Frejkabyxa

Loke har haft sin frejkabyxa i 6 veckor om några dagar och under tiden har jag fått flera frågor om vad en frejkabyxa är och vad den gör..
Frejkabyxa - det är ungefär detsamma som galon byxor iaf matrialet. Barn som har höftluxation får antingen en frejkabyxa eller en rosenskena. Loke som hade så pass lite "fel" på sin höft och fick då en frejkabyxa som gör så att bena på barnet ligger i 90 grader så att höften kan utvecklas så som den ska. En frejkabyxan består av en skena mellan bena som håller isär bena, sedan är matrialet gjort av något "plast" matrial.. En behandling av frejkabyxa varar minst 6 veckor, men hur länge en behandling ska hålla på avgörs av doktorn/läkaren och beroende på hur kraftig höftluxation barnet har, det finns de barnen som måste ha frejkabyxan i 6månader eller kanske till och med längre. Jag själv har haft frejkabyxa och fick ha min tills jag va 6 månader gammal, jag minns ingenting ifrån det. Men mina föräldrar gör och jag vet nu själv hur jäkla jobbigt det är varje gång man ska byta blöja..
Det är aldrig kul att genom gå en sådan behandling, men barnet kommer inte komma ihåg något. Men självklart det är det jobbigt och känslomässig för föräldrarna. Men man ska nog tacka gudarna att det finns frejkabyxa, för en sån kan kanske bespara barn/barnet ifrån framtida höftproblem eller kanske till och med höftoperationer! Jag tyckte det var fruktansvärt jobbigt när Loke fick sin frejkabyxa, men nu vet jag faktiskt inte riktigt hur jag ska fixa allting utan den, då den är super smidig att ha! =). Men jag längtar till att vi slipper den, men jag hoppas detta svar på vad en frejkabyxa är och vad den gör räcker, annars är det bara fråga så förklarar jag igen :).
Loke med sin frejkabyxa, även när man tar av hans sin byxa så ligger han sådär med bena :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback