Det här med sömn

Som rubriken lyder, det här med sömn... Det känns som jag och Loke är tillbaka på ruta 1 igen med hans sömn, jag vet inte varför. Men det känns bara som det, förut somnade han vid 21 och sov till 6 utan några bråka. Vaknade en gång och åt, sen somna han om. Men nu icke sa nicke, vaknar flera gånger på natt och äter eller bara gnäller. Sen så finns det inte på kartan att han ska sova för sig själv när jag lägger mig i sängen, jag lägger ju nämligen Loke först och sen går jag in och lägger mig lite senare och då rycker han till och ska sova PÅ mig, han ska återigen sova på mitt bröst.
Vilket resulterar att jag inte sover något vidare på natten, han ska även hålla i mitt hår och om jag tar bort det vaknar han och stirrar på mig. I början tyckte jag det va jätte jobbigt, men nu har jag vant mig och jag låter han sova på mig. Självklart försöker jag lägga honom bredvid mig när han har somnat ordentligt, ibland går det och ibland vaknar han...

Jag vet inte vad jag ska ta mig till, vill inte att han ska behöva sova PÅ mig. Att han vaknar en gång per natt för mat stör mig inte alls, det är ju fullkomligt normalt eftersom han bara är 5 månader. Men att han ska sova på mig, det är inte störigt direkt utan mest lite jobbigt för hans del. Han behöver ju kunna sova för sig själv, konstigt nog sover han på dagarna helt för sig själv. Det är bara nattetid som han måste sova på mig, funderar på om det något med seperationsångest just den här ålder eller vad det kan vara. Det är ju inte så att jag lämnar ifrån honom ofta och länge, det är ju möjligtvis om jag ska åka med syster till stallet som mamma/mormor passar honom. Men det bör ju inte ta på honom, eftersom vi bor hemma och har de runt omkring oss hela tiden. Det känns så konstigt om vi ska börja om med att bara sova på mitt bröst, jag vill verkligen inte tillbaka till ruta 1 igen.
Men jag hoppas att detta bara är någon slags vecko-fas han går igenom, så att han snart är tillbaka till sin vanliga sovfas. Jag kan ju inget annat än att stå ut, han måste ju gå igenom det han behöver för allting ska fungerar i slutändan! :)
Men Loke älskling, du får mera än GÄRNA sova för dig själv nattetid, jag finns alltid bredvid dig älskling! :)

Kommentarer
AMZIE - mamma till Viggo säger:

Viggo hade också en sån period efter att ha sovit 21-6 -mat - somna om till kl 8. Men sedan blev det bättre och han sov från 20-4 - mat - somna om till 8.30 och nu har han någon jättekul period där han vaknar mitt i natten och klättrar runt och pratar med sig själv, hmrf!

2011-12-12 | 09:45:05
Bloggadress: http://amzie.blogg.se/
ENDENISE säger:

sv: hehe ja men gillar man inte ryggläge så gör man inte, det har nog din lilla kille bevisat :)

2011-12-12 | 18:39:43
Bloggadress: http://endenise.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback