Svar!

Jeanette om Utkast: Feb. 9, 2012:
Varför är sjukvården ett skämt? För att ni fick vänta? För att Loke inte blev inlagd? Barnsjukvården är ändå gratis och väldigt bra i Sverige, det var säkert andra barn som var sjukare än Loke som behövde sjukhusvård bättre än honom. De som jobbar på akuten kan ju ändå bedöma vad som behöver sjukhusvård och vad som är en vanlig förkylning... Vad gäller infektioner så gäller: barn med andnöd, barn som är uttorkade pga kräkningar/diarrér eller barn som har bakterieinfektioner läggs in för behandling. Övriga barn får stanna hemma och kurera sig precis som vi vuxna får göra :-) Bra att ha i åtanke vid nästa förkylning så behöver ni inte sitta på en akut i flera timmar och vänta.../Barnsjuksköterska
IP: 213.65.194.38

Svar; Hej Jeanette i Trollhättan! För det första JO sjukvården är ett stort skämt, vänte tiden är extremt långa (även för de som är akut), läkarna ger inga klartecken och för det andra NEJ barnsjukvården är inte gratis! Jag blev tvungen att betalat för att få träffa en läkare, vilket du borde veta om du nu är barnsjuksköterska! Men jag vet inte du kanske inte har någon koll, sen så där jag va på akuten med Loke var det mest barn som behövdes gipsat eller precis som Loke hostig feber och snorig! Om de som nu jobbar på akuten kan bedömma vilket man verkligen måste ge sjukvård till eller en förkylning skulle då gärna ha fått gjort det, men det gjorde de inte eftersom vi fick vänta i lite mer än 3 TIMMAR! Sen så om sjukvården är så bra som du påstår, varför fick då inte Loke alvedon eller ipren mot sin feber, istället sa de "nä han har ingen feber" så kommer jag hem och tar febern och tempen visar 40.2 GRADER i feber! Nä ingen var det, han va brännhet och väldigt slö.. Sen kan vi även dra upp att Loke fick medicin utskriven, men sa de något om vilka biverkningar det kan ge? NEJ, jag fick veta när jag hämtade ut apoteket att medicinen kan ge hjärtklappningar och skakningar!
Sen hur tänker man när man skriver ut vortex inhalator till en 7 månaders bebis, som ska andas i en mask!
Sen veta jag inte vart du får att jag skulle vilja att Loke skulle bli inlagd, för det är det sista jag vill!
Ja nä sjukvården är ett skämt, så vart är sjukvården bra nånstans!? Det mesta ni gör är att dricka kaffe och trycka i er bullar!
Men för att vara barnsjuksköterska verkar du inte ha så bra koll på saker och ting, kanske dags att byta jobb!!

Detta va den medicinen Loke fick utskriven, dock en annan mask! Hur tänkte de?!

Kommentarer
Elin säger:

Fast du kan inte sitta och anklaga barnsköterskorna för att sitta och.dricka kaffe och trycka i sig bullar, vart har du fått det ifrån?

Sen att ni fick vänta tre timmar på en akutmottagning är väl inte så konstigt, med tanke på att din son enbart hade en.förkylning. Jag tror sjukhuset prioriterade barnen som behövde gips, det är väl inget konstigt?

Tänk en omvänd situation, Loke bryter nåt ben och behöver gipsas. Men ett barn med en förkylning går före er. Vad hade du kännt då?

Jag menar inte att en förkylning inte är nåt allvarligt, bara det att du borde se över dina argument till att "sjukvården är ett skämt".

Eller boka en tid på vårdcentralen nästa gång så kanske du slipper sitta i ett väntrum och vänta iaf...

2012-02-10 | 18:08:06
Jeanette säger:

Att ni fick vänta beror väl återigen på att det fanns sjukare barn att ta hand om på akuten än Loke. KOnstigt att de påstår att han inte har feber INNAN de tar tempen, aldrig hört talas om detta förut. Sjukvården är gratis men inte besök till specialistläkare, går du till vårdcentral är det däremot gratis och blir du inlagd likaså. Biverkningar får alla läsa sig till. Om ett barn behöver inhalera hemma så finns det inte så mkt annat än mask att välja på tyvärr, huvudsaken är att han får sig nåt av det? Går att hålla masken en bit ifrån ansiktet också. Lycka till

2012-02-10 | 20:26:07
Mamma Miaa säger:

Akutsjukvård kostar ju typ överallt. Jag var med dottern härom dagen och där kstade det 270 spänn, ingen lek och man ska inte behöva vänta i 3 timmar.



Men när det gäller masken så ser jag inget fel med det?? Min son fick en utskriven och barnet som är så pass litet ska ju bara dra 4-6 andetag. Det är ju jättebra om man har ett barn som har t.ex förkylningsastma att man kan inhalera hemma om barnet plötsligt får tungt att andas, eller?



vill för övrigt tipsa om en skitbra blogg http://petrakrantzlindgren.wordpress.com/

Hon som skriver den är toppen och jag tycker alla föräldrar borde läsa det hon skriver. Får en att tänka.



Kram Miaa.

2012-02-12 | 23:28:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback