En video om graviditen inifrån

En video om graviditeten inifrån, videon är på engelska så ni får lyssna noga.
Det är mellan vecka 28 - vecka 37 :), ska lägga in en film som är svensk. Men vet inte om det funkar ska försöka :) 



Svensk beskrivning av filmen!!
|
|
|
v

Graviditeten inifrån: Vecka 28-37

Du och bebisen börjar nu tillsammans den sista trimestern. I graviditetsvecka 28 väger bebisen nästan ett kilo. Från nu och fram till förlossningen kommer bebisens vikt att mer än tredubblas och ett lager underhudsfett byggs upp som hjälper bebisen hålla sig varm efter födseln.

Bebisens skelett hårdnar alltmer, men skallbenen sitter ännu inte ihop så att de kan glida över varandra när bebisens huvud passerar genom den trånga förlossningskanalen. I bebisens hjärna har flera miljarder nervceller bildats och skapar viktiga nätverk som hjälper bebisen lära sig saker både i livmodern och utanför.

Nu kan bebisen öppna ögonen och se ljuset som skiner igenom bukväggen. Bebisen kan också höra, så du kan sjunga och prata med den. Närmare förlossningsdatumet kommer små mängder fosterfett att avlossas. Fosterfett är det vita, vaxliknande fett som täcker hela kroppen och skyddar bebisens hud i fostervattnet. Bebisen sväljer det fosterfett som avlossas (tillsammans med andra avsöndringar) och detta passerar genom matsmältningssystemet och blir bebisens första avföring.

Vid graviditetsvecka 37 är bebisens hud skär och mjuk. Den ser mindre ut som en rynkig utomjording och mer som en bebis. Bebisen ökar i vikt med nästan 30 gram om dagen, väger cirka 2,7 kg och anses nu vara redo för livet utanför livmodern.

De flesta bebisar kommer att vända sig med huvudet nedåt inför förlossningen. Bebisen kommer sedan att stanna i detta läge, med huvudet vilande i ditt bäcken, tills den är redo att möta världen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback