Resa med barn...

Fick en fråga om hur jag gjorde när jag flög med Loke, så tänkte skriva ett inlägg om det sen blir det vanligt inlägg för dagen! :)

 

Jag va självklart super nervös och visste inte hur jag skulle ta mig till, men jag satte upp en liten lista i huvudet som skulle vara klar innan man lämnade hemmet för att bege sig mot flyget =).

 

Detta är listan då:

 

* Ny blöja på bebisen

* ätit mat själv

* matat bebis

* sovit bebisen såklart

* checkat en extra gång i skötväskan

* Kolla flygbiljetterna

Sen är man redo att ta sig mot flygplatsen, något jag tyckte va extremt viktigt och som jag tänkte på. Va att välja ett flyg mitt i mellan, inte för tidigt och inte för sent. Det finns anledningar till bägge, först ville jag att Loke skulle få ha sin morgon som vanligt utan något stress till flyget, och sen vill jag inte ha en för sent flyg så man kommer så himla sent på eftermiddagen/kvällen. Så jag valde ett flyg som lyfte ifrån Stockholm 11.30, perfekt tid om ni frågar mig. Hem från Skåne gick planet 14.30 också väldigt bra =)-

 

Sen kommer vi till det här med att checka in och lämna ifrån sig bagaget, det smidigaste är att välja bokningsreferens. Det menas att du skrivet ut biljetten hemma och checkar in själva, tror de flesta vet det. Det gör det hela mycket smidigare och man behöver inte så i kö så, sen är det bara att packa ner vagnen i en  påse och lasta på den, bebisen sätter man i bärsele ifall man är där väldigt tidigt och vill gå runt lite grann.

Men när man väl kliver på planet så sitter barnet i ens famn med ett eget bälte som spänns fast i sitt egna, och det smartaste är att man har ersättning/bröstmjölk/vällning vid start och landning då de som precis som vi kan få ont i öronen =). Men om man ammar så bör man pumpa ur, det är trång att amma på flyget.

Men viktigaste av allt, man måste själv bara på bra humör och inte vara nervös iaf inte visa det på något sätt så kommer allt gå super bra =)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback