Svar på kommentar:

Jennie ([email protected]) om God kväll:
Ungefär hur mycket kostar blöjor/månad? =)'

Svar: Jadu det beror på vilken storlek man har, men ett libero storlek 2 kostar 125:-. Per månad har jag ingen aning, det beror helt på hur mycket barnet kissar/bajsar! Men jag tror nog max två paket i månaden och då blir det 250 kr per månad för blöjor.. Men första tiden använder man ju storlek 1 och de kostar 50-60kr (beror på vilken affär), men det är inte så många de, så de går åt fortare. Så då kan man behöva kanske 2-3 paket i månad tror jag :). Hoppas svaret duger, jag är inte 100% säker :)

God kväll

Nu sitter jag här igen medans lilleman ligger och sover, ha klämt i mig lite mat så jag också är lycklig :). Jag och syster min for till "centrum" för jag var tvungen att införskaffa en liten låda till lilleman blöjor och salvor, så jag ska strax fixa det :). Sen ska jag ta kväll och bara slappa i soffan med familjen, antar att lilleman lär vakna snart :).

Jag har egentligen inget vettigt att skriva mer idag, kan sätta att jag har insett hur jäkla dyrt det är att ha barn!! Blöjor är svindyra och ersättningen ska vi väl inte ens prata om, man blir ju pank bara av att kolla på barn artiklar i affären! Men gud som jag älskar att slösa pengar på min lilla plutt, så snart måste jag fara till ikea för att införskaffa några lådor till honom, så jag kan få ner hans lego jag har fått av storesyster :), sen måste jag införskaffa en snuttetrasa till honom som han kan ha i vagnen. Det är tur att det förhoppningsvis snart blir en tripp till GKS (ullared), när mamma går på sin andra semester för sommaren, vilket betyder att pengarna måste sparas eftersom jag måste ha råd med det och även min tatuering!:)

Idag blir även plutten 3 hela veckor, helt otroligt.. Jag är så stolt mamma till honom :), min lilla plutt växer han också, härligt! :).

Nu ska jag ta kväll, ska prata med mamma lite grann angående dop :). Har planer för att döpa lilleman i oktober, härligt med ett höst/"vinter" dop, mycket som ska planeras tills dess.

Men ni får ha en toppen kväll, puss och godnatt :)


Duktiga jag!

Nu har jag städa rummet något ordenligt, alla dammråttor och äckliga flygmyror är borta nu :), bäddade rent sängen också, så jag bara längtar efter att få krypa ner i sängen ikväll, men det är några timmar kvar tills dess :).. Sen vaknade plutten för lite mat, efter det så passade jag på att göra ett fotavtryck ifrån honom, handavtryck gick inte! Det var super svårt, så det blir hans höger fot istället och sen hans namn samt födelsedatum (visar bild sen).
Så nu har jag inget återigen ingenting att göra, men funderar på att jaga upp min kära mor på en promenad med oss och Cindy (hunden).  Sen blir det väl att för ordning för middag och så, ska även kolla med syster om hon hade lust att skjutsa mig så jag får handla lite saker till lilleman :).

Men nu ska jag jaga ut min mamma i det fina vädret :)


Något såhär kommer min tatuering se ut och den kommer sitta på mitt vänstra skulderblad tror jag :) Vi får se helt enkelt, förhoppningsvis är den gjord om ungefär 2 veckor kanske ;). Då får ni se det riktiga resultatet, ska även göra en elr två till tatueringar tror jag (om det jag får och det går). Men de b tatueringen är hemliga tills jag har gjort de  ;)

Trött mamma

Det är jag det, Loke vaknade precis när jag skrev klart inlägget imorse och då var det bara att börja om att natta honom. Men han va inte riktigt med på den fronten, men nu har han äntligen somnat och jag är super trött. Att sova i soffan tre timmar är inge höjdare och sen vara upp ifrån 6 på morgonen är ingen favorit!
Men vi struntade att åka till läkaren, mamma ringde istället ner till de :), så vi slapp åka. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, storstäda rummet tror jag står högst på listan, tack vare att någon öppnat på mitt fönster igår kväll och det är fullt med äcklig flygmyror där inne, usch!! Sen ska jag kleta färg på min stackars son, ska ta ett hand avtryck samt ett fotavtryck ifrån honom, som jag ska tatuera in på mitt vänstra skulderblad, jag är livrädd för att göra det! Haha tack vare smärtan, men jag ska fan göra det, kan jag föda barn så kan jag nog tatuera mig ;).

Men nu ska jag nog ta och städa mitt rum innan lilleman vaknar för mat, sen ska jag ta en powernap i soffan :).
Jag försöker blogga så mycket jag kan, men det är svårt att finna tiden med en liten, men jag försöker verkligen ;)

Puss & Kram

Stolt!

Godmorgon bloggen, lilleman sover helt underbart i sin vagn efter att ha ätit, så jag passar på att blogga nu när jag har chansen :).

Som rubriken lyder är jag otroligt stolt, lilleman vaknade vid halv 4 imorse och kom på att en skrikfest skulle vara lite roligt :). Så jag knallade ner till vardagsrummet för att inte väcka mamma och pappa, och jag är otroligt stolt över mig själv. Jag tog det lugnt och tappade faktiskt inte tålamodet och efter en halvtimme sov lilleman igen, och jag slapp faktiskt väcka mamma för hjälp, vilket känns otroligt bra :). Även nu på morgonen har han varit lite halv gnällig, men jag fixade det!! :). Idag ska mamma till läkaren och vi följer med som sällskap, nu när Loke mår lite bättre i magen känns det onödigt att bara sitta hemma. Annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra idag, fika kanske lite grann. Vi får se vad dagen bjuder på, men nu ska jag vila isoffan medans lilleman sover :)


Glöm ej!!

Glöm ej frågestunden på bloggen, den är fortfarande igång! Så sätt igång och fråga nu då :)



Godnatt, nu tar jag kväll :)

Våga fråga!



Har lagt in en ikon på sidan av bloggen, under informationen om mig! Klicka på den länken så kan ni ställa vilka frågor ni vill till mig, så svara jag era frågor :). Lite lättare än alla dessa kommentarer på bloggen, men självklart kommer jag fortsätta svara på de :)

De 5 senaste frågorna jag besvarat på blogresponse:

Hur gammal är du?

Jag är 16 år, fyller 17 i höst (november)

När grät du senast?

Igår om jag ska vara ärlig, mammarollen med för många känslor!!

Vad drömmer du om?

Jag drömmer om massor! En man, hus, flera barn, bra utbildning, resa utomlands flera gånger!! Jag har massor med drömmar, men just nu drömmer jag bara om att jag och Loke får en toppen bra start tillsammans och att jag sedan träffar en man som är toppen för oss båda =)

Fler frågor jag svarat på hittar du på min egen frågesida på blogresponse.


Följ bloggen!

bloglovin

Ni vet väl att ni kan följa mig i bloglovin, bara klicka på bilden så kommer ni dit och kan lägga till min blogg, så ser ni varje gång jag uppdaterar bloggen ;)

En lugn kväll

Sådär nu sover lilleman återigen efter ha ätit igen, även jag har ätit nu :). Så nu kan jag koppla av ett tag och försöka kasta in några inlägg, ska även försöka hinna med att duscha innan det blir läggdags och funderar starkt på att byta lakan, då lilleman kissa i sängen för nån dag sen! Ja nu tycker säkert ni att jag är skit äcklig som fortsätter sova i det, men jag har ärligt talat inte hunnit byta riktigt. Så jag ska nog ta och göra det ikväll, eftersom lilleman sover så himla bra nu :). Jag tror verkligen att den nya ersättningen fungerar bra för honom, åh vad lycklig jag blir då :). Då kan jag ju faktiskt klara av denna kommande vecka själv hemma, sen så behöver jag kanske inte sitta inspärrad hemma för att han skriker :).

Men iaf som sagt så var K här med sina två systrar och hälsade på, det gick super bra :). Loke fick lite mat och sen fick alla hålla honom, men han stannade i K famn där han sov i nog en timme eller lite mer, innan det var dags för de att åka hem :). Fick presenter av de till lilleman, det blev lite kläder och en speldosa, jätte fina :).
Sen kom även Amanda med sin dotter förbi, samt My med sin kille Micke :). Så det va fullt hus här hemma ett tag, vilket är väldigt mysigt, älskar vår stora familj. Önskar mig en egen stor familj om några år, men nu fokuserar jag på lilleman ett väldigt bra tag till endast :)

Men nu ska jag kolla runt lite på internet och bara slappa lite grann om jag ska erkänna, kanske trixa lite med olika grejer till bloggen. Sen blir det byta sängkläder samt en efterlängtad dusch :)

Puss och Kram

Lilleman sover.... gjorde rättare sagt

Nu har K och hans systrar åkt hem och lilleman sover än, han vaknade upp och fick lite ersättning sedan somna han om igen :). Men nu börjar han dock låta lite grann eftersom han inte hann äta upp allt eftersom han somnade om..

Men det var jätte kul att de va här och hur trevligt som helst, bloggar mer om det sen :)

Lilleman kallar på mig ;)

Tatuering

Jag har nu bestämt mig för att tatuera mig till hösten förhoppningsvis, jag vet exakt vad jag ska tatuera! :)
Nu blir det bara att leta efter en tatuerare som vill göra det på mig, trots att jag är under 18, men jag har mammas tillstånd och pappa är inte så svår flörtad ;).



En sådan tatuering ska jag göra, dock så Loke stå i mitten och hans födelse datum :).
Jag har införskaffat finger färg, så ska ta hand avtryck ifrån plutten, när han är glad :)

Bilden är lånad av : barbamamas.blogg.se

Svar på kommentar:

Rebecca  ([email protected]) om Sanningen eller inte?:
Hej!
Jag hittade till din blogg igår och jag såg att du läser på distans till hösten, vart gör du det någonstans?
Alltså ifrån vilken skola?

Hoppas allt går bra med Loke, kramar Rebecca :)


Svar;

Hej Rebecca, eftersom du inte har någon blogg själv, så svara jag på din kommentar i ett nytt inlägg och hoppas på att det blir bra :)

Jag vet inte riktigt ännu om jag kommer få plugga upp min matte till hösten på distans eller på kvällarna. Jag har inte hunnit tagit reda på det, men jag hoppas självklart på att få göra det :).
Om jag nu får göra det, kommer det förhoppningsvis bli gymnasiet här hemma så att jag har nära hem. Skolan heter Arlanda gymnasiet, det blir väl den skolan eller så blir det komvux  (om jag får). Jag ska åka ner till skolan så fort Loke blir lite bättre och prata med de och jag hoppas på det bästa. Kan hålla bloggen uppdaterad ifall jag får plugga upp min matte i höst på distans :).

Kramar

Frustrerande dag med besök hos BVC!

Idag började skrikfesten redan vid 6.30 imorse, så det var bara att kliva upp och gå runt med lilleman, sedan kom mamma ner och tog över ett tag (tack vare mitt ryggbesvär). Så gjorde jag frukost och sen ringde jag ner till BVC eftersom jag helt enkelt tröttnat på hans skrikande, och det spelar ingen roll vad man gör! Så jag ringde ner och berättade hur det låg till, eftersom jag har en sån UNDERBAR barnskötare fick jag komma ner redan idag för prata med henne. Så jag och mamma gjorde oss i ordning och for ner till BVC, väl där fick jag en special ersättning som ska vara bra för barn som är känsliga för mjölk, sedan fick jag en ventil för gaser! Dock vet jag inte riktigt om jag tror på den, men det är väl värt ett försök helt enkelt :).

Idag kommer även K, Lokes pappa och även hans fastrar samt kusiner till honom :). Känns otroligt bra att de vill ha kontakt med honom, just nu har äntligen lilleman somnat och hoppas på att han sover ett bra tag så han är pigg och glad när de är här :). Imorn är lilleman 3 hela veckor, vilket känns väldigt konstigt!! Tiden går himla fort och snart är han en månad vilket är helt otroligt :).. Jag hoppas bara hans kolik försvinner eller iaf blir lite bättre med den nya ersättningen så han och jag kan röra hos ute bland folk, utan att de ska tror att jag slår mitt barn, för det låter som det när han gallskriker! I tisdags fick jag till och med frågan hur det var med honom av en kille från en butik, kändes lite pinsamt. Men vad ska jag göra åt saken ? Tycker så synd om min lilla pojke, det är inte lätt att ha ont utan att kunna tala om det för något..
Men vi får hoppas på att det blir bättre nu, till hösten tror jag det var börjar en mamma-grupp som jag ska gå på för att lära mig lite bebis massage, kan vara bra för både Loke och mig :)

Men nu måste jag nog städa upp här lite grann innan de kommer, bloggar ikväll igen :)

Sanningen eller inte?

Ja det är något jag funderar på, ni som har barn och antingen bloggar eller har vänner som har egna barn. Kör ni på sanningen rakt igenom om hur det går för er med ert barn? Eller lägger ni på det där falska leendet och säger att allt är jätte bra och att det funkar perfekt för er med ALLT!
Jag har svårt att tro att alla vågar erkänna hur deras vardag ser ut, det finns säker olika anledningar till varför man inte vill vara ärlig om den saken, rädda att bli dömma om hur man behandlar sitt/sina barn.

Men jag kan vara ärlig, jag har nog sveriges sämsta tålamod och jag får panik så fort lilleman skriker. Loke har någon from av kolik alla gånger, då han skriker för fullt mitt på dagen och en bit in på kvällen. Men vad kan jag göra åt saken? Ingenting, absolut nada! Jag kan endast försöka trösta honom och bära runt på honom. Men knappt det hjälper när han gallskriker, så jag tappar tålamodet och det blir då lättast för mig att gråta hysteriskt själv. Jag visste med mig själv att få barn inte är en dans på roser, men jag visste inte att jag skulle få en son med mag problem som måste bli buren för det mesta!
Det är tufft att få barn och det visste jag om, inget barn äter, kissar och bajsar endast.
Det spelar ingen roll hur många som än säger att de har en snällt barn som inte gråter! ALLA barn gråter och alla barn är missnöjda nån gång. Det går inte att undvika gråtattacker på barn och det går inte att trycka in bröstet i mun på de för att de ska bli nöjda. Barn måste få uttrycka sina känslor, de måste få gråta.

Men det känns som om många tjejer som bloggar bara beskriver sina bra dagar som mamma, de är absolut inte slitna, trötta, skitiga och bara allmänt sönder-stressade! Man ska bara va den där perfekta mamma som är smal efter 3 veckor igen och man har ett barn som gråter och knappt bajsar! BULLSHIT!!!

Jag erkänner, jag är sliten, trött, sönder stressad och jag är verkligen inte smal igen!!! Jag kommer knappt ihåg när jag själv duschade, och toalettbesöken går som ett jäkla marathon lopp för att vara i närheten ifall han börjar gråta! Visseligen har jag min mamma hemma just nu, men efter helgen går hon tillbaka till jobbet och semestern är slut! Då blir jag ensam och jag är livrädd för det, eftersom Loke har kolik och jag har mitt super dåliga tålamod! Men jag måste ju lära mig nån gång, så jag antar att det bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av saken!
Men jag vet med mig själv att jag kommer vara utbränd på kvällarna, men jag måste ju! För det är ingen som kommer hålla mig i handen tills han är 7 månader gammal. Jag måste lära mig att bearbeta mitt dåliga tålamod och mina hysteriska gråtattacker!!

Men hur gör ni? Berättar ni sanningen i era bloggar eller för era vänner!? Att ni har det lite svårt vissa dagar, eller säger ni bara att allt är jättebra?!
Ja det är något jag undrar om :)

Nu ska jag göra middag ;)


Onsdag

Hej bloggen, jag gav det ett försök tidigare idag att blogga, men det stupade då lilleman vart hungrig och väldigt gnällig! Men nu sover han äntligen och hoppas på att han gör det ett tag nu, för han behöver det :).
Som sagt så lider bloggningen en aning eftersom lilleman kräver all uppmärksamhet och sedan finner jag ingen ork på kvällarna vissa dagar. Men jag ska försöka bättra mig, men just nu i början är det svårt. Då jag tror att Loke har fått en släng av kolik och sen gör frejkabyxan inte saken lättare, då allting blir lite klubbigare och jobbigare. Men vi kämpar på och tiden den går. På fredag blir han 3 veckor, vilket känns helt galet. Jag som tyckte att det skulle gå sakta, men jag hade fel :).

I måndags så åkte vi till Väsby Centrum, där jag först fixade mina skor och sedan en iphone till mig  =), efter det hälsade vi på storesyster och sedan va vi på BVC, vilket gick super bra! Mamma var med, så vi pratade lite allmänt om saker och ting, sedan vägde vi honom och han väger nu 3880 g, så han växer han också :). Efter BVC åkte vi och handlade med andra Storesyster My på ica Maxi, sen vart det hem och bara ta det lugnt :).

Igår så va mamma tvungen att gå till doktorn, tack vare att hon har ont i sina axlar (inflamation alla gånger). Så mötte min ännu andra storesyster upp oss med sin ena dotter Isabelle :). Sen så tog vi hos till Väsby centrum ännu en gång och denna dag blev DYR! Jag var hundra på att jag skulle komma i ett par jeans och så, men icke sa nicke. Vilket gjorde mig ledsen, så jag införskaffade lite andra kläder till mig själv. Det blev tyvärr inga kläder till Loke, då han har super mycket kläder och jag vet inte hur jag ska hinna använda alla, innan han har växt ur de :). Men det blev en del "mediciner" till honom iaf, lite olika droppar som ska hjälpa hans mage.

Men nu vaknar lille man och ska ha lite mat, så jag bloggar senare :)

Frågestund...

Eftersom jag har en sån dålig uppdatering nu för tillfället och så..
Så tycker jag att vi kör på en frågestund, svara på alla frågor! Spelar ingen roll om det är pinsamma elr personliga, bara fråga på =)

Jag kommer uppdatera vanliga inlägg iaf och avslutar frågestund när jag tycker det är tillräckligt med frågor! :).

Så kör igång nu, jag vill ha massor med frågor :)


Om min skolios...

Jag har något som heter skolios, många undrar nog vad det är, ja lättaste förklaringen är "sne ryggrad"... Det drabbar oftas flickor och man märker det oftast inte först i 5:an/6:an, när skolsyster gör rutinkontrollen eller vad det heter. Min skolsyster upptäckte min skolios där omkring, kommer inte riktigt ihåg när. Men hon såg att jag hade "några" grader sne rygg och vill kolla upp det. Jag förstod inte vad hon menade, då jag inte va sne utanpå kläderna eller utan kläder.. Men hon ringde till en läkare och jag fick komma på röntgen och sedan prata med honom, då visade sig att jag hade rätt så kraftig och jag behövde fixa det. Så hösten 2005 (tror jag), jag var elva år, då fick jag något som heter korsett.. Det är en hård skena som man har runt hela överkroppen, spänner bak i ryggen. Den skulle helt enkelt "trycka" min rygg till rätta, så jag fick ha den och jag HATADE den. Sommartid var den värst, jag va tvungen att ha ett linne under för att inte få skavsår och sen korsetten + kläder över den.. Så jag har gråtit över den fler tal gånger och kastat den i väggen och marken. Jag har skrikit på mamma för jag inte velat haft den och jag har många gånger försökt "gömma" undan den i mitt rum.

Men det hela va inte så konstigt, eftersom jag var elva och hormonerna komigång, samt brösten började växa.. Men jag kunde inte ha bh eftersom den klämde mig och gjorde ont, så jag skämdes. Sedan så trodde grabbarna i klassen att det kunde slå mig i magen utan att det gjorde ont, sanningen "det kändes ordentligt".
Jag fick göra röntgen bilder lite titt som tätt, men efter 3 år så blev det en riktigt grundlig och de insåg att den inte alls hade hjälpt mig utan bara gjordet värre!!! Alltså gick jag i 3 år med den utan något resultat, så 2008 samma år som jag skulle fylla 14 bestämde de att jag skulle få opereras! Jag var självklart livrädd för både det ena och det andra, men jag gick med på det eftersom det va mitt ända val här i livet..
Så jag opererade mig och det verkade gått bra, eller det fick bra rättare sagt! Dock har jag blivit sne utanpå kläderna nu och utan kläder, och lider nu av större ryggbesvär, så som smärta och kan jag inte sitta en längre stund i en "konstig" ställning utan att få ont.. Så nu med Loke har jag fått jätte svårt att hitta en ställning som jag kan mata honom i, jag får väldigt ont i ryggen, samt nacke som jag ständigt går och "knäcker.. Men nu efter operationen så har jag gått på lite röntgen och så, nu sista gången upptäckte de en krök i nacken, samt att jag har en sen innan i nedre delen av ryggen och inte nog med det så såg de att två av skruvarna i min rygg inte sitter fast längre(?)... De har nämligen antingen aldrig fäst i skelettet eller så har de gjort så att skelettet försvunnit (ord för det?)
 
Men i våras skulle jag ha fått kommit till min läkare, men eftersom jag väntade Loke då, så beslöt vi att vi skulle skjuta på det till hösten, eftersom de ändå inte kunde göra något med honom i magen..
Men igår så upptäckte min mamma att jag har fått en större puckel på ryggen än jag hade innan, så idag ringde hon till läkaren.. Så nu är bollen i rullning, just nu vet jag inte vad som kommer hända.. Men jag antar att det lutar mot operation igen för min del, sedan måste jag även göra något åt min stackars nacke som lider fruktansvärt!!

Vi får helt enkelt se hur det blir med den delen, men nu vet ni iaf lite om min skolios och vad det är och hur man går till väga om sånt! :)..

Ibland vill man bara ge upp..

Vet ni hur det känns att alltid jobba i motgång? Att alltid behöva kämpa lite mer och lite hårdare för att få det att fungera, men ändå så får man en motgång och man vill bara ge upp totalt! Så känner jag just nu, jag orkar inte mera längre. Det börjar bli för jobbigt nu, jag visste att jag skulle få slita som ett djur eftersom jag fick barn så tidigt, jo det visste jag och jag tar det eftersom jag valde det! Men just nu känns det som om jag blir straffad lite för mycket!! Som lite hade jag höfterna och i 5:an/6:an upptäckte de att jag har skolios, jag har lärt mig att leva med det hela och jag har tagit hand om det känslo mässigt på mitt sätt. Men nu när Loke fick sin frejkabyxa, föll hela världens samman för mig, visst han ska bara ha den i 6 veckor... Men vad ska mer kom och spöka med oss vad det ända jag tänkte, och jag hade rätt.. Idag när jag böjde mig ner för att byta blöja på Loke i vagnen så såg min mamma att jag har fått en större puckel på ryggen tack vare min skolios.. Jag har redan opererat mig för den 2008, men nu kanske jag måste opereas igen pga att de hittade även en "krök" i nacken på mig och sedan har jag en krök i nedre delen av ryggen, dock visste jag om den som var i nedre delen av ryggen. Men iaf eftersom man såg det hon såg idag så är hon tvungen att ringa läkaren, vilket verkligen gör mig livrädd pga att jag inte vill opereras igen, så idag bröt jag ihop totalt.. Känns som om jag straffas lite för mycket just nu,  jag behövde bara skriva av mig lite..

( berättar nån annan dag om min skolios och allt)

Nu ska jag ta kväll, för jag är trött och Johan falk börjar nu på 4:an!

Godnatt :)

Till dig My!

Innan jag tar kväll så tänkte jag vara snäll mot min syster :), eftersom min syster också bloggar om sitt liv samt våra hästar vi har och sin lilla odåga till hund, så förtjänar hon lite mer besökare på sin blogg =).

Så jag tycker ni alla tar och tittar i på hennes blogg och lämnar en liten kommentar efter er, hon förtjänar det! :)

Klicka här för att komma till henne blogg! :)

Varsågod syster!

Bilder


Älskling när han badade idag :)


Det var rätt mysigt att bada :)


Nybadad och ren (suddig bild)



Sen fick han ligga nakenfis på soffan, MYSIGT!! :)

God kväll

Godkväll allihop, äntligen börjar denna kväll lida till slut. Inte för att den har varit dålig eller jobbig på något sätt, men jag är fruktansvärt trött och vill så himla gärna sova nu! Men några timmar till så får jag sova, himla skönt faktiskt. Hoppas bara att lilleman har en bra natt och sover bra utan något tjafs, men jag måste ge min underbara son beröm! För han är helt otroligt snäll, han gnäller inte onödan och han har kommit in i sina rutiner otroligt bra nu på sista tiden.
Han somnar vid 8 tiden på kvällen
vaknar vid 23 och äter sen somnar han om,
sover fram till 3-4 tiden på morgonen och äter igen
sen sover han fram till 7-8 tiden och äter igen,
sen beror det på vilket humör han är på. Ibland så är han vaken ett bra tag eller så somnar både han och jag om på soffan, så kommer mamma ner och väcker mig för frukost :). Om jag har tur så fortsätter lilleman och sover i sin vagn, men oftast så vaknar han och vill vara med :). Men han är en jätte snäll bebis, bråkar aldrig onödan och har bara skrik fest när han är olycklig.
Vilket är när han antingen är;
*Hungrig
*Trött
* Kissig/bajsig

Min son hatar nämligen att ha kissig eller bajsig blöja, då skriker han på en gång. Han tycker det är obehagligt :).

Men iaf idag har vi inte gjort så mycket, Lokes pappa kom förbi på dan för att träffa lilleman. Fast först åkte vi iväg och handlade lite grann, ja det kanske verkar lite konstigt då jag har skrivit fler tal gånger att han inte är intresserad. Men med glädje kan jag skriva att han börjar intresserad sig mer och mer nu, vilket är jätte kul :). Men eftersom det är som det är, kommer jag inte berätta så mycket om hur det går med det. Utan jag kommer endast berätta att han har varit här och hälsat på, men iaf han va här, vi handlade och sedan så tog vi det lugnt innan han skulle åka för att träffa kompisar :). Annars så har jag färgat mitt hår IGEN, så jag ska beställa hem hårförlängning nu och sedan har Loke fått badat för första gången, vilket han tyckte va rätt mysigt, det kommer upp bilder på det sen :). Juste angående bilder, så kommer jag "vatten" stämpla mina bilder för att slippa att någon snor de ifrån mig.

Men nu ska jag strax ta kväll med familjen, innan lilleman vaknar upp igen :).

Puss och Kram


Känslor...

Jag tror det är dags nu, att ta en paus ifrån kärleken! Jag älskar dig, men det är dags för mig att hitta mig själv, hitta min egna balans i livet. Jag måste finna de där knapparna i livet som gör mig sådär galet lycklig igen, för just nu känns allting extra jobbigt. Jag är lycklig, men jag vet med mig själv att jag kan vara 100 gånger lyckligare! Det beror inte på dig längre, det beror på mig själv. Jag måste hitta mig själv nu, hitta mitt nya jag. För jag är inte den samma som jag va innan jag vart gravid, jag är inte ens den samma som jag var under graviditeten! Jag är mamma nu och alla känslor är så nya och jag behöver hitta mitt nya jag :). Jag måste hitta en ny lycka i livet och tyvärr så passar du inte in där längre, du hör inte hemma i mitt liv längre!

Jag behöver vara pojkvänns lös, jag behöver vara singel och bara upptäcka livet! Jag behöver det, jag är inte lycklig med dig längre. Jag känner bara en tacksam trygghet med dig, så jag slipper känna mig ensam! Det är bara en trygghet att ha dig brevid mig och veta att du älskar mig trots att jag precis fått barn och jag behöver aldrig känna mig någon press på mig att vara fin! Jag vill känna press på mig, jag vill bli älskad för den jag är och jag vill vara lycklig! Jag vill känna det där pirret i magen varje gång man träffas, jag vill le så fort jag får ett smsa utav dig! Men jag gör inte det längre, jag känner mig bara trött och less på att alltid behöva höra av mig till dig och alltid behöva umgås med dig.... Det känns som en börda nu mera, jag finner ingen lycka utav att vara med dig längre, jag är ledsen! Det är inte för att vara elak, men vi passar inte ihop längre. Jag är lyckligare utan dig och jag behöver vara ensam för ett tag, vi kanske hittar tillbaka till varandra om några månder eller om ett år. Men nu vill jag inte mera, jag vill vara för mig själv och jag vill kunna skrika utav lycka!! :)

Jag önskar dig all lycka i livet och jag hoppas verkligen du hittar en tjej som kommer avguda och älska dig!
Men jag är tyvärr inte den längre.. Tack för en underbara tid med dig! :)




Det är dags att hitta mig själv igen

39 veckor och 2 dagar...


Jag älskade dig redan här..

Ja älskling precis så länge va det, 39 veckor och 2 dagar det var så länge jag bar på dig i min mage!
Du låg därinne och bara väntade på att få titta ut, du gjorde mig så lycklig med dina sparkar även fast det gjorde ont ibland :). Vi tog oss igenom alla dessa veckor helt själv, vi hade bara varandra under denna tid.
Ibland var det tufft och jag ville bara ge upp, men du sparkade till så jag insåg vad jag kämpade för!
Du va älskad ifrån första stund ifrån min sida, du var min värld och jag brydde mig bara om dig!!
Jag gav mig fan på att jag skulle fixa det här och jag skulle få min älskade son även om jag va ensam :).

I 39 veckor och 2 dagar älskade jag någon jag aldrig träffat, och i 19 timmar kämpade jag för att få ut dig.
Jag visste att nu var det dags, du skulle få möta omvärlden och jag skulle äntligen få min son! :).
Jag älskade dig när du låg i magen, jag avgudade dig när du rörde på dig, jag grät av lycka för jag hade dig därinne, jag skrattade av dina "konster" som du gjorde, jag var världens lyckligaste mamma! :)

Men nu då?
Jag har världens finaste son!
Jag älskar dig obegränsligt!
Jag avgudar dig något enormt
Jag gråter av lycka för att få ha dig hos mig
Jag skrattar för varje nytt uttryck du gör åt mig
Jag ÄR världens lyckligaste mamma!

Jag bar på dig i 39 veckor & 2 dagar och redan då älskade jag dig mest av allt!
Men nu hur ska det gå nu då, nu när jag har dig hos mig!?
Jag älskar dig obegränsligt, men räcker det till?
Men frågan är hur ska min kärlek till dig bli mycket större, för du är mitt allt ju! :)
Jag har fått världens finaste son och jag är så stolt att vara din mamma!

Men jag kan inte mer än att säga....

Loke, Jag älskar dig obeskrivligt mycket!


Nu är du 2 veckor gammal och kärleken är obeskrivlig!

Du är mitt allt älskling!


Uppdatering

Hej bloggen, uppdatering lider som vanligt! Men det blir så när man har barn och inte har tid för datorn längre. Loke kräver min uppmärksamhet så fort han är vaken, och om han inte gör det. Så måste man ju hinna städa och hålla ordning här hemma :). Jag är iaf glad att jag bor hemma och har mamma som stöd, för fyfan vilket jobb det är med en liten och speciellt när man är ensamstående och inte har någon annan som stöttar en. Men iaf hade en "mini-semster" hos min morbror en natt, men det var ingen riktig semster efter Loke inte alls mådde bra tack vare sin frejkabyxa!  Den var för hårt spänd och han bara skrek när han fick den på sig, så det slutade med att vi fick åka tillbaka till sjukhuset dagen efter :).
Igår så va vi bara hemma och städade, tog det lugnt och bara njöt av att vara hemma. Dock fixade jag lite papper för Loke, så som att skicka in papperna för hans namn, söka daigs plats (bra att för det tidigt!), ringde även angående faderskapstest och sen kollade jag gymnasium skola till mig för nästa höst. Ska även ta mig till gymnasiet här i Märsta och ansöka om att få plugga upp min matte på kvällarna nu till hösten :).
 Men idag har det varit en lång dag, vi har varit överallt känns det som! Morgonen började klockan 6, sedan vid 8 tiden for vi hemifrån för att lämna ena hästen hos sin fodervärd i västerhaningen, vägen dit gick super bra och Loke sköte sig utmärkt :). Efter Västerhaningen for vi till moster våran för att hämta en annan av våra hästar, då han också skulle till sin fodervärd i Mjölby (tror jag!!), har inte sten koll på det hela. Men dock möte vi upp henne i Nyköping och även denna bil resa sköte Loke sig utmärkt, blev lite gnälla när vi hade stannat. Då han va hungrig, kissig och väldigt trött, man måste ju tänka på att han bara är två veckor (Idag), Så man kan inte kräva hur mycket som helst av honom :). Efter att ha lämnat vår häst och så, blev det att fara hem igen. Loke sköte sig så gott han kunde, men vaknade till och ville inte alls vara med längre. Men han höll sig rätt så lugnt hela vägen hem och nu ligger han i min mammas famn och sover som en stock, och jag själv har precis tagit en välförtjänt dusch efter den varma dag! :) Så idag har det varit en hel del bil åkande fram och tillbaka, så imorn blir det en dag hemma och vila tror jag :). Tror även att Loke´s pappa skulle komma förbi och hälsa på, vilket är väldigt roligt :).
Nästa vecka kommer Loke´s kusiner och två fastrar till honom och hälsar på, vilket ska bli riktig kul trycker jag, känns skönt att de vill ha kontakt med honom och så :)


Men nu ska jag ta kväll med min familj och min underbara son :), kanske uppdaterar imorn, vem vet =)



Älsklingen tittar ut igenom fönstret :)

Astrid lindgrens barnsjukhus!

Heej bloggen!!

Det va ett tag sen jag skrev på bloggen, har haft fullt upp om dagarna! Loke växer som bara den, vilket är postitivt :).

Igår upptäckte jag hade fått början till mjölkstockning, så gårdagen blev att sitta i soffan med hårfönen för att mjuka upp och massera bröstet, haha jag tror jag grät mer än Loke igår faktiskt! Fyfan vad ont det gjorde/gör, dock har det börjat gå över nu, så jag är glad för det :). Sedan va även BVC på första hembesöket igår, tjejen va jätte trevlig och gullig :). Pratade lite allmänt om allt möjligt och så, sen så vägde vi även lilla plutten och han har växt som bara den!!! Han gick ner rätt så mycket efter förlossningen, men på återbesöket så hade han börjat gått upp till 3255 g, men nu har han växt ännu mera.. Så nu väger han 3670 g, på en vecka har han gått upp 415 g! :)
Men det känns bra att han växer iallafall, så jag slipper oroa mig! :)

Men idag så blir det en roadtrip, vi ska nämligen ner till min morbror som bor i vingåker (katrineholm). Men innan va vi på Astrid Lindgrens barnsjukhus för att kolla plutten höfter, pga att jag har haft det som barn. Först fick vi göra ultraljud på hans höfter som visade sig vara bra! Efter det fick vi träffa barnläkare, dock så berättade han att det fanns en liten "glipa" i Lokes vänster höft! Så hela besöket slutade med att han fick en frejkabyxa på sig, för att i framtiden slippa höftproblem! Så nu har jag en lite groda till son, jag har själv haft en sådan som liten. Men det är självklart jobbigt och mycket blandade känslor i det hela! Dock har plutten tur, eftersom han endast kommer behöva dessa "byxor" i 6 veckor!

Så nu är det bara för mig att hålla tillbaka allt känslor angående allting, känns som om det är rätt mycket nu! Men det är bara att bita ihop och se det positivt :).
Just nu sitter jag iaf i bilen påväg ner till morbror och hans familj, ska bli skönt att komma ifrån ett tag! Rensa tankarna och bara umgås med nära och kära, men är dock åter hemma imorn kväll tror jag, elle så blir det torsdaq :). Jag vet helt enkelt inte riktigt, men jag vet dock att jag har lite saker att göra under nästa vecka! En sak som är viktig är att ringa familjerätten och fråga om faderskapstest, då K vill göra ett faderskapstest. Efter det kan jag sedan få underhåll ifrån honom också, så det blir bra :). I veckan fick jag även hem papper för att fastställa Loke, hans namn och sånt :). Så det ska också fixas under veckan eller nästa vecka, så har en del att göra :).

Men nu ska jag ta en liten powernap här bak i bilen, så jag är vaken när plutten är pigg :).
Bloggar lite senare, ha det så bra :)

Puss och Kram




Älsklingen med sina frejkabyxa!

Följ..

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2437493/16-ar-amp-gravid?claim=vvhqmpu53hj">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Stämmer det?!







"Stenålders kärringar!"

Jag har suttit på familjeliv.se och läst ett inlägg, jag blir trött på dessa stenålders kärringarna som trycker ner oss yngre som väntar barn. Varför har alla så svårt att tro att vi inte skulle klara av det?! Alla dessa äldre mammaor tror vi är helt inkompitenta och tror vi ska lämna bort barnet till någon i släkten för att kunna leva livet när vi känner för det!

Det är helt fel, jag förstår inte hur alla tänker riktigt!

 

Jag är 16 år, jag bor hemma och jag pluggar på hel tid på gymnasiet. Jag ska få en son till sommaren, som jag SJÄLV valt att behålla, tror ni då jag skulle lämna ifrån mig honom då?! Jag skapade honom, jag valde att behålla och jag kommer stå för det också. Jag är ensamstående om man kan säga så, pappan vill inte ha honom. Jag tar det, eftersom det var jag som valde att behålla!

Jag kanske inte har något välbetalt jobb, en super utbildning, ett eget hus eller allt som man säger! Men jag kan få det, bara för att jag får barn tidigt betyder inte det att jag inte kan få det senare i livet. Jag kommer fortsätta plugga i gymnasiet på distans, jag kommer få ta studenten och jag kommer ge mig fan på att klara det här. Visst jag kommer få jobba i en brant backe tills jag har det ordnat i mitt liv. Men jag kommer fortsätta bo hemma, jag kommer plugga och så fort min lilla son blir äldre, kommer jag börja jobba på helgerna!

 

Men visst jag råder ingen att skaffa barn så pass tidigt som jag, men om man nu är gravid och inte vill göra abort. Borde man stötta dessa tjejer istället för klaga och gnälla på de, vi får höra det så det räcker ändå!

Ibland kan man fan tro att dessa äldre lever på att kasta skit på oss andra, som har det lite svårare ställt!

Mina föräldrar kommer ställa upp, men jag kommer ändå få föräldrarpening och barnbidrag. Detta får man även fast man har ett välbetalt jobb, jag tror knappast någon tackar nej till det!

 

Jag går in i sjätte månaden imorn ( vecka 21), jag pluggar i skolan, jag fixar betyg och jag gör allt jag kan. Men nej jag kan inte jobba, plugga och "tjäna" samhället som alla klagar på att man ska göra innan man skaffar barn!

 

 

Så jag ber er att sluta klaga på oss unga mammor, och om jag inte klarar mig bra, så lovar jag att jag ska informera om det, så ni kan få säga " vad vare jag sa" och skratta mig i ansiktet!

 


Detta inlägg skrev jag på min gamla graviditets blogg i början av allting! Jag va i ungefär i vecka 21 tror jag och inlägget stämmer rätt bra! Gravidhormonerna va många och mycket där, sen ska vi inte ens prata om känslorna jag hade inom mig under den tiden :)..

Mot fikat! :)

Hej bloggen, kastar in ett snabbt inlägg lite hastigt :). Lilleman sover som en stock, skönt det!! Så jag ska ta lite kladdkaka och bara slappa i soffan, innan han vaknar och skriker efter mat :).. Idag ska lilleman även bada och mys pysa med mamma sin :).

Men nu ska jag fika, bloggar senare ;)

Juste, har ni sett min super fina bloggdesign? :) Åhh är så himla nöjd med den, tack snälla Erica :)



saknar magen lite grann...

Ny bloggdesign!

Erica som skriver. Har precis satt in Ellis nya bloggdesign. Hoppas du blir nöjd vännen.
Tryck F5 om ni inte ser några förändringar och kommentera om det ser konstig ut. Det ska iallafall se ut såhär om de är rätt;

// Erica - Justababy.blogg.se :)

Ingenting blir som man tänkt sig...

Tankar snurrar runt och jag vet inte vad jag ska ta mig till längre. Känslorna finns kvar och jag älskar dig fortfarande konstigt nog, även fast du har svikit mitt förtroende så många gånger så älskar jag dig... Jag försöker att strunta i tankarna om dig, bara lägga allting åt sidan. Men det går bara inte, allting hänger kvar och vi har gått igenom så mycket trots att vi inte varit tillsammans så länge. Jag kan inte släppa tankarna om dig och jag avskyr mig själv för det. För jag vet innerst inne är du inte värd ett skit ifrån min sida längre, för du har sårat mig för många gånger och du har fått mig att gråta som ett litet barn varje gång du har gått bakom min rygg.. Innerst inne vet jag med mig själv att borde bara säga "tack och hej" till dig.. Men känslorna finns ju kvar och det är inte lätt, men varför ska det vara så förbannat svårt!?!

Ja ni det är så mina tankar går runt idag, jag har fått några kommentarer om att min son har all rätt att träffa sin pappa.. Så med handen på mitt hjärta kan jag säga att Mattias INTE är pappa till mitt barn, vi träffades i början av min graviditet. Men K som är den riktiga pappan till mitt barn är nog inte så värst intresserad, så jag vet inte vad jag ska göra. Självklart ger jag honom möjligheten att hälsa på och allt sånt, men Loke är så himla liten att han lär inte förstå att det är hans pappa. Så varför ska jag stressa fram något? Jag låter det finnas i luften och hoppas på att allting bli bra tillslut!

Men jag har insett nu att vara ensamstående mamma är inte det lättaste jobbet, trots att jag bara har ett barn. Så jag säger bara "starkt jobbat" till er som är ensamstående till fler barn :). Det har gått en vecka sen lilla kråkan kom till världen och ögonen går i kors på mig! Han har ett jäkla humör redan nu och han vill helst inte sova på nätterna utan har skrikfest mitt i natten och sover istället lugnt och fint på morgonen/dagarna! Sen är jag ingen natt-människa, jag behöver min sömn och den får jag inte när han skriker.. Men jag antar att det är bara att hålla ut, det blir ju bättre sägs det :)
Men när jag stod där med mitt gravidtets test i handen och det visade positivit, visste jag inte att jag skulle stå här med en son och vara ensamstående.. Men livet blir inte alltid som man tänkt sig antar jag, det har alltid massa överraskningar och sånt. Men jag biter i det sura äpplet som man brukar säga och tar på mig dessa jobbiga nätter, ömmande bröst och sömnbristen för jag valde ju allt själv att behålla min son.. Men det är inget jag ångrar!!

Men nu har kråkan vaknat, så nu är det dags för lite mat igen :)..
Puss & Kram


Mitt älskade barn, med dig är jag starkast på jorden!


Lite egen tid kan behövas när plutten sove...

mms_img68404 (MMS)

Lite egen tid kan behövas när plutten sover :-)


Plutten sover..

Hej hej bloggen!
Har egentligen inte vettigt att skriva, plutten sover stenhårt i sin babysitter och jag far runt här hemma med damsugaren för att snygga till lite grann. Börjar bli tokig på att det ser ut som en soptipp här hemma, trots att det bara är jag och My här hemma :). Mattias va även över här idag, och det var nog sista gången jag såg honom för alltid tror jag.. Han lär inte prata med mig mera och ja självklart är det synd, men jag vet inte vad jag ska ta mig till med killen.. Det funkar inte mellan oss och jag är trött på att kämpa för något som bara tar ett steg tillbaka varje gång vi börjar bråka om något. Så idag satte jag stopp för alltihopa och nu får jag väl stå mitt "kast" om det är så man ska uttrycka sig.. Tänker inte gå in på detaljer om varför det tog slut mellan oss eller varför jag valde att göra så. Det är personligt, men iaf jag kämpar på :). Jag har min underbara son och en underbar familj, jag kan nog klara det här utmärkt :)

Men annars är allt som vanligt tror jag, plutten har sitt humör och jag gör allt för att få honom nöjd :). Men nu kommer tyvärr bloggningen bli lite si och så med, eftersom Mattias fick tillbaka sin dator igen :).

Men nu ska jag pumpa ur till mjölk..

Puss & Kram



Allting blir inte som man tänkt sig...


Trött mamma...

Det va ett tag sen jag skrev sist, förutom inlägget ni fick igår kväll. Jag hade nämligen tankar på att blogga igår kväll, när lilla killen sov. Men han kom på att han skulle allt inte sova i sin vagn utan i sin mammas famn va bättre. Så där stupade min idé, så jag försöker nu igen!

Jag har insett att det är med att vara mamma är fan inte lätt, Loke är 6 dagar idag och ögonen går i kors på mig! Han är en jätte go pojke och hur gosig som helst, men jag vet klart vem han har fått sitt humör ifrån... Jag antar att jag får skämmas, då pojken är mer bestämd än någon annan här hemma! Men allting rullar på fint här hemma, han sover för det mesta, det vill säga efter han hat fått ny blöja, mat och gosat med mamma tillräckligt :). Han är helt underbar och jag är så stolt, sen är han så otroligt söt och vacker!
Men för en dag skulle jag vilja kunna sova en natt utan att behöva kliva upp för att ge han mat var tredje timme, men det är såhär det är att vara mamma nu. Inte en lugn stund nån gång, dock passar jag på att sova varje gång han gör det, även om det är så att han sover på min mage! :). Då är det bara stänga ögonen och sova sten hårt, vilket oftast funkar rätt så bra :)..

Loke är 6 dagar gammal (idag!) och han är redan bortskämd utav mig. Jag har svårt att låta honom vara när han är missnöjd eller ska sova, det erkänner jag! Så fort han gråter lite av att ligga i vagnen är jag där och tar upp honom och lägger han på mitt bröst istället.. Ja det kommer inte bli lätt sen när han blir äldre, men det är så svårt att höra honom gråta eller vara missnöjd. Jag försöker lyssna på mamma, som säger åt mig att låta honom vara en stund och att han kommer lugna ner sig. Men icke sa nicke, inte kan jag göra det! :). Han är ju ändå min lilla prins och jag vill att han ska vara glad jämt :)

Annars är det väl inte mycket som händer just denna vecka, har varit på återbesök och sånt man gör efter några dygn :). Sen har vi även varit i stan och hälsat på min mammas jobb, då verkligen alla har följt Loke inne i magen :).
Men idag blir det nog en lugn dag hemma, med massa myspys och slappande framför tvn. Syster är hemma och är moster ledig med oss, så vi har lite sällskap här hemma. Nästa vecka har även min mamma semester så då blir det väl att hitta på lite mer saker att göra :).

Nu ska jag strax sätta mig och pumpa ur möjlk till plutten, som strax ska äta igen :). Ja nu kanske ni undrar varför jag inte ammar! Ja ni det är en rätt personlig sak och så, vissa kanske dömmer mig för att jag inte gör det. Men jag kan med huvudet högt säga att jag vill verkligen amma Loke, men jag kan inte helt enkelt. Det beror inte på att det gör ont eller att bröstvårtorna blir såriga!
Utan det är så att jag är bara 16 år och min kropp har inte hunnit utvecklat helt ännu och därav är inte mina bröst riktigt gjorda för att amma honom.. Jag har försökt sen han kom ut, jag försökte stenhårt på BB och testade alla möjliga metoder, samt olika "hjälpmedel".. Men det funkade helt enkelt inte, jag testade när jag kom hem. Men allting slutade i att jag stor böla och han bara gallskrek! Så jag gav helt enkelt upp med ammningen och började pumpa ut! Vilket funkar utmärkt för både honom och mig, vi båda mår bra och han är nöjd ändå :). Han äter endast än så länge bröstmjölk, då jag inte är så sugen på att ge honom ersättning ännu. Men det funkar super bra för oss, och det är nog inte bara jag som har dessa "problem" om jag säger så..
Men jag har bölat och hatat mig själv för att jag inte kunde amma honom, jag tyckte att jag va världens sämsta mamma och jag stor grät i timmar och på kvällarna.. Men det går inte att göra något åt det, jag kan inte trolla och jag skulle gjort det om jag kunde :).

Men till er andra tjejer därute som inte kan amma, det är inget fel på att ge ersättning eller pumpa ur mjölk! Jag trodde det var fel och hemskt. Men det är inte det, funkar det för dig och ditt barn så kör på det! Det är ingen tvång att amma och barnen kommer absolut inte hata dig för det :). Du måste tänka på din egna hälsa och ditt barns välmånde innan du tänker på alla moralkärringar som dömmer! Jag gjorde fel, genom att tänka på va alla andra sak säga om det... Det finns inge rätt och fel när det gäller sånt, du måste välja själv :)

Ja nu vet ni det iaf, så då slipper jag "försvara" mig och förklara för er 17 gånger om varför jag pumpar ut :). Men nu måste jag sätta fart, för plutten börjar vakna till :). Kanske blir mer inlägg när han sover igen, Puss & Kram



Min ängel :)

Hej bloggen!! Hade satsas på en vanligt bl...

Hej bloggen!! Hade satsas på en vanligt blogg inlägg, men plutten vill inte somna. Men snart så, håll ut!!!


Första timmarna hemma..

Nu har jag varit hemma några timmar med älskling och gud vad skönt det är att äntligen vara hemma med honom. Vi har inte gjort speciellt mycket, ammat och vilat lite.. Sedan va även K här och hälsade på lilla plutten, annars så har det varit lugnt vilket behövdes. Jag somnade nämligen i fåtöljen med honom i famnen efter jag hade ammat honom, men det är inte så konstigt har inte sovit sen torsdags kväll.. Så ikväll hoppas jag på att plutten sover snällt så jag får sova lite grann iaf, just nu sover han hur sött som helst. Så jag antar att han är pigg och glad, när jag vill sova och gosa :). Imorn blir det först dagen hemma ensam elr jag har syster som ska vara ledig med mig i 10 dagar nu. Så helt ensam är jag inte, imorn så blir det väl en lugn dag också.
Det behövs nu några dagar, dock har jag några samtal att ringa imorgon och sen blir det väl att kolla igenom saker hemma. Fick med mig en babybox ifrån sjukhuset och sedan hade jag även fått en på posten :). Så imorn blir det nog att gå igenom de och fixa skötväskan så att den är väl förberedd om jag måste åka iväg. Imorn tror jag dock att min äldsta storesyster skulle komma förbi och träffa plutten, hon är nyfiken hon också :).

Men nu måste jag amma, brösten är ömma som satan! Men de har redan börjat värka efter att inte ha ammat på ett tag, sedan börjar plutten även vakna till nu :).

Bloggar när jag får tid:)



Mamma´s lilla ängel :)

Underbara!

Jag måste bara tacka alla för era fina gratulationer, helt underbart att det är så många som bryr sig och kommenterar :).

Tack allihopa, ni är underbara :)


Förlossningsberättelse

Nu har vi äntligen kommit hem och slagit oss till ro, lill plutten sover så jag passar på medans han gör det att köra igång med förlossningsberättelsen :).

Torsdag:

Det va väl här allting började, jag gick ju till barnmorskan som de flesta redan har läst och gjorde en hinnsvepning. Sedan promenerade jag hela vägen hem och försökte få igång värkarna, fick lite förvärkar och så. Men det hände inte så mycket, så jag fortsatte med att städa och hålla på när jag kom hem. Hade lite molande menvärk på kvällen när min föräldrar kom hem, men vid ungefär kl 23 på kvällen orkade jag inter mera. Det värkte och jag visste ju från morgonen att jag va redan öppen 3 cm. Jag och mina föräldrar for till Danderyds sjukhus. Väl där så blev jag undersökt och fick ligga på ctg.. Jag låg på gränsen för att få åka hem eller stanna kvar, fick valet att antingen promenera runt sjukhuset eller åka hem. Så jag gick runt, runt och runt i detta sjukhus. Vid två på natten så blev jag undersökt igen, livmodertappen hade blivit ännu mindre! Så jag valde att fortsätta gå, samma visa till klockan va fem på morgonen. Undersök igen, men denna gång hade inget hänt så jag fick tabletter så jag kunde sova..

Fredag:

Det hade hunnit blivit fredag och ingen bebis hade tittat ut! Jag vaknade vid sju tiden igen och en ny barnmorska samt undersköterska kom in, det va de som skulle ha hand om mig under dagen! Eftersom ingenting hade hänt sen sist, så skulle jag få lägga mig i ett bad ett tag. Så jag fick i mig lite frukost och efter det va det bara att gå till badkaret! Vattnet va sjukt varmt och jag såg ut som en kräfta efter att ha legat där i, tror jag låg högst en halvtimme, knappt det.. Efter badet blev jag undersökt igen, och äntligen va livmodertappen nästan borta! Så de bestämde för att ta hål så vattnet kunde gå, och det fungerade! Värkarna kom och de blev kraftiga! Kl 11 fick jag tillslut be om lustgas, vilken underbar uppfinning!! :). Jag var hög som ett hus och överlycklig, värkarna kändes mindre.. Jag låg för det mesta i sängen och va totalt borta, minns inte speciellt mycket pga lustgasen. Men har aldrig varit så lycklig som jag va med den, dock kräktes jag som en stucken gris! Men efter några timmar klarade jag inte av värkarna med bara lustgasen, så EDA (epidralen) togs in och det hjälpte. Men det var riktigt jobbigt att sätta in den, då jag har problem tack vare min tidigare operation! Efter jag hade fått EDA så vaknade jag upp igen och va pigg rätt så pigg.. Men barnmorskan som hade haft hand om mig under dagen, slutade och jag blev lite tårögd! Tyckte ju verkligen om henne, men det var dags för henne att gå hem. Så jag fick ännu en ny barnmorska samt undersköterska! Efter ett tag blev jag undersökt igen och det började bli bättre, men det fick för segt! Droppen kallades in, efter det gick det lagom fort. Öppna mig 3 cm på några timmar, värkarna blev ännu starkare och jag fick ännu med EDA.. Från 7 cm öppen till 10 cm öppen och klar för att föda tog mig en kvart.

Klockan 17 var det dags, men dock behövde jag en kisspaus! Men jag minns dock att jag skrek " jag vill inte skita på mig" Haha min största rädsla tror jag.. kl 17.23 stod jag på och hängde över sängen på alla fyra, gav några krystvärkar och blev skit förbannad när jag inte fick krysta! Jag har minne av att jag rev min mamma i armen, kl 17.33 va han ute! :). Då hade min son kommit till världen, och allting kändes otroligt! :)

När plutten kom till världen va han blå/lila, efter att ha kämpat i 19 timmar så är det en rätt självklarhet!
I efterhand nu så har jag förstått att förlossningen va inte på gång när jag åkte in, men jag vet även att jag behövde droppen som en push för jag hade inte klarat det helt själv. Med mig på sjukhuset hade jag mamma, pappa, storasyster och systerdotter Jasmine. Men under förlossningen va endast mamma och storasyster med, jag får nog tacka syster som tog kort, trots att jag innan vägrade :). Det blir fint att ha som minne om några år, och det kommer aldrig vara något jag glömmer.

Jag är otroligt glad och en väldigt stolt mamma till en riktig sötnos! :), att titta på honom nu och försöka förstå att jag har burit på honom i över 9 månder är helt otroligt och overkligt, men jag ångrar inget.. Jag är bara överlycklig, och jag njuter av varje sekund med plutten :)..




Min älskade son Loke Sebastian Kurt Ek, även kallad kråkan ;)

Mammas lilla älskling!


Nu är han här<3 Igår 17.33 kom min älskade...

mms_img22700 (MMS)

Nu är han här<3 Igår 17.33 kom min älskade son till världen. Världens finaste lilla Loke, han vägde 3420 g och 51 cm lång. Mamma älskar dig


Till dig My

Har hållt igång sen jag skrev sista inlägget och har hunnit damsugit och bakat två olika kakor. Men iaf som rubriken lyder är detta inlägg till min storasyster som sitter på jobbet och sliter. Jag vet att jobbar dubbelt och jag vet hur mycket du vill ha semster, så detta har jag gjort för att få igång värkarna :). Tyvärr kommer du inte få smaka på dessa, för de lär vara uppätna innan kvällen är slut. Men jag lovar att baka några till dig också, när du är moster ledig med mig och lilla plutten :).  Jag hoppas jag inte frestar dig allt för mycket ;)..

Ledsen, men nu hinner jag inte skriva mera.. Ska dansa zumba och tar några varv upp och ner för trappen så att värkarna blir ännu starkare, för ikväll då jäklar ska jag föda ;).

P.s; Syster din hund stormtrivs här hemma med oss och hon lär vara lite tjock efter de här dagarna hos oss ;)



Mums, citron muffins med creme cheese frosting ;)



Mys i soffan, med en trött vovve :)

Barnmorskan

Godmorgon eller nånting sånt, det blev att kliva upp tidigt imorse pga att jag skulle till barnmorskan på en vanlig rutin kontroll. Vi gick igenom förlossningen, sammanfattade graviditeten, "planerade" förlossningen eler något sånt likande och sedan på slutet gjorde jag en hinnsvepning. Det gjorde inte speciellt ont, det va mest obehagligt och så.. Haha jag fick för mig att det var någon skräck grej att göra hinnsvepning, men det va inte så farlig.. Men fick kanska "kraftiga" småvärkar efter det. Så  jag gick hela vägen hemifrån märsta, vilket är 5 km. Kände mig rätt duktig och nu har jag städat rummet, damsugat och håller på att tvätta för att få igång värkarna. Min barnmorska berätta nämligen att jag är nästan 3 cm öppen och att hon kände huvudet på plutten + att det bara va en jätte lite del på livmodertappen kvar! Det kändes läskigt när hon sa att hon kände huvudet, så jag ska hålla igång hela dagen.. Men jag känner att jag har ont (ursäkta detaljerna) mellan ben och även trycker det på i röven typ, haha fräsch jag är som ger er detaljer om hur det känns ;).

Men jag hoppas på att lilla killen tittar ut ikväll, skulle vara riktigt skönt. Så idag blir det att hålla igång till tusan, men det trycker på som fan och jag har små värkar som gör satans ont ;).. Det verkar lovande liksom, underbart :). Mamma, Jasmine och pappa kanske har rätt helt enkelt, det hoppas iaf jag :).

Nu ska jag fortsätta stor städa huset, så att värkarna blir ännu starkare och jag kan åka till förlossningen och krysta ut honom ;)

Dagens händelser!

Hej bloggen, som sagt har jag tillbringat dagen i stan och sedan möte jag mamma :). Har varit hemma några timmar, men inte orkat bloggat riktigt.. =). Men kör ett inlägg nu, har sprungit runt lite här hemma runt våra soffor i hopp om några värkar, men det kommer endast sammandragningar! Men de är kraftiga och gör rätt så ont, så det kanske kommer värkar snart utav de :).

Vi får hoppas på det iaf, men som jag skrev igår tror jag det var.. Att jag skulle göra något hemligt i stan, ja ni det gjorde jag också och atans vad min storasyster blev nyfiken ;). Men hemligheten var att jag köpte en varsin "present" till mina underbara föräldrar, som tack för att de stöttar mig och hjälper mig, ni ska få bild på vad de fick sena :). Sen fick jag även med mig hem lite saker ifrån apoteket som jag verkligen behövde till lill plutten, när han nu behagar att titta ut!! Så nu är jag rätt pank igen, det är dyrt att ha barn fast de bor i magen fortfarande ;). Men det va bara nödvändiga saker som behövdes, så det var inge farligt...

Nu tänker mamma tvinga mig att se på "Livet på BB", så trött på alla dessa föda barnprogram nu när jag inte får födda!! :).. Men ska kolla på det och sen blir det sova, för imorgon bitti ska jag till barnmorskan tidigt och pratat med henne. Ska kolla om man kan få hinnsvepning innan Bf, ska begära det även fast man inte kan få det! För nu ska han ut om jag så ska använda en jäkla "rensa" toalett stopp grej ;).
Jag är less på att vara en fet sjöko, jag är less på att vara gravid, jag vill ha min son NU!

Men nu ska jag kolla på tvn, kanske kastar in ett inlägg innan läggdags :)

Bilder på det som fick följa med hem;




Plutten fick dessa av min mamma idag, hon kan inte låta bli :)



Köpte hem amningskupor, sedan köpte jag även alvedon flytandeform och för rump-piller till plutten :)



Detta va mina presenter till mina föräldrar, mammas klocka är den som har "diamanter" på sig..
Pappa fick den stora runda, super fin och de blev nöjda :)


Mot stan nu..

Nu ska jag kasta på mig min klänning, sen blir det att dra sig mot bussen för att ta sig in mot stan :). Vi får se om jag får med mig något fint hem, vi får hoppas på det :). Efteråt blir det att möta mamma vid hennes jobb och sen hem, hoppas på lite värkar idag, så plutten kommer inatt :)..

Håll tummarna för mig, nu drar jag =).

Puss & Kram


Uppdatering av listan

2 Juli:

Jag; Vikt 3540g Längd 51 cm


5 Juli :

Tessan; Vikt 3698 Längd 50 cm

Amanda ; Vikt 3589 g 51 cm


6 Juli:

Emma H ; Vikt 3547 g Längd 52 Cm

7 Juli :

Mamma; Vikt 3580 g Längd 52 Cm

Jasmine; Vikt 3713 g Längd 51 Cm

9 Juli:

Lina ; vikt ? Längd : 50 Cm

10 Juli:

Patricia; Vikt 3800 g Längd 52 cm

Sandra ; ingen aning om vikt och längd

Kenneth; Vikt 3800g Längd : 53 cm

Mattias; Vikt 4000 g Längd 53cm

13 Juli:

Linnea; Vikt 3947 g Längd 51 cm

14 Juli:

My; Vikt 3850 g Längd 52,5 cm Kl 03.30

Maria; Vikt 3980 g Längd 49 cm

15 Juli:

Lovisa; Vikt 3600g Längd ?

16 Juli:

S; Vikt 3700 g Längd 52 cm

19 Juli :

Mirah; Vikt 3950 g Längd 51cm


Som ni ser hade både Amanda och min syster Tessan fel om att han skulle komma igår.. Så nu får vi se om Emma H får rätt eller inte, kan vara kul att se :). Hoppas hon har det, så jag slipper se ut som en sjöko mera :).

Nu blir det duschen, puss och kram

Godmorgon..

Som vanligt blir det en godmorgon inlägg, kunde inte somna om efter mamma hade varit inne och pratat med mig. Så jag bestämde mig för att gå upp, så nu ska jag trycka i mig lite kanel te, sedan lite basilika te för att få igång förlossningen. Efter det blir det nog att ta en dusch, väcka Jasmine och dra oss in mot stan :). Jag behöver röra på mig och det är fruktansvärt tråkigt att vara hemma.. Vill man ha något barn får man också röra på sig, så det är vad jag ska sysselsätta mig med idag. Det är värt det, han kanske tittar ut ikväll, inatt eller imorn :). Hoppas verkligen allt detta slit för att han ska komma hjälper nu!
Jag drack ju ingefärs te igår, vilket bara gav mig en äcklig halsbränna och så sved det som satan i halsen hela kvällen.. Så jag låter det vara och försöker med kanel te istället, det låter godare och luktar gott också :)

Vad ska ni göra idag då ? :) Händer det något roligt eller spännande i era liv ?

Nu ska jag käka frukost, puss & kram



nu ska du ut älskling ;)

Good night

Nu blir det läggdags, ska be Mattias ringa så jag får säga godnatt :). Efter det blir det att sova på söta örat, får se om jag tar mig in till stan imorgon :)..



Usch

700 varv runt soffna, 13 varv upp och ner för trappan, gått på Ikea, Granngården och coop forum och efter blev det "mirakel" dryck och fortfarande ingen bebis, atans!

Ja, det är det jag har sysselsatt mig med idag.. Jag har sprungit runt soffan, ut och ner för trappen, sedan på eftermiddagen blev det Ikea, Granngården och Coop.. Och nu har jag druckit en "mirakel" dryck, fy fan va äckligt det va!! Mirakel drycken är ingefärs Te, det smakade skit och va äckligt jäkla starkt!" Ni ska få receptet senare, men det verkar funkar.. Har fått sammandragningar, haha lillen blev väl vettskrämd därinne när mamma försöker få ut han med ingefära ;).

Imorn så blir det nog in till stan för att fixa en hemlig grej, fast det beror ju självklart på ifall jag fått värkar elr inte ;). 

Nu ska ni få receptet utav mig,

Ingefärs te:

1,5 liter vatten
2 pressade citroner
2-4 matskedar honung eller lönnsirap
2 matskedar färskriven ingefära
2 teskedar cayennepeppar

OBS! Det blir riktigt starkt, så ta det lungt med cayennepepparn :).
Vet ej om det funkar att få igång förlossningen, men det är inge farligt att testa..
Lycka till, nu blir tv tittande :)

Vad tycker ni?

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Nu jäklar!

Kollade på facebook precis och såg att Linnea´s lilla son har kommit, så nu jäklar är det min tur ;). Ska ut och springa, röra på mig, hoppa upp och ner tills värkarna sätter igång! Jag vill ha min son nu, så nu tvekar jag inte för en sekund, nu ska han UT!! ;)

Ska gå på promenad, springa lite, städa, tvätta, åka till ikea och hoppa runt lite här hemma :). Jag tänker inte vänta längre, nu ska han komma och det är ingen tvekan om saken!! ;). Så om ni ser en galen gravid tjej springa förbi och hoppa runt, så är det otroligtvis mig ni ser :). Då är det bara att vinka och önska mig lycka till, för jag vill ha ut honom nu!
Trodde aldrig jag skulle säga det här, men ge mig smärta för i helvete nu då, jag vill ha smärta och värkar så nu kan jag få lite gärna! :)

Men nu ska jag sätta fart, för inte fan kommer han komma för att jag sitter still.

Bloggar när värkarna har satt igång, om inte så senare ikväll iaf


Gravid vecka 40

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

 


Svårt att sova..

Godmorgon, min efterlängtade sovmorgon blev det inte av. Kunde inte sova, har haft svårt att sova sista veckorna nu! Så jag klev upp för ett tag sedan, väntar på att sjunde himlen ska börja på 5;an så ska jag äta frukost till det :).
Efter det så blir det att städa rummet och fixa, sen så ska väl vi ut på promenad här hemma. Mamma är ledig idag så hon följer nog också med.
Annars idag händer det inte speciellt mycket, har inga planer för imorn heller. Kanske åker in till stan och göra en hemlig sak eller så tar jag det på torsdag efter barnmorskan. Men jag tror inte jag har någon ork till det, för har tid hos barnmorskan tidigt och sen tror jag nog att jag vill hem och sova LÄNGE och hoppas på att bebisen kommer snart :).

Idag går jag även in i vecka 40, helt galet att det snart är över med graviditeten!! Snart är jag istället för en fet sjöko, är jag mamma till en underbar liten pojke! Det är helt underbart, jag längtar som sjutton efter honom och jag vill bara att han ska titta ut NU :). Allting är färdigt, har allting som han behöver och allting är redo för honom :). Så nu väntar vi för det mesta bara på att han ska vilja titta ut och det verkar ju som om det kommer ta en evighet!

Men det kanske händer något efter 14 varv runt huset och några promenader under dagen. Då kanske värkarna kommer igång, hoppas iaf på det :)

Nu blire frukost och sen städa tror jag :)

Planer

Sitter och kollar på film som går på tv 4:a, "Johan Falk - National target". Dock håller jag på att somnar, men känner att jag börjar få lite små värkar, YES ÄNTLIGEN!! :).

Men som rubriken lyder "planer", det är så att jag har stora planer för morgondagen förutom att promenera och springa runt huset 14 varv ;). Jag ska fixa pluttens säng, som just nu är mitt ställe att lägga alla mina kläder i, det blir liksom lätt på kvällen när man är trött och inte orkar!! Mitt skrivbord ser likadan ut, så det blir att städa rummet imorn. Sen måste jag även kolla väskan för BB så att jag har allting ner packat allting som jag behöver med mig :).

Men först och främst så ska jag ta en lång och efterlängtat sovmorgon vilket jag behöver, sen lär jag ju springa runt i min onepiece som jag har införskaffat elr rättare sagt fått av min underbara mami :). Det är nog det bästa plagget som har uppfunnits, dock tycker syrran att den är jätte ful ;). Men jag älskar den, super skön att ha på sig och man blir galet varm i den :).
Har inget mer vettigt att skriva, plutten ligger väldigt långt ner och konstigt just nu. Hans rumpa trycks mitt på min mage, haha super gulligt.

Men nu ska jag stänga av dum burken och försöka sova istället, jag är super trött!

Godnatt, bloggar imorn :)


Tröttsamt....

Idag är det 7 dagar kvar tills plutten ska komma, exakt en vecka kvar! Det börjar bli tröttsamt nu att han inte vill titta ut, har ju molnade mensvärk, ont i ryggen och tryck ner i bäckenbenen.. Men jag förstår inte varför han inte vill titta ut nu, vill ju att han ska komma nu! Jag är ju trots allt öppen 1,5 cm om inte mera nu..

Åååh jag blir frustrerad, jag vill att han ska titta ut nu nu nu nu!! =)..
Imorn ska jag sova super länge och ända tills han behagar att komma ut! :)..


Libero.se

Tänkte tips er blivande mammor eller ni som har blivit mammor precis, att gå med i Libero klubben! :). Det är toppen, det finns mycket som är bra där. Man kan även samla poäng och tillslut ta ut saker hur poängshoppen :). Sedan när ditt barn har blivit 6 månader få du ett gratis paket hem :).

Så gå med på www.libero.se

Magbilder

Kastar in lite magbilder för denna vecka, Vecka 39 (38+6)
Imorn går jag in i vecka 40 och plutten kan titta ut när som helst! :)
Längtar som bara den, och magen hänger som bara den!
Kom nu mammas älskling!
HAHA- jag håller nog på att tappa magen i golvet snart!!

I maybe bad, but I´m perfectly good at it!




Fick med mig detta hem



Bodyn ifrån Åhlens som fick föja med hem igår, 49:- (REA)



Väska ifrån H&M, 399:-


Ny sko från Stadium, 99:- (REA)


Ny jacka från Stadium, 299:- (REA)



Armband gjort själv, delar köpt på panduro!


Mascara från H&M, 79,50:- (REA)

Detta va allt jag fick med mig hem idag, förutom bodyn då för den köpte jag redan igår :). Är super nöjd med mina köp, även fast jag hade värsta ångesten efteråt pga att pengarna försvinner.. Men allting va nödvändigt, förutom bodyn! :).

Väskan, kommer jag använda även som skötväska pga att den är stor nog för det.
Skorna, har absolut inga skor för hösten och de va även på rea.
Jackan, kommer jag verligen behöva till hösten. Då jag endast har vår-jackor och den funkar i regnet :)
Armbandet, kanske inte så nödvändigt.. Men måste ju få känna mig fin :)
Mascara, NÖDVÄNDIGT!! Har ingen kvar och jag måste ju vara fin när jag går ut med barnvagnen snart :)

Obs, klicka på bilderna så blir de större!!


Shopping

Äntligen hemma efter en dag på stan, samt mammas jobb :). Skulle egentligen åkt till Danderyds sjukhus idag och försökt flörta till mig en igångsättning i veckan, men fick ingen tid idag. Men jag fick tid imorn, men på tåget hem beslutade jag mig för att vänta tills plutten vill titta ut av sig själv. Det är ju trots allt bara 7 dagar kvar idag, så på måndag nästa vecka borde han tittat ut! =). Helst får han gärna titta ut redan ikväll eller imorn, så blir jag glad :)

Har pratat med en tjej under min graviditet som är beräknad att få sin son imorn, men hon har värkar nu!! Snacka om att jag är avis på henne, jag vill ju också ha mina värkar och få träffa min son! :)... Men det är bara bita sig i tunga och hoppas på att jag slipper gå över tiden bara :).

Men iaf idag så har jag för det mesta varit på stan, och sen möte jag upp mamma för hon skulle till doktorn :). Efter det så blev det lite shopping, kommer lägga upp bilder på allting i ett annat inlägg :). Det blev bara "nödvändiga " saker som fick följa med hem, men nu måste jag trycka i mig min medicin och sedan ta bild på allt jag öppt :)

Puss & Kram

Hej bloggen, testar att mobil blogga, se o...

Hej bloggen, testar att mobil blogga, se om det funkar! Blir dock inge sjukhus tid idag, men har tid imorn istället. Men skulle bara testa mobilblogga. Puss


Sjukhuset

Godmorgon alla bloggläsare, kunde inte låta er vänta ända tills ikväll för en uppdatering, så jag skickade in ett tidsinställt inlägg från mig. Sitter förmodligen på sjukhuset nu och pratar eller så väntar jag på att få komma in eller så är jag helt enkelt redan klar för dagen och kommer hem med glada besked ;). Ni får hålla tummarna, sen kommer jag förhoppningsvis hem med lite shopping från idag, men har inget vettigt att skriva riktigt.

Efter sjukhuset blir det att möta mamma och sen blir det att åka hem som vanligt :). Är säkert super trött efter att ha klivit upp klockan 5 imorse, så det blir väl hem, äta och sen sova innan klockan är 21 ;).

Men det blir mer uppdatering när jag kommer hem eftersom jag inte alls har något vettigt att skriva nu, dock för att jag skrev detta inlägg igår kväll innan jag somna och har ingen aning om vilka besked jag har med mig hem :)

Puss & Kram

Time for bed

Nu blir läggdags för min del, är super trött och det blir upp tidigt imorn. Så ska släcka tvn nu och försöka sova, blir väl att smsa med Mattias tills jag somnar, som jag bör göra väldigt snart :). Men bloggar imorn när jag kommer hem igen, så ni får överleva :)


Puss och Kram


Ny kategori

Jag har nu skapat en ny kategori eller faktist två, ena heter "jag vill ha" och den andra "införskaffas". I dessa kategorier så kommer det ska införskaffas hamna och det jag verkligen verkligen vill ha och är super sugen på! Som jag är just nu, gick in på Lindex idag när jag ändå va ute och sprang lite grann, hittade en väska som jag blev kär i! Dock är jag lika kär i en vecka på H&M som jag har sett hur länge som helst, men inte viljat köpa tack vare nada pengar! Så funderar på att unna mig en av dessa väskor, har bara inte bestämt mig vilken ännu ;)..

Vilken tycker ni ?



Från Lindex - 129:- (REA)
Läder imitation, ej äkta! Ser dock "plastig" ut !



Från H&M - 99:- (REA)
Tygväska med läder imitation



Väskan ifrån H&M har jag varit kär i sen Januari, så det lutar åt väskan ifrån H&M. Måste råd fråga mamma, hon brukar alltid välja rätt ;)

Uppdatering av listan

2 Juli:

Jag; Vikt 3540g Längd 51 cm


5 Juli :

Tessan; Vikt 3698 Längd 50 cm

Amanda ; Vikt 3589 g 51 cm

6 Juli:

Emma H ; Vikt 3547 g Längd 52 Cm

7 Juli :

Mamma; Vikt 3580 g Längd 52 Cm

Jasmine; Vikt 3713 g Längd 51 Cm

9 Juli:

Lina ; vikt ? Längd : 50 Cm

10 Juli:

Patricia; Vikt 3800 g Längd 52 cm

Sandra ; ingen aning om vikt och längd

Kenneth; Vikt 3800g Längd : 53 cm

Mattias; Vikt 4000 g Längd 53cm

13 Juli:

Linnea; Vikt 3947 g Längd 51 cm

14 Juli:

My; Vikt 3850 g Längd 52,5 cm Kl 03.30

Maria; Vikt 3980 g Längd 49 cm

15 Juli:

Lovisa; Vikt 3600g Längd ?

16 Juli:

S; Vikt 3700 g Längd 52 cm

19 Juli :

Mirah; Vikt 3950 g Längd 51cm


Min gissning är struken, då jag hade helt fel! Jag som hade hoppats på denna helg, men okej då är det väl bara att bita ihop och hoppas på att han kommer snart ändå :). Om det blir igångsättning så sker det i ju i veckan så vi får väl se då, det får ni veta imorgon vilken dag det blir. Ska gråta lite extra på sjukhuset imorn, så det blir igångsättning ;).

dålig uppdatering

Hej bloggen, förlåt för en dålig uppdatering under helgen. Har varken haft någon lust eller ork att blogga under helgen, men nu är jag tillbaka som vanligt, tror jag iaf :).

Helgen har spenderats hemma med Mattias, har väl för det mesta latat oss och legat i sängen. Förutom idag då jag och Jasmine följde med honom till Sthlm central, efter det möte vi upp min kära mor. Så vi höll henne sällskap tills hon slutade, dock sprang jag förbi Åhlens som hade rea och fick med mig en ny tröja till plutten. Måste verkligen sluta handla åt honom nu, han är bortskämd redan i magen ;). Senare under dagen fick jag otroliga värkar så jag bara kved hela vägen till pendeltåget, hade värkar hela vägen till Märsta och så vidare. Det avtog nu mot kvällen, så det är ingen bebis på gång inatt iaf, lite surt! Men vi får se om jag får bli igångsatt, då lär det ju bli under den kommande veckan. Så vi håller tummarna på det, iaf jag och min familj :).

Annars händer det inte så mycket, sitter och kollar på filmen "disturbia" som går på 5:an. Så strax ringa till Mattias och säga godnatt, sen blir det läggdags. Då jag ska upp super tidigt imorgon för att åka till Danderyds sjukhus och prata med de :). Dock ska jag kasta in inlägget om gissningarna och stryka över min gissning, så den blir uppdaterad som vanligt..

Mer blogg-inlägg kommer ;)

2 juli

Sorry för en dålig uppdatering igår, men hade ingen riktig ork igår tack vare värmen! Efter sista inlägget igår, så gick jag och möte Mattias och sen blev det laga lite middag :). Sen vart det en lugn kväll som vanligt, med film mys och en lite promenad.. Försökte få igång värkarna, men det ville inte riktigt som jag ville. Ingen bebis än så länge, men kanske inatt förhoppningsvis!
Dock fick jag ett samtal ifrån Danderyds förlossning imorse, eftersom jag va därinne för nån dag sen. De gjorde även en urin-odling på mig då, och hade då fått svaret idag tydligen. Det visade sig att jag FORTFARANDE har urinvärksinfektion, hmm börjar bli tröttsamt! Då har alltså inte sista antibiotikan hjälpt något, eftersom det bara va en vecka sen jag slutade. Så jag har fått ännu mer antibiotika utskrivet som jag ska käka nu, först i 5 dagar och även sen 1 tablett varje kväll tills jag föder. Men eftersom jag börjar må psykiskt dåligt av allt detta åka till sjukhus, göra om behandlingar och alla omprovs odlingar som är nu. Så jag ringde upp förlossningen och fick prata med samma läkare, berättade för henne hur jag kände och frågade då om igångsättning. Men hon förklarade för mig att man sätter inte igång mig bara för en urinvärksinfektion, nej fattar jag också men det är 3:e nu och antibiotikan hjälper ju inte! Men hon sa att de kanske skulle kunna sätta igång mig pga att jag börjar må dåligt psyksikt sätt, så på måndag skulle jag ringa tillbaka. Så skulle jag få en tid för att komma och prata med de, så om jag har tur så kanske jag blir igång satt nästa veckan. För jag orkar inte mera längre, det tar på krafterna och jag vet inte hur jag ska orka ta hand om plutten när han har kommit och jag bryter ihop redan innan förlossningen! Ni får kalla mig svag om ni känner för det, men om ni satt i den situationen som jag gör så skulle ni inte vara så kaxiga! Det är väldigt jobbigt att må dåligt, och att behöva äta tabletter för att någonting inte vill ge med sig blir ännu tuffare! Jag har försökt göra allt för att bli av med urinvärksinfektionen, men nu har jag inga krafter kvar.

Dock har jag blivit orolig över att den kan vara påväg upp i njurarna igen, för samma dag som jag åkte in till förlossningen högg det till i njurarna, så blir lite orolig faktiskt. Men hoppas att den inte hinner vandra upp till njurarna, för jag vill verkligen inte ligga inne på sjukan ännu en gång!

Men iaf idag händer det inte så mycket, har varit och hämtat ut mina tabletter, handlat med systerdotter och pappa :). Fick med mig massa lösgodis hem, mums! Så resten av denna dag så ska jag trycka i mig godis, be till gud och även plutten att värkarna sätter igång ikväll, så slipper jag bli igångsatt! =). Det är ju inte direkt något jag vill, men det börjar bli överdrivet nu..

Kanske kastar in ett inlägg senare ikväll, annars ha en underbar lördag :)


Bull bak

Hej bloggen, har tagit lite lungt med bloggande idag. Dock för att jag inte orkat riktigt och vill hellre få igång värkarna så plutten kan komma ikväll :). Så har mest legat på soffan och kollat på tv, sen nu på eftermiddagen har vi bakat bullar, de blev super goda!! Så nu har jag klämt i mig två st och sitter nu och kollar på förlossningsprogram, ovanligt!
Är så sjukt redo att föda nu, så jag hoppas verkligen att förlossningen sätter igång nu! Är ju trots allt 1,5 cm öppen, hur länge ska jag behöva vänta!? Tydligen länge enligt plutten, känns som om han retas med mig och familjen här hemma! Han har fått smeknamnet gorillan av mig, för han bökar och retas jämt ;).

Men iaf ikväll händer det i så mycket, Mattias är påväg hit som vanligt på fredag :). Ska väl strax fixa för middag och så, sen blir det väl lugnt ikväll :). Springa upp och ner för trappan och trycka i mig massa bullar, men nu ska jag prata med mamma :)


1 Juli - 2011

Det känns helt otroligt, det är redan 1 Juli idag, tiden går galet fort.. Men ändå inte tillräckligt fort, om 10 dagar är min son beräknad att vara här. Men förhoppningsvis kommer han redan inatt eller imorgon, för jag längtar! Eller så stannar han därinne jätte länge, bara för att retas med mig lite grann.
Men det känns ändå helt otroligt, det är den här månaden Juli 2011 hela mitt liv förändras! De här sista dagarna innan min son kommer är mina sista dagar som "ensam tonåring" där jag bara kan bry mig om mig själv!! :). Snart är jag en mamma som har stort ansvar över en liten pojke som kommer behöva mig varje dag, varje minut, varje sekund. En liten pojke som inte kan ta hand om sig själv, det är helt otroligt att det är mitt ansvar att se till att han mår bra i sitt liv :).
Förr va jag rädd över att bli mamma, nu är jag så sjukt taggad på att få min son. Få hålla i honom och pussa på honom. Jag vill verkligen ha min son NU, jag längtar så det knakar i mig.
Det känns helt overkligt fortfarande, trots att det är 10 dagar kvar. Så känns det som om jag bara lever i en dröm, som jag inom snar framtid kommer vakna upp ur!

Men nu måste jag äta frukost, och försöka vakna upp ur allting :).



Vecka 14, länge sen!! :)