Chokladbiskvier

Igår tog jag mig tid och bakade Chokladbiskvier, de blev riktigt goda. Men inte speciellt snygga, haha! Jag följde det här receptet

 

Antal portioner: 14
Ingredienser

200 g mandelmassa, riven
2 äggvitor
Fyllning
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
50 g mörk choklad, smält
:Glasyr
75 g mörk choklad
20 g kokosfett

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°. Rör mandelmassa och äggvitor till en jämn smet. Forma runda platta kakor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda ca 10 minuter. Lossa dem och låt dem kallna.

2. Koka vatten och socker till fyllningen till en simmig sockerlag som trådar sig. Vispa upp gulorna, slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt. Låt kallna. Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör kraftigt. Rör till sist ner den smälta svalnade chokladen.

3. Bred krämen toppigt över kakorna. Ställ dem i kylen att stelna. Smält choklad och kokosfett i en kastrull och värm till en slät glasyr. Doppa ovansidan av biskvierna i glasyren. Ställ kakorna på bakpapper. Ställ dem svalt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback