jag fick reda på att min moderkaka låg framför bebisen, när jag va i vecka 25 så åkte jag in till sjukhuset pga att jag hade en liten blödning och väldigt ont i sidan av magen. Så skolsyster + barnmorska tyckte att jag skulle kolla upp det, sagt och gjort så körde pappan till barnet mig till sjukhuset i Uppsala, eftersom jag pluggar där och det var närmare.  Väl därinne så var jag tvungen att vänta ett tag, sen så fick jag mäta värkarna och min pojkes hjärtljud. Sedan fick jag även lämna urinprov, dock visade det ingenting. Men sedan kom doktorn in och ville göra ett ultraljud och även undersöka mig, så han började med att undersöka mig men fann ingenting konstigt. Efter det så gjorde vi ultraljudet och allt va helt normalt med bebisen, förutom att min moderkaka låg framför och det va tydligen inge bra. Så han bestämde att jag behövde göra ett nytt ultraljud när jag är i vecka 32, för att se om moderkakan har flyttat på sig. Om den inte har flyttat på sig, så kan jag behöva göra kejsarsnitt.
Men om den nu inte har flyttat på sig efter detta ultraljud, så lär de planer ett kejsarsnitt, någon vecka innan min son är planerad att komma.

Men jag hoppas att moderkakan har flyttat på sig,annars blir jag lite orolig. Jag är redan det, men jag lär bli ännu mer orolig om jag måste göra kejsarsnitt :). 
Men jag ska släppa den tanken tills den dan är här, så länge ska jag fokusera på mina studier och sånt, :). Det är väldigt skönt att jag är ledig när den dagen kommer och så :).

Men nu ska jag försöka plugga lite grann, känner mig fruktansvärt dålig som inte har gjort det på hela dagen!


Min älskade bebismage (vi är inte alltid överrens)

Nytt ultraljud

Har precis kommit hem från att ha mött mamma vid bussen, kolla posten påvägen och såg att jag har fått ett brev från Karolinska sjukus, vilket innebär ett nytt ultraljud. Fredag den 20 Maj ska jag på ultraljud igen och se om moderkakan har flyttat på sig, annars vet jag inte riktigt vad som händer. Det kan innebär kejsarsnitt, men vi hoppas på det bästa, så slipper jag oroa mig i onödan :). Tänkte berätta om varför det kan bli kejsarsnitt och hur jag fick reda på det, men det görs i ett nytt inlägg om ett tag :).


Promenad

Nu ska jag och barnen ta en liten promenad och möta mamma vid bussen, vi behöver lite luft och en liten promenad :).

Tänkte även berätta att på onsdag är det dags för ett besök hos Bm och även föräldrargrupp. Men det blir nog att hoppa över föräldrargruppen och jag har även barnen här så har inte tid att sitta på en föräldrar grupp ifrån 15 till 16.30
Vad händer i veckan för er då? :)
Det blir nog en rätt lugnt vecka och bekväm vecka, men nu måste jag springa :), ska bara få fart på dessa sega barn som är helt fast i tvn, typiskt betong ungar! :)

Dag 07 – Min tro

Hmm min tro ? Jag tror inte på någonting, jag tror på mig själv och det funkar rätt bra. Självklart brukar jag be till gud om det är något, men ja det verkar ju inte hjälpa speciellt mycket. Men nej någon tro har jag absolut inte, tror inte på att gud finns eller att någon sån där "gud" finns :). Men det är min åsikt och andra får gärna tro på gud eller så, så länge jag slipper tjafset om att han finns :)

Har glömt bort...

Jag har totalt glömt bort "lär känna mig på 24  dagar" så jag tänkte dra igång med det ingen nu, eftersom det kan vara kul, så alla som är intresserade av att "lär känna mig lite mera, så är det bara för er att klicka in på kategorin "lär känna mig på 24 dagar" Där kommer alla inlägg ligg där man kan lära känna mig lite bättre :). Men nu kör vi igång lite bättre på det, ska försöka komma ihåg att uppdatera om detta varje dag nu under lovet :). Hoppas ni blir nöjda.

http://bbiigdeal.blogg.se/category/lar-kanna-mig-pa-24-dagar.html

renoverat huset

Dagen har fan sprungit iväg och jag har inte alls hunnit pluggat så mycket som planerat. Har nämligen städat, spelat yatzy och och renoverat huset ifrån alla barnens saker! Jag städade fint i fredag, damsög och fixade, men det är helt otroligt hur små barn kan stöka ner SÅ himla mycket!! Men nu har jag totalt renoverat huset, har damsugit, plockat undan alla saker och skurat hela huset, och sen vädrat ur huset (behövdes verkligen!). Vi har även varit och plockat blommor nu, så att mamma får lite fina blommar här av flickorna :). Känner mig helt enkelt som en riktig hemmafru, som håller ihåg såhär, men det bevisar bara att jag kommer klarar mig otroligt bra, när jag flytta hemifrån :).

Nu ska barnen duscha och så, innan mormor kommer hem :). Men nu ropar minsta att hon vill ha saft, så det är väl bara springa och fixa det åt henne då :).
Men bloggar mer senare, ska försöka innan plugga lite mer idag också :).


Puss och Kram


Svar på kommentar

Zandra om Ännu mer magbilder: ja nu börjar den verkligen att "bulla upp" sig.
så mysigt!

har du planerat att amma bebisen?
Ska bebisen sova i spjälsäng, vagga, vagn eller i din säng?

Svar:

Ja självklart har jag planerat att amma min son, har aboslut inte tänkt på något annat :). Han kommer sova i sin spjälsäng eftersom den står nedan för min säng, men första dagarna kommer han nog få sova brevid mig :). Men annars blir det i sin egna säng, har du något annat förslag ? :)

Pluggdag

Godmorgon, kl är snart 8 och jag är redan vaken på min lediga dag! Det är helt knäppt men jag har, massor av läxor att göra idag. Så idag blir det helt enkelt en pluggdag för mig, ska verkligen plugga stenhårt idag :). Börjar med att göra matten, ska räkna ut hela boken ÄNNU en gång, haha jag är hel galen, men jag måste verkligen lära mig att till nationella proven i matten, och för engelska. Så jag ska satsa hårt idag, så jag ska börja nu :)..


Bloggar senare idag :)

Ännu mer magbilder

Kastar upp lite mer magbilder, bara för jag tycker om er så himla mycket :). Tog dessa bilder för ungefär 5 minuter sen, nu på kvällen så känner jag mig ENORM, tror det är bara för jag har ätit och allt sånt.
Vad tycker ni då? Börjar jag bli stor nu då :)


Oj oj!

Nu har jag både ätit och kört en vända yatzy, men nu har jag även kollat på en program tjocka barn och jag blir ledsen hur folk kan göra sina barn tjocka, tänker man inte på barnets bästa ?! Åh blir så arg på folk ibland, jag kan godta barn som har sjukdomen att de blir tjocka och inte kan göra något åt det! Men inte annars, en 11åring som väger 87 kilo ?! Herregdud hon väger mer än mig fast jag är gravid, nej jag blir fan arg på föräldrar ibland. Jag kommer aldrig någonsin låta min son bli fet, bebis hull okej det är vanligt, men vanligt fett vid 5 års åldern, nej aldrig !!

Just nu kollar jag på en annat program om en tjej som är gravid OCH förlamad! Rätt häftigt faktiskt, kanalen som man kan se dessa program på heter TLC, alla borde kolla på den kanalen om ni har den hemma :).

Nu ska jag dricka saft och sen upp till min efterlängtade säng :)


USCH, stackars barn!!

Middag

Nu ska jag ta och laga lite middag till familjen, så ska väl ta och börja :). Lär ha systerdöttrarna som hjälp, annars ska jag inte göra så mycket. Sen blir det väl att ta en lugn kväll med familjen ännu en dag, börjar bli rätt på att vara hemma varje kväll som jag har lov eller det är helg. Men känner mig inte så himla att tagga på att gå ut heller, men åhh nu får jag ångest!!

Blä på det här, ska tta och laga mat istället.

Puss & Kram

Magbilder vecka 28



Magbilder vecka 27+3 (28). Tjockis magen, massor med kärlek till den :).
Lite ljusa bilder, men de får duga så länge, kan slänga in nya ikväll :)

Helt slut!

Just nu är jag HELT slut, tog en liten tupplur mitt på dagen. Sen så klev jag upp och sen gjorde jag lite mackor till mamma och systerdöttrar som va ute och fixade på tomten :), efter fikat så hjälpte jag till att räfsa och fixa lite. Nu har vi äntligen kommit in och mamma ha åkt till ica maxi med storebror och ena systerdottern :). Men nu har jag lovat den minsta och spela med henne på datorn, så det blir mer blogging senare :)

Puss & Kram

Söndag

Godmorgon, jag är ledsen för att jag bara försvann där igår på morgonen. Men gårdagen va fullspäckade med saker, vi spenderade hela dagen i stallet. Tror vi kom hem vid 3, halv 4 :), vi fixade med hagarna och höll på riktigt duktiga va vi igår :). Även denna morgonen va vi i stallet och tog ut hästarna, riktigt mysigt att vara där.
igår kväll så hände det väl inte så mycket, tog det lugnt och bara njöt av kvällen med familjen + systerdöttrarna :).
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, ska väl ta det lugnt och försöka bli frisk tills imorn. Vill inte vara sjuk längre, så förjävligt tråkigt!
Men jag sitter på mammas dator just nu, pga att jag inte har internet på Mattias dator än (bror är inte vaken). 
Jag bloggar senare, när jag orkar det :). Lovar att slänga in lite magbilder som jag tog igår, men nu ska jag vila.

Ha en bra söndag :)


Tack och lov för påsken!

Just nu är jag super glad över att det är påkslov, jag är fruktansvärt sjuk! Känns mig som en zombie, näsan rinner, hostar som jag vore ha lungcancer, snyter mig sjutton gånger per minut och har fruktansvärt i bihålorna och huvudet. Jag vill bara ploppa ut min lilla kille nu, för jag har ingen lust att vara gravid när jag är sjuk. Det är riktigt jobbigt, man orkar ingenting och jag känner mig helt slut i kroppen. Jag svettas som om jag har sprungit maraton i 9 timmar, det var helt enkelt länge sen jag mådde såhär dåligt.
Natten har dock varit värst, har haft svårt att andas och har svettat trotsa att jag sovit med öppet fönster! Det är helt sjukt att en förkyldning kan ta all ens kraft så hårt, nä nu vill jag kunna trolla! Men eftersom jag inte kan det, så tar jag och åker till mina hästar :). Något jag har längtat efter, mina älskade små pållar som är underbart mysiga!

Men jag bloggar när jag har kommit hem igen, godmorgonen förresten ;)


Tummen ner för förkyldning!

Klar för engångs skull

Hej och hå, nu är jag ÄNTLIGEN klar! jag har gjort massor med saker, men nu är jag äntligen klar. Ska bara hjälpa mamma med maten nu, gud så duktig jag är :). Snart åttonde månaden gravid, dunder sjuk och springer runt och städar om om jag vore en huspigga :). Jag är riktigt stolt över mig själv, inte alla som klarar av det jag gör.

Ikväll blir det dock en hel lugn kväll med massa mys med familjen som vanligt. Jag har även fått besök av Mattias, han skulle hämta sitt spel och sin kamra, men han har åkt nu igen. Så nu ska jag ta det lugnt och bara njuta av allt jag har gjort idag, ska klämma i mig lite tabletter som jag blir frisk nån gång.
Men jag bloggar mer sen ikväll, när jag känner mig lite piggare :).

Listan av det jag har gjort idag:

*Damsugit
*Plockat ur diskmaskinen
*Plockat in diskmaskinen
*Damsugit hela övervåningen
*Bädda rent i mina föräldrars rum
*Tvättat miljoner tvättmaskiner
*Städat mitt egna rum
*Vikt tvätt
*Bakat tigerkaka
*Damsugit igen
*Lekt med barnen utomhus

Jag tror det va allt, och nu ska jag laga mat :)


Påsklov

Shit vilken dålig uppdatering jag har haft de senaste dagarna, men det har varit mycket och jag är inte fullt frisk! Gårdagen skulle jag åkt till föräldrargrupp, men hoppade över det eftersom jag är dunder förkyld. Så jag drog hem till min syster för att hämta mina syster döttrar, efter det så bar det av hemåt.

Idag så åkte jag iväg till skolan, dock bara det för att hämta Mattias dator och för lite läxor, eftersom jag har nu 4 veckor ledigt :), påsklov först och sen 3 extra veckor :). Men jag är fortfarande dunder förkyld och mår pyton, men jag ska ta och hjälpa mamma med att damsuga, torka golvet och sånt :). Först måste jag nog ta en alvedon och vila lite grann, känns ungefär som om jag har gått en brottnings match men en stor elefant.

Det känns även väldigt konstigt, för jag har JÄTTE ont mellan bena. Känns som om någon har slagit mig där eller något sånt! Helt galet ont det gör, vet inte riktigt varför jag har så ont. Men kan nog inte vara så farligt, får nog ringa barnmorskan och fråga vad det är, ibland känns det som om jag går med hans huvud mellan benam, jätte obehagligt!

Men nu ska jag ta en alvedon och sen städa :).
Bloggar sen

Gammal bilder på mig!

Hittade tre gammal bilder på mig, mamma kom även med på en bild :).
De är i förra året, på den tiden jag rökte! Dum flicka, men nu är jag duktig! :)



Jag saknar dig mest av allt



Du är otroligt fin och jag saknar dig mest av allt i hela världen!
Jag vill att du kommer tillbaka till mig, jag vill kidnappa hem dig till mig!

Du kommer föralltid finnas i mitt hjärta!<3


En video om graviditen inifrån

En video om graviditeten inifrån, videon är på engelska så ni får lyssna noga.
Det är mellan vecka 28 - vecka 37 :), ska lägga in en film som är svensk. Men vet inte om det funkar ska försöka :) 



Svensk beskrivning av filmen!!
|
|
|
v

Graviditeten inifrån: Vecka 28-37

Du och bebisen börjar nu tillsammans den sista trimestern. I graviditetsvecka 28 väger bebisen nästan ett kilo. Från nu och fram till förlossningen kommer bebisens vikt att mer än tredubblas och ett lager underhudsfett byggs upp som hjälper bebisen hålla sig varm efter födseln.

Bebisens skelett hårdnar alltmer, men skallbenen sitter ännu inte ihop så att de kan glida över varandra när bebisens huvud passerar genom den trånga förlossningskanalen. I bebisens hjärna har flera miljarder nervceller bildats och skapar viktiga nätverk som hjälper bebisen lära sig saker både i livmodern och utanför.

Nu kan bebisen öppna ögonen och se ljuset som skiner igenom bukväggen. Bebisen kan också höra, så du kan sjunga och prata med den. Närmare förlossningsdatumet kommer små mängder fosterfett att avlossas. Fosterfett är det vita, vaxliknande fett som täcker hela kroppen och skyddar bebisens hud i fostervattnet. Bebisen sväljer det fosterfett som avlossas (tillsammans med andra avsöndringar) och detta passerar genom matsmältningssystemet och blir bebisens första avföring.

Vid graviditetsvecka 37 är bebisens hud skär och mjuk. Den ser mindre ut som en rynkig utomjording och mer som en bebis. Bebisen ökar i vikt med nästan 30 gram om dagen, väger cirka 2,7 kg och anses nu vara redo för livet utanför livmodern.

De flesta bebisar kommer att vända sig med huvudet nedåt inför förlossningen. Bebisen kommer sedan att stanna i detta läge, med huvudet vilande i ditt bäcken, tills den är redo att möta världen.

Svar på kommentar

Zandra om Gravid vecka 28:
du kan inte skriva mer om hur du känner dig och hur din mage är i förhållande till texten du publicerat?

Svar: Självklart kan jag gör det, jag gör det så fort jag får lite tid över. Just nu har jag fullt upp, men jag ska försöka hinna med det också :). Hoppas det blir bra så, jag ska göra mitt bästa.

Egna tankar om graviditets vecka 28

Jag kan inte riktigt håll med allt de skriver, jag rör mig rätt mycket och kan springa rätt så snabbt (mamma kan intyga det). Sammandragningar har jag haft sen ungefär vecka 20  tror jag, så jag börjar vänja mig vid de :). Men jag försöker anpassa mig till vad min kropp orkar, men det är inte riktigt lätt alltid eftersom det är mycket stress inom skolan och så. Hmm, jag har inga sammandragningar som gjort ont eller så, dock har jag besökt förlossningen i Uppsala pga en blödning, som va för några veckor sen. Men sen dess har det varit riktigt lugnt, men jag lider av vad kramper något fruktansvärt! Jag går inte riktigt ihop med de, har svårt att gå efter jag har haft de och det känns ungefär som om någon hugger mig med knivar i bena när jag har de. Värst är nog på nätterna, när jag vaknar av de och jag får sån stor lust att börja gråta av de. Har någon tips på vad man kan göra åt de? Det hjälper ej att bara var lugn och så. Mina besök hos barnmorskan ökar nu, har redan några som är inbokade, ska dock på en föräldrar grupp imorn. Men jag hoppar över den eftersom jag känner mig dålig och inte vill smitta andra gravida tjejer :). Sist jag va hos barnmorskan så mätte vi magen och jag hade SF: 23 cm, tror det va helt normalt :). Vi håller koll på mina värden, speciellt mitt järnvärde eftersom jag alltid har haft dåligt järnvärde, så jag måste gå på järntabletter nu under gravidteten (inte roligt, äckliga tabletter). Allt annat ser otroligt bra ut och mitt bebis hjärtljud har vi lyssnat på sen jag va i vecka 18 tror jag. Det är otroligt mysigt att höra det och att veta att det är helt normalt med bebisen. Humörsvängningar vilket skämt, jag går under smeknamnet "hormonbitch" här hemma. Är för det mesta rätt lätt irriterad på allt och alla, och jag tar för det mesta ut det på mamma när vi ses (inte bra), måste skärpa mig med det.. Men det kan helt enkelt vara på den första i min syn som jag får mina utbrott på, men så fort jag har avreagerat mig så är det lugnt igen. Funderar på om det något jag kan göra åt humörsväningarna. Annars rulla graviditeten på som vanligt, börjar gå rätt snabbt nu, nästa onsdag går jag in i vecka 29 och därmed går jag in i 8:e månaden :). Jag längtar super mycket efter min pojke :)..

Bebisen: Min lilla plutt, ja ni han växer och växer därinne. Brukar ibland drömma om att han kommer bli lite konstigt. Har fått för mig att han ska vara jätte kort, enorma händer och fötter, stor näsa och super smal. Men jag hoppas bara det är mitt gravidhumör som får mig att tro det. Han kommer nog bli super söt, han har ju en söt mamma ;). Jag tror nog han mår super bra därinne, han sparkar och är helt galen i mellan åt. Har filmat några gånger när han har sparkat och man kan se att han trycker ut sina fötter. Det står även att bebisarna börjar drömma inne i magen runt denna tid, och om det är så, så tror jag nog min bebis drömmer om att bli fotbollsspelar, karate proffs eftersom han sparkar så pass mycket :). Men allt är toppen med honom, vi får hoppas bara att moderkaka har flyttat på sig. Så att jag kan födda vaginalt, och slippa kejsarsnitt :).

Gravid vecka 28

Min graviditet - BF Tis 12 jul 2011

Din graviditet startade Ons 6 okt 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 20 okt 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 190 av 280. (67,9%).

 
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 12 jul 2011
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.



Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Faktagranskad av Gudrun Abascal, chefsbarnmorska på BB Stockholm och författare till böckerna ”Att föda” och ” Att möta förlossningssmärtan”.


Hemma

Nu har jag äntligen kommit hem ifrån skolan, känns skönt att vara hemma. Orkade inte palla mig till mammas jobb så jag hoppade över det idag :). Ska ändå dit imorn,eftersom jag ska hämta hem systerdöttrarna för påsklovet. De ska vara här under hela veckan, lite kul att få sällskap :). I helgen så ska jag även hjälpa mamma i stallet, hoppas bara min syster är hemma så jag kan kidnappa lite kläder av henne :). Annars händer det inte så mycket, plugga plugga plugga och plugga lite till. Det är väl det som står på listan, måste verkligen kämpa i skolan nu sista tiden. Påsklovet börjar nu på måndag, men jag har även tre veckor ledigt till, dock är det endast för att alla ettor har vårbruksschema och eftersom jag har hoppas av min inriktning (djurvård), så har jag inte det. Så jag får vara hemma och plugga, rätt skönt faktiskt, lite tråkigt att man inte får träffa vännerna så mycket. Men jag tror det va varje måndag som jag måste till skolan för då är det vanliga lektioner och sen har vi lite nationella prov också, dock måste jag kolla om jag ska göra om de. Men nu vet ni hur det ligger till, annars är det nog ingenting som händer :).

Idag går jag även in i vecka 28, så idag är det bara 90 dagar kvar till Bf :), så himla spännande. Jag ska kasta in ett inlägg om utveckligen för denna vecka också, sen ska jag plugga och vila lite grann :).

Drar mig mot bussen

Jag känner mig riktigt klen i kroppen, så jag drar mig mot bussen strax :). Den går typ 17 över, så jag hiner springa in en snabbis och ordna för fredagen :). Jag bloggar mer hemma om jag orkar, om jag inte är allt för dålig!

Men nu ska jag springa och fixa det den grejen och sen ringa mamma :)

Puss & Kram! :)

Jag är otroligt kär i denna lilla säl ! :)


Skolan!

Det blev att stiga upp tidigt idag och dra vidare till skolan, så just nu sitter jag framför datorn i skolan och gör ingeting! Kollar runt lite på internet och fördriver tiden, alla är på lektion, jag får vänta tills fikat innan några kommer tillbaka :). Men jag blir nog inte kvaar så himla länge, jag är nämligen fruktansvärt sjuk! Så imorn blir nog en dag hemma, så jag kan göra provet på fredag, som jag måste plugga på ikväll.

Men det blir nog bara att fika med Mattias och sen drar jag nog hem om jag inte dra hem till min mammas jobb :), fast vet inte riktigt om jag orkar det. Men det får vi se, vad ska ni göra idag då?

Jag har ingen större ork att vara kvar i skolan för ingenting, fikat börjar inte först om en timme och det är inga här. Rätt så lång tråkigt om jag ska vara ärlig, så det blir nog att dra hem lite tidigare än planerat! :).

Puss & Kram

You don´t have to like me. I´m not a Facebook status!


Tisdag!

Jag är ledsen att ni har fått lida med den hemskt dåliga uppdateringen, men det har hänt mycket sen fredags och gårdagen var nog den jobbigaste av alla! Men det struntar vi i nu, allt är som det ska igen och det rullar på som vanligt. Jag tänkte göra en sammanfattning från fre - mån, så vi börjar med det :)

Fredag:

Dagen började bra och allting va som vanligt, skolan rullade på och sen efter skolan, mötte jag upp mamma,syster och bror min, så åkte vi runt lite i Märsta innan vi drog hem. Men väl hemma så, bröt helvetet ur. Blev riktigt sårad och ledsen, pga olika saker. Vill inte riktigt berätta vad det är, men kan säga att Mattias va inblandad. Men iaf så det kvällen va rätt förstörd, jag drog ut en stund och grät samtidigt som jag tänkte för mig själv. Sen så hade jag gråtit så mycket att jag somnade i soffan på kvällen och efter sen vad den dagen slut.

Lördag:

Jag hade bestämt mig för att hälsa på storesyster som bor i Skogås, dock blev det inte så. Men jag hade åkt med min mamma på morgonen, så jag spenderade dagen på hennes jobb och hjälpte henne att städa på kontoret och sånt :). Rätt så mysigt att följa med, även fast man måste kliva upp kl 5 som vanligt. Sen åkte vi hem och käkade lite mat och även denna kväll somnade jag i soffan av all trötthet ifrån fredagen.

Söndag:

Jag gjorde ett nytt försök att åka till min syster, men det blev inget av. Så jag spenderade även söndagen på min mamma jobb, mysigt som vanligt. Allting rullade på och sen var det dags för hemfärd :). Väl hemma så käkade vi middag, jag duschade och sen somnade jag och pappa tillsammans i soffan IGEN :).

Måndag:

Igår så gjorde jag ett försöka att komma till skolan, men det gick inte och sen mådde jag inte så himla bra. Så jag åkte även denna dag in till min mamma igen, hämtade ut mitt leg som va klar hos polisen :). Sen så käkade jag och mamma lunch ute vid vattnet, som en liten picknik, otroligt mysigt!! :). Sen så drev jag runt lite på stan, medans mamma jobbade och stod i. Sen slutade hon och då mötte vi upp storesyster som jobbar på samma jobb, sen så for vi hem till Märsta, och sedan till en butik för att köpa ny diskmaskin. Allt va bra tills jag kom hem och slog på datorn, hittade ännu mera som Mattias va/är inblandad i. Så jag blir ännu mer ledsen och ringer upp och försöker få något vettigt ur honom. Men får ej det, så jag lägger argt på luren och bestämmer mig för att sura. Sedan hör jag inte något ifrån honom på några timmar, istället ringer hans pappa mig och fråga om jag hört något. Får då reda på att han inte är på sitt elevhem som han borde vara, jag drog alltså slutsatsen om att han hade rymt! Jag hade rätt också, så ni förstår vad jag har stått i hela gårdagen på kvällen. Jag blev super orolig och så jag spenderade natten med tvn och telefonen ifall han skulle höra av sig.

Men jag måste ha somnat vid 4 tiden, för vid 5 vaknar jag med ett ryck imorse och smsar hans pappa på engång och får reda på att de har hittat honom ( TACK OCH LOV FÖR DET!). Sen har denna dag rullat på rätt bra, hade lite prat med Mattias imorse när jag träffade honom, eftersom han lovat mig att aldrig göra om det. Så vi pratade ite och nu är allt bra igen :), men ikväll ska jag dock ta det lugnt. Måste vila, har sjukt ont i halsen, som tur är jag ledig imorn :). Men den dagen går åt av att plugga inför provet som jag har på fredag, i biologi. Önska mig lycka till, kan ingenting eller jo det där va en lögn. Har lärt mig rätt så mycket och kommer nog klara det om jag läser  och förbredder mig :).

Men nu ska jag gå och tycka synd om mig själv för min hals och läsa på lite biologi :). Det blir troligtvis inge mer blogging idag, men imorn så :).

Ha en bra kväll, Puss & Kram :)



Jag Längtar Efter Dig!<3


dålig uppdatering!

Det har varit en riktigt dållig uppdatering på sista tiden, men ikväll blir den som vanligt igen. Det har varit personliga själ varför jag inte har bloggat och jag tänker inte ta upp det. Men ikväll så ska jag blogga flitigt och bra, men nu ska jag göra mig i ordning för skolan och så. Jag hoppas att det blir lika bra väder som igår, så man får lite sol på sig :).

Men nu måste jag göra mig i ordning, bloggar mer ikväll :)

Älskade mage!


Dag 06 - min bästa vän

Jag har nog aldrig haft en sån där riktig bästa vän någonsin, bra vänner självklart. Men har aldrig haft någon bästa vän som jag kunnat lita på till 100 %, kanske mest för att jag alltid hängt ihop med grabbarna i skolan och tyckt att tjejerna mest är inkompitenta och uppblåsta bimbon. Haha ja jag vet, jag är en tjej själv. Men jag är nog smartare än de flesta tjejerna :). Men iaf min bästa vän är min telefon, åh min stora kärlek efter min son :).


Fredag

Nu var det ett tag sen jag skrev, eller okej jag skrev igår, va tuvugen att få loss lite känslor :). Idag blir det vanlig uppdatering.. Men just nu mår jag inte så bra längre, har fått reda på saker och dock tänker jag inte ta det här. Det är privat.. Men bloggar senare!

Till dig syster!

Tack för att du tror på mig, jag älskar dig enormt mycket! Tack för ditt stöd, du är underbar! :)

P.s Du kan alltid skylla på åldern, men det stämmer inte ;)

Puss på dig! :)


Min skatt

Det går bra nu, riktigt bra nu känns det som. Jag vet hur jag vill ha det och jag ska fixa det, jag vet hur allting ska gå vägen och jag kommer klara det här utmärkt! Jag får mycket stöd från nära och kära och även er läsare, och det är otroligt gulligt av er! Jag känner mig inte lika ensam längre och jag kan klarar mig utmärkt, min son är min värdefullaste skatt i livet och jag är så himla stolt över att bli mamma.
Allt rullar på så himla bra, våren är påväg, graviditeten börjar lida mot sitt slut, skolan är snart slut, sommaren kommer snart och jag känner en fruktansvärd frihet :). Jag är riktigt lycklig lottad, jag bär på världens finaste gåva och jag kan inte begära något annat.

Jag kanske inte har en pappa till mitt barn som vill bara med, jag har inte mycket pengar, inge jobb och jag har ett års uppehåll i skolan som väntar. Men ändå så vet jag att jag kan göra det här bra och jag kan fixa det :), även fast jag kommer ut senare ur skolan än mina vänner, så vet jag att jag kan få mina drömmar att slå in. Jag ska bevisa för alla moral tanter, att vi unga mammor inte är något att skämmas över. Jag vet med mig själv att jag kommer klara det här lika bra som om jag vore 30 eller 25.
Mamma är ingen ålder, det är en livsstil som väljer att vara. Alla kan klara det om man bara ger sig fan på det, jag har haft nästan alla emot mig i början, men jag fixar det ändå! Jag är himla envis av mig och jag viker mig inte i första taget, det skulle vara pinsamt enligt mitt tycke!

Jag är en 16 årig tjej som är blivande mamma till en pojke och jag är OTROLIGT stolt över att säga att jag ska bli mamma! Min son betyder ALLT för mig, och jag är redo att göra allt för honom och för att han ska må så bra som möjligt. Det finns inge tvivel om att jag ångrar mig eller att jag inte älskar min son, för det göra jag!

Säg vad ni vill och döm mig för min ålder, gör det! I can´t care less!

Jag älskar dig Loke Sebastian Kurt Ek, min älskade son!




Gravid vecka 27

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

 




Dag 05 - Min dag

Idag har jag inte gjort nånting och kommer inte heller göra det. Jag lär väl sitta framför datorn och glo på internet, och så kommer jag nog läsa min bok som är sjukt bra!
Om jag hade orkat, hade jag pluggat matte. Men vem fan orkar göra det? När man är sjuk och hemma, inte jag iallafall.

Men det här va min dag, alltså inget har hänt :)


Dag 04 - Vad är kärlek?

Ja ni, jag har ingen aning ärligt talat! Kärlek för mig är när man är så förälskad i en kille att man inte vet vad man ska ta sig till. Man blir varm i hela kroppen och man blir helt knäsvag av att honom bredvid sig.
Killen ska vara någon man litar på till 110% och man ska må bra av att vara med varandra.
Åh det är så himla svårt att förklarar vad äkta kärlek är, man märker liksom själv när det är kärlek. Den är olika från person till person och alla upplever den olika ;).


Läskigt!

Jo det var nog bara förnamet jag kände när jag slog numret till försäkringskassan, jag va både nervös och rädd, kände mig för liten för att ringa dit. Men det gick super bra och jag fick reda på allt jag behövde veta, så nu måste jag bara ringa upp K pappan till barnet och berätta hur allting kommer bli och hur det ligger till. Men att få tag i honom, är som att försöka ringa presidenten i USA  - ALTTID UPPTAGEN!

Idag så har jag varit duktig och varit i skolan, dock är jag ledig imorn :). Så det är skönt, så imorn ska jag in till stan och träffa en fin tjej som också väntar barn :). Det ska bli super trevligt att träffa någon som sitter i samma sits, annars lär jag inte göra mycket mer imorn :).

Ikväll blir det ingen bra uppdatering, jag har andra saker att göra. Måste plugg matte tills på fredag, har nämligen prov då och jag kan NADA eller jo det fick rätt så bra idag på lektionen. Men måste kunna allting så jag åtminstonde kan få ett jäkla godkänt prov denna termin :).

Så egentligen har jag inte tid att sitta här för att uppdatera er, men jag måste ju hålla kvar mina läsare :).

Jag måste packa upp mina blöta badkläder också, innan de ruttnar! Åh nej bästa att göra det, innan mamma kommer upp och säger något :).

Men ni får ha en underbar dag och kommentra massor, jag är kvar och jag läser allt så fort jag hinner :)
Innan jag går, vill jag tacka er fina läsare för att ni är så stöttande och så himla underbar, jag verkligen älskar er :)

Puss på er



Dag 03 - Mina föräldrar

Mina föräldrar betyder verkligen allt för mig, de är helt underbar och jag är så tacksam för att just de är mina föräldrar! :) Det finns inte mycket mer att skriva än, att de är otrolig snäll, underbara och det är super skönt att de stöttar mig med min son :)

Puss på er mina fina föräldrar :)

Läggdags

Nu blir det läggdags för mig, är super trött. Just nu sitter jag dock och pratar med Mattias telefon, han överraskar mig, han tänker stanna kvar i skolan efter han har slutat. Hmm undrar om han har ramlat och slagit sig eller någon har slagit honom?! Han brukar aldrig sitta kvar och vill helst ifrån skolan som fort som möjligt, haha nej men det är traktor körkortet som lockar honom att stanna kvar. Det är ju bra det, så kan jag hem och plugga jag också :)..
Nej men nu ska jag stänga ner den har dum burken, hoppas ni sover så gott ! :)

Godnatt och sov så gott :)

En unge i minuten..

Sitter just nu och kollar på en unge i minuten och jag är otrolig rädd för min egna förlossning!
Jag är osäker och rädd att det ska gå fel, är det någon som har lust att skriva sina förlossnings berättelser för mig i ett mail? :) Skulle vara dags sam för det, men nu ska jag borsta tänderna och sedan gå upp och lägga mig :)
Skola imorn ju, då är det bada bada :):)

min mail om ni vill berätta om era förlossningar: [email protected]

Skriver snart igen  :)

Vad tycks ?

Vad tycker ni om den nya designen, jag har min underbara och fina vän E att tacka :)
Otroligt snällt av dig att fixa en design till mig, är otroligt nöjd med den :)

Här kan ni läsa henne blogg,

www.justababy.blogg.se

Tusen tack för designen :)

Alla längtar och alla vill att tiden ska gå fortare!

Alla längtar som sjutton efter sommaren, alla vill att tiden ska gå fortare. Så vi alla kan kasta skolböckerna åt sidan och njuta av sommaren och solen. Jag längtar precis som alla andra, men jag längtar nog mer efter min son. Det är bara 99 dagar kvar, snart bara 98 dagar kvar och jag räknar ner som bara den. Jag håller min nedräkning hårt, visst kanske går fortare om jag slappnar av och bara låter dagarna flyta på. Men jag gillar att ha koll, jag har snart en veckas påsklov och jag hatar att vara hemma och ledig, då går tiden så mycket saktare och det tar lååååång tid innan veckan är slut. Jag har mina milstoplar att följa och jag gör det stenhårt, jag väntar på den förbaskade påsken och vill att den ska vara över fort som f*n om jag ska vara ärlig. Veckan efter påsken går jag in i vecka 30, förstå då är det bara 10 veckor kvar! Jag vet att jag just nu bara babblar på som sjutton om inget vettigt och inget nödvändigt, jag är så himla nervös och spänd för att lillen ska komma, men ändå så längtar jag ihjäl mig :).

Jag prata med några olika tjejer, vissa ska ha innan mig eller efter mig och vissa ska ha i augusti/september! Åh jag förstår hur de längtar, tills det är bara några dagar kvar. Alla längtar till att de ska få träffa sin värde fulla skatt, blir ni förvirrade?!

För jag förstår er i såna fall, jag blir förvirrad av mig själv till och med. Men det känns ändå konstigt, har sitter jag och längtar efter att gå igenom förlossningen som innehåller smärta och mycket mera, åh jag längtar efter den smärtan för jag vet att det kommer något fint utav den!

Nä nu har jag skapat en gnälltråd på familjeliv.se, så nu slipper ni höra på mitt gnäll om dagarna! Men jag långtar efter min son bara så ni vet :)

Outfit nr 2

Ännu en outfit av mig, vad tycks? :)

Jag gillar den och jag vill ha alla dessa kläder, under bilden så står allting vad det kostar :)

Fin


Fin by mammaellie featuring pink tops

TopShop pink top, $40
Blazer, 120 EUR
Wet Seal skinny leg jeans, $24
Ankle boot, $20
Anya Hindmarch handbag, 99,750 JPY
Red earring, $7.99
Chanel - Hydrabase Lipstick - No.170 Gipsy Scarlet 3.5g/0.12oz, $35

Sommar!

Jag längtar som sjutton till sommaren och framför allt till efter min plutt är född, så jag kan njuta av sommaren med korta tajta klänningar och slippa svettas och känna mig enorm :). Jag har suttit och fixat en liten sommar outfit som jag verkligen gillar, så jäkla fin :)

Jag är rätt nöjd med den, rätt enkel, gillar knall röda läppar med fina enkla naglar :). Vad tycker ni om outfiten ? :)

4/4 - 2011

Det är helt otroligt, det är redan 4 april och det kändes som om det var igår det va 1 april! Himla skönt att tiden rullar på, vintern har gått så himla sakta. Så det är riktigt skönt att tiden rullar på lite fortare nu, känns inte som om det är långt kvar tills det är sommar lov för mig och då är det inte långt kvar till Bf :). Så himla underbart, just nu skiner solen som bara den här hemma och det är blå himmel :).

Jag ska strax fixa diskmaskinen, hämta posten och packa badkläderna för imorn :).

Bloggar senare, om jag har tur och min fina vän blir klar, så kanske det blir en ny design ikväll :)


Puss & Kram

Egogirl

Känner mig glad nu, känner mig lycklig.

Jag har fått världens bästa gåva att bära på och jag älskar min pojke mer än något annat!

Du är mamma älskling och du är den finaste som finns.

Du gör mig glad och jag vet att du är den bästa gåvan jag någonsin kan få!

 

Jag älskar dig min son


BORING!

Shit vad det är tråkigt att vara hemma om dagarna, det finns verkligen ingenting att göra här hemma. Pojken min sparkar som en galning och min stackars mage får lida med sparkarna, de är hårda och gör verkligen ont när han får in en karate spark!
Jag vet inte hur jag ska klara av att vara hemma när lillgrabben kommer, kommer ruttnar. Men självklart, lär man ju ha fullt upp då, så det är nog skönare :).

Eftersom jag är ledig idag, har jag planer på att göra denna dag till ta-hand-om-mig-själv-dagen :), kan vara riktigt skönt att bara fokusera på mig för en gång skull, så jag ska duscha och fixa mig fin idag. Har längtat av att få göra det, men känns som om jag aldrig hinner det :).

Men nu börjar mitt tv program, hör senare :)


Bebis


Dag 02 - Min första kärlek

Min första kärlek vad nog när jag va 12 - 13 år, jag tänker inte  skriva ut hans namn med respekt mot honom. Men han va verkligen ur gullig emot mig och jag var riktigt kär i honom. Vi va bara tillsammans i 5 månader, men de va verkligen underbar och jag kommer fortfarande ihåg hur lycklig jag va. Vi träffades på internet, den kända sidan playahead tror jag det var. Vi va bara vänner i början, men när jag mådde dåligt så fanns han där för mig och tillslut så betämde vi hos för att träffa varandra och han va helt underbar i mina ögon :).

Ibland känns det som om jag vill ha tillbaka honom, haha nej nu ska vi inte vara såna :). Men han va riktigt fin kille, tills han började hålla på med en annan tjej bakom ryggen på mig. Men det är sånt som händer helt enkelt.

Det va min första kärlek :)

Sjuk

Godmorgon, mina planer gick inte riktigt som planerat. Vaknade inatt och mådde verkligen pytton, så idag blir det en hemma dag för att vilaa upp sig. Imorn så ska vi nämligen bada med klassen, på idrotten.
Idag så blir det såklart en lugn dag, ska bara ligga på soffan och sova :).

Vad ska ni göra idag då? :)


Uppdatering kommer vara mycket idag, eftersom jag har kvar datorn tills imorn. Men nu ska jag käka frukost och sen vila lite grann :)

Puss & Kram

Dags att sova! :)

Ikvällen har spenderats med att kolla på filmen Taken med familjen, riktigt mysigt, dock är filmen hemsk! Men otrolig bra och värd att se, så alla borde göra det minst en gång i sitt liv.
Imorn är det uppstigning tidigt och skola, så jag tänkte faktiskt stänga ner denna dum burk och sova istället :).

I veckan blir det uppdatering som vanligt förhoppningsvis, fast inte med denna dator som jag har nu. Den är Mattias och ska tillbaka till honom imorn igen, men har mammas dator och skolans datorer, så jag klarar mig nog :).

Men godnatt och dröm sött :)


Längtar efter sommaren nu!

Eftermiddag!

Tjenare, det har hunnit blivit eftermiddag och jag är super trött! Det är riktigt grått här i stockholm, inte speciellt roligt, men man kan inte fått allt som man vill. Imorn är det skola som vanlig och jag har ingen lust eftersom jag bara har en lektion, så jag ska vara elak och smsa min lärare och fråga om jag verkligen måste gå, lite väl onödigt ifrån min sida.
Idag har jag inte gjort nånting, inte ens bakat chokladbollar, men ska göra det efter vi har ätit middag här hemma! Min kära mor och jag har beställt hem en varsin bikini, vilket vi är i behov av :). Skulle beställt hem lite andra saker, men vi är alldeles för fega för att göra det :). Så vi får se i veckan när de kommer om vi är nöjda, annars lär de väl åka reur.

Men nu ska jag gnälla på min bror så han börjar med middagen :)
Bloggar senare, när jag har ätit :)

Kärlek!


En bild på min älskade mage, när jag sitter ner :).

Kärlek till dig min lilla pojke!

Ni är för underbara :)

Jag vill tacka alla underbara läsare som jag har, som stöttar mig och som får mig att verkligen orka bloggar vidare :).

Det är otrolig härligt att ha några som verkligen förstår och bryr sig om en, när man sitter i samma sits :)

Tack mina fina underbara läsare/vänner och alla :)

många kramar till er

Dag 01 - Om mig

Om mig ? Ja vad finns det att berätta egentligen? Ni vet väl det mesta, men jag drar väl en LÅNG historia om mitt liv och allt ;). Så nu kör vi, har fixat en egen kategori för denna lista också :).


Jag heter Eleanor och som 4årig flicka flyttade jag och min familj ut på landet till Sigtuna kommun. Vi har alltid bo i Stockholm och kommer nog alltid göra det, 1999 lämnade vi vårt trygga radhus liv och kom till ett torp med ett ända sovrum + en länga av förråd och ett rum. Detta betyde att vi skulle få trängas med varadra, mina två systrar fick dela på rummet som fanns i längan, medans jag, min bror och mina föräldrar fick trängas i det ända sovrummet i torpet. Pappa har alltid drömt om att få bygga hus och hans dröm gick äntligen avfarten :). Det gick utan problem att bo så, visst det va trångt och jobbigt vissa tillfällen. Men vi fixade, när jag hade fyllt 12 tror jag. Så fick jag mitt första alldeles egna rum, om man bort ser ifrån när jag var spädbarn. Livet har rullat på som vanligt, tills jag vid 14 års ålder bestämde mig för att byta skola till Knivsta kommun som ligger i närhet, dock betyde detta att jag skulle få flytta hemifrån. Sagt och gjort packade jag mina saker och flyttade till min storesyster som bodde i Knivsta då. I Knivsta kommun började jag årskurs 9 och storm trivdes med mina nya klasskompisar. Efter 9:an valde jag att fortsätta gå kvar i Knivsta kommun och börja på gymnasium där, så jag började på en omvårdnas linje, men efter nästan 2 månader insåg jag att det var fel linje för mig och valde att byta till ett annat gymnasium, det jag går i nu :). I oktober förra året fick jag reda på att jag var gravid och jag valde att behålla bebisen. Detta var i samtidigt som jag byte gymnasium, under denna tid flyttade jag hem igen till mina föräldrar.
Nu bor jag hemma igen och väntar min son, som är beräknad till den 12 Juli. Det finns nog inte så mycket mer att berätta, min personlighet är rätt så jobbig nog. Jag är en stark person, envis och helt galen rätt så mycket :).

Jag tror detta är allt jag har att berätta om mig :)

Lär känna mig på 24 dagar!

Tänkte köra en lista lär känna mig på 30 dagar, dock har jag förkortat den till 24 dagar bara :). så jag ska dra igång på engång.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad är kärlek?
Dag 05 – Min dag
Dag 06 – Min bästa vän
Dag 07 – Min tro
Dag 08 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 09 – Mina syskon
Dag 10 – I min handväska
Dag 11 – Den här veckan
Dag 12 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 13 – Mina drömmar
Dag 14 – Min första kyss
Dag 15 – Mitt favoritminne
Dag 16 – Detta ångrar jag
Dag 17 – Den här månaden
Dag 18 – Det här upprör mig
Dag 19 – Det här får mig att må bättre
Dag 20 – Det här får mig att gråta
Dag 21 – En första
Dag 22 – Mina rädslor
Dag 23 – Min favoritplats
Dag 24 – Det här saknar jag


Denna ska beställas hem!


Denna bikini ska jag beställa hem, nu letar jag bara efter en fin tunika eller klänning :)

Bättre nu

Jag behövde en paus och tänk lite och nu är jag på fötter igen. Ibland blir jag hormon galen tror jag, men det går över rätt så snabbt. Jag vet att jag kommer klara det här galant, även fast jag tvivlar på det ibland :). Jag älskar min son och ska göra allt för honom, med eller utan någon pappa :).
Annars sitter jag och mumsar i mig massa lakris, så underbart gått :). Idag händer det nada här hemma, eller ska prata med mor min och se om vi kan åka på bio ikväll, skulle vara mysigt. Men vi ska inte hoppas för mycket, syster kommer även hit om en stund med sin lilla plutt som ska på återbesök hos sjukhuset för något test och medans så ska jag nog passa hennes låsas son :). Jag har bestämt att vi ska baka Chocklad bollar tills de kommer hem igen, sen ska vi bara ligga i soffan och glo lite grann :).
Måste även bara berätta idag är det exakt 100 dagar kvar till Bf, det känns rätt häftigt och det känns inte alls långt längre ;)

Ska ta en snackis med mamma och beställa hem lite bikinisar till sommaren, har hittat lite fin och sen blir det nog några tunikor :).

Puss & Kram

rätt eller fel?

Ibland känns verkligen allting hopplöst, och det känns som om det är bara jag som känner som jag gör. Alla verkar så himla lycklig och underbart glad över att få en liten bebis, självklart är jag också det! Men ibland känns det verkligen som jag gjort fel val, jag vet inte om det är hormonerna som spökar med mig, för jag kan böla timmar för en och samma sak. Jag känner mig inte redo hur mycket jag än älskar min son, så känns det som om jag inte kommer klara det hära. De flesta har en pappa till sitt barn, okej det har jag också. Men han vill inte vårt barn och jag står de ensam och måste ta allting själv. Vilket inte är det lättaste och ibland känns det verkligen som om jag vill prata med honom om det eller med någon annan, men det känns som jag är en svag människa då! Det kanske är därför jag skriver det här!

Tårarna bara sprutar och jag vte inte vad jag ska ta mej till.. Men jag bloggar senare!

Svar på kommentar:

Zandra om Ica maxi, städat och nu färga håret!:
hej, jag har inte läst igenom hela din blogg eller så men undrar över ditt lilla mirakel i magen.
är det okej att fråga några frågor?

först vill jag såklart säga STORT GRATTIS till världens största upplevelse och skatt i magen!

jag funderade på hur mycket som du köpt/förberett inför bebisens ankomst?
Är du tillsammans med någon?
Ska du bo hemma med bebisen?
Vet du könet på bebisen?

det är ju så kul med bebisar!
jag kommer följa dig tills den är här!

Svar: Hej Zandra! :)
Det är självklart okej med frågor om min graviditeten och om min lilla bebis, jag ska svara så gott jag kan på dina frågor och tack för gratulationen :)

1. Angående saker för min bebis, så är nästan allt som är viktigt och nödvändigt köpt, jag har även en storesyster som har tre egna barn, så jag har fått lite leksaker och så för första tiden, och lite andra grejer. Så det endast bilbarnstol och en badbalja som behövs innan min plutt kommer.

2. Ja eller jag vet inte riktigt hur jag ska skriva det, det är lite av och på just nu. Dock tror jag det är mina hormoner som spökar, men jag har en kille vid min sida som jag tycker om och vi umgås rätt så mycket och han är rätt positiv till min graviditet, han är inte pappan till mitt barn. Men vi får se hur allting går med kärleken.

3. Jag kommer på kvar hemma med min bebis, dock för att jag inte har varken råd eller tillgång till egen lägenhet just nu. Men så fort jag har det så kommer jag flytta hemifrån, till något eget.

4. Och även där blir det ett ja, jag har tagit reda på könet på mitt barn. Jag väntar en liten pojke som är Bf 12 Juli :)

Hoppas de här svar är bra, det är riktigt kul att du vill följa med mig genom graviditeten :)

Kramar Ellie

Uppe med tuppen!

Det känns verkligen så, som om jag är uppe med tuppen varje morgon. Idag händer det absolut ingenting här hemma, det är söndag hela dagen lång, vilket innebär tråkigt!! Men jag ska väl hitta på något kul eller så får jag plugga lite grann. Imorn är det skolan, blä blä blä. Men jag tror jag bara har en lektion på hela dagen, så jag kan lätt leva med den dagen :). Annars har jag inget vettigt att skriva för tillfället, för jag är JÄTTE kissnödig, så jag måste nog springa nu :)

Bloggar sen!

Godnatt

Jag säger godnatt för kväll, jag och mina föräldrar kollade på film. De såg klar den, dock somnade jag trött som jag är :). Ni får se resultatet för håret i morgon istället, för nu ska jag sova! :)

Godnatt

Nu väntar vi på resultatet!

Äntligen är vi klara med mitt hår och nu lyssnar jag på mina föräldrar, inte riktigt kloka! Men medan vi väntar så ska vi spela lite wii :). Så jag bloggar senare ikväll,

HAHA så himla fin, nu väntar vi och ser hur det blir! ;)


Ica maxi, städat och nu färga håret!

Nu har jag kommit hem ifrån ica maxi och har äntligen är jag klar med mitt städande, så nu ska jag rusa ner med lite saker i källaren och sen ska jag färga mitt fin fina hår! :)
Mamma ska självklart hjälpa mig, kan bjuda på en bild på hur mitt hår ser ut nu, så får ni hur det blev när jag är klar. Sen är det väl högtid att börja med middagen, så jag ska skynda mig nu. Jag bloggar när mamma har kletat i hårfärgen i mitt hår =)

Pussar & Kramar!



oborstat och otvättat, mums! haha nej men det måste vara otvättat när man ska färga det, och jag orkade inte borsta håret imorse, kalla mig lat ;)

Ica maxi

Strax så ska jag dra mig till ica maxi med mamma och storebror, det behövs handlas lite mat till kylskåpen.
Sen när jag kommer hem ska jag få arlset ur vagnen och städa mitt rum super fint, det ska glänsa när jag är klar med det! :)
Måste rensa bort skit och skräp som jag kan kasta och skit som kan åka ner i källaren för sedan ännu en sortering när jag flyttar hemifrån :). Jag vet t.ex att mitt skrivbord behöver en rensning efter som det är fullpackat med kläder,skräp, skit och även massa gravid saker, kan ladda upp en bild på mitt skrivbord. Sen så brukar jag av lathet sov med min väska + datorn i sängen, när jag är för trött för att ta bort det på kvällarna :). Ibland är jag riktigt lat och det kan jag erkänna, det ända som jag håller rent i mitt rum och som jag vet hur det ska ligga är nog min son skaer, hans säng och allt är jätte fint bäddat och hans saker har en prydlig plats i mitt rum. Måste skärpa mig innan han kommer, annars lär ju mamma på fnatt på mig snart. Jag avskyr att städa, det är långtråkigt och jobbigt, dock är det fint när det är rent.
Efter jag har städat ska jag fixa mitt hår och sen laga middag med mamma, super mysigt! Funderar på att baka någon slags efterätt till ikväll, måste spåna ideér med mamma först.

Men nu ska jag få mamma och brosan att röra på sina feta rumpor, bloggar sen när jag har städat =)!

Puss & Kram


såhär ser mitt skrivbord ständigt ut!

Ung och gravid?!

Är du ung och gravid ? Behöver du stöd eller prata av dig så har familjeliv ett bra utbud!

Här är en länk för dig som är ung och gravid, i detta forum inlägg så är alla mellan 14 till 20 och gravid eller som har precis fått barn =)

http://www.familjeliv.se/Forum-2-368/m56806418.html

Eller är det så att du har bestämt dig för att behålla din lilla bebis så tycker jag ändå att du ska hänga med i vårt forum och även i denna länk som är en bildtråd för oss bilvande mammor, har slängar man upp magbilder =)

http://www.familjeliv.se/Forum-2-368/m58200411.html

Komigen nu vi unga och gravid måste kämpa tillsammans =)

Godmorgon!

Vet inte ritktigt vad som hände igår, jag tvär slocknade i soffan och det gjorde även mina föräldrar. Skulle egentligen bloggat innan jag gick och la mig, men jag orkade helt enkelt inte det. Idag är det en helt vanlig lördag och det händer inget speciellt, jag har planer att städa mitt rum och sedan fräga mitt hår igen. Annars blir det nog en lugn lördag, ska väl räkna lite matte också så jag får det gjort =).
Vad ska ni göra idag då?

Jag hoppas på att det blir lite sol idag, skulle vara riktigt mysigt och skönt =).

Akut kissnödig, bloggar sen!

Skillnad!?

Bilden nedanför är vecka 19+4 alltså 20!



Bilden nedanför är vecka 21+3 alltså 22



Bilden nedanför är vecka 25+2 alltså 26


Så vad tycker ni ? Ser ni någon skillnad?
Jag tycker iaf att det är lite skilland på bilderna :)

magbilder vecka 26!







Ny tagna magbilder ifrån idag, rätt stor skillnad sen sist!
Vecka 26 (25+2) är  dessa magbilder

rubrik?

Jag lovade att berätta varför jag har valt att födda på Danderyd sjukhus, istället för Karolinska sjukhus. Anledning va för att jag igår va och hälsa på min syster, som ÄNTLIGEN fått sin lilla dotter Chilli =). Men jag frågade lite nyfiket om sjukhuset och om det var trevligt barnmorskor där och hon sa att de va super trevliga och mycket stöttande. Inte för att jag tvivlar på KS barnmorskor, men på danderyds sjukhus vad det mycket fint och det kändes härligt och avslappande att vara där. Min syster fick även ett eget litet hotell rum på sjukhuset, som va riktigt mysigt och så.

Jag tvivlar inte på KS eller bara för att jag vill ha eget "hotell rum", det bara kändes rätt att födda där när jag va där och hälsade på min syster =).
Det va iaf varför jag har valt daneryds sjukhus, måste bara meddela min barnmorska om det.

Men iaf, igår så va jag, min mamma och min pappa och hälsade på min storesyster. Hennes dotter va sjukt söt och så himla liten flicka! =)
Jag blev helt förälskad i henne, men ändå så himla nervös för att jag själv ska få en sån liten plutt. Tänk om jag gör fel eller om det händer något och jag inte vet vad jag ska göra? Såna tankar snurrade verkligen i mitt huvud igår kväll, men det blir nog bra.

Idag är det annars fredag och det är SKÖNT! Äntligen lite ledigt och så, dock måste jag fixa lite läxor och sånt skräp. Men jag slipper kliva upp klockan 5 på dagarna, så jag är nöjd =).

Vad händer ikväll för er då ?

Själv så blir det bara en vanlig hemma kväll med familjen som varje fredag,lördag och söndag. Jag trivs med det, jag kommer nog börja röra mig mer utåt så fort det blir varmare och när jag inte är så trött hela tiden.

Men nu ska jag prata med mamma om vad vi ska äta, så jag bloggar senare ;)

Puss & Kram

Barnmorskan igår!

Hej Hej!
Jag glömde totalt att jag skulle skriva igår, när jag kom hem ifrån Bm. Men jag va super trött och jag somnade innan klockan va 22 igår kväll. Men jag berätta nu istället, så är det gjort =).

Jag hade tid hos Bm kl 15 och jag stressade dit som vanligt nästan, men det var lugnt fick sitta ett tag och vänta innan min bm kom. Men det va väl runtin kontroll, vi kollade blodtryck, sockervärde,järnvärde, lyssnade på hjärtljud och sedan mäte vi magen för första gången. Tror det va allt vi gjort,  blodttrycket så bra ut som alltid och även sockervärdet. Igår så låg även järnvärdet bra , brukar ha sämre, sist jag va hos barnmorskan hade jag i snitt 106 tror jag och igår hade jag 119, jag går på järntabletter. Men nu får jag äntligen bara äta en om dagen igen, förut va det två. Sedan lyssnade vi på min lilla pojkes hjärta, det lät jätte bra och det dunka på mycket fint och fort, tror det låg runt 150-158. Så det slår snabbt, men det kändes skönt att höra honom. Jag blir varm i hela kroppen varje gång vi lyssnar på hjärtljudet, igår va även första gången vi mäte magen. Det va inget speciellt direkt, inget wow va häftigt, jag hade måttet 23 cm, vet inte riktigt vad det menads med det.
Annars vad det inget speciellt som hände, vi bestämde lite nya tider och så =)

Tider som vi satte upp:

14 April - föräldrar grupp, prat om förlossningen, ammning och lite sånt
20 April - Tillbaka till Bm och sen föräldrar grupp igen
27 April - Föräldrar grupp igen
4 Maj - Tillbaks till Bm
18 Maj - Tillbaks till Bm

Jag tror det va alla tider vi satte upp för så länge, mellan 4 - 18 Maj så kommer jag även förhoppningsvis få en tid för ännu ett ultraljud tack vare att min moderkaka ligger fel nu. Så vi får se när jag får den tiden, skulle få den hem skickad. Jag har även kommit på nu vart jag vill födda, jag har alltid sagt KS (karonlinska sjukhus, i solna), men jag har ändrat mig, jag vill födda på Danderyd sjukhus. Tack vare att jag va där och hälsa på min syster igår (berättar mera om det sen).

Men detta va mitt besök hos Bm =)