Winernougat
Till julen är det ju som en tradition att baka knäck och pepparkako samt pepparkakshus, sen finns det ju andra saker man kan baka nu till julen :). Något jag brukar baka nästan varje jul, är winernougat. Så jag tänkte slänga in receptet på det, eftersom jag älskar att baka och det borde ni ha förstått! :)
Winernougat;
Ingredienser:
100g flagnad mandel
250 gram nougat
125 gram mörk choklad
Gör såhär;
* klä en form, ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper
* Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna, låt den svalna
* Hacka ner Chokladen i mindre bitar, smält sedan den mörka chokladen och nougaten i vattenbad. Blanda ordentligt ner mandeln när chokladen är helt smält.
* Häll ner smeten i formen, låt stå i 3 timmar minst för att stelna.
* När den har stelnat så skär nougaten i avlånga bitar, ca 1.5 x 3 cm
* Förvara nougaten i kylen/frysen.
FÄRDIGT!! :)

Såhär fint kan det bli om man är riktigt duktig, lånad bild utav recept.nu
Kommentarer
Trackback